Πιθανή η σύμβαση των βουλγαρικών F-16 τον Ιούνιο, τα πρώτα μαχητικά παραδίδονται σε 36 μήνες

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Βουλγαρική Αεροπορία θα μπορεί να έχει διαθέσιμα τα πρώτα μαχητικά F-16 Block 70/72 V το 2022, εφόσον η σύμβαση προμήθειας υπογραφθεί εντός του έτους, τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός άμυνας της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

 

Η βουλγαρική κυβέρνηση έχει κινήσει τις αρχικές διαδικασίες προς τις Αμερικανικές Αρχές και η απάντηση των ΗΠΑ αναμένεται σε περίπου τέσσερις μήνες. Έπειτα θα ακολουθήσει η απόφαση αποδέσμευσης των αεροσκαφών από το Κογκρέσο και τελικά η υπογραφή της σύμβασης αγοράς των οκτώ μαχητικών F-16.

 

Σύμφωνα με το “Aeropress-BG”, η βουλγαρική κυβέρνηση πιστεύει ότι τα πρώτα νέα μαχητικά μπορούν να παραδοθούν το 2022, εφόσον υπογραφεί η σύμβαση αγοράς μέσα στο 2019. Πιθανή ημερομηνία για να “πέσουν” οι υπογραφές είναι ο Ιούνιος.

 

Τέλος, έγινε γνωστό ότι η Lockheed Martin θα μπορούσε να καταθέσει προσφορά για το πρόγραμμα των νέων ραντάρ επιτήρησης, που θα αντικαταστήσουν αντίστοιχα ραντάρ σοβιετικής προέλευσης. Σύμφωνα με παλαιότερη αναφορά του Βούλγαρου υπουργού άμυνας, το ενδιαφέρον αφορά επτά νέα συστήματα εκτιμώμενου κόστους $110 εκατομμυρίων.

 

Η Βουλγαρία επιθυμεί την προμήθεια νέων ραντάρ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Onair
Guest
Onair

Άλλος ένας θρίαμβος για το μάρκετινγκ της LM που είναι για σεμινάριο.
Και στοίχημα να έπαιζες το αποτέλεσμα λιγότερα από όσα έβαλες θα κέρδιζες γιατί θα σου κρατούσαν και προμήθεια πρακτορείου.
Σε εμάς κατάφεραν με πολιτικές αποφάσεις να πετάξουν εκτός και τα F18 και τα F15 στους γρύπες θα είχαν πρόβλημα στη Βουλγαρία.

chikichiki
Member
chikichiki

Αυτό που έγινε σε αυτή την πώληση, δεν ήταν μάρκετινγκ…

Onair
Guest
Onair

Ο σκοπός του marketing είναι η πώληση με κάθε μέσο…
Σε χώρες που η δικαιοσύνη είναι ελεγχόμενη τα χέρια του marketing είναι περισσότερο λυμένα.
Αλλά δεν φταίει το marketing για αυτό…

Φωτης
Guest
Φωτης

Ευκαιρια για την Ελλαδα ειναι,τωρα που Βουλγαρία και Ρουμανία εχουν προμηθευτεί F-16,να “πιεσει” την LM οι εργασιες συντηρησης να γινονται στην ΕΑΒ.