- Advertisement -

To Πενταγώνο συγκρίνει το κόστος χρήσης F-35 & F-15X κι η Lockheed Martin κάνει εκπτώσεις…

- Advertisement -

Η Lockheed Martin, επιδιώκοντας να δώσει ξανά ένα εμπορικό πλεονέκτημα στο F-35 έναντι του επίδοξου ανταγωνισμού της Boeing με το F-15X, μειώνει δραματικά την τιμή του F-35 για την επόμενη παρτίδα των μαχητικών αεροσκαφών που θα πουλήσει στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Έτσι, κατόπιν διαπραγματεύσεων το βασικό μοντέλο (-Α) του αεροσκάφους προσφέρεται πλέον προς 80 εκατομμύρια δολάρια το κομμάτι σύμφωνα με ανάρτηση του DefenseOne. Πρόκειται για μείωση κατά 11% από την τιμή των 90 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν παραγγέλθηκε η τελευταία παρτίδα F-35.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του F-35 έχει περάσει από «χίλια κύματα» με σημαντικές καθυστερήσεις ανάπτυξης και υπερβάσεις κόστους, αλλά το αεροσκάφος είναι πλέον επιχειρησιακό και γίνεται σταθερά ένα βασικό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο αναμένεται να οριστικοποιήσει την επόμενη παραγγελία του για το F-35 αυτό το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις αναλυτών, η κάθε παρτίδα (LOT) θα είναι φθηνότερη από την προηγούμενη, αλλά το ποσό αυτής της τελευταίας μείωσης μάλλον θα εκπλήξει ακόμα και τους πλέον αισιόδοξους.

Ο νέος υπουργός άμυνας των ΗΠΑ θεωρεί ότι το F-35 είναι “γεμάτο μπελάδες”;


Η Lockheed Martin πιέζονταν έτσι ή αλλιώς να μειώσει το κόστος του F-35, αλλά η πίεση αυξάνονταν περαιτέρω από τότε που το Πεντάγωνο αποφάσισε να αγοράσει ξανά νέας κατασκευής F-15 για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες.
Η απόφαση αγοράς F-15X είχε να κάνει καθαρά με το κόστος. Η απόφαση του Πενταγώνου συνδέονταν με την επιθυμία να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερη αεροπορική ισχύ με μία δεδομένη περιορισμένη χρηματοδότηση και σε μια εποχή που ο κάθε κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων έχει μια μακρά λίστα επιθυμιών για νέους εξοπλισμούς.

Το F-35A κοστίζει για πρώτη φορά λιγότερο από $90 εκατομμύρια


Στα 80 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα, το F-35 είναι πλέον στο ίδιο εύρος τιμής με ένα F-15, οπότε η εύλογη επιχειρηματολογία της Lockheed Martin προς την κυβέρνηση είναι ότι δεν υπάρχει καμία λογική και κανένας λόγος να αγοράσει τεχνολογία προηγούμενης γενιάς, όταν στην ίδια περίπου τιμή μπορεί να πάρει την αιχμή της τεχνολογίας.
Ωστόσο, ενώ η Lockheed Martin έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο στην μείωση του κόστους της βασικής έκδοσης του μαχητικού, αυτό έχει να κάνει μόνο με το κόστος αγοράς. Το κόστος χρήσης παραμένει υπέρ του μαχητικού της Boeing. Το Πεντάγωνο ελπίζει να μειώσει το λειτουργικό κόστος ενός F-35 στα 25.000 δολάρια ανά ώρα πτήσης μέχρι το οικονομικό έτος 2025, από περίπου 44.000 δολάρια ανά ώρα στο οικονομικό έτος 2018, αλλά αξιωματούχοι του δεν είναι αισιόδοξοι ότι ο στόχος αυτός είναι επιτεύξιμος.

Καταπέλτης η πιο πρόσφατη αξιολόγηση του Πενταγώνου για το F-35


Το F-15, συγκριτικά, είναι σημαντικά πιο προσιτό στην χρήση με ένα εκτιμώμενο κόστος μικρότερο από 30.000 δολάρια ανά ώρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ρόμπερτ Ντάιγκλε, διευθυντή του Γραφείου Εκτίμησης κι Αξιολόγησης Κόστους του Πενταγώνου, το συνολικό κόστος χρήσης ενός F-35 σε μια δεκαετή περίοδο είναι 47 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο ανά αεροσκάφος από εκείνο ενός F-15 για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Όπως ανέφερε σε έκθεσή του, «αυτά τα μαχητικά 4ης γενιάς είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αποστολών χαμηλότερης έντασης εξασφαλίζοντας τα μαχητικά 5ης γενιάς θα είναι διαθέσιμα για αποστολές υψηλής έντασης.»
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναφορά του γραφείου, το κόστος προμήθειας ενός «ετοιμοπόλεμου F-35» φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε τιμές οικονομικού έτους 2020, ενώ το κόστος χρήσης για δέκα χρόνια φτάνει τα 110 εκατομμύρια για συνολικό κόστος κτήσης και χρήσης 210 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος της δεκαετίας.

Τελικά η αμερικανική Αεροπορία θέλει ή δεν θέλει το F-15X; Η επιχειρηματολογία υπέρ


Αντίθετα ένα αντίστοιχο «ετοιμοπόλεμο F-15X» κοστίζει 90 εκατομμύρια δολάρια, με κόστος χρήσης για δέκα χρόνια τα 73 εκατομμύρια δολάρια, για συνολικό κόστος κτήσης και χρήσης τα 163 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος της δεκαετίας.
Αν μιλάμε για 24 αεροσκάφη (συνήθης σύνθεσης μίας μοίρας μαχητικών στην αμερικανική Αεροπορία) το κόστος είναι 5,04 δισεκατομμύρια δολάρια για 24 F-35 για μία δεκατία. Για 24 F-15X όμως το κόστος είναι 3,91 δισεκατομμύρια.
Η Lockheed Martin από την πλευρά της είναι βέβαια αρκετά πιο αισιόδοξη θεωρώντας ότι μπορεί να επιτύχει τον στόχο των 25.000 δολαρίων ανά ώρα πτήσςη, σημειώνοντας ότι έχει ήδη μειώσει το κόστος αυτό κατά 15% από το 2015.
Η λογική είναι ότι καθώς η παραγωγή των αεροσκαφών αυξάνεται, το κόστος της παραγωγής των υποσυστημάτων και των ανταλλακτικών θα μειώνεται λόγω οικονομιών κλίμακας. Το κόστος συντήρησης θα πρέπει κι αυτό να μειωθεί καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις συγκεντρώνουν περισσότερη εμπειρία στην επιχειρησιακή αξιοποίηση του F-35.

Υπεγράφη το συμβόλαιο για τα 255 επόμενα F-35 – στα 80 εκ. $ το κομμάτι


Μακροπρόθεσμα η Lockheed τελικά θα επικρατήσει. Οι προσπάθειες χαμηλότερης κοστολόγησης του F-35 είναι απίθανο να σταματήσουν την αγορά των F-15Χ καθώς αυτό φαίνεται ότι είναι πολιτική απόφαση. Ωστόσο είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την εταιρεία σε κάθε περίπτωση.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
randomname
Member
randomname (@randomname)
1 year ago

Σε 5-6 χρόνια θα τα δίνουν και δώρο με τα happy meal στα McDonald’s

Epam Papas
Epam Papas
1 year ago

Του βγήκε ο ελιγμός του Τραμπ. Νιώθωντας την υποψία και μόνο ανταγωνισμού η Lockheed μείωσε τις τιμές. Το μονοπώλιο είναι κακό πράγμα. Βασικός κανόνας του καπιταλισμού.
Κρίμα που δεν υπήρχε (πλέον) επιλογή και στην αναβάθμιση των F-16 μας.

Ilias_Skaltsiotis
Ilias_Skaltsiotis (@ilias_skaltsiotis)
1 year ago
Reply to  Epam Papas

Και η Κορέα που διάλεξε την bae για την αναβάθμιση των f16, τι κατάλαβε? Αποτυχία και πίσω στην LM.
https://www.defensenews.com/air/2016/11/21/lockheed-retakes-korean-f-16-upgrade-contract/

spy
Member
spy (@spy)
1 year ago

Όταν μια χώρα όπως η Αμερική ζορίζεται με τα κόστη χρήσης του F35 να το ακούν ορισμένοι που τα ήθελαν να τα πάρουμε χθές.Το ξαναλέω λοιπόν f35 μόνο όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των f16 viper.Επόμενο Νέο μαχητικό θα είναι το Rafale F4.

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago
Reply to  SPY

γιατί το ραφάλ είναι πιο οικονομικό;;;;;;;;;;

kostasbek
kostasbekatoros
1 year ago

Tί έγινε σχετικά με την δημιουργία λογαριασμού για να καταθέτουν οι πολίτες χρήματα για την αγορά φρεγατών ; Άλλαξε ο υπουργός και μπήκε στο συρτάρι;

Nestoras
Trusted Member
Nestoras (@nestoras)
1 year ago

Και ο Γρύπας είναι στα 6.500…
Ευτυχώς πιέζουν οι Αμερικάνοι για μειώσεις. Εμείς θα πρεπε να κάνουμε και τούμπες για να το αποκτήσουμε όπως είναι, και με 44.000$ ανά ώρα χρήσης να βγάζουμε ένα ζεύγος ανά παρέλαση!
Αν το κόστος χρήσης είναι στα 44.000$ αυτή τη στιγμή, δεν είναι τρελό να σκεφτόμαστε αγορά του, είναι πραγματική οικονομική αυτοκτονία!
Και η τιμή αγοράς δεν θα είναι καν το πρόβλημα!

Kimon
Kimon (@kimon)
1 year ago

Αλλά με τις διαθεσιμότητες τι γίνεται; εκεί πονάει και θα πονάει το F35 σαν stealth όσο και να πέσει η ώρα χρήσης..( η συντήρηση των stealth επιστρώσεων δεν ανεβάζει από μόνη της την ώρα χρήσης;(

agnostosependytis
agnostosependytis
1 year ago

Πάντως εμένα μου φαίνεται ότι η LM ξεφτύλισε όλους τους κατασκευαστές μαχητικών αεροσκαφών, μιλάμε για αεροσκάφος 5ης γενιάς που έχει τα άλλα για πρωινό και σε λίγο θα πουλιέται στην μισή τιμή από τα top 4++ γενιάς Ευρωπαικά, πόσο κάνει ένα Ραφάλ ή ένα ΕF-2000 σήμερα και πόσο κάνει αυτό, υπόψη ότι το 80 εκατ που είναι να πέσει και άλλο, και είναι σε δολάρια άρα κόψτε άλλα 15% σε ευρώ… Αν συνεχίσει έτσι θα πέσει και κάτω από το Su-57 (εντάξει δεν θα πέσει, χαριτολογώντας το λέμε, αλλά η πτώση είναι δραματική)
Είναι σαν να λέει κοροϊδεύετε τους πελάτες σας… Ελάτε στο Αμέρικα που ξέρει να εκτιμάει τον πελάτη και όχι να τον γδύνει.
Από την άλλη, τόσο τεχνολογικό, θα μπορούσαν να κάνουν το κόλπο grosso, να βάλουν όλους να τα αγοράσουν, να εγκαταστήσουν κανένα λογισμικό remote control (και όχι απλά το ALIS) και σε καμιά κακιά ώρα να τα έχουν σε remote control και να τα χρησιμοποιούν σαν δικά τους UAV’s. Πληρώνουν οι άλλοι και έχουν οι ΗΠΑ μαχητικά σπαρμένα σε όλον τον πλανήτη σε ύπνωση για χρήση τους κατά το δοκούν.

GiannisKr
Γιάννης Μ.
1 year ago

Το θέμα είναι ότι μειώνεται το κόστος κτήσης και αυτό θα λειτουργήσει ως “κράχτης” υπέρ της LM για τις πωλήσεις, όταν όμως λυθούν πολλές “παιδικές ασθένειες” του F-35, η LM τις αναβαθμίσεις και τις επιδιορθώσεις τους θα τις κοστολογεί αρκετά ακριβά και άρα θα βγάλει από εκεί τη χασούρα. Τι θα πουν οι χώρες που το έχουν; Δεν θα κάνουμε τις αναβαθμίσεις και τις όποιες αλλαγές για να τα έχουμε με μειωμένες δυνατότητες. Αναγκαστικά θα τα κάνουν και κάπου εκεί η LM θα βγάλει ότι δεν πάρει τώρα. Είναι δηλαδή σαν να έχουμε πάρει φθηνό υπολογιστή με beta version λειτουργικό και μετά να πρέπει να πάρουμε την κανονική έκδοση με όλες τις δυνατότητες για να τον αξιοποιήσουμε πλήρως, όταν θα την έχει έτοιμη η εταιρεία. Κατά συνέπεια μακρυά από εμάς το F-35 για όσο καιρό “εξελίσσεται”. Οπωσδήποτε πρώτα τα F-16 και μετά βλέπουμε. Ας μη γίνει η Ελλάδα beta tester του F-35, επειδή δεν μπήκε ως συνέταιρος στο πρόγραμμα.

randomname
Member
randomname (@randomname)
1 year ago

Razor and blades model

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago

[άντε να παίρνουμε σειρά σιγά σιγά……στα 50 εκ. το κομμάτι θα τα πάρουμε το 2030

Stavrogin
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης
1 year ago

Eν ολίγοις τα 80 F15X που παράγγειλαν οι Ηπα τους ήρθαν δωρεάν αν αναλογιστεί κανείς πόσο το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κι άλλες παραγγελίες πιεσε την Λοκχιντν να ξανασκεφτεί την τιμή του μαχητικού της

Flanker
Flanker (@flanker)
1 year ago

Τα κοστη που δημοσιευει η κατασκευαστρια εταιρεια δεν εχουν απολυτως καμια αξια,δεν συμπεριλαμβανουν την τιμη των κινητηρων,το κοστος των τροποποιησεων που χρεαιζεται καθε αεροσκαφος που βγαινει απο την γραμμη παραγωγης προς τα νεα προτυπα αναπτυξης ,και το κοστος υποστηριξης.
Πχ ενω τα επισημα στοιχεια για το 2017 ηταν κοστος 105 εκ δολαρια ανα αεροσκαφος ,η πραγματικη real τιμη αν προστεθουν τα “αλλα ” συμβολαια που δεν δημοσιευονται,φτανει τα 203εκ δολαρια ανα αεροσκαφος.
Πηγη:
http://www.defense-aerospace.com/articles-view/feature/5/184049/unit-cost-of-f_35s-delivered-this-year-still-exceeds-%24206m.html
“ΙV. THE EVIDENCE: List of all Lot 9 contracts analyzed above:
We have listed below all publicly-released F-35 Lot 9 contracts, divided into three categories:
1.) 18 contracts awarded to Lockheed-Martin for airframe and related work;
2.) 6 contracts awarded to Pratt & Whitney for the F135 engine, and
3.) 22 contracts awarded to Lockheed Martin for Lot 9 upgrade and retrofit required to bring the aircraft to required performance levels.
In each case, to allow verification, we have added a link to the original contract announcement, on the US Department of Defense website. Their value breaks down as follows:
— Aircraft contracts:
– Total value $8,772,906,313
– Number of Lot 9 aircraft: 57
– Airframe cost per aircraft: $153,910,637 per aircraft
— Engine contracts:
– Total value: $1,451,093,899
– Number of Lot 9 engines: 57 (not counting the 6 spares)
– Engine cost per aircraft: $23.03 million (not counting the 6 spares)
— Upgrades & retrofits:
– Total contract value: $1,672,179,061
– Number of Lot 9 aircraft: 57
– Upgrade costs per aircraft: $29,336,474 per aircraft.
Consequently:
— The total cost of Lot 9 is $11,896,179,273, and
— Total cost for each Lot 9 aircraft is: $206,280,347.”
Το γραφειο παρακολουθησης του προγραμματος αποκρυπτει στοιχεια ενω διδει συμβολαια περαν των Lot ,με αποτελεσμα οπως σημειωνει το σαιτ να ειναι πολυ δυσκολο για τον εξωτερικο παρατηρητη να επαληθευσει τα στοιχεια.

Promaxos
Promaxos (@promaxos)
1 year ago
Reply to  Flanker

Εξαιρετικά κατατοπιστικός! Μαζί με το σχόλιο του Γιάννης Μ, είναι τα πιο αξιόλογα σχόλια.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οπλισμός των νέων ελληνικών MH-60R με Advanced Precision Kill Weapons System (APKWS) , όταν το ΠΝ πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά

 Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γράψει πως το ΠΝ είναι αυτό που λέμε πάντα στην πρωτοπόρο σε πολλές από τις επιλογές του....
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

42
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 March 2014 #334

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Δεκέμβριος #403

Αγορά 3.99

Related News

Τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι παραδόσεις του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς Su-57

https://youtu.be/qRZ3sZbmjA0Η Ρωσική Αεροπορία θα αποκτήσει το πρώτο μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 τον Δεκέμβριο, μεταδίδει το «TASS».https://www.ptisidiastima.com/russias-aerospace-forces-to-receive-large-scale-deliveries-of-su-57-jets-in-2020/Το αεροσκάφος θα παραδοθεί στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας τον...

Η Ρωσία θέλει να εξοφλήσει το κρατικό της χρέος στη Νότια Κορέα σε είδος (ελικόπτερα)

Η Ρωσία θα μπορούσε να αποπληρώσει το κρατικό της χρέος στη Νότια Κορέα, παραδίδοντας ελικόπτερα στη χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου. Το ζήτημα...

Το F-35 δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για την Ινδονησία, λένε οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν απαντήσει αρνητικά σε ένα αίτημα της Ινδονησίας να προμηθευτεί το «αόρατο» μαχητικό 5ης γενιάς F-35.Σύμφωνα με τον Muhammad Lufti, τον πρέσβη...