Αποκλειστικές φωτό: O μπάρμπα-Phantom στην Teknofest (Κωνσταντινούπολη), με το ρωσικό Su-35 λίγο παρακάτω…

0
5512
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα μέρη του πλανήτη που θα έπρεπε να πάει κάποιος προκειμένου να δει από κοντά κάποιο «ζωντανό» σε υπηρεσία δηλαδή μαχητικό αεροσκάφος F-4E Phantom II έχουν αναμενόμενα μειωθεί καταλυτικά τα τελευταία χρόνια.

Τα αεροσκάφη αυτά είναι ακόμα σε υπηρεσία με τις αεροπορικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Νότιας Κορέας, ενώ αυτό το καλοκαίρι αποσύρθηκαν τα τελευταία Ιαπωνικά αεροσκάφη του τύπου.

Φυσικά μπορούμε πάντα να συνυπολογίσουμε και τα Phantom του Ιράν, τα οποία κόντρα σε όλα τα προγνωστικά παραμένουν σε υπηρεσία, κι από ό,τι φαίνεται αυτά τα αεροσκάφη «θα μας θάψουν όλους», αφού χωρίς πηγή προμήθειας άλλων μαχητικών αεροσκαφών, το Ιράν διατηρεί σε υπηρεσία τα υπάρχοντα αεροσκάφη του μέχρι να λιώσουν, κυριολεκτικά όμως.

Στην Τουρκία τα F-4E έχουν αισίως συμπληρώσει αρκετά χρόνια υπηρεσίας με τις παραλαβές να ξεκινούν τη δεκαετία του ’70 ενώ αργότερα κάποια από αυτά εκσυγχρονίστηκαν από το Ισραήλ στο πρότυπο Terminator 2020 ειδικά για αποστολές κρούσης.

Στην Teknofest υπήρχε σε στατική έκθεση ένα επετειακό αεροσκάφος του τύπου με βαμμένο κάθετο σταθερό σε εορταστικές αποχρώσεις για 60 χρόνια από την πρώτη πτήση του τύπου.

Phabulous! 60 χρόνια από την πρώτη πτήση του F4H-1 (F-4) Phantom… και πετάει ακόμα

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of