Το Πακιστάν προσφέρει το μαχητικό JF-17 Block III στη Μαλαισία

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το μαχητικό JF-17 Block III θα είναι υποψήφιο για την κάλυψη των αναγκών της αεροπορίας της Μαλαισίας σε νέα ελαφρά μαχητικά αεροσκάφη που θα συνεπικουρούν τα βαρύτερα F/A-18 και Su-30MKM.

 

Σύμφωνα με το “Defense News”, το σινο-πακιστανικό μαχητικό θα έχει αντιπάλους το ινδικό Tejas και το νοτιοκορεατικό FA-50. Όπως έχουμε αναφέρει πρόσφατα, άλλη μία υποψηφιότητα θα μπορούσε να αποτελεί το ιταλικό M-346FA. Η Μαλαισία ήθελε αρχικά μεγαλύτερα μαχητικά, όπως το Rafale ή το EF-2000 Typhoon, αλλά τα οικονομικά μετατόπισαν το ενδιαφέρον σε φθηνότερες επιλογές.

 

Η Μαλαισία ενδιαφέρεται να αποκτήσει το FA-50

Το JF-17 βρίσκεται σε επιχειρησιακή χρήση τα τελευταία 12 χρόνια, με βασικό χρήστη την Πακιστανική Αεροπορία. Στην έκδοση Block III, το μαχητικό διαθέτει ραντάρ AESA, HMD και βελτιωμένο σύστημα αυτοπροστασίας. Το κόστος του JF-17 υπολογίζεται σε $25 εκατομμύρια. Τα αντίστοιχα μεγέθη για το Tejas είναι $25 εκατ. και του FA-50 $30 εκατομμύρια.

 

Η Μαλαισία επενδύει $300 εκατομμύρια για νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Scalp_eg
Member
Scalp_eg

JF-17 ΜΕ PL-12? (ο κινέζικος ΑΙΜ-120)
Αν είναι έτσι κακώς υποτιμάμε το αξιόμαχο των κινέζικων όπλων.

AlxPorto
Member
AlxPorto

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο μου κάνει από την πρώτη στιγμή που το είδα ως μια μίξη Mig-21 & F-16.
Ίσως υποψηφιότητες με προοπτική καθώς η χώρα αυτή χρησιμοποιεί τόσο Δυτικό όσο και Ρωσικό εξοπλισμό θα μπορούσαν να ήταν και τα Yak-130 & Mig-35