Επιπλέον κόστος για τους Trident από λάθη της βρετανικής κυβέρνησης

3
Royal Navy submarine HMS Victorious departs HMNB Clyde under the Scottish summer sunshine to conduct continuation training.The Royal Navy has operated the UK’s Continuous at Sea Deterrent since 1967 when the first SSBN – or Ship Submersible Ballistic Nuclear – HMS Resolution began patrolling armed with the Polaris missile system.  
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Έκθεση του βρετανικού Ελεγκτικού Συνέδριου αποκαλύπτει καθυστερήσεις και υπερκοστολογήσεις στο πρόγραμμα υποστήριξης των βαλλιστικών πυραύλων Trident, που αποτελούν τον μοναδικό πυλώνα στρατηγικής αποτροπής του Ηνωμένου Βασίλειου.

Όπως μεταδίδει ο «Guardian», η έκθεση παρατηρεί πως το κόστος διατήρησης τριών πυρηνικών εγκαταστάσεων έχει αυξηθεί κατά £1,35 δις, κυρίως από την κακή διαχείριση του υπουργείου Άμυνας. Παράλληλα, παρατηρεί καθυστερήσεις από 1,7 έως 6,3 χρόνια.

Παρόμοια λάθη είχαν γίνει και την προηγούμενη φορά που οι Βρετανοί επιχείρησαν να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις, στη δεκαετία του 1980 και 1990. Η έκθεση ασκεί ακόμα έντονη κριτική για έργα που ξεκινούν χωρίς τα σχέδια να έχουν ωριμάσει, αλλά παραδέχεται ότι τα έργα δεν μπορούν να ακυρωθούν, γιατί έχει δημιουργηθεί μονοπώλιο.

Στην απάντησή του, το υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι θα εξετάσει τα συμπεράσματα, σημειώνει ότι τέτοια προγράμμα είναι συχνά μεγάλα και πολύπλοκα και καταλήγει ότι θα ανταποκριθεί επίσημα σε εύθετο χρόνο.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Panagiotis
Member

Τι δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά?

Yannis
Member
Noble Member
Yannis

Το ΗΒ αποτελει εδω και χιλιαδες χρονια κραμα πληθυσμων πολυ διαφορετικων μεταξυ τους. Απο τη μια πλευρα οι “παντοφλες”, η πλειοψηφια των κελτογενων και μεσογειακογενων (οι τελευταιοι ηρθαν την εποχη της Ρωμαικης κατοχης) που λιγο-πολυ ειναι σαν και εμας, και απο την αλλη πλευρα οι πιο σοβαροι και εργατικοι, δηλάδη η μειοψηφια γερμανογενων που ηρθαν κατα τη μετα-ρωμαικη εποχη. ΕΙναι λιγο σαν τη Γαλλια, οπου η χωρα διοικειται απο μια μικρη ελιτ (με τη διαφορα οτι στη Γαλλια οι μεσογειακογενεις ειναι περισσοτεροι λογω εγγυτητας). Για αυτο η χωρα εχει το χαλι που εχει. Συγκρινετε με αλλες χωρες, οπως Ολλανδια, Νορβηγια,… Read more »

d.b
Member
d.b

Δεν έχει πολύ σχέση με το θέμα του άρθρου και αν επιτρέπετε πως κατέληξες σε αυτο;