Η Αυστραλία θα αναπτύξει φρεγάτα και αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας στον Περσικό – Υπέρ και το Μπαχρέιν

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Αυστραλία θα πάρει μέρος στην αμερικανική επιχείρηση προστασίας των εμπορικών πλοίων που πλέουν στον Περσικό Κόλπο, ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Scott Morrison την Τετάρτη.

Αεροσκάφη και όχι πλοία θέλει να στείλει στον Περσικό η Ιαπωνία, αρνητική στο αμερικανικό αίτημα η Ισπανία

Όπως επισημαίνει το «Reuters», η Καμπέρα θα μπορούσε να αναπτύξει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ένα αεροσκάφος ναυτικής επιτήρησης (ΑΦΝΣ) για έναν μήνα πριν το τέλος του 2019 και μία φρεγάτα, η οποία θα μπορούσε να παραμείνει εκεί το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

To αμερικανικό Πεντάγωνο θα προστατεύει στο εξής τα αμερικανικά πλοία στον Περσικό Κόλπο

Ακόμη μια χώρα που στέκεται στο πλευρό του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον είναι το Μπαχρέιν. Το ίδιο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πάρει μέρος στην πολυεθνική αποστολή, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για το πως θα πάρει μέρος. Το Μπαχρέιν φιλοξενεί τον 5ο Αμερικανικό Στόλο.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Thras
Member
Famed Member
Thras

Μη τα ξαναλέμε, πρέπει και εμείς να στείλουμε. Αν δεν μπορούμε φρεγάτα λόγω αναγκών και κακής κατάστασης ας στείλουμε ΑΦΝΣ ή ΑΣΕΠΕ!

ECG
Guest
ECG

Οντως προτεινεις να στειλουμε ΑΦΝΣ; Σου εχω ασχημα νεα Thras

Yannis
Guest
Γιάννης

Τι την έχει πιάσει την Αυστραλία τα τελευταία χρονια; Φρενίτιδα εξοπλισμών, συνεχείς επιχειρήσεις κλπ. Τρέχει κάτι τελευταία με την φιλειρηνική μακρινή και ήσυχη Αυστραλία που δεν αναφερόταν ποτέ σε πολέμους (εκτός φυσικά από 2οΠΠ και αυτό μόνο λόγω υποχρέωσης).

Νικ1
Guest
Νικ1

Ναι, κάτι τρέχει κ λέγεται Κίνα. Bullying σε γειτονικές χώρες, επεκτατικές διαθέσεις, συμπεριφορά Τουρκίας σε ανοιχτή θάλασσα.

Chris Stath
Guest
Chris Stath

Η Αυστραλία έχει πάρει μέρος εκτός από τους δύο παγκόσμιους , σχεδόν σε όλα τα πεδία που πολέμησαν αμερικανοί. Βιετνάμ , Αφγανιστάν , Ιράκ και ίσως και αλλού που μου διαφεύγει τώρα. Συναγωνίζονται τους Άγγλους για τον τίτλο του πιο πιστού φίλου των Αμερικάνων. Μόνο η τελευταία αποστολή (αυτή που αναφέρει το άρθρο) τους πήρε πολύ χρόνο μέχρι να την αποφασίσουν, γιατί ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξε ο Τράμπ στην Κίνα τους φοβίζει πολύ μιας και οι Κινέζοι είναι μακράν οι καλύτεροι εξαγωγικοί τους πελάτες. Το μπούλινγκ όμως που ανέφερε ο Νικ και η έντονη παρουσία των Κινέζων τελευταία στις… Read more »