Βουλγαρία, σουηδικά και προεδρικά παράπονα για την επιλογή του F-16

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 72
  •  
  •  

Η Σουηδία επικρίνει την απόφαση της Βουλγαρίας να προκρίνει το F-16 Block 70/72 V αντί του Gripen για το επόμενο μαχητικό της Βουλγαρικής Αεροπορίας.

 

Σύμφωνα με την ίδια, το Gripen C/D βρίσκεται εντός του φακέλου των πιστώσεων που προβλέπονται για το πρόγραμμα, κάτι που δεν ισχύει ακόμα για το F-16. Η σουηδική πλευρά τονίζει επίσης πως η επιτροπή αξιολόγησης θεωρεί το Gripen ως το καλύτερο αεροσκάφος για τη Βουλγαρία, συγκριτικά με το F-16, και ότι η οικονομική της προσφορά δίνει την ευκαιρία στη βουλγαρική κυβέρνηση να παραγγείλει ξεχωριστά όπλα για τα αεροσκάφη, ακόμη κι από τις ΗΠΑ, χωρίς να γίνει υπέρβαση στον προϋπολογισμό. Τέλος, υπενθυμίζει ότι προσφέρονται στη Βουλγαρία 10 Gripen αντί 8 F-16.

 

Εναντίον της επιλογής του F-16, ωστόσο, τάσσεται και ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ. Με βάση το “Aeropress-BG”, ο πρώην αρχηγός της Βουλγαρικής Αεροπορίας λέει το F-16 αποτελεί υπέροχο αλλά ακριβό αεροσκάφος. Ο Ράντεφ πιστεύει ότι η χώρα του μπορεί να μην είναι ικανή να υποστηρίξει τον τύπο στο μέλλον και αναφέρει ότι η απόφαση για το F-16 είναι πολιτική. Ο Βούλγαρος Πρόεδρος χαρακτήριζει φάρσα τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα μετά την ανοικτή τοποθέτηση Μπορίσοφ υπέρ του F-16, και υπενθυμίζει ότι πρέπει να υπάρξει επιπλέον έγκριση πόρων για οκτώ επιπλέον νέα μαχητικά.

 

Η Βουλγαρία είναι ένα βήμα πριν την επιλογή του F-16


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 72
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

Τί ψυχή έχουν λίγα F-16; Άντε να τα πάρουν για να μπει και από αυτά λίγο χρήμα στην ΕΑΒ grin