Η RAF έχει ήδη τα Typhoon που θα αντικαταστήσουν τα Tornado GR4

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Βρετανική Αεροπορία επιχειρεί ήδη περίπου μία μοίρα μαχητικών EF-2000 Typhoon αναβαθμισμένων στο επίπεδο P3EA, μεταδίδει με αφορμή την ανακήρυξη IOC L για τα F-35B το “Combat Aircraft”.

 

Το πακέτο βελτιώσεων των βρετανικών Typhoon διακρίνεται σε τρία επίπεδα και αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ικανοτήτων στους ρόλους αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους. Σύμφωνα με το επίπεδο P1EA τα μαχητικά πιστοποιήθηκαν την κατευθυνόμενη βόμβα Paveway IV και το ατρακτίδιο στόχευσης Litening. Χάρη στο επίπεδο P2EA τα αεροσκάφη πιστοποιήθηκαν τον πύραυλο αέρος-αέρος Meteor, ενώ με το P3EA ολοκληρώνεται η διαδικασία πιστοποίησης του όπλου μακρού πλήγματος Storm Shadow και του κατευθυνόμενου βλήματος Brimstone.

 

Η Βρετανία παρέλαβε το πρώτο αναβαθμισμένο “Centurion” Typhoon

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είναι δυνατή η απόσυρση των αεροσκαφών κρούσης Tornado GR4, τα οποία πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS, χωρίς να χαθούν οι δυνατότητες που προσφέρουν στη RAF τα τελευταία. Τα Tornado GR4 σχεδιάζεται να αποσυρθούν από την ενεργό δράση τον Μάρτιο.

 

Το εξελιγμένο Eurofighter Centurion θα είναι επιχειρησιακό τον Δεκέμβριο


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Βασίλης
Guest
Βασίλης

Εμάς,για αποστολές κρούσης, αντί των f-4 (αξιοποιώντας όμως και τον Scalp-EG και απελευθερώνοντας αυτόν τον ρόλο από τα Mirage2000-5 καθιστώντας τα αμιγώς καταδιωκτικά μαχητικά) θα μας ενδιέφεραν να αποκτούσαμε μερικά ή δεν αξίζει να εισάγουν άλλον έναν άγνωστο τύπο..?

Thras
Member
Thras

Έχω μπεί και εγώ στον πειρασμό να σκεφτώ την ΠΑ με 50 Typhoon. Μάλιστα η καλύτερη λύση θα ήταν η αντικατάσταση των F4 αλλά με τους ρόλους που έχουν τώρα τα Μ2000-5.
Δηλαδή εκτόξευση Scalp και εναέρια υπεροχή.

GMT-I
Guest
GMT-I

Δλδ εν έτη 2019 μια αεροπορία και μάλιστα η ιστορικότερη στον πλανήτη ανακοινώνει ότι μετά από 18 χρόνια εισαγωγής σε υπηρεσία ενός νεου και μάλιστα εγχώριας ανάπτυξης μαχητικό μπορεί να εκτελέσει τι? αποστολές βομβαρδισμού με τρία όπλα αέρος εδάφους, μια βόμβα κατευθυνόμενη με λέιζερ, ένα πύραυλο μακρού βεληνεκούς και έναν πύραυλο γενικής χρήσης, δεν μιλάμε για κάτι εξωτικό όπου εκεί μπορώ να δεχτώ ότι θα απαιτηθούν ειδικές δοκιμές. Και μάλιστα στην υποτιθέμενη εποχή των υπολογιστών. Δλδ απλά πρέπει να έχουν βρει τον μήνα που τρέφει τους έντεκα με τα χρήματα των φορολογουμένων οι εταιρείες. Και αυτό συμβαίνει όπως φαίνεται με… Read more »

Thras
Member
Thras

Το ερώτημα είναι πως πετυχαίνει η Τουρκία στην ανάπτυξη τόσων οπλικών συστημάτων, όταν μεγαθήρια συνεργάζονται επίσειρά ετών γαι πενιχρά αποτελέσματα…

Gunner
Member
Gunner

Τα βρετανικά EF-2000 Typhoon είναι η πιο εξελιγμένη έκδοση του τύπου σε υπηρεσία.

G...
Member
G...

Ε αμα μετα απο 18 χρονια μπορει να ριξει μια βομβα κατευθυνομενη με λειζερ αυτο ειναι αθλος
Μπράβο αντε και καμμια hobos σε αλλα 10

Stefanos.K
Member
Stefanos.K

Για Ευρώπη είναι άθλος. Γιατί θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από ένα σύστημα που είναι απολυταρχικό.
Δεν έχω δει ποτέ κάτι που να μην λειτουργεί με τους ρυθμούς χελώνας στην Ευρώπη. Από της τόσες πολλές παρεμβάσεις του κρατικού συστήματος.

Βασίλης
Guest
Βασίλης

Στην Ευρώπη ισχύει το ρητό “Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει”..!
Αν υπήρχε ένα κράτος, ένας πρόεδρος, ένας οργανισμός, και γενικά μια ομάδα-μονάδα που κάνει κουμάντο και λαμβάνει τις αποφάσεις, όλα θα τρέχανε στο μπαμ!!!
Ενώ τώρα, επιτροπές επί επιτροπών, task force επί task force, άστο… καληνύχτα θλίψη…