Πρώτη πτήση για το ΑΣΕΠΕ GlobalEye AEW&C

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 41
  •  
  •  

Στις 14 Μαρτίου 2018 και 12.52 τοπική ώρα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Saab στο Linkoping της Σουηδίας η παρθενική πτήση του ΑΣΕΠΕ GlobalEye AEW&C.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Saab, η πτήση είχε διάρκεια 1 ώρα και 46 λεπτά. Το GlobalEye AEW&C, που παρουσιάστηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2018, έχει φορέα τροποποιημένο αεροσκάφος Bombardier Global 6000. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες εναέριας, χερσαίας και ναυτικής επιτήρησης, με κυριότερο το νέο ραντάρ Erieye ER.

Πρώτος πελάτης του GlobalEye AEW&C είναι τα ΗΑΕ.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 41
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Tazos
Member
Tazos

Η εξέλιξη του Erieye ER αποτελεί ευκαιρία και για την αναβάθμιση των δικων μας EMB-145 στο νέο πρότυπο, αρκει να είναι συμβατο και να μην έχει μεγάλο κόστος.

tallyhogr
Guest

Παντως ενοψει της ελευσης F35 στην γείτονα χώρα, ειναι καιρός να διερευνήσουμε τι options αναβάθμισης έχουμε στα δικά μας Erieye.

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

Για αρχή να βάλουμε μερικές high class κάρτες γραφικών και υδρόψυξη να δουλεύουν στο full για cryptomining μπας και μαζέψουμε κανένα bitcoin ή κανένα άλλο “νόμισμα”, για να αποπληρώσουμε τα διάφορα οπλικά συστήματα που “ονειρευόμαστε”.
Αλήθεια, ξέρει κανείς τί είναι το χθεσινό “αποκλειστικό φρούτο” του pravdanet περί προσφοράς Rafale που έσκασε μύτη; Τους τελειώσανε τα μαμάουα Su-35 και τα υπερμαμάτα F-35 και το γυρίσανε σε Rafale ή όντως κάτι έγινε;

Spirit
Guest
Spirit

Φίλτατε χρήματα κατασπαταλώνται δεξιά και αριστερά από την ΕΡΤ μέχρι τα μερίσματα και τους διορισμούς μετακλητών και δημιουργία αργομισθιών σε οργανισμών και γενικές γραμματείες.

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

Σωστός, αλλά επειδή ζούμε σε δημοκρατία τύπου σοβιετίας, με πολίτες αριστερούς στα δικαιώματα, αλλά νεοφιλελέδες στην τσέπη και τις υποχρεώσεις (δεν αναφέρομαι στους μη έχοντες ή οριακά έχοντες), πρέπει οι ΕΔ να προσαρμόζονται αναλόγως, οι οποίες – by the way – έχουν σε ορισμένα ζητήματα, επηρεαστεί από αυτά που ορθά αναφέρεις.
Γι αυτό ας εφαρμόσουμε το “συν Αθηνά και χείρα κίνει” και κάτι καλό μπορεί να γίνει (κάνει και ομοιοκαταληξία)

Γιώργος
Guest
Γιώργος

Μην ξεχνάς τις βόλτες με τα C-130 για να πέρνουμε πτητικά..

Προβοκάτωρ
Guest

Κάτι ψιλά έχουν κέρδη και οι Σουηδοί από το Swap των ελληνικών ομολόγων..

photographix
Member
photographix

Αναβαθμισανε κατα πολυ και τον φορεα με το Bombardier Global 6000

Gilan
Member
Gilan

«Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες εναέριας, χερσαίας και ναυτικής επιτήρησης».

Δηλαδή ταυτόχρονα AEW&C, J-STARS & ΑΦΝΣ;