Μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν

0
889
This photo taken on December 23, 2016 shows Chinese J-15 fighter jets being launched from the deck of the Liaoning aircraft carrier during military drills in the Yellow Sea, off China's east coast. Taiwan's defence minister warned on December 27 that enemy threats were growing daily after China's aircraft carrier and a flotilla of other warships passed south of the island in an exercise as tensions rise. / AFP / STR / China OUT (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κίνας ανακοίνωσε ότι η Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Λαού (PLAAF) θα διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στον εναέριο χώρο κατά μήκος της νότιας ακτής τις επόμενες μέρες.

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 108 αρμάτων μάχης M1A2T αξίας $2 δις και άλλου εξοπλισμού. Αντιδράσεις από Κίνα

Οι ασκήσεις αυτές επισήμως περιγράφονται ως «ρουτίνα» και «ετήσιες» στη ανακοίνωση του υπουργείου. Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις προειδοποιήσεις της Κίνας προς τις ΗΠΑ και την Ταϊβάν για την πρόσφατη μεγάλη συμφωνία πώλησης όπλων που έχει εγκριθεί από τη κυβέρνηση Τραμπ.

Επιπλέον, είχε προηγηθεί και επίσκεψη «τράνζιτ» της προέδρου Τσάι της Ταϊβάν στις ΗΠΑ, στο περιθώριο της περιοδείας της σε συμμαχικές χώρες στην Καραϊβική, που εξόργισε περαιτέρω το Πεκίνο που το θεώρησε παραβίαση εκ μέρους των ΗΠΑ της λεγόμενης αρχής «Μια Κίνα».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Κίνα απείλησε πριν λίγες μέρες να επιβάλλει κυρώσεις (?) εις βάρος των αμερικανικών αμυντικών εταιρειών που θα συμμετείχαν στην συγκεκριμένη πώληση όπλων στην Ταϊβάν, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι να δηλώνει το Σάββατο (13 Ιουλίου) ότι η Ουάσινγκτον δεν πρέπει να «παίζει με τη φωτιά» στο ζήτημα της Ταϊβάν.

Η Κίνα θα τιμωρήσει τις αμερικανικές εταιρείες που πωλούν όπλα στην Ταϊβάν

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κίνας δεν αποδέσμευσε βέβαια λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή περιοχή ή το χρονοδιάγραμμα των ασκήσεων. Η ανακοίνωση αναφέρει μόνο ότι θα συμβεί “τις επόμενες ημέρες στον εναέριο χώρο γύρω από τη νοτιοανατολική ακτή”.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •