Μετά από 20 χρόνια, ολοκληρώνονται οι παραδόσεις των K9 Thunder στη Νότια Κορέα

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με την Hanwha Defense, στις αρχές του επόμενου μήνα η παραγωγή των εγχώριων αυτοκινούμενων πυροβόλων Κ9 Thunder θα φτάσει στο τέλος της, τουλάχιστον όσον αφορά τις παραγγελίες του νοτιοκορεατικού Στρατού.

Συνολικά δόθηκαν 11 παραγγελίες για λίγο πάνω από 1.000 πυροβόλα του τύπου από το 2000, κι αφού πια είχε ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του το 1998.

Υπήρξαν αναμενόμενα ανησυχίες ότι το τέλος της παραγωγής για τις εγχώριες ανάγκες θα οδηγούσε σε απώλεια θέσεων εργασίας και μείωση της παραγωγικότητας του εργοστασίου. Ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας διαβεβαίωσαν ότι οι συνεχιζόμενες εργασίες αναβάθμισης και οι ξένες παραγγελίες θα εξασφαλίσουν πλήρη λειτουργία και στο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ο νοτιοκορεάτικος Στρατός αναβαθμίζει επί του παρόντος όλα τα K9 του στο πρότυπο «K9A1», το οποίο βελτιώνει το Σύστημα Ελέγχου Πυρός και εγκαθιστά νέα μονάδα GPS / INS και βοηθητική μονάδα παροχής ισχύος. Τα K9 αναμένεται να αναβαθμιστούν ακόμα περισσότερο στο πρότυπο «K9A2» στο εγγύς μέλλον.

Παρουσίαση Firtina νέας γενιάς στην IDEF

Εκτός από τις παραγγελίες του Στρατού της χώρας, η Hanwha έχει εξασφαλίσει και σημαντικές εξαγωγικές επιτυχίες με πάνω από 600 K9 διαφόρων εκδόσεων από το 2001 για την Τουρκία, την Πολωνία, τη Φινλανδία, την Ινδία, τη Νορβηγία και την Εσθονία.

Ως εκ τούτου, το K9 θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα αμυντικά προϊόντα της Νότιας Κορέας. Τώρα, η Hanwha επικεντρώνεται στις αγορές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής για να ενισχύσει τις πωλήσεις της.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •