- Advertisement -

Αλ. Στεφανής: Έναρξη της διαδικασίας αναβάθμισης των ρουκετών 122mm για τα RM-70 του Πυροβολικού!

- Advertisement -

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αναβάθμισης δείγματος ρουκετών των 122mm σε συνεργασία με τη σερβική εταιρεία EDePRO.
Την είδηση ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, στη χθεσινή του επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας, στο Λαύριο.
«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων προκειμένου σήμερα να παρευρεθώ στην έδρα της εταιρείας, σε μια εκδήλωση που αφορά στην έναρξη της διαδικασίας αναβάθμισης των ρουκετών 122mm, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη σερβική εταιρεία EDePro», ο κ. Στεφανής σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε τον κυβερνητικό στόχο ενίσχυσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, μια «ενέργεια ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Τέλος, ο κ. Στεφανής παρουσιάστηκε απόλυτα πεπεισμένος ότι «η διοίκηση των ΕΑΣ διαθέτει το όραμα αλλά και το απαραίτητο μείγμα της εμπειρίας πάνω στο αντικείμενο ώστε να αδράξει την ευκαιρία και να οδηγήσει τα ΕΑΣ στην επόμενη ημέρα, αναπτύσσοντας ανταγωνιστικές δράσεις και προωθώντας μια καινοτόμα, εξωστρεφή δυναμική προσέλκυσης νέων επενδυτών, τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές περιβάλλον, εκμεταλλευόμενη πλήρως τον μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και το άρτια εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό της εταιρείας».
Οι ρουκέτες των 122mm χρησιμοποιούνται από τους Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) RM-70 και, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα μιλάμε για ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει εντυπωσιακά τις ικανότητες του Ελληνικού Πυροβολικού. Και αυτό, γιατί πέρα από την επέκταση του ορίου ζωής των ρουκετών και την εμπλοκή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση της εμβέλειάς τους, μιας και η σερβική βιομηχανία έχει ήδη παρουσιάσει ρουκέτες των 122mm με βεληνεκές 40km.
 

A2/AD στο Ανατολικό Αιγαίο με σερβικές ρουκέτες των 122mm στα ελληνικά RM-70 (χάρτης)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

29 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Makis
Member
Makis (@makis)
1 month ago

υπάρχει αναβάθμιση για πλήγματα ακριβείας όπως με τα Hydra?

Chrisgk1
Chrisgk1 (@chrisgk1)
1 month ago

Ορθή κίνηση, με μικρό κόστος αυξάνεται κατακόρυφα η αποτελεσματικότητα του εν λόγω συστήματος. Στο στρατό ξηράς τα διαθέσιμα κονδύλια πρέπει να πάνε στο πυροβολικό, μπορεί να απαλλάξει απο αρκετά βάρη ΠΑ και ΠΝ!!

PANAGIS
Active Member
PANAGIS (@panagis)
1 month ago

Από τις συνεχόμενες ανακοινώσεις αγορών και αναβαθμίσεων , απ την μια χαίρομαι, αλλά και ανησυχώ….Σκέφτομαι μήπως στο Στράτευμα τα πράγματα ήταν στο “μη περαιταίρω” ή οι Τούρκοι ετοιμάζουν κάτι ποιο “προκλητικό”…..

neuromancer
Active Member
neuromancer (@neuromancer)
1 month ago
Reply to  PANAGIS

2 δεκαετίες δεν σάλαψε τίποτα! Λογικό είναι να υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες.

Yannis
Active Member
Yannis (@yannis)
1 month ago
Reply to  PANAGIS

Το πρώτο, και αν δεν ήταν ο Ερντο να τους ξυπνήσει από το λήθαργο θα κοιμούνταν ακόμη για μερικά χρόνια, για να ξυπνήσουν μια μέρα και να αναζητούν επείγουσες ακριβές λύσεις. Ανιατα ανίκανοι.

massey-ferguson-65
Active Member
massey-ferguson-65 (@massey-ferguson-65)
1 month ago
Reply to  PANAGIS

Μπα..δεν νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο ….από τα κεκτημένα παρόλο της παλαιότητας του άψυχου στρατιοτικου υλικού μια χαρά κρατάνε τους τουρκαλαδες έχω από τα νερά,την στεριά μας και τον αέρα μας…ΛΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΛΌΣ ΜΟΥ ΦΕΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΙΚΗ ΣΤΆΧΤΗ ΠΟΥ ΡΥΧΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΊΝΟΥΝ ΟΤΙ “ΘΑ” ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΕΡΓΟ
….ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΓΟΥΣ-ΑΡΗΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ….

Jolly_Roger
Active Member
Jolly_Roger (@jolly_roger)
1 month ago

αιλαιωσ ραι φειλαι, αιλαιωσ. λιποιςου μασ λυγω

Last edited 1 month ago by andreasd16
vbaltsiotis
vbaltsiotis (@vbaltsiotis)
1 month ago
Reply to  Jolly_Roger

Σε παρακαλώ άφησε το λαό να εκφραστεί ελεύθερα!
Εγώ πάντως τον κάνω πολύ κέφι. Λίγο χιουμοράκι να πρόσθετε, θα βάδιζε στα χνάρια του Μποστ! (καμία σύγκριση αλλά λέμε τώρα).

Jolly_Roger
Active Member
Jolly_Roger (@jolly_roger)
1 month ago
Reply to  vbaltsiotis

@vbaltsiotis
Μία μικρή διόρθωση στο «θα παράξουν έργο» που έγραψε ο φιλος massey-ferguson-65. Το ρήμα «άγω» & τα σύνθετά του σχηματίζουν 2 θέματα: Το «αγ-» για εξακολουθητικούς χρόνους & θέμα «αγαγ-» για στιγμιαίους & συντελεσμένους. Έτσι, για το «παράγω» ισχύει: 
Ενεστώτας – παράγω
Παρατατικός – παρήγα
Εξακολουθητικός Μέλλοντας – θα παράγω
Στιγμιαίος Μέλλοντας – θα παραγάγω
Αόριστος – παρήγαγα
Παρακείμενος – έχω παραγάγει
Υπερσυντέλικος – είχα παραγάγει
Συντελεσμένος Μέλλοντας – θα έχω παραγάγει 
Άρα τα «θα παράξω» & «έχω παράξει» ΔΕΝ υπάρχουν! Τα σωστά είναι «θα παραγάγω» & «έχω παραγάγει». 
Ωμοσ, ωλα ντα ιπωληπα υνε ςοςτα χορεισ καναινα απωλιτοσ λαφωσ

Last edited 1 month ago by andreasd16
NikolakiEfentis
Trusted Member
NikolakiEfentis (@nikolakiefentis)
1 month ago
Reply to  PANAGIS

Εννοείται ότι ήταν μη περαιτέρω!
Εν προκειμένω για τις ρουκέτες των ΠΕΠ, και των MLRS και των RM-70, το ΣΥΝΟΛΟ του αποθέματος ρουκετών ΛΗΓΕΙ Ή ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΛΗΞΕΙ!
Για τα MLRS ο “έρμος” ο ΕΣ είχε εγκαίρως δρομολογήσει την αγορά ρουκετών δασποράς βομβιδίων αλλά ο ανεκδιήγητος Δ/ντής εξοπλισμών Βασιλάκος (επί ΜεΙμαράκη) έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μην τα αγοράσουμε. Τελικά λόγω των Συμφωνιών για την κατάργηση των όπλων διασποράς η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή τους κι εμείς μείναμε με τις παλιές…

chriskri
Active Member
chriskri (@chriskri)
1 month ago

Αυτό το “δείγματος ρουκετών” σημαίνει ότι η παραγωγή είναι δοκιμαστική και στην συνέχεια θα πρέπει να υπογραφεί σύμβαση με ότι καθυστερήσεις θα υπάρξουν?(και αν υπογραφεί)

photographix
Noble Member
photographix (@photographix)
1 month ago
Reply to  chriskri

CK_Furius εσυ? 😛

Last edited 1 month ago by aliahmed061
CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 month ago
Reply to  photographix

Όχι!! Λογική απορία είναι!
Δεν έχει υπογραφει καμια σύμβαση εκσυχρονισμού ρουκετών
Εάν έχει ας μας δώσει κάποιος κάποιο reference/link
Πιθανότατα μας δώσανε στο tsampe οι Σέρβοι ένα αριθμό kit εκσυχρονισμού για να εξοικειωθούν τα με τη διαδικασία
Είπαμε ο σανός είναι τζάμπα!!

MPAMPIS
Active Member
MPAMPIS (@mpampis)
1 month ago

Ετσι…….κανένα σημείο στο Αιγαίο που να μην μπορει να βληθει απο πυρά πυροβολικού…..

Iomar
Active Member
Iomar (@iomar)
1 month ago

Είναι τόσες πολλές οι εκκρεμμότητες που λαμβάνουν τον χαρακτήρα του επείγοντος πλέον που πρέπει να ανακοινώνεται – τουλάχιστον – ένα πρόγραμμα βελτίωσης εκσυγχρχονισμού ή αντικατάστασης την ημέρα.

Punker
Trusted Member
Punker (@punker)
1 month ago

Με τόσο ορθολογιστικές αποφάσεις που παίρνονται τις τελευταίες μέρες, πράγμα που δείχνει ίσως για πρώτη φορά πως υπάρχει σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για την κάλυψη των αναγκών των Ε.Δ., αρχίζω και εκπλήσσομαι ευχάριστα και με κάνουν να πιστεύω πως υπάρχει μια ελπίδα να ξεπεραστούν τα παρατράγουδα και τα παράδοξα των ελληνικών εξοπλιστικών στο μέλλον. Ερντογάν σ’ ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας !!!

Bridger
Trusted Member
Bridger (@bridger)
1 month ago

Πολύ καλά νέα. Αναμένουμε και το επόμενο λογικό βήμα, της επιλογής συλλογών για την μετατροπή αριθμού αυτών και σε κατευθυνόμενες. Όπως έγραψε και κάποιος άλλος φίλος, υπάρχουν πλέον οι τεχνολογίες ώστε το πυροβολικό να μπορεί να αναλάβει σημαντικό μέρος των ρόλων άρνησης πρόσβασης περιοχών, που μέχρι τώρα βάραιναν την ΠΑ και το ΠΝ.

Gaidouron-man
Member
Gaidouron-man (@gaidouron-man)
1 month ago

Ο κ Στεφανης πιστευω οτι ειναι ενα απο τα σημαντικοτερα στελεχη που περασαν απ τον ΕΣ…ο ορθολογισμος στις επιλογες του καλυπτει σημαντικα κενα.
Οπως με τα kiowa ετσι και εδω-αν το εργο προχωρισει-με ενα κλασμα ποσου θα διατηρησει αξιομαχο ενα σημαντικο οπλο και θα διασφαλισει την καλυτερη λειτουργια των υπολοιπων συστηματων που συνεργαζονται με τις μοναδες πυροβολικου,σε ασφαλεστερο για αυτα περιβαλλον.

kakaouskia
Trusted Member
kakaouskia (@kakaouskia)
1 month ago

Καλησπέρα
Εγώ ελπίζω να ξύπνησε κανείς και στο Κυπριακό ΥΠΑΜ και να συνεργαστούμε για αυτή την αναβάθμιση μιας και έχουμε κάποια ΒΜ-21.

Jimmy
Noble Member
Jimmy (@jimmy)
1 month ago

Απο αριθμους θεωρειτε οτι ειμαστε ενταξει στο πυροβολικο? Δεν θα επρεπε να αυξηθουν σε αριθμο τα πεπ για να αντιμετωπισουμε τα υπεραριθμα Τουρκικα?

Gunner
Noble Member
Gunner (@gunner)
1 month ago

Καλό νέο. Ας ελπίσουμε ότι θα προχωρήσει η διαδικασία και δεν θα κολλήσει γιατί τα χρήματα θα απορροφηθούν από άλλα προγράμματα.

My_name_is_Nobody
Noble Member
My_name_is_Nobody (@my_name_is_nobody)
1 month ago

comment image
.Μια μικρή οπτικοποίηση για να καταλάβουμε τι σημαίνει αύξηση βεληνεκούς από το 20 στα 40 χλμ.Η κυανή επιφάνεια δείχνει την επιπλέον επιφάνεια που μπορεί να καλύψει η νέα ρουκέτα.comment image
Βέβαια τα όπλα αυτά δεν είναι ακριβείας.
Για παράδειγμα ας θεωρήσουμε πως πρέπει να προσβληθεί μια σταθερή εγκατάσταση που βρίσκεται στο μέγιστο βεληνεκές. Με CEP 0,95 σημαίνει πως από το κέντρο του στόχου το 50% των βολών θα πέσουν σε ένα κύκλο με ακτίνα 385* μέτρα. Αν θεωρήσουμε πως βάλουμε 80 ρουκέτες , με μια εξομοίωση που έτρεξα εδώ μόνο 2-3 βολές θα κτυπήσουν το κέντρο του στόχου (εδώ μια εγκατάσταση ραντάρ)
.
*https://twitter.com/AmynaGR/status/1306573124713041920

SAAB
Active Member
SAAB (@saab)
1 month ago

Στον γάμο του Καραγκιόζη δηλαδή…

MPAMPIS
Active Member
MPAMPIS (@mpampis)
1 month ago

Το Anadolu έχει διαστάσεις 232Χ32 για κανε μου μια εξομοίωση οταν μπορέσεις……

Koulis
Trusted Member
Koulis (@koulis)
1 month ago

Τα ΠΕΠ RM-70 προσβάλλουν στόχους περιοχής και όχι σημείου. Εκτός από την προμήθεια νέων ρουκετών, θα πρέπει να προμηθευτούμε και αριθμό kit που προσαρμόζεται στο σώμα της ρουκέτας για την προσβολή στόχου σημείου ή κινούμενου με ακρίβεια.

My_name_is_Nobody
Noble Member
My_name_is_Nobody (@my_name_is_nobody)
1 month ago
Reply to  Koulis

Μια καλή αναβάθμιση θα ήταν, εκτός της εμβέλειας, που είναι πάντα επιθυμητή, η προσθήκη βομβιδοφορων κεφαλών.
Κάτι τέτοιο θα αυξάνει δραματικά την αξία του όπλου, γιατί όπως ορθά αναφέρεις είναι όπλο περιοχής και όχι σημείου (συγκεντρώσεις πεζικού – υλικού.)

epampapas
Trusted Member
epampapas (@epampapas)
1 month ago

Επειδή έκανα σχετικό σχόλιο και νωρίτερα και μάλλον χάθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος.
Συνοψίζω. Έχουμε πολλά “”κομμουνιστικά”” οπλικά συστήματα. Είναι περισσότερα μισητά από τα γαλλικά εντός των ΕΔ, όχι σε όλους αλλά στην πλειοψηφία που λαμβάνουν αποφάσεις.
Παράδειγμα έχουμε καθηλωμένα για τακάκια τα M-2000 για να βγάλουμε απο τις χωματερές τα P-3.
Aπαιτούμε αναβάθμιση σε S-300, Τor-M1, Ζubr. Aπαιτούμε link-16 στα M-2000 για να λειτουργούν συνδυαστικά με τα Rafale και τα Erieye.

Kostasmirage
Member
Kostasmirage (@kostasmirage)
1 month ago
Reply to  epampapas

+++

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι ρόλο έπαιξε η πολεμική αναμέτρηση Ελλάδας-Άξονος στην τελική έκβαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου;

Ο δρόμος προς τον 2ο ΠΠ – Πρελούδιο Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο 2ος ΠΠ έγινε για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών που είχε αφήσει ανοιχτούς...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

72
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 July 2014 #338

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 June #373

Αγορά 1.99

Related News

ΕΕ: Απαράδεκτη η κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι μία κλιμάκωση στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι «απαράδεκτη» και κάλεσε σε νέες ειρηνευτικές συνομιλίες καθώς η Αρμενία και...

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια με τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες

ΑΠΕ-ΜΠΕΕπίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε κοντά σε μια εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία και σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τρεις νεκροί και πολλοί...

Το Πακιστάν βρήκε τον αντικαταστάτη του P-3 Orion στην Embraer

Το Πακιστανικό Ναυτικό έχει επιλέξει το αεροσκάφος Lineage 1000 της Embraer, για να αντικαταστήσει τα Αεροσκάφη Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3C Orion που τώρα χρησιμοποιεί.Σύμφωνα...