- Advertisement -

Οι “κακοί” και φιλότουρκοι Αμερικάνοι συνωμοτούν, σκάβουν τον λάκο μας, θέλουν αποστρατικοποίηση των νησιών, μοίρασμα του Αιγαίου… και στο βάθος, πολύ βάθος το East Med Act

- Advertisement -

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης

Ο υπογράφων κάνει συχνά εκκαθαρίσεις στους λογαριασμούς των social media γιατί ο βομβαρδισμός χαμηλού επιπέδου πληροφοριών, που προσβάλουν την κοινή λογική, είναι καθημερινός και χάσιμο χρόνου. Χρόνου μακριά από τους αγαπημένους μας, τα χόμπυ μας και την εργασία μας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν τα καταφέρνει και μπορεί μόνο να υποθέσει πόσο πιο έντονο είναι αυτό το φαινόμενο σε άτομα που είναι πιο επιρρεπή στη συνομοσιολογία και στα fake news. Ειλικρινά, όταν γινόταν η συγγραφή του άρθρου περί της προπαγάνδας, η ιδέα ήταν να γραφτεί μόνο αυτό και τέλος με το θέμα. Αλλά διαβάζουμε τι γράφεται και μας στέλνουν φίλοι, συγγενείς και αναγνώστες άρθρα τα οποία μας ζητούν να σχολιάσουμε.

Μα γιατί δεν σχολιάζετε, να μάθουμε την αλήθεια;


Κανονικά, δε θα χρειαζόταν οποιοσδήποτε σχολιασμός, αλλά έχουμε μάθει πια ότι στην πατρίδα μας υπάρχει μια μερίδα ατόμων που πιστεύουν ότι διαβάζουν και χειραγωγούνται εύκολα. Αν αυτοί σχηματίσουν μια κρίσιμη μάζα και ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, τότε οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για όλους μας, και για αυτούς, συνεπώς θα τους προσφέρουμε κάτι επιπλέον να διαβάσουν και θα τους παρακαλέσουμε να χρησιμοποιήσουν την κρίση τους.
Γράψαμε ότι μια αρχή της προπαγάνδας είναι η επιβεβαίωση των προκαταλήψεων μας. Ο αντι-αμερικανισμός πουλάει, είναι μια σταθερή αξία. Και λεφτά κερδίζουμε πουλώντας αντι-αμερικανισμό, και αρεστοί γινόμαστε, και εξυπηρετούμε συμφέροντα. Οι καλές πράξεις ανταμείβονται. Σύμφωνα με δηλώσεις τόσο της Ελληνικής, όσο και της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις ποτέ δεν ήταν καλύτερες. Αυτή η ελληνοαμερικανική προσέγγιση έχει ενοχλήσει πολλούς τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.
Οι εκτός των συνόρων προσπαθούν να τορπιλίσουν αυτή τη συνεργασία και οι εντός των συνόρων αδιαφορούν για το αν και πόσο συμφέρουσα είναι για την Ελλάδα, μπροστά στις κομματικές ιδεολογίες και προτεραιότητες. Αυτό είναι λίγο πολύ αναμενόμενο και γίνεται σε όλες τις χώρες, αλλά να κρατάνε τουλάχιστον ένα επίπεδο, να προσπαθήσουν λίγο καλύτερα, όχι τόσο άγαρμπα.
Και τι δεν έχουμε διαβάσει, ότι μας πιέζουν να μοιράσουμε το Αιγαίο, ότι θέλουν να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά, μόνο το ότι πρέπει να παραδόσουμε το στόλο στους Τούρκους δεν έχουμε διαβάσει, ακόμα. Και γιατί να το κάνουν αυτό; Κανείς δεν μας λέει… Αμερικάνοι είναι αυτοί, εκ φύσης πονηροί, υποχθόνιοι που μας ζηλεύουν και θέλουν το κακό μας…

Η ΠΤΗΣΗ για τους αναγνώστες της, μερικές καθαρές κουβέντες απέναντι στα fake news


Οι γείτονες μας, που τρώνε τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη, τι να πουν δηλαδή; Που ψάχνουν να βρουν μία Passex και μια δήλωση που θα τους δώσει πάτημα να κάνουν το άσπρο μαύρο για να δείξουν κάτι. Όπως την πρόσφατη ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τουρκία, που αμέσως ερμηνεύτηκε ως τρικλοποδιά στην Ελλάδα και πανηγυρίζουν τόσο οι Τούρκοι, όσο και οι εγχώριοι που βλέπουν τον αντι-αμερικανισμό τους να δικαιώνεται.

Όχι στην Τουρκική προπαγάνδα, άλλο οι Σοβαρές Ασκήσεις άλλο οι PASSEX. Μην “μασάτε” όταν βλέπετε φωτογραφίες τουρκικών πλοίων δίπλα σε αμερικανικά ή ιταλικά πλοία


Για να δούμε όμως, πριν εμπιστευτούμε τα συμπεράσματα των “ειδικών”, τι λένε οι σύμμαχοι της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Μία βασική γνώση αγγλικών έχουμε, google translate ξέρουμε να χειριζόμαστε και όταν οι δάσκαλοι μας δίδασκαν βασική κατανόηση κειμένου δεν κάναμε όλοι καταλήψεις, ούτε αγωνιζόμασταν για το δικαίωμα των μαθητών στην κοπάνα.
Βλέπετε κάποιοι τα παιδιά τους τα στέλνουν στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια. Αν το δικό μου παιδί δεν αποκτήσει την ικανότητα κατανόησης κειμένου, τους είναι από αδιάφορο, έως βολικό, γιατί οι διάφοροι ινστρούχτορες και γκάουλάιτερ θα έχουν πιο εύκολο έργο και θα μπορούν να προσφέρουν δημοψηφίσματα σχετικά με “Preliminary Debt sustainability analysis”. Επίσης φτηνά εργατικά χέρια πάντα θα χρειάζονται και μια εξαθλιωμένη κοινωνία δεν θα λειτουργεί δημοκρατικά. Η δημοκρατία είναι επίτευγμα της μεσαίας τάξης, των μορφωμένων αστών ή πολιτών των αρχαίων χρόνων. Αν εξαλειφτούν αυτοί και ανοίξει η ψαλίδα, τότε θα υπάρχει η ολιγαρχία και οι δουλοπάροικοι. Η δημοκρατία θα ταξιδέψει σε άλλες γειτονιές.
Οι Αμερικανοί μας λένε στην ανακοίνωση τους ότι για λόγους πολιτικής δεν λαμβάνουν θέση σε διαφορές θαλασσίων οριοθετήσεων τρίτων κρατών. Είναι αυτό κάτι κακό; Γνωρίζουν οι αναγνώστες μας πολλές χώρες που να λαμβάνουν τέτοια θέση; Έχει λάβει θέση η Ελλάδα για το αν τα Σενκάκου ανήκουν στην Ιαπωνία ή την Κίνα; Θα έπρεπε τα κράτη να λαμβάνουν θέση ή είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει πρώτα ένα δικαστήριο; Αν οι ΗΠΑ λάμβαναν επίσημα θέση, τι επιπλοκές θα είχε αυτό σε μια εκδίκαση; Βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει κάτι διαφορετικό από ότι η Ρωσία ή η Κίνα για παράδειγμα.
Ένα επιπλέον θέμα που πρέπει να σκεφτούμε είναι αν είναι αληθινή αυτή η δήλωση. Είναι πραγματικά έτσι; Στην Σινική θάλασσα για παράδειγμα, μια περιοχή με έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον έχουν μήπως διαφορετική συμπεριφορά; Ακόμα και εκεί οι ΗΠΑ έχουν μια επίσημη ρητορική υπέρ της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και όχι για το σε ποιόν ανήκουν τα νερά. Μία ελαφριά διαφοροποίηση υπάρχει στις Φιλιππίνες που ήδη υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, που όμως η Κίνα δεν αναγνωρίζει, και στα νησιά Σενκάκου τα οποία περιλαμβάνονται ρητώς στην αμυντική συμφωνία Ιαπωνίας – ΗΠΑ. Αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν κάνει όμως σχετικές δηλώσεις, αλλά το ίδιο έχουν κάνει και γερουσιαστές τους υπέρ της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ. Συνεπώς αυτή είναι η πολιτική τους και την τηρούν.

Μας λένε επίσης πως ο χάρτης της Σεβίλλης δεν έχει νομική σημασία και πως κατανοούν ότι και η ΕΕ δεν τον θεωρεί έγκυρο νομικό έγγραφο. Που είναι το πρόβλημα εδώ; Υπάρχει κάποιος που να τον θεωρεί νομικό έγγραφο; Ποιος ισχυρίστηκε ποτέ κάτι τέτοιο; Αν ήταν χάρτης από το δικαστήριο της Χάγης και οι ΗΠΑ δεν το θεωρούσαν νομικό έγγραφο, τότε ναι, θα υπήρχε πρόβλημα. Συνεπώς και εδώ δεν λένε κάτι κατά των Ελληνικών συμφερόντων.
Το 2003 η Κομισιόν ανέθεσε στο πανεπιστήμιο της Σεβίλλης τη δημιουργία ενός χάρτη βασισμένου στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS), γιατί απλά χρειάζεται ένα τέτοιο εργαλείο που να δείχνει τα θαλάσσια όρια και να χρησιμοποιηθεί για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Αυτός ο χάρτης έχει σταλεί από την ΕΕ στον ΟΗΕ και δείχνει τα Ευρωπαϊκά και μη Ευρωπαϊκά ύδατα. Στην περίπτωση της Ελλάδος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει οριοθέτηση ΑΟΖ και ότι έχει γίνει εκτίμηση βάση της UNCLOS και της χρήσης της μεθοδολογίας της μέσης γραμμής. Είναι προφανές λοιπόν ότι δεν έχει νομική ισχύ και ότι αν η μεθοδολογία οριοθέτησης είναι άλλη από τη μέση γραμμή, τότε η Ελληνική ΑΟΖ θα είναι διαφορετική.
Το ότι δεν είναι νομικό έγγραφο δεν σημαίνει ότι ο χάρτης της Σεβίλλης δεν έχει αξία. Δείχνει αν μη τι άλλο ότι δεν είναι παράλογες οι Ελληνικές θέσεις, αφού οι ειδικοί της ΕΕ έχουν την ίδια άποψη με εμάς και είναι το συμβουλευτικό εργαλείο που χρησιμοποιούν οι Βρυξέλλες. Κατά αναλογία, έστω ότι η κυβέρνηση αναθέτει σε μια εταιρία συμβούλων/λογιστών/οικονομολόγων τη σύνταξη μιας μελέτης για την οικονομία και προτάσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αυτές οι προτάσεις δεν είναι νομικό έγγραφο, αλλά προσφέρουν μια καλή ιδέα για το πως θα είναι το μελλοντικό νομοσχέδιο.
Τελειώνει η δήλωση των ΗΠΑ γράφοντας πως τα θαλάσσια όρια καθορίζονται από τις εμπλεκόμενες χώρες με βάση το διεθνές δίκαιο (αυτό δηλαδή που οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν, και συνεπώς πρέπει να αναγνωρίσουν). Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον καλόπιστο διάλογο και τις διαπραγματεύσεις (το ίδιο και η Ελλάδα, το ίδιο προβλέπει και το διεθνές δίκαιο. Μόνο που το Oruc Reis να κάνει βόλτες συνοδεία του στόλου στη διαφιλονικούμενη περιοχή, με παράλληλο μπαράζ εναέριων παραβιάσεων, και απειλητικών δηλώσεων δεν χαρακτηρίζεται ακριβώς καλόπιστο) και τελειώνει με την ευχή η Ελλάδα και η Τουρκία να συνεχίσουν τις διερευνητικές συνομιλίες το ταχύτερο.
Συνεπώς, η ανακοίνωση μας ενημερώνει για την πάγια τακτική της Αμερικανικής πολιτικής σε αυτό το θέμα, μιας πολιτικής ίδιας με όλων σχεδόν των κρατών και ίδια με της Ελλάδας, μας λένε ότι ο χάρτης της Σεβίλλης δεν είναι νομικό έγγραφο, που είναι γνωστό και αληθές και στο τέλος τραβάνε και λίγο το αυτάκι στους Τούρκους λέγοντας τους ότι πρέπει να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο και να πάνε σε καλόπιστο διάλογο, δηλαδή χωρίς προκλήσεις. Αν οι Τούρκοι χάρηκαν από αυτό… με τις υγείες τους! 
Φυσικά κάποιοι άλλοι που έχουν συνηθίσει σε δημοσιογραφία τύπου Πράβτνα, να κάνουν το άσπρο μαύρο και να βλέπουν τη γη επίπεδη, διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τη νέα τρικλοποδιά που μας βάλανε οι ΗΠΑ… Διυλίζουν τον κώνωπα και διαστρεβλώνουν το νόημα, αλλά πολύ βολικά, κάποια άλλα θέματα τους διαφεύγουν. Λεπτομέρειες όπως το East Med Act γνωστό επίσημα ως Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act of 2019. Βλέπετε έχουν εθιστεί στις λεπτομέρειες και τα ανώνυμα tweet και το τι ψηφίζει το αμερικανικό κογκρέσο δεν έχει σημασία, ιδιαίτερα αν δεν βολεύει τη ρητορική τους.
Ας κάνει ο κάθε αναγνώστης/τρια ένα μικρό πείραμα. Πόσες φορές την τελευταία εβδομάδα διάβασε κάποια παράλογη αμερικανική δήλωση ή απαίτηση και πόσες φορές διάβασε για τον East Med Act; Μήπως αυτές οι υποτιθέμενες δηλώσεις και απαιτήσεις εναντιώνονται στον δικό τους νόμο;

Ο Αμερικανικός νόμος εξουσιοδοτεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συνάψει συμφωνίες συνεργασίας για την ενίσχυση της συνεργασίας σε ενεργειακά θέματα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου (όχι της Τουρκίας. Είναι προφανές πως χωρίς Ελληνική ΑΟΖ το νομοσχέδιο δεν έχει νόημα, και είναι γεγονός πως ο εισηγητής του νομοσχεδίου γερουσιαστής Μενέντεζ χρησιμοποίησε και παρουσίασε στους συναδέλφους του τον χάρτη της Σεβίλλης). Το Υπουργείο Ενέργειας μπορεί να ιδρύσει ένα κοινό Κέντρο Ενέργειας ΗΠΑ-Ανατολικής Μεσογείου στις Ηνωμένες Πολιτείες για την περαιτέρω ανάπτυξη του διαλόγου και της ακαδημαϊκής συνεργασία στους τομείς των τεχνολογιών ενεργειακής καινοτομίας, στην επιστήμη των υδάτων και στη μεταφορά τεχνολογίας.
Προβλέπει την άρση του εμπάργκο αμυντικών συστημάτων στην Κύπρο, και το μπλοκάρισμα των τουρκικών F-35. Επίσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα πρέπει να αναφέρει σχετικά με (1) τη στρατηγική για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ενεργειακής συνεργασίας με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου (δηλαδή της τριμερούς), (2) κακοήθη ρωσική επιρροή στην περιοχή και (3) παραβιάσεις της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου και του εναέριου χώρου της Ελλάδας (δεν εννοεί προφανώς παραβιάσεις από εξωγήινους).
Συνεπώς αν κάποιος Αμερικανός αρχίσει τις τρικλοποδιές θα είναι παράνομος. Οι πιθανότητες να το κάνει αυτό κάποιος αξιωματούχος μάλλον είναι πολύ μικρές. Μήπως θα έπρεπε να δίνουμε περισσότερο βάση στο τι ψηφίζει το κογκρέσο και λιγότερη στο τι γράφουν τα tweet και τι αντιλαμβάνεται ο κάθε “ειδικός”;

Κοινό μέτωπο με την ΕΕ για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ζητούν από τον Μ. Πομπέο οι γερουσιαστές Μενέντεζ και Βαν Χόλεν

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

47 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
47 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kostasq
Member
Kostasq (@kostasq)
1 month ago

Τα άρθρα για τα πολεμικά πλοία κόπηκαν σχεδόν μαχαίρι. Δεν θα παίξει τίποτα; Ανυπομονούμε. Κανένα νέο/φήμη/κάτι δεν υπάρχει; Πάμε πάλι από την αρχή ή μήπως απλά πέφτει δούλεμα;

nigozs
Trusted Member
nigozs (@nigozs)
1 month ago
Reply to  Kostasq

Ετοιμάζουν άρθρο για τις MMCS προς εμπέδωση αναγνωστών και φίλων του ΠΝ

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 month ago
Reply to  nigozs

Έτσι!

nigozs
Trusted Member
nigozs (@nigozs)
1 month ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

😉

npo
npo (@npo)
1 month ago

Με τους Αμερικάνους έχουμε κάποια συμφέροντα που αλληλεπικαλύπτονται, αλλά υπάρχουν και συμφέροντα που διαφέρουν. Τόσο απλό.
Επι του συγκεκριμένου, η Αμερικανική πολιτική είναι σταθερή σε γενικές γραμμές, κι εφόσον δεν εμπλέκονται σκληρά Αμερικανικά συμφέροντα οι δηλώσεις τους διέπονται συνήθως απο την απλή λογική. Όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Το οτι υπάρχουν εγχώρια ειδησιογραφικά μαγαζιά τα οποία εκτρέφουν τον τυφλό αντιαμερικανισμό για μερικά κλίκ είναι γεγονός. Κι αν κάποιος το ψάξει λίγο, πλην κουμουνιστοειδών στο βάθος βάθος ζητάνε απ τους Αμερικνανούς αγάπη και προδέρμ λές και μας έχουν υιοθετήσει οι Αμερικάνοι…. Ανταμερικανισμός μπλεγμένος με μπόλικο λυγουροφιλαμερικανισμό.
Είμαστε για δέσιμο. 🙂

alter100
alter100 (@alter100)
1 month ago
Reply to  npo

Τώρα της μόδας είναι περισσότερο και από τον αντιαμερικανισμό ο ….αντιγερμανισμός. Χτίζουν καριέρες μερικοί με τα…αντί !!

jw4799
Active Member
jw4799 (@jw4799)
1 month ago
Reply to  alter100

Ω βέβαια βέβαια, έτσι ξαφνικά υπάρχει στην Ελλάδα αντι-αμερικανισμός και ιδιαίτερα αντι-γερμανισμός, ναι ναι έτσι ξαφνικά, άντε αφιερωμένο το βίντεο λοιπόν!
https://www.youtube.com/watch?v=kZ6we4UVuKY

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
1 month ago

Άμεση αντίδραση.

JetFuel
Member
JetFuel (@jetfuel)
1 month ago

Ακριβως ετσι οπως το περιγράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης.
Τον τελευταίο μηνα η μονίμως αλαζονική και σχιζοφρενης τουρκική συμπεριφορά δειχνει σε παροξυσμό υπεθνικιστικής διέγερσης. Η καθοδηγούμενη και εκ των άνω διαμορφούμενη «κοινη γνωμη» των λαϊκών αμόρφωτων στρωμάτων της τουρκίας παρουσιάζει υστερική συμπεριφορά . Εαν για παράδειγμα εμεις έχουμε 10 «ψεχασμένους» αυτοί έχουν 10.000.
Κάθε τι, είτε ψευδές ή υπερβολικό ή φανταστικό, που δημιουργεί αίσθηση υπεροχής και υπερηφάνειας υπερτονίζεται για να διατηρεί το πλήθος σε ισλαμο-εθνικιστική έκσταση. Ιστορίες για «τον ανίκητο τουρκικό στρατό» δίνουν και παίρνουν. Οι διαμορφωτές φροντίζουν να υποδαυλίζουν συνεχώς κάθε ημέρα το «εθνικό αίσθημα». Το πλήθος συναινεί και φανατίζεται.
Ομως υπάρχει ενα ερώτημα, στο οποίο ακόμη και ο πλέον ανόητος αγραμματος τούρκος δεν έχει λάβει καμία πειστική απάντηση:
« Γιατί μπαμπάκο όλοι ειναι εναντίον μας για την “γαλάζια πατρίδα” ; »
Στο ερώτημα δεν υπάρχει λογική σύνομη απάντηση.
Δεν απαντάται διά τον απλό λόγο οτι η ηγετική ομάδα γνωρίζει οτι οι τουρκικές θέσεις ειναι αυθαίρετες («ετσιθελικές») παράτυπες και παράνομες και δεν πρόκειται να αναγνωρισθούν διχως την επιβολή πολεμικών μεθόδων.
Ολες οι τουρκικές θεωρίες συντελούν στο να δημιουργούν εχθρικό κλίμα, το οποίο ειναι το κατάλληλο υπόβαθρο για να ανπτύσσονται κάθε είδους εσχατολογικές φανταστικές ισλμοτελεολογικές συνωμοσιολογικές μπουρδοθεωρίες.
Για το ισλαμοτουρκικό πόπολο οι θεωρίες αυτές βρήκαν στην αναφορά περί μη-νομικής ισχύος του Χάρτη της Σεβίλλης «την επιβεβαίωσή » που αναζητούσαν.
Το αστείο ειναι οτι το ανόητο τουρκικό πλήθος (το οποίο διακατέχεται απο αγωνία και ολίγη απελπισία) κατάλαβε τον « Χάρτη της Σεβίλλη» σαν τον ακρογωνιαίο λίθο της «δυτικής συνωμοσίας εναντίον της τουρκίας»,
θα νομίζει οτι τωρα που δεν έχει νομική ισχύ “ο χαρτης της Σεβίλλης” λύθηκαν «τα μάγια» (ΛοΛ),
ενω η πραγματικότητα ειναι οτι η Αμερικανική πλευρά εννοεί οτι ο “χαρτης” δεν έχει σημασία αλλά το Διεθνές Δικαιο ισχύει και υπερισχύει των διαφορών. ΛοΛ.

Stavrogin1
Active Member
Stavrogin1 (@stavrogin1)
1 month ago

Ελληνοαμερικανική σχέση, ή όπως το λεγε μια ψυχή,
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
.
GDP 20500 bd pop.330m – GDP 220 bd. pop 11m
almost 100/1 in GDP 33/1 in population
okeys?
η ελληνοαμερικάνικη σχέση ειναι στα καλυτερα της αυτο δε σημαίνει ότι αν τραβηξει ο τραμπ μια σφαλιάρα στον δικό μας στα πλαισια της οικιότητας θα γυρίσει κι ο δικός μας να του σβουρίξει μια.
τώρα πες μου πόση ισοτιμία να εχω με την καμπια που ζει στον κηπο.

Kostasq
Member
Kostasq (@kostasq)
1 month ago
Reply to  Stavrogin1

1) Η σχέση του ΑΕΠ που μας χωρίζει είναι περίπου 1 προς 3. Εμείς 220 αυτοί 740 περίπου δις δολάρια. Αυτές είναι οι πραγματικές αξίες σε PPP που λένε οι οικονομολόγοι. Το άλλο είναι εικονικό. την ίδια στιγμή η οικονομία της Ε.Ε. είναι 10 τρις, γι’ αυτό οι Τούρκοι τους σέβονται και τους φοβούνται τους Ευρωπαίους, επίσης, σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση η Ευρώπη θα μας στηρίξει οικονομικά (μόνο οικονομικά μπορεί), σαν να είχαμε πάθει μια φυσική καταστροφή. Να δω τους άλλους ποιος θα τους στηρίξει. Επίσης με τις αναταραχές που έχουν στην οικονομία τους να δούμε σε λίγα χρόνια πόσο θα είναι το ΑΕΠ τους. Τέλος, ένα κοίτασμα να μας “βγει” από τα δεκάδες πιθανά νότια Κρήτης κατευθείαν τους πλησιάζουμε, εφόσον υποθέσουμε ότι ταυτόχρονα δεν ξαναμπαίνουμε σε κάποια οικονομική κρίση κτλ.
2) Ο πληθυσμός δεν παίζει τόσο ρόλο για δύο λόγους: α) Λόγω τεχνολογίας π.χ. το Ισραήλ με τον μοχλό της τεχνολογίας μπορούσε τόσα χρόνια και επιβίωνε ανάμεσα σε πολλαπλάσια μεγάλους πληθυσμούς. β) Λόγω της θάλασσας. Οι μεγάλοι πληθυσμοί και το πεζικό έχουν μεγαλύτερο ρόλο όταν μπορούν να τους μετακινήσουν. Εμείς με αυτούς δεν έχουμε πουθενά σύνορο στεριάς, είτε στον Έβρο έχουμε το ποτάμι είτε το Αιγαίο. Αυτά διαμορφώθηκαν με τους αιώνες από την ιστορία ως αναγκαιότητες.
3) Το δημογραφικό της Τουρκίας είναι περισσότερο υπέρ μας παρά υπέρ αυτής , και εξηγώ: Ο δείκτης γεννήσεων είναι πολύ υψηλός στις κουρδικές περιοχές και ίδιος με της Ελλάδας στα παράλια και στις καθαρόαιμες ας πούμε τουρκικές περιοχές.
Η ηττοπάθειά μας δεν παίζεται.

Stavrogin1
Active Member
Stavrogin1 (@stavrogin1)
1 month ago
Reply to  Kostasq

το ppp που βρήκα εγω για το 2020 ειναι 20,3τρις. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP) υψηλότερο απο το συνολο της ΕΕ
Tα οικονομικά μεγέθη κατ εσέ λένε πως διαθέτουμε το 1/3 της οικονομικής δύναμης των ΗΠΑ; Μηπως διαθέτουμε και το 1/3 της επιρροής; της στρατιωτικής ισχύος;
Ασφαλώς όχι.
Το μόνο που λέω ειναι ότι ένας πολυ ισχυρός φίλος δεν ειναι ένας ισότιμος φίλος και αν υπάρξει στην ατζέντα του ένα σχέδιο προς το συμφέρον του που να βλάπτει την Ελλάδα δεν θα διστάσει να το εφαρμόσει, εφόσον οι αμερικάνικοι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν. Κατα αυτη την έννοια είναι σύμμαχος και φίλος αλλά αυτό δεν είναι λόγος για επανάπαυση. Η διαχρονική πολιτικη μας να έχουμε τη Γαλλία φίλη και προμηθευτή όπλων το επιβεβαιώνει πέραν πάσης αμφιβολίας.
Η Αμερική, λογικά δεν έχει λόγο να αφοπλίσει τα νησιά. Διότι αν εμφανιστεί η ανάγκη, οι Τουρκοι δεν φράξουν τον βόσπορο στους ρωσους, οι έλληνες θα φράξουν το αιγαίο ως δευτερη γραμμη άμυνας και θα παράσχουν βάσεις εξορμησης στις δυναμεις των Ηπα και του Νατο.
Η αναφορά σε πλυθισμους ασφαλως δεν ειναι γερο δείγμα ισχύος ειναι ομως δειγμα μεγέθους.
Περί ηττοπάθειας. για την αφεντιά μου δεν ισχύει και δεν είναι συμπέρασμα που θα μπορούσε να βγει από το ποστ μου. Σε μια συγκρουση πρέπει να ασφαλίζεις πρωτα τα νότα σου, την Αμερική και την Ευρωπη. Στην παρούσα φάση η Αμερική μ ά λ λ ο ν δεν εχει γραμμή να επιτρέψει μια ταπείνωση της Τουρκίας. Δηλαδη άν η ελλάδα είχε την ευκαιρία να επιφέρει μια στρατιωτική καταστροφή στην Τουρκία, πιθανότατα η Ηπα θα παρέβαιναν για να την αποτρέψουν. Επίσης απίθανο θα ήταν αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω, η Αμερική μπορεί να υποστηρίξει μια μη επέκταση χωρικων υδάτων και μια ασύμφορη για μας οριοθέτιση των αοζ κι αυτό μπορει να μην αφορά το Καστελόριζο αλλά το ίδιο το Αιγαίο αν αυτο ηταν το τιμημα μιας ευρητερης συμφωνίας με την τουρκια για να επιστρέψει στις δυτικές αγγάλες κατα τα προτυπα της υποχωριτικοτητας τσαμπερλαιν στον Χιτλερ. Ευτηχως ο Ερντογκαν δεν θεωρείται αξιοπιστός. Δυστηχώς η Αμερική περνά κριση ταυτότητας και ειναι κοινως ομολογουμενο ότι επαναδιαπραγματευεται την εξωτερική της πολιτική.
Η Ευρωπαική ένωση δεν ειναι τόσο ενωμένη. Η ισχυρή Γερμανία ΔΕΝ επιθυμει την ισχύροποιηση του νότου και την ενεργειακή του αναβαθμιση και δεν φαινεται να εξυπηρετει τα ελληνικά συμφέροντα. Οι συμμαχίες που κάνουμε στην περιοχη της Α. Μεσογειου δεν έχουν μονο αντίπαλο την Τουρκία. Δεν μπορώ να εμπιστεύομαι τις γερμανικές διαμεσολαβίσεις και προτάσεις. Ειδικά όταν δεν τις γνωρίζω σε βάθος.
Το παιχνίδι ειναι εξαιρετικά συνθετο και καθολου ξεκαθαρο για τους απλους σχολιαστες. Γι αυτο αποφευγω τις βεβαιότητες και τις αφελεις απλουστευσεις περι αισθημάτων και αγαπης μεταξυ κρατων κι άλλα πρασιναλογα.

Για το Εβρο να σου απαντησω ότι ο Εβρος δεν ειναι Δούναβης εκει ημουν ως φανταρος σε μοναδα ππ με χαρτες ασχοληθηκα στους κηπους πέρασα μερικους μηνες. τα ειδα απο κοντά. Τα νησια ειναι πολυ κοντα στις τουρκικες ακτες και μεγαλυτερο προβλημα εχουν οι έλληνες να στειλουν ενισχυση παρα οι τουρκοι να διανυσουν 2-20μιλια

Το 3. ειναι μονοπλευρη αναφορά. οι “κουρδικές περιοχές” ειναι η ανατολικη τουρκία βασικο προπυργιο του Ερντογκαν και… οι Τσετες ηταν κουρδοι. Η εθνική αφυπνηση των κουρδων δεν έχει τόση ισχύ ωστε να αποτρέψει την μαζική στρατολόγιση κουρδων στον Τουρκικό στρατο.
Συμφωνούμε πως δεν υπαρχει σημείο επαφής Ελλάδας Τουρκίας οπου η τουρκία να μπορεί να χρησιμοποιήσει απερίσπαστη το πληθυσμιακό της πλεονέκτημα

Yiorgos
Noble Member
Yiorgos (@yiorgos)
1 month ago
Reply to  Stavrogin1

Αγαπητέ Stavrogin1 Stavrogin1
Εσύ μιλάς για το GDP των ΗΠΑ και ο Kostasq Kostasq για το GDP της Τουρκίας. Απλά έχετε μπλεχτεί.

Manosss
Active Member
Manosss (@manosss)
1 month ago

Πτηση επειδη εχει γραφτει σε μερικους ιστιοτοπους η ειδηση σχετικα με αιτημα αποσυρσης απο τους Αμερικανους των MLRS των απο τα νησια μπορειται να μας πειτε τη λενε οι πληροφοριες σας με το θεμα αυτο?
Ειναι fake news?

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 month ago
Reply to  Manosss

Καταλαβαίνετε πως δεν μπορούμε να επιβεβαιώνουμε ότι γράφει ο καθένας; Είναι όχι απλά δύσκολο, αλλά αδύνατο.
Γιαυτό σας ζητούμε να κρίνετε το τι διαβάζετε με το πιο αλάνθαστο κριτήριο, τη λογική. Έχει λογική αυτό που διαβάσατε;

andreasmp412c
Active Member
andreasmp412c (@andreasmp412c)
1 month ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Λογικη δεν εχει να παραβιαζονται τα κυριαρχικα δικαιωματα 2 χωρων μελων της ΕΕ κ η γερμανια να προστατευει την τουρκια, αλλα συμβαινει. Λογικη δεν εχει να παιρνει η τουρκια S400 κ ο προεδρος των ΗΠΑ να την προστατευει απ τον CAATSA, αλλα συμβαινει. Πολλα δεν εχουν λογικη αλλα συμβαινουν. Για την αποδεσμευση των harpoon χρειαστηκε μονο ενα tweet, για τη διαψευση αυτου του σεναριου που ειναι η δυσκολια;

Alter_eagle
Active Member
Alter_eagle (@alter_eagle)
1 month ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Έχει την ίδια λογική που είχε η απομάκρυνση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο πριν τον Αττίλα.
Επίσης το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ο φίλος αναγνώστης, δεν είναι τυχαίο άρθρο, είναι υπογεγραμμένο από τον Δημήτρη Μηλακα.

Manosss
Active Member
Manosss (@manosss)
1 month ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Εδω πηραμε αρματα μαχης χωρις καταλαληλα πυρομαχικα, υποβρυχια χωρις καταλληλες τορπιλες και εχουμε εναν νομο που δυσκολευει αφανταστα τις ενοπλες δυναμεις να αγορασουν στρατιωτικο υλικο και με ρωτατε αμα ειναι λογικο? και μου λετε εμενα που ερχομαι εδω να μαθω κατι παραπανω σε στρατιωτικογεοπολιτικα πραγματα να καταλαβω αμα εχει λογικη αυτο??
Στην Ελλαδα πολλα πραγματα δεν εχουν λογικη.
Παρεπιπτωντος δευτερο αρθρο σημερα πανω στο ιδιο θεμα…..οπου υπαρχει καπνος υπαρχει φωτια.
Τελος παντων αμα μαθετε κατι ενημερωστε μας.

JetFuel
Member
JetFuel (@jetfuel)
1 month ago
Reply to  Manosss

Τιποτα δεν ειναι έγκυρο εαν δεν μιλήσει ο Μίλτος ο παγωτατζής ή ο Κώστας ο κουρέας.

dokimos
dokimos (@dokimos)
1 month ago

επειδη μας εχει πιασει αγχος απο διαφορες μ@λ@κ@εςπου διαβαζουμε και εισαστε οι μονοι που εμπιστευόμαστε, μας ζητησανε οι Αμερικανοι να μην χρησιμοποιουμε Αμερικανικα οπλα στα νησια;;;;;

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 month ago
Reply to  dokimos

Αλήθεια, γιατί πρέπει να απαντάμε σε όλα αυτά; Κάντε χρήση της λογικής σας! Κι όλων όσων έχουμε συζητήσει μαζί!

SeaborneFaith
SeaborneFaith (@seabornefaith)
1 month ago

Καταπληχτικό άρθρο , μπράβο !!!
Πρέπει επιτέλους να αποβάλουμε αυτές τις ” τοξίνες ” της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης ! Για το καλό του τόπου !

TEDY1964
TEDY1964 (@tedy1964)
1 month ago

Καλησπέρα Ηρακλή,
Κατά τη γνώμη σου, οι ΗΠΑ, από το 1955 μέχρι σήμερα, έχουν ουδέτερη στάση στα ελληνοτουρκικά και στο κυπριακό;
Προσπαθώ ειλικρινά να αντιληφθώ τη θέση που υποστηρίζεις. Άδικα ο ελληνικός λαός έχει αρνητική άποψη για το ρόλο των ΗΠΑ και κατ΄επέκταση και του ΝΑΤΟ και του δυτικού κόσμου συνολικά σεσχέση με τα ελληνοτουρκικά;
Δεν ισχυρίζομαι πως οι ελληνικές και οι κυπριακές κυβερνήσεις είναι άμοιρες ευθυνών. Πιστεύω όμως πως, αν οι δυτικοί ήταν αμερόληπτοι, δεν θα είχε ποτέ τολμήσει η Τουρκική Δημοκρατία να ενεργήσει συνολικά και κατά περίπτωση με τέτοια επιθετικότητα κατά ελληνικών συμφερόντων. Θα ήταν πανεύκολο να τους μαζέψουν και να τους ξεκόψουν δεύτερες σκέψεις, πριν καν συμβεί οτιδήποτε, χωρίς να ανοίξει μύτη.
Για πάρα πολλά χρόνια η ηγεμονία των αμερικανών ήταν απόλυτη.
Σου θυμίζω για παράδειγμα τι στραπάτσα δέχθηκε η Μ.Βρετανία και η Γαλλία οποτεδήποτε τόλμησαν να αμφισβητίσουν τη γραμμή της Ουάσιγκτον.
Τώρα, αν τυπικά – σε πολλά θέματα – φταίει η Αθήνα, ναι, τυπικά φταίει η Αθήνα.
Αλλά τη χούντα που πούλησε την Κύπρο η CIA μας τη φόρεσε. Και τις “πολιτικές εξελίξεις” μας, λίγο πολύ, η Ουάσιγκτον τις επιβάλλει διαχρονικά. Τα υπόλοιπα νομίζω είναι η φόρμα και όχι η ουσία των πραγμάτων.
Όπου κάνω λάθος, σε παρακαλώ να με διορθώσεις.
Ευχαριστώ για το χρ’ονο σου.

Brainp
Brainp (@brainp)
1 month ago

Κύπρος 1974
Ίμια 1996
Υπόθεση υποκλοπών 2004 -2005
Βουκουρέστι 2008.
Αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα , Αμερικανικές επενδύσεις στην Τουρκία τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Να φοβάσαι τους φίλους σου πιο πολύ από τους εχθρους σου.

evaggelos
Noble Member
evaggelos (@evaggelos)
1 month ago

δεν το λες κ περιεργο τον αντιαμερικανισμο μια επταετης δικτατορια κατι βραχια στο αιγαιο κλπ κλπ δινουν ισχυρο πατημα κ μαλιστα οι επομενοι κυβερνωντες οι δημοκρατικοι ε δεν τους λες κ αθωους,φυσικα ευθυνη εχει το πολιτικο συστημα το οποιο την μια ηθελε κανταφι-αραφατ,την αλλη τορμ1 κ ρωσια,η παιδεια ανυπαρκτη κριτικη σκεψη απολυτο 0,κατι οι διαχρονικοι μυθοι περι μασονων-κισινγκερ-εβραιων εδιναν κι επαιρναν κι οτιστην ελλαδα γινεται αστικος μυθος παραμενει παραγματικοτητα,κι εγω ο ιδιος πολλες φορες την πατω

George
Trusted Member
George (@george)
1 month ago
Reply to  evaggelos

Οι ΗΠΑ ήταν η μόνη χώρα που αντέδρασε στο πραξικόπημα με εμπάρκο όπλων και αναστολή επαφών σε κυβερμητικό επίπεδο. Στη καρδιά του ψυχρού πολέμου!
Οι χούντες λοιπόν πήγαν Ευρώπη για ψώνια (209, Combattante, AMX30, AMX10, FN, F1)
Μία εξαίρεση κάνανε οι ΗΠΑ με τα F4 (36) όταν παρενέβη ο αντιπρόεδρος τους (Ελληνικής καταγωγής) με την υπόσχεση όμως από την πρώτη χούντα για φιλελευθεροποίηση και εκλογές
Και όντως η πρώτη χούντα για εκεί το πήγαινε από το 73 (δημοψήφισμα για αβασίλευτη, Μαρκεζίνης (πολιτικός) για πρωθυπουργός που θα πήγαινε την χώρα σε εκλογές αρχές 74
Εννοείται κάτι σαν αυτό που έγινε με τον Εβρεν στην Τουρκία. Ελεγχόμενη κατάσταση τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια. Ηρθε η δεύτερη χούντα, η Κυπριακή τραγωδία και η κατάρρευση των χουνταίων.
Η μεταπολίτευση έψαξε και βρήκε αμέσως τον θύτη. Ποιος έφταιγε για την χούντα (και για την Κυπριακή τραγωδία) ? Κλασσική απάντηση: Οι κακοί κσένοι (ποτέ εμείς!) Ποιοι κακοί κσένοι? Οι Αμερικάνοι! Και εγένετο άλλος ένας αστικός μύθος!

G...
Active Member
G... (@g)
1 month ago

Και γιατι ενιωσαν την αναγκη οι αμερικανοι να κανουν μια τετοια δηλωση? Δεν θυμαμαι να εκαναν αντιστοιχη οτι δεν εχει καμμια νομικη ισχύ το τουρκολιβικο συμφωνο ουτε οτι ειναι παραλογο και παρανομο. Μονο πλαγιες δηλωσεις οτι τα νησια εχουν αοζ (κατι που οπως ειδαμε ςιναι σχετικο το μεγεθος της).Φυσικα και ειμαστε υπερ της ελληνοαμερικανικης σχεσης αλλα μην γινεστε βασιλικοτεροι του βασιλεως

Last edited 1 month ago by allanmincey6
gdmast
Noble Member
gdmast (@gdmast)
1 month ago

Και τι ώθησε τους ΗΠαίους να κάνουν δήλωση για τον χάρτη της Σεβίλλης?
Τι ζόρι τράβαγαν? Τι ωφέλησε δηλαδή αυτό? Ποιός ο λόγος?
Ο χάρτης της Σεβίλλης ΔΕΝ είναι νομικό κείμενο ΣΩΣΤΑ. ΟΜΩΣ σχεδιάστηκε ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ή ΟΧΙ? οεο? Ας μας απαντήσουν οι ουσαίοι λοιπόν.
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ή ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ?
Και γιατί λένε (και σωστά) ναι στις διαπραγματεύσεις με βάση το διεθνές δίκαιο και δεν συμπληρώνουν: “το οποίο όμως προβλέπει ΑΟΖ στα νησιά”? ή ΔΕΝ το αναφέρει αυτό το διεθνές δίκαιο?
Και γιατί ΔΕΝ μας λένε ΚΑΘΑΡΑ. Τι εννοούν με το βρείτε τα?

Last edited 1 month ago by antonia59f
Jimmy
Noble Member
Jimmy (@jimmy)
1 month ago

Μα η Ελληνικη πλευρα ξεκιναει τη διαπραγματευση, σαν μαξιμαλιστικη θεση απο το χαρτη της Σεβιλλης. Ο οποιος νομικα, ειναι πολυ πιο ισχυρος και λογικος απο το τουρκολυβικο “μνημονιο” που ειναι σκετο ανεκδοτο. Παρ ολα αυτα δεν ειδα οι Αμερικανοι να ανακοινωνουν καπου επισημα οτι δεν αναγνωριζουν το τουρκολιβυικο μνημονιο που ειναι καταφανως παρανομο και εκτος διεθνους δικαιου. Το οτι υπαρχουν ανθρωποι στις ΗΠΑ οπως ο Μενεντεζ που ειναι κοντα στις Ελληνικες θεσεις δεν σημαινει δυστυχως οτι αυτη ειναι η πολιτικη των ΗΠΑ. Ισες αποστασεις κρατανε και τωρα, και παντα οι Αμερικανοι. Στην καλυτερη περιπτωση. Το προβλημα ειναι οτι κρατανε ισες αποστασεις απο το θυμα και το θυτη. Αν ειχαμε και εμεις επεκτατικη πολιτικη, διεκδικησεις κτλ τοτε θα ηταν σωστη η στατη τους. Τωρα που μονιμως ειμαστε μαζεμενοι στα αυγα μας και δεχομαστε συνεχεις επιθεσεις, θεωρω οτι η πολιτικη των ισων αποστεασεων ειναι εχθρικη πολιτικη

MPAMPIS
Trusted Member
MPAMPIS (@mpampis)
1 month ago

Καμια υποχώρηση στο Αιγαίο…..το Αιγαίο ειναι ακριβώς οπως το λένε οι Τούρκοι…..Ελληνική λίμνη…..
Αν δεν θέλουν οι αμερικανοί να βάλουμε mlrs να βάλουμε αλλα ΠΕΠ Σερβικά, ισρηλινα και να αυξήσουμε και το βεληνεκές….
Αν θυμάμαι καλα απο τις παλιές Πτήσεις αρχές του 90 νομιζω υπαρχει ρήτρα για τα mlrs να μην χρησιμοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου που ήρθη σιωπηλά οταν έβαλαν οι Τούρκοι mlrs απέναντι….ισως καποιος «παλιός» να βοηθήσει……

RZA
Trusted Member
RZA (@rza)
1 month ago

Σήμερα που η πληροφορία είναι εύκολη είναι ευκολότερο και το έργο της 5ης Φάλαγγας.
Ευτυχώς είναι επίσης εύκολο να καταδειχθεί η συνήθης προχειρότητα και γελοιότητα των “ειδήσεων” που κυκλοφορεί…

K-S
K-S (@k-s)
1 month ago

Δεν συνδέεται η αποστρατιωτικοποιήση με τον East Med για κανένα λόγο. Δηλαδή τι ενοχλεί τους Αμερικανούς εάν εμείς δεν εχουμε στρατό στα νησιά σε ένα ενεργειακό φόρουμ; Εάν οι Αμερικανοί θέλουν να γίνει ο East Med δεν θα ρωτήσουν τους Τούρκους και ούτε οι Τούρκοι θα τολμήσουν να φέρουν αντίρρηση. Πολύ απλά απο την ΑΟΖ μας θα περνάει ένας αγωγός ασχέτως του τι κάνουμε εμείς με τους Τούρκους. Αυτό το ότι επειδή έχουμε κοινά οικονομικά συμφέροντα με τους Αμερικανούς αυτά θα μας προστατέψουν απο την Τουρκία είναι ασυναρτησίες και ψευδή διλήμματα για νοημοσύνη χαζοψηφοφόρων Μαυρογιαλούρου

Mavi70
Active Member
Mavi70 (@mavi70)
1 month ago

Καλημέρα. Θα τολμήσω να το πω σωστός σε όλα κ.Μαρδύρη αλλά δυστυχώς από το Αμέρικα περιμένω και θέλω περισσότερα. Μπορεί να το κάνει . Το θέμα είναι να το θέλει. Περιμένω ενίσχυση των ΕΔ με δωρεάν παραχωρήσεις υλικού και όπλων αλλά περιμένω και πιο ενεργή διπλωματία στην περιοχή. Η στρατιωτική της απουσία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

GP1976
Member
GP1976 (@gp1976)
1 month ago

Πάντως έχετε την τάση όταν θίγονται οι ΗΠΑ ή η Γερμανία αμέσως να γράφετε άρθρο ότι όλα τα υπόλοιπα μέσα που τους θίγουν είναι ατεκμηρίωτα και εμμονικά προς τους ανωτέρω.Εσείς θεωρείτε ότι δεν δεχόμαστε πιέσεις για συνολικό διάλογο με τους Τούρκους? Ο χάρτης της Σεβίλλης είναι επίσημη μελέτη πανεπιστημίου βάση το διεθνές δίκαιο και δημιουργήθηκε από απαίτηση της ΕΕ όποτε έχει επίσημο άρα και διπλωματικό χαρακτήρα που εύκολα οι ΗΠΑ το έκαψαν για χάρη της Τουρκίας όπως και η ΕΕ συνολικά δεν το επικαλέστηκε ποτέ .Όπως αλλά site θα συμφωνήσω ταΐζουν είτε τρόμο είτε ελπίδα τουλάχιστον κρατήστε μια ουδετερότητα γιατί η αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση.

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 month ago
Reply to  GP1976

Έχουμε την τάση να αποκαθιστούμε την αλήθεια σε κάθε βλακεία βγάζει ο καθένας. Η αλήθεια είναι στη μέση για εσάς, για μας δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης

Jimmy
Noble Member
Jimmy (@jimmy)
1 month ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Γιατι δεν ειναι αληθεια οτι οι ΗΠΑ μεσω του πρεσβη τους στην Τουρκια ανακοινωσαν οτι δεν αναγνωριζουν τον χαρτη της Σεβιλλης? Δεν ειναι αληθεια οτι τη στιγμη που γινεται αυτη η δηλωση δεν ειναι θετικη για την Ελληνικη πλευρα? Δεν ειναι αληθεια οτι αντιστοιχη δηλωση για τον χαρτη του Τουρκολυβικου μνημονιου δεν εκαναν? Η αληθεια εχει πολλες πλευρες, το θεμα ειναι να φωτιζονται ολες επαρκως ωστε ο παρατηρητης/αναγνωστης/θεατης να μπορει να βγαλει τα δικα του συμπερασματα

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 month ago
Reply to  Jimmy

Θα εισηγηθούμε να κάνουμε την σελίδα αποκλειστικά για ζώδια. Δεν έχουμε και πολλή τύχη ανάμεσα σε αυτά που διακινούνται και αναλύονται στο ελληνικό διαδίκτυο…

dokimos
dokimos (@dokimos)
1 month ago

Ο Παιατ το διέψευσε παντος περι απαγόρευσης Αμερικανικων όπλων στα νησιά
Και μέχρι τα τωρα έχει δείξει ότι είναι εγκυρος 100%

Del
Del (@del)
1 month ago

Απομάκρυνση μονάδων του πυροβολικού από δωδεκανησα είναι δυνατή εφόσον ενυσχιθουν οι δυνάμεις πεζικό με ποσότητες αντιαρματικων μεγάλου βεληνεκούς (spike nlos, alas) και περιφερομενων πυρομαχικών, ακόμα και τα mlrs θα μπορούν να αντικατασταθουν με την τοποθέτηση
ρουκετοβολων υψηλότερου βεληνεκούς στις Κυκλάδες, Κρήτη (κινέζικα ws2d), μειονέκτημα φυσικά το κόστος αλλά είναι μια καλή ένδειξη πόσο μεταβάλλεται το σύγχρονο πεδίο μάχης αλλά και πόσο ευκολα ο μοναδικός προμηθευτης μπορεί να αντικατασταθεί.

Observer
Member
Observer (@observer)
1 month ago

Νομίζω αδίκως εμπλέκουμε τις ΗΠΑ(άσχετα αν επηρεάζουν κατά μεγάλο μέρος την πολιτική του τόπου)όταν έχουμε δώσει τρομερά δικαιώματα στην Καγκελαρία. Είναι απέναντί μας(το γνωρίζουν οι πάντες)και μεις τους βάζουμε διαμεσολαβητές…..Οι Αμερικαοί το δήλωσαν οτι η Τουρκία είναι πολύ σημαντική, ο Έρντυ όμως δημιουργεί μεγάλο στην πολιτική τους…Επιτέλους οι Αμερικανοί ας δώσουν την υπεροπλία στην Ελλάδα για να έχουν κάποιον να τραβάει το αυτάκι στους Τούρκους, και να αφήσουν την πολιτική των άνισων αποστάσεων, σε ότι αφορά τα όπλα.

Pavlos
Παῦλος Πιτσελᾶς
1 month ago

H πολιτικη των ΗΠΑ ειναι γιογιο αμα παρουμε το παραδειγμα των Κουρδων.
Σταθερη σαν ενεργος υαλοκαθαριστηρας αυτοκινητου.
Γερουσιαστες (σαν τον Μενεντεζ) υπερ ημων, πρεσβης (σαν τον εδω) που εχει κανει δηλωσεις υπερ ημων, και διαλογος που ευνοει αυτον που διεκδικει μονο.
Για τους Αμερικανους αν πρεπει να γινουν Πρεσπες θα γινουν, αν πρεπει να ξεγινουν θα ξεγινουν, ακολουθουν τα συμφεροντα τους, ενω εμεις συμπιεζομαστε κατα περιπτωση.
Δεν υπαρχει ‘καλοπιστος διαλογος’ με Τουρκια, ουτε καν σαν σχημα λογου.
—-

Neoklis
Member
Neoklis (@neoklis)
1 month ago

Αν μου επιτρέπετε ….
Αν αύριο βγει επίσημη ανακοίνωση για αποστρατικωποιηση της Λήμνου ,της Χίου ,της Σάμου κτλ ,τι θα έχετε να πείτε ;Ή μήπως θα πείτε ότι αυτά δεν γίνονται …
Ένα ξερό ΟΧΙ δεν είμαστε άξιοι να πούμε ;;;Αποτελούν απειλή τα νησιά για την Τουρκία ;;;Εδώ δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το συρφετό των λαθραίων και τολμούν να ζητούν τον αφοπλισμό τους ;;;;Λίγο δε σκέφτεστε ;;;;;

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 month ago
Reply to  Neoklis

Πραγματικά, δεν την παλεύουμε άλλο… Εμείς θα ζητήσουμε συγγνώμη, αν δεν βγει εσείς τι θα κάνετε; τίποτα, γιατί θα ισχυριστείτε πως θα γίνει μεθαύριο, και μετά αντιμεθαύριο κοκ. Μέχρι να ξεχαστεί, οπότε θα έχουμε βρει κάτι άλλο να λέμε, σωστά;

A.K.
Active Member
A.K. (@a-k)
1 month ago

Σκέτη ταλαιπωρία να ασχολείται κανείς με κάθε υστερικό, η προπαγανδιστικό, η απλώς ανόητο δημοσίευμα.
Οποίος πιστεύει τέτοιες μπούρδες, απλά θέλει να τις πιστεύει και αυτό δεν θεραπεύεται.
Ίσως οι διαψεύσεις να είναι απαραίτητες για να μην ξεσαλώνουν οι ψεκασμένοι, αλλά δεν παύουν να είναι σκέτη ταλαιπωρία.

NikosP
Member
NikosP (@nikosp)
1 month ago

Και μόνο για την δήλωση διάψευσης από τον πρέσβη (της καρδιάς μας . . ) άξιζε το μελάνι (τα bytes καλύτερα ; ) που δαπανήθηκε για την “είδηση” της αμερικανικής παρέμβασης προς αποστρατικοποίηση νησιών ! ! !
Όσο για την δήλωση του εκεί πρέσβη , θα πρέπει να σπάει πλάκα μαζί με τον εδώ όταν βλέπουν τί προκαλούν οι δηλώσεις τους που αναφέρουν απλά τα απολύτως αυτονόητα . . .

George
Trusted Member
George (@george)
1 month ago

Τον αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα πρέπει να τον βλέπει κανείς με χιούμορ
Και με ενδιαφέρον φυσικά γιατί κάτι δείχνει όπως άλλωστε πολλά δείχνει και ο αντιδυτισμός στην Τουρκία ο οποίος είναι ακόμη πιο έξαλλος και επομένως ακόμη πιο αστείος
Εκεί είναι οι σταυροφόροι της Δύσης (Αμερικάνοι, Γάλλοι, Αγγλοι και φυσικά Ελληνες) που ετοιμάζουν νέα σταυροφορία με τελικό στόχο πέρα από την καταστροφή της Τουρκίας, την κατάληψη της Μέκκας
Και εκεί μιλάμε ακόμη και για ψεκασμένους υπουργούς και ίσως και πρόεδρο!
Αλλά και εμείς έχουμε ταλέντο! Η πιο όμορφη ιστορία ήταν αυτή που κυκλοφορούσε τις πρώτες δεκαετίες μετά την Μεταπολίτευση. Και ήταν για τον Κίσινγκερ Τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ το 74
Προφανώς και είχε σχεδιάσει τις χούντες, την απόσυρση της μεραρχίας, το πραξικόπημα στο Μακάριο, την κατάληψη της μισής Κύπρου από τους Τούρκους
Αυτά ήταν αυτονόητα! Αλλωστε αν δεν πας να διαλυσεις τη νοτιοανατολική πρέτυγα του ΝΑΤΟ στη μέση του Ψυχρού Πολέμου δεν μπορείς να λέγεσαι ΥΠΕΞ των ΗΠΑ……
Αυτός ο τύπος ήταν καθαρό ότι δεν μας πήγαινε αλλά ήταν και αρκετά ανόητος για να του ξεφύγει και η εξής δήλωση
“Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα,τη θρησκεία,τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί,να επικρατήσει, για να μη μας ενοχλεί στα Βαλκάνια,να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, των τόσο σημαντικών για τα συμφέροντα των ΗΠΑ”
ΟΙ ΗΠΑ επομένως όχι μόνο είχαν για ΥΠΕΞ έναν τύπο που ήθελε και το προσπαθούσε να κερδίσει τον Ψυχρό Πόλεμο η Σοβιετική Ενωση αλλά και που είχε ψύχωση με τους Ελληνες που τους θεωρούσε το αντίπαλο δέος των ΗΠΑ, ενώ ήταν επίσης ηλίθιος να αποκαλύτει τα σχέδιά του και δεν ήταν καν διπλωμάτης!
Ε λοιπόν αυτή την ιστορία πρέπει να την είχε πιστέψει πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού
Οπότε τι ψάχνουμε?

SAAB
Active Member
SAAB (@saab)
1 month ago

Το ότι η ΕΕ ζήτησε από ένα πανεπιστήμιο τον χάρτη της ευρωπα:ϊκής ΑΟΖ και δεν ξεκίνησε διαδικασία με όλες τις κυβερνήσεις, προκειμένου να πάει σε επικύρωση της Ευρωπα:ϊκής ΑΟΖ, εμένα δεν μου αρέσει καθόλου.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες...

98
Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 June 2016 #361

Αγορά 1.99

Related News

Η Ισπανία πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στο MH-60R

Αντιμέτωπο με την ανάγκη αντικατάστασης των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων SH-60B, το Ισπανικό Ναυτικό έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία για την έναρξη της διαδικασίας αγοράς του MH-60R.Σύμφωνα...

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν στην αποκλιμάκωση των συγκρούσεων

ΑΠΕ-ΜΠΕΟι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής να λάβουν επείγοντα βήματα, μετά από συνομιλίες που έγιναν στην...

Συντριβή F-5E: Η Αεροπορία της Ταϊβάν αποσύρει τα ‘Tiger’

Το πρόσφατο ατύχημα με μονοθέσιο F-5E ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν έδωσε την χαριστική βολή στον τύπο, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόσυρση...