- Advertisement -

“Μεταξύ FCAS και Tempest, η Ιταλία πρέπει να επιλέξει το Tempest”

- Advertisement -


Έχοντας αναπτύξει εγχώρια αεροπορική βιομηχανία που έχει πάρει μέρος στα ευρωπαϊκά προγράμματα πολεμικών αεροσκαφών Tornado και Eurofighter Typhoon, η Ιταλία θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει τη βιομηχανική συνεργασία στο συγκεκριμένο χώρο μαζί με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, επιλέγοντας τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα FCAS ή Tempest.
 
Όπως αναφέρει το «Rivista Italiana Difesa», για το ζήτημα τοποθετήθηκε σε εκδήλωση που έγινε στη Ρώμη το think-tank «Instituto Affari Internazionali», το οποίο παροτρύνει την ιταλική κυβέρνηση να ενταχθεί στο Tempest. Με βάση το ίδιο, τα συμφέροντα της Ιταλίας συμπίπτουν με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι δύο χώρες συμμετέχουν και επιχειρούν το μαχητικό F-35. Μαζί με το F-35, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν γνώση ευαίσθητης τεχνολογίας λόγω του F-35, που δεν διαθέτουν οι Γαλλία και Γερμανία. Στο οικονομικό σκέλος, η παρουσία της Leonardo στο πρόγραμμα Tempest θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάληψη εκτεταμένου βιομηχανικού έργου και από άλλες ιταλικές εταιρείες. Αντίθετα, η ένταξη της Ιταλίας στο FCAS θα δημιουργούσε μπούσουλα για την ιταλική βιομηχανία, μιας και η μοιρασιά έχει ήδη συμβεί μεταξύ γαλλικών και γερμανικών εταιρειών.
 
Σύμφωνα με το «Instituto Affari Internazionali», το Tempest μπορεί να έχει μεγαλύτερη δυναμική από το FCAS, ιδιαίτερα αν την Ιταλία ακολουθήσει η εμπλοκή της Σουηδίας και της Ολλανδίας. Τέλος, η συμμετοχή τριών κρατών-μελών στο Tempest και παρά τη βρετανική εμπλοκή, είναι πιθανό να οδηγήσει σε επιδότηση από το Ευρωπαϊκό Αμυντικό Ταμείο, κάτι που ισχύει ωστόσο και για το FCAS.
 

Ιταλοβρετανική συμμαχία κατά του γαλλογερμανικού FCAS (ή Tempest Vs FCAS);

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kallergis
Kallergis
1 year ago

Αυτό που για μας έχει επίσης ενδιαφέρον και θα είναι κριτήρια:
1) Η Τουρκία θα μπεί στο Tempest ως μετάπτωση του TFX;
2) Που θα μπορούσε η ΕΑΒ να έχει κάποιο ρόλο;
3) Οι Βρετανοί θα έχουν σαν οδηγό το F35 πιστεύω ενώ οι Γαλλογερμανοί θα βάλουν την ψυχή του Rafale f4 σε σώμα F22.
4) Μια συνεργασία Βρετανών – Ιταλών – Σουηδών ακούγετε πολύ θελκτική.. αλλά από την άλλη σαν χρήστες Mirage F1 – 2000 – 2005 έχουμε μια αγάπη και όχι άδικα στην Dassault.
5) Θα είναι τεχνολογικά πιο προηγμένα από το F35 τα δυο αεροσκάφη ή θα παράξουν σε καμιά δεκαετία αεροσκάφος που ήδη επιχειρεί;
Στην επόμενη Άποψη που θα ανεβάσετε, θα ήταν ενδιαφέρουσα μια ανάλυση των συμμαχιών και των δυνατοτήτων που έχει κάθε χώρα μέλος των προγραμμάτων αλλά και οι υποψήφιες, ποια θα είναι η βάση και ο τεχνολογικός προσανατολισμός του κάθε αεροσκάφους αλλά και ποια η θέση της Ελλάδος αν της παρουσιαστούν τα δυο προγράμματα (λέμε τώρα..).
Πάντως αν και έχουν πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους τα δυο προγράμματα, δεν νομίζω πως σε μια αεροπορία σαν τη δική μας θα χωρέσουν 2 stealth αν πάρουμε ποτέ F35.

christos pratis
christos pratis
1 year ago
Reply to  Kallergis

ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ………….ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΩΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΕΣ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΩΘΕΝ ΑΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ………..

Costas
Κώστας
1 year ago
Reply to  Kallergis

Ενδιαφέροντα ερωτήματα και διαπιστώσεις.
Η γνώμη μου είναι ότι θα είναι σχεδόν αδύνατο διπλωματικά και στρατηγικά να προτιμήσουμε Βρετανούς/Ιταλούς αντί Γάλλους/Γερμανούς.
Όσον αφορά τις δυνατότητες του αεροσκάφους FCAS και του Tempest πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα από την παρούσα έκδοση του F35. Δεν θα ενταχθούν όμως στις αεροπορίες σε 10 αλλά σε πάνω από 20 χρόνια.
Θεωρώ όμως ότι το F35 θα συνεχίσει να εξελίσσεται και μέχρι τότε οι δυνατότητες του θα έχουν αναβαθμιστεί, καθιστώντας το εξίσου καλό (ή σχεδόν εξίσου καλό), ενώ θα έχει ήδη 2 δεκαετίες επιχειρησιακής αξιολόγησης.
Πιθανώς θα είναι φθηνότερο από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά καθώς θα έχει αποσβέσει μεγάλο μέρος του R&D. Εδώ θα παίξει σημαντικό ρόλο και ενδεχόμενη χρηματοδότηση της ΕΕ στο FCAS.
Θεωρώ γελοίο τον ισχυρισμό των Ιταλών, πως μπορεί η ΕΕ χρηματοδοτήσει το Tempest. Μάλλον το συγκεκριμένο tank δεν είναι και πολύ think.
Δεν πιστεύω ότι θα είναι σαν το F22 λόγω μεγέθους, καθώς οι Γάλλοι πιθανότατα να θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν και στο αεροπλανοφόρο τους κάποια στιγμή. Δεν αποκλείεται όμως να συνεχίσουν με δύο τύπους (FCAS και Rafale) ταυτόχρονα σε υπηρεσία, αν επιλέξουν να διατηρήσουν γραμμή παραγωγής και συνέχιση εξέλιξης για το Rafale. Αν γίνει αυτό πιθανώς να έχουμε κάτι αντίστοιχο του F22. Ένας τέτοιος προσανατολισμός όμως μάλλον θα μας οδηγήσει σαν χώρα στην επιλογή του F35 λόγω κόστους και σχετικά μεγάλου αριθμού μαχητικών που επιδιώκουμε.

MisCo
MisCo (@misco)
1 year ago
Reply to  Kallergis

“αλλά από την άλλη σαν χρήστες Mirage F1 – 2000 – 2005 έχουμε μια αγάπη και όχι άδικα στην Dassault”
Διακρίνω μια λεπτή ειρωνία ή ειναι ιδέα μου?

Kallergis
Kallergis
1 year ago
Reply to  MisCo

Καθόλου αγαπητέ. Είμαι λάτρης του Rafale και της Dassault εν γένει. Το θέμα όμως δεν είναι τι μας αρέσει αλλά τι είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

gdmast
Noble Member
gdmast (@gdmast)
1 year ago
Reply to  Kallergis

Στο μέλλον θα υπάρχουν μόνο stealth.
Το θέμα είναι, εμείς τι σχέση έχουμε με το μέλλον.

Costas
Κώστας
1 year ago

Έτσι όπως κυλάει το Brexit, δεν θα δουν ευρωπαϊκή επιχορήγηση ούτε με κιάλια. Σιγά μη δεχτεί η ΕΕ να δώσει επιχορήγηση σε ανάπτυξη η οποία καταρχάς θα έχει μη κράτος μέλος (τη Βρετανία) ως κυρίαρχο σε ανάπτυξη και παραγωγή, ενώ επιπλέον θα συναγωνίζεται αμιγώς ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Επίσης να μην ξεχνάμε ότι περίπου 45% του οικονομικού μεγέθους της ΕΕ ανήκει σε Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία (θα γίνει πάνω από 50% μετά το Brexit), ενώ οι 3 αυτές χώρες συνολικά θα ξεπεράσουν το 1/3 των ψήφων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μετά το Brexit.
Οι Ιταλοί και οι Βρετανοί τα τελευταία χρόνια έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα αυτοκαταστροφικών επιλογών, ξεπερνώντας ακόμα και τις παλινωδίες της Ελλάδας.

NIKOS
NIKOS (@nikos)
1 year ago

Η Ελλάδα που ειναι;; παλι τα ιδια

Δημήτρης Γ.
Δημήτρης Γ.
1 year ago

Ευρωπαϊκό Αμυντικό Ταμείο για το μαχητικό των Βρετανών και των Σουηδών;
Όχι δεν νομίζω…να μείνει στην Ευρώπη η Βρετανία και να δούμε, να μπει στο FCAS η Σουηδία και η Ιταλία να συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους.
Έτσι απλά…

Ted
Member
Ted (@ted)
1 year ago

Λογικά στο Tempest θα καταλήξει η Ιταλία, αφού για τους Γαλλογερμανούς περαιτέρω συνέταιροι δεν φαίνεται να είναι επιθυμητοί.
Και είναι πραγματικά περίεργη η στάση των εταίρων του FCAS
Αντί να επιδιώξουν περαιτέρω συνεργασίες και να διευρύνουν το μελλοντικό αγοραστικό κοινό, γκρινιάζουν στην ιδέα να μοιράσουν την αρχική πίτα.
Και η Ελλάδα ;
Μάλλον τίποτε τα δύο, F35 και ξερό ψωμί…..

ivychris
ivychris (@ivychris)
1 year ago

Οι Ιταλοί μας διαβάζουν προσεκτικά θα έλεγα…
Και όσον αφορά τους τούρκους, η συμμετοχή στο Tempest είναι τόσο πιθανή, όσο πιθανή είναι η συνέχιση συμμετοχής της στο F-35, ακριβώς για τους ίδιους λόγους.
Ένας λόγος παραπάνω που πρόκειται για Α/φος 6ης γενιάς

ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ
1 year ago
Reply to  ivychris

Παιδιά, για να τελειώνουν τα αστεία με τους Τούρκους, αν ναυαγήσει το T-FX, πιο πιθανό είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Su-57 μιας και αφενός τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Ρωσίας,όχι μόνο αυτή την στιγμή αλλά και αυτήν την δεκαετία, συμπλέουν σε ποσοστό άνω του 50%, και αφετέρου στρατιωτικά έχουν έρθει τόσο κοντά που πιο εύκολα θα μπουν σε ένα πρόγραμμα που σχεδόν έχει φτάσει στο στάδιο παραγωγής για να πάρουν ένα αεροσκάφος που θα τους πάει από την 4η γενιά (F-16) στην 5η (Su-57) ΤΩΡΑ παρά να περιμένουν τουλάχιστον μία 10ετια για να πηδήξουν μια γενιά και να πάνε στην 6η απευθείας.

Nicolas
Nicolas (@nicolas)
1 year ago

Θα παρω την γυαλινη μου σφαιρα και θα προβλεψω τα εξης, γυρω στα δεκα χρονια προκαταρκτικες μελετες στο τελος συγχωνευση των δυο προγραμματων αποχωρηση καποιων μελων. Στο τελος θα παραχθει ενα πολυ καλο αεροσκαφος που παρολαυτα θα ειναι κουτσουρεμενο σε σχεση με τις αρχικες ικανοτητες που θα δεχοταν και κυριως πολυ πιο ακριβο απο τις προβλεψεις σε μικρους σχετικα αριθμους

Costas
Κώστας
1 year ago
Reply to  Nicolas

Πιθανό. Πώς σου χει βγει η γυάλινη σφαίρα μέχρι σήμερα;

Nicolas
Nicolas (@nicolas)
1 year ago
Reply to  Κώστας

Μια ετσι μια αλλιως insider δεν ειμαι στν βιομηχανια:)

ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ
1 year ago
Reply to  Nicolas

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν ΌΛΟΙ οι Ευρωπαίοι, είναι να γίνει ότι και στην Αμερική..να τρέξουν και τα δύο προγράμματα ως:
FCAS: Ελαφρύ μονοκινητήριο μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς πολλαπλών ρόλων που να μπορεί (λόγω μεγέθους) να επιχειρεί και από αεροπλανοφόρα (δλδ ένα εξελιγμένο Ευρωπαϊκό F-35 με δυνατότητες σύμφωνα με αυτά που έχουν συμφωνηθεί)
Tempest: Δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων 6ης γενιάς αεροπορικής υπεροχής και τα υπόλοιπα (οι δυνατότητές του) όπως τα λέει το πρότζεκτ (δλδ ένα εξελιγμένο Ευρωπαϊκό F-22 που να μπορεί να κάνει ζευγάρι με το FCAS)
Ετσι πιστευω πως η Ευρώπη θα καλυπτόταν πλήρως και θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι.

Pavlos
Παῦλος
1 year ago

Αν η ατρακτος και ο τροπος που ειναι κατασκευασμενη επιτρεπει την εφαρμογη διαφορων ειδων τεχνολογιων, θεσεως αισθητηρων κλπ μια η λυση, ατρακτος Tempest ηλεκτρονικα Rafale ειτε Saab. O χρηστης διαλεγει εκδοση και γλιτωνουν ολοι χρονο και χρημα. Αντι αν μπει το 2040, σε 4 χρονια θα ειναι ετοιμο. Αναλογα το ποσοστο συμμετοχης τριτων πχ Ιταλων, Ισπανων κλπ θα μοιραστουν να κατασκευαζονται σε διαφορες χωρες ιδια μερη πχ της ατρακτου(3d printing, καλωδιωσεις κλπ), με εγγραφο υπογεγραμμμενο περιορισμο στα κομματια αναλογα με το ποσοστο συμμετοχης οικονομικης συνδρομης καθε χωρας. Για εξαγωγες σε τριτους και κερδη, πιθανα μονο οι 2 αυτοι που θα το διαμορφωνουν το αρχικο σχημα πχ βρετανοι με γαλλους, βρετανοι με σουηδους, κλπ ή οποιοσδηποτε αλλος.Το παραπανω σχημα ευνοει τους Βρετανους αν και επιτρεπει σε ολους να παραγουν, αλλα περιοριζει αυτους που δεν θα ειναι στη βασικη διαμορφβση του σκαφους στο να μη μετεχουν σε εξαγωγες σε τριτους, χωρις νεα οικονομικη συμμετοχη. Μ ελιγα λογια φτιαχνεται ενας κουμπαρας αρχικα με ποσα που καθε χωρα θα επενδυει στις αναγκες της. Για ποιο λογο να το δεχθουν οι χωρες βασικης διαμορφωσης αυτο το σχημα : διοτι ετσι μπορει να παρει μπρος πολυ γρηγορα και να λειτουργησει. Oλες οι χωρες θα παραγουν μεχρι ενα συμφωνημενο αριθμο μερων της ατρακτου που θα χρειαζονται για τις αναγκες τους, ενω οι εξαγωγες πανε στις Αγγλια-Γαλλια, Αγγλια Σουηδια ειτε οποιαδηποτε αλλο παντρεμα ηλεκτρονικων με την ατρακτο (Η αποψη μου ειναι οτι μονο οι Γαλλοι και οι Σουηδοι, εχουν αυτη τη στιγμη τεχνολογια αιχμης, αλλα αυτο δεν θα απαγορευει οποιοδηποτε αλλο συνδυασμο, διαμορφωσης). Διοτι μπορει το FCAS να ειναι μια ωραια ιδεα, αλλα μπορει να περασουτβ αλλα 20 χρονια, στο τελος ισως να ειναι τεχνολογικα ξεπερασμενη, αν και εφοσον τα βρουν οι εταιροι αναμεταξυ τους. Βεβαιως αυτο δεν σημαινει οτι κατι απο τα παραπανω θα γινουν, διοτι ολοι βλεπουν το θεμα ανταγωνιστικα, ενα σεναριο συμμετοχης που θα μας πηγαινε κατα τη γνωμη μου ανεφερα.
Διοτι οταν ξερεις οτι αγοραζεις μια πλατφορμα ηλεκτρονικων πχ του ραφαλε (ειτε του gripen) γνωριζεις οτι και τα οπλα που διαθετεις ή που εχεις αποφασισει οτι χρειαζεσαι, ειναι ετοιμα για χρηση. Αλλα ετσι ως εχουν τα πραγματα το 2040 ειναι μακρυνο, και αλλοι ανταγωνιστες μπορει να εχουν αποροφησει πορους και επιλογες.

Alex
Alex (@alex)
1 year ago
Reply to  Παῦλος

Ως προς τα ηλεκτρονικά & εξαγωγές, στα μέχρι στιγμής ευρωπαϊκά προγράμματα, συμμετέχουν όλοι και κατασκευάζουν όλοι. Π.χ. στα ηλεκτρονικά του Tornado συμμετείχαν εταιρείες όπως η Εlettronica, Galilleo & Microtecnica, επειδή υπάρχουν τομείς που και άλλοι κατασκευάζουν πριν Γάλλων-Σουηδών. Επίσης στις εξαγωγές π.χ. του Typhon και πάλι συμμετέχουν όλα τα μέλη της κοινοπραξίας, ανάλογα με την περιοχή, π.χ. για το Κουβέιτ θα προέλθουν από την Ιταλική γραμμή παραγωγής, ενώ αν υπήρχε θέμα πώλησης στη Λατινική Αμερική, θα αναλάμβανε η Ισπανία. Αυτό σημαίνει συμμετοχή σε κοινοπραξία

Pavlos
Παῦλος
1 year ago
Reply to  Alex

Ευχαριστω για την επεξηγηση.
——————
Αυτο που βασικα προτεινω ειναι να λαβουν μια ετοιμη σχεδιαστικα ατρακτο του βρετανικου και αντι να σχεδιαζουν απο κοινου διαμορφωση στα ηλεκτρονικα, να χρησιμοποιει κατ επιλογην του χρηστη οι υπαρχουσες ευρωπαικες, (ειτε του rafale ειτε του grippen, typhoon κλπ). Για το μελλων θα εχουν τον καιρο να σχεδιασουν αν θελουν αλλη ατρακτο και κοινα ηλεκτρονικα, αλλα βραχυπροθεσμα δεν εχουν αλλη Ευρωπαικη επιλογη.

Myrmidonas
Μυρμιδόνας
1 year ago

Ασχετο με το θέμα , αλλά σε άλλο site (*************) γράφει για μαζική παραγωγή ucav Neuron.
Πριν λίγες μέρες στο ιστολόγιό σας, το οποίο θεωρώ το πλέον αξιόπιστο, γράφατε πως το συγκεκριμένο ΜΕΑ δε θα βγει σε παραγωγή.

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 year ago

Δεν σχολιάζουμε άλλα sites

Em.Ti
Member
Em.Ti (@em-ti)
1 year ago

Όντως θα υπάρξει μαζική παραγωγή UCAV στην Ευρώπη, αλλά όχι του nEUROn, αλλά αυτού που θα προκύψει από τις δοκιμές του nEUROn.
Το nEUROn είναι όχημα έρευνας τεχνολογίας.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

“Καρέ του Άσσου” το ΠΝ, Απόλυτη Ανανέωση του Στόλου Επιφανείας, 4 φρεγάτες MMSC, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ200ΗΝ, Ενδιάμεση Λύση με 2 πλοία A/A περιοχής, και συμμετοχή...

 Σε μια απόφαση σταθμό για την μελλοντική του εξέλιξη προχώρησε το Πολεμικό μας Ναυτικό σήμερα, επιλέγοντας να αποστείλεi άμεσα επίσημο Letter of Request (LOR)...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Γιατί το ΠΝ επέλεξε τις MMSC; 12+1 ερωτήσεις για τις...

70
Ο σκοπός του σημερινού άρθρου μας, αφορά την επιλογή της Multi Mission Surface Combattant από το Πολεμικό μας Ναυτικό. Μας έκανε εντύπωση το χτεσινό...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 June

Αγορά 3.99

Related News

ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Γιατί το ΠΝ επέλεξε τις MMSC; 12+1 ερωτήσεις για τις LCS/MMSC…

Ο σκοπός του σημερινού άρθρου μας, αφορά την επιλογή της Multi Mission Surface Combattant από το Πολεμικό μας Ναυτικό. Μας έκανε εντύπωση το χτεσινό...

ΗΠΑ-εκλογές: Δικαστές σε Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του επιτελείου Τραμπ για αναστολή καταμέτρησης ψήφων

ΑΠΕ-ΜΠΕΔύο δικαστές στις πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού επιτελείου του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η...

Γαλλικά Mirage ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς με τζιχαντιστές

Γράφει ο Ηρακλής ΜαρδύρηςΛίγες μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια, γαλλικά μαχητικά Mirage 2000 επιτέθηκαν σε μαχητές της Al-Qaeda στο Μάλι. Τουλάχιστον 50...