Το ΝΑΤΟ θα τοποθετήσει πυρομαχικά και καύσιμα σε αλβανικό αεροδρόμιο

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης της αλβανικής αεροπορικής βάσης Κούτσοβα σε νατοϊκή εγκατάσταση και θα απομακρυνθεί το σύνολο των παροπλισμένων μαχητικών που έχουν εγκαταλειφτεί σε αυτήν.

Σύμφωνα με τον «Economist», το σχέδιο του NATO δεν περιλαμβάνει τη μόνιμη παρουσία μαχητικών στη βάση, αλλά την αξιοποίησή της για την υποστήριξη τους. Για να συμβεί αυτό, στα τούνελ της Κούτσοβα θα αποθηκευτούν πυρομαχικά και καύσιμα. Τα τούνελ κατασκευάστηκαν κατά τον Ψυχρό Πόλεμο και εκείνη την εποχή μπορούσαν να φιλοξενήσουν μέχρι 100 αεροσκάφη.

Για την αναβάθμιση της αλβανικής βάσης το ΝΑΤΟ θα διαθέσει σε πρώτη φάση $58 εκατομμύρια, είχε αναφέρει τον Οκτώβριο του 2018 η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Όλτα Τσάσκα.

Αλβανία: Νεκροταφείο MIG θα αποτελέσει τη πρώτη αεροπορική βάση του NATO στα δυτικά Βαλκάνια

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aris
Member
Noble Member
Aris

Ωραία…θα πληρώσουμε και εμείς μέσω ΝΑΤΟ το διπλανό προκτετοράτο του ερντο και μετά θα μας λέει το ΝΑΤΟ, είσαστε φίλοι σύμμαχοι βρείτε τα!!!!
Ρε πάμε καλά;;;;

Mickey
Member
Mickey

Νόμιζω ότι όλα αυτά είναι μια κεκαλυμμένη προσπάθεια μελέτης της τεχνολογίας των MiG-15 αι MiG-17 ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την αεροπορία της Β. Κορέας

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Μήπως καταφερει το μουσείο μας να παρει κάποιο εκθεμα τωρα, απο τους γελοίους;
Ευκαιρια δεν ειναι;

hypnosz
Member
hypnosz

Δε ζητάμε κι εμείς ένα για το μουσείο στο Τατόϊ;