Η ναυπήγηση του «TCG Anadolu» συνεχίζεται φυσιολογικά

40
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Όχι, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα στο πρόγραμμα ναυπήγησης του LHD «TCG Anadolu», απλά οι δύο παραπάνω φωτογραφίες υπενθυμίζουν πως πλησιάζει η ημερομηνία καθέλκυσής του.

 

Το «TCG Anadolu» θα είναι έτοιμο το 2019 ισχυρίζονται οι Τούρκοι

Η τελετή καθέλκυσης αναμένεται να γίνει μέσα στο έτος και το πλοίο θα ενταχθεί σε υπηρεσία στο τέταρτο τρίμηνο του νέου έτους. Το «TCG Anadolu» θα παραμείνει σε υπηρεσία για 40 χρόνια και από τη στιγμή που θα παραδοθεί στο Τουρκικό Ναυτικό θα γίνει η νέα του ναυαρχίδα. Το «TCG Anadolu» κοστίζει στην Τουρκία γύρω στα $650 εκατ., ενώ η εγχώρια συμμετοχή στην κατασκευή του αγγίζει το 65%.

 

Ντεμίρ, το “TCG Anadolu” θα εισέλθει σε υπηρεσία το 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aris
Member
Noble Member
Aris

Με τα αμερικάνικα συστήματα-αν έχει- τι γίνεται; Επίσης τι διαθεσιμότητες θα έχουν σε α/φοι και ελ/ρα από την στιγμή που θα πέσει πέλεκυς από την ΟΥΣΑ;

Nestoras
Member
Famed Member
Nestoras

Οι Τούρκοι δεν το χρειάζονται και το φτιάχνουν. Εμείς σε συνδυασμό με φρεγάτες αεράμυνας περιοχής ενδεχομένως να χρειαζόμαστε ένα τέτοιο (για την Ανατολική Μεσόγειο) αλλά δεν το αποτολμούμε και διότι κοστίζει.
Νομίζω ότι θα μπορούσε να εξοπλιστεί με 12 F 35. Για κάποιους δεν είναι επαρκής αριθμός για μια πειστική παρουσία σε απομακρυσμένη περιοχή. Εξαρτάται από τον αντίπαλο θα έλεγα εγώ, και τους πιθανούς συμμάχους.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Δεν χρειαζόμαστε αεροπλανοφόρο.

Georgios
Member
Noble Member
Georgios

Εμένα δε θα με χάλαγε ένα αεροπλανοφόρο, που θα δίνει το στρατηγικό βάθος, που δεν έχει, στην Κύπρο.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Η ναυτική Αεροπορία είναι πολύ ακριβό σπορ. Για μια χώρα όπως η Ελλάδα ένα πλοίο με μέγεθος Α/Τ-Κ/Δ με μεγάλα κατευθυνόμενα βλήματα σε γενναιόδωρες ποσότητες είναι επαρκές υποκατάστατο, με πολύ μικρότερα λειτουργικά κόστη. Θα ήταν σίγουρα ενδιαφέρον να βλέπαμε κάποιο σύγχρονο “Light Fleet Carrier” στα πρότυπα των βρετανικών Colossus, προσιτά για μικρές χώρες με μικρή αλλά σεβαστή πτέρυγα α/φών για περιφερειακές συγκρούσεις, ακόμα κι αυτό όμως έχει μάλλον απαγορευτικά κόστη. Το Anadolu δεν είναι απαραίτητα επιχειρησιακά ορθή αγορά για την Τουρκία.

GPA
Member
GPA

Απόδοση δεκαετούς στο 3,41%! Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2005!

Flight and Space
Admin
Famed Member

Λέτε το Anadolu να αγοράσει ομόλογα δικά μας;

x-m
Member
Famed Member
x-m

Απόδοση εξωτερικής πολιτικής στο χαμηλότερο επίπεδο απο το 1996.

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Ναι αλλά ξεκολα λιγο…

Δημήτρης Γ.
Guest
Δημήτρης Γ.

Εντάξει στην αρχή θα έχει ελικόπτερα, μέχρι να φτιάξουν μαχητικό κάθετης απογείωσης οι Ρώσοι.
Αλήθεια θα έχει το Anadolu θα έχει καταπέλτη;

Τέτοιο πλοίο πάντως θα θέλει τουλάχιστον 3 τορπίλες για να βυθιστεί. Και ένα σκασμό αντι πλοικούς.

ΒΑΣΙΛΗΣ
Guest
ΒΑΣΙΛΗΣ

Άστα Μήτσο.., εδώ η κομπατάντ του Καντάφι χρειάστηκε 2 χαρποϋν και 2 λουσίματα με βομβίδια από τα Αμερικανικά F-14 για να βυθιστεί.., αυτό εδώ, σε αντιπλοϊκούς, θα χρειαστεί μισή με μία ντουζίνα για να νιώσει..!
Σε τορπίλες όντως, με 3-4 πιστεύω να κάνεις δουλειά.

Δημήτρης Γ.
Guest
Δημήτρης Γ.

Κοίτα ρίχνεις 1-2 αντι-πλοικούς στις γέφυρες του πλοίου να μείνει χωρίς διοίκηση και παράλληλα μερικές τορπίλες από διαφορετικές κατευθύνσεις, ίσως με περισσότερα από ένα υποβρύχια ή και πλοία.

Στην τελική, βρίσκεις μια παλιά κομπατάντ, την τιγκάρεις καύσιμα με με κάποια θωράκιση γύρω από τις δεξαμενές να μην ανατιναχτεί από ριπές στο καθ`οδόν και την στέλνεις μια βόλτα εκεί στην ίσαλο γραμμή. Εννοείτε με ασύρματη πλοήγηση.
Α ναι, την μετονομάζεις και σε Κανάρη.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Oι αντιπλοικοί πύραυλοι δεν σημαδεύουν τις γέφυρες των πλοίου για να πάνε να τις χτυπήσουν, όπως εσένα σε βολεύει.
Σε ότι αφορά το πυρπολικό αλά Κομπαντάντ αυτό είναι σενάριο μόνο για ταινία του Χόλυγουντ.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Αυτά μόνο οι Σαουδάραβες τα παθαίνουν, δυστυχώς.

ΒΑΣΙΛΗΣ
Guest
ΒΑΣΙΛΗΣ

Οι μόνοι πύραυλοι που μπορούν να πάνε να χτυπήσουν την γέφυρα είναι -ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ- οι Delilah.
Οι αντιπλοϊκοί συνήθως χτυπάνε μερικά μέτρα πάνω από την ίσαλο του πλοίου.

Δημήτρης Γ.
Guest
Δημήτρης Γ.

Ακριβώς.

Και γιατί να μην έχουμε;

Pakos
Member
Pakos

Καλησπέρα Πτήση, θερμή παράκληση για ενα άρθρο με τις δυνατότητες του Ανατολου και τι μπορει να σημαίνει για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Flight and Space
Admin
Famed Member

smile

Gilan
Member
Noble Member
Gilan

Και γιατί χαμογελάς τώρα εσύ……..; envy envy envy envy

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Είτε γιατί έχουν ένα έτοιμο άρθρο και τους πρόλαβες, είτε γιατί στην πραγματικότητα κάνει έναν πολύ ωραίο στόχο στο Αιγαίο (με τοσα νησιά και αντιπλοικούς τριγύρω), και ένα πού ωραίο ψαροκάικο στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό φυσικά αν έχει 12 αεροπλάνα F-35. Επειδή όμως δεν θα έχει, θα μπορούσε να γίνει ένα ωραίο ελικοπτεροφόρο. Καθώς τα ΑΤΑΚ δεν κάνουν για κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πάρει ναυτική έκδοση Ρωσικού ελικοπτέρου, όμως πάλι η χρησιμότητά του μοιάζει ελάχιστη. Ούτε οι ιδιοι δεν ξέρουν γιατι τα πήραν. Το μόνο ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι τους κόστισαν 650 εκατ δολλάρια, δηλαδή 550 εκατ. ευρώ… Read more »

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

“Το μόνο ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι τους κόστισαν 650 εκατ δολλάρια, δηλαδή 550 εκατ. ευρώ την στιγμή που εμείς μέχρι πρότεινος ακούγαμε την καραμέλα ότι οι φρεγάτες κάνουν 1 δις η μία”

Η διαφορά είναι ότι πλοία τύπου Αναντολού είναι πολύ πιο “κούφια” από μια φρεγάτα, βέβαια τα νούμερα όντως δυσκολούτσικα φτάνουν δισ. και άνω ανά μονάδα αλλά δε θα ήταν και τελείως παράλογο να ήταν παραπλήσια ή και ακριβότερη.

evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

και ποσα κελια θελλει ενα τικο για να το βγαλει off

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Σημαίνει ότι μυηθήκαμε κι εμείς στο κυνήγι των flattops. Σλάβα Γκρέτσκι σογιούζ!

comment image

airman
Guest
airman

Γινεται και ωραιος τεχνητος υφαλος για αναπτυξη της υδροβιας πανιδας/χλωριδας.

MUSTAFA
Member
MUSTAFA

κάνετε το δικό σας αεροπλανοφόρο
κάνουν κορβέτες
φρεγάτες
μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα
ελικόπτερα
να κάνετε βαλλιστικούς πυραύλους
αέρα
θαλάσσιων πυραύλων
αυτά είναι ωραία πράγματα
Είμαι περήφανος για τη χώρα μου …

babis
Guest
babis

Mιά κανονιά πράμα!

Βλήματα βγάζει η χώρα σου
Guest
Βλήματα βγάζει η χώρα σου

Από ποια χώρα είσαι κοπελιά;

alexmark
Member
alexmark

Σε λίγο που θα σε βάλουν να τρώς μονίμως σαλιγκάρια και χόρτα για να αποπληρωθούν όλα αυτά και να πάρει και τα λεφτά του για τα μη επανδρωμένα ο γαμπρός του σουλτάνου, εκεί να δεις υπερηφάνεια Mustafa, θα έχεις τόση που θα δίνεις και σε εμάς!

a.o.
Member
a.o.

Για δεκαετίες είχατε τη στήριξη των Αμερικάνων και καταφέρατε ότι καταφέρατε. Για πρώτη φορά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς τη στήριξη των Αμερικάνων. Αν λοιπόν τελικά σας εγκαταλείψουν, τότε θα δούμε τι καταφέρνετε μόνοι σας.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Περιμένουμε να μας πεις το ίδιο σε 6 μήνες . (Αν και για να έχουμε καλό ρώτημα , η χώρα σου εκτός απο αυτά έχει κάνει και εισβολές, γενοκτονίες και διάφορα άλλα….. Είσαι και γι’αυτά υπερήφανος;)

Captain_Kal
Member
Trusted Member
Captain_Kal

Big Juicy Target (BJT)!! Keep this handle, somewhere near you!! It will become very very handy!!!

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Φαντάζομαι εισαι περήφανος και για την δημοκρατιας σας.

MUSTAFA
Member
MUSTAFA

Ελπίζω να είστε περήφανοι …

ΒΑΣΙΛΗΣ
Guest
ΒΑΣΙΛΗΣ

Και με τι θα επιχειρεί ρε παιδιά αφού F-35 γιοκ? Με Χάριερ?? Αυτά είναι έτοιμα για σύνταξη..! Μόνο με τα σαραβαλατάκ? Οι επιχειρήσεις του τότε είναι χαμένες από χέρι χωρίς αεροπορική κάλυψη!!!
Μήπως απλά θα το κάνουν για να το’χουν έξω από την Κωνσταντινούπολη να το βλέπουν να το καμαρώνουν..?

Mavi70
Member
Famed Member
Mavi70

Νομίζω ότι το βάλατε για να κάνετε προβοκάτσια!!Λέτε να το πάρει ο Σίσι και αυτό ??Ή να πάει προς Βραζιλία μεριά?? lol

Giannis
Guest
Giannis

Δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο καθώς έχει γίνει παίγνιο με προσομοίωση βυθίσεως τουρκικής αρμάδας περιλαμβάνοντας και το Anadolu. Ενδιαφερον σενάριο.
https://defencegreece.wordpress.com/2017/03/13/2025-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B1-10-000-%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C/

victor
Member
victor

Δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον, αν σκεφτείς ότι ο παπανικολής διαλύει όλη την αρμάδα στο άψε σβήσε. Παιχνίδι είναι..καλό.. αλλά παιχνίδι.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Οι πιο πρόσφατες εμπειρίες αεροπλανοφόρων vs υποβρυχίων (Φόκλαντς) δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο βέβαια.

SABRE
Member
SABRE

Η πρώτη σου προτεραιότητα δεν ειναι η άμεση βύθιση του στόχου αλλά η άμεση αχρήστευση του. Η διάθεση όλων των πόρων του πλοίου εμψυχων η μη καθώς και ενδεχόμενων συνοδευτικών πλοίων στην προσπάθεια να μην βυθισθεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. το πόσο ειναι αυτό το διάστημα προκύπτει εκείνη την ώρα λογω τακτικής κατάστασης, ωστόσο είναι σιγουρα πολυ μικρότερο της διάρκειας της αντιπαράθεσης συνολικά. Προκύπτει λοίπον μια ευελιξια στους διαθέσιμους τρόπους αντιμετώπισης και στίς ποσότητες των όπλων με μία προυπόθεση. Να μην έχει ήδη ο αντίπαλος ναυτίκή/αεροπορική υπεροχή…

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Στις 6 το πολύ ώρες που θα κρατήσει ένα τοπικό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο οι τούρκοι δεν θα βγάλουν στο Αιγαίο το μεγάλο αποβατικό-μικρό αεροπλανοφόρο τους.