Το Πεντάγωνο υπόσχεται περισσότερα χρήματα για πολυηχητικά όπλα

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 17
  •  
  •  

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο είναι αποφασισμένο να στηρίξει ακόμα περισσότερο τα προγράμματα ανάπτυξης και δοκιμής πολυηχητικών όπλων, επενδύοντας πολύ μεγαλύτερα κονδύλια.

Το ίδιο έχει ήδη αφιερώσει σχεδόν $5 δις παραπάνω στο Οικονομικό Έτος 2020 για τα επόμενα πέντε χρόνια και ο προϋπολογισμός του 2021 θα είναι ακόμα πιο ισχυρός, σημείωσε σε ομιλία του στο think tank CSIS ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μάρκ Έσπερ. Ο Έσπερ δεν αποκάλυψε ωστόσο τα νέα προτεινόμενα ποσά, τα οποία αναμένεται να γίνουν γνωστά από την αμερικανική κυβέρνηση στις 10 Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδει το «National Defense», οι ΗΠΑ πρέπει να παραδώσουν στον στρατό τους τέτοια συστήματα χρόνια νωρίτερα από το προσχεδιασμένο, επειδή η Ρωσία και η Κίνα έχουν ανακοινώσει πρόοδο στον τομέα. Για παράδειγμα, η Ρωσία ανακοίνωσε το φθινόπωρο πως ο στρατηγικός πολυηχητικός πύραυλος Avangard θα ήταν επιχειρησιακός τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Avangard υποστηρίζεται ότι θα μπορούσε να πετά 20 φορές την ταχύτητα του ήχου, κάνοντας δύσκολο τον εντοπισμό και την αντιμετώπισή του.

Στην ομιλία του ο Έσπερ αρνήθηκε να πει πάντως ότι τα πολυηχητικά όπλα γεννούν μία ακόμα κούρσα εξοπλισμών, περιοριζόμενος να σημειώσει ότι αποτελούν οπλικά συστήματα τα οποία έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά και ότι οι ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες να προσαρμοστούν στην αντιμετώπιση των οπλικών συστημάτων επόμενης γενιάς.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 17
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of