Η πρώτη από τις γαλλικές φρεγάτες Cassard θα αποσυρθεί τον Ιούλιο

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 14 Μαρτίου 2019 επέστρεψε από την τελευταία της αποστολή στη βάση της Τουλόν η γαλλική φρεγάτα «FS Cassard».

 

Η Γαλλία αποσύρει την πρώτη φρεγάτα Α/Α άμυνας περιοχής Cassard το 2019

Σύμφωνα με το «Mer et Marine», στο πλοίο θα παραμείνουν τώρα περίπου 50 άτομα, που θα βοηθήσουν στην αφαίρεση επιλεγμένου εξοπλισμού. Η «FS Cassard» εισήλθε σε υπηρεσία το 1988 και θα αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία τον Ιούλιο.

 

Το 2021 αποσύρεται η δεύτερη γαλλική φρεγάτα κλάσης Cassard, “FS Jean Bart”

Η δεύτερη φρεγάτα της κλάσης, «FS Jean Bart», θα αποσυρθεί το 2021. Τα δύο πλοία θα αντικαταστήσουν οι δύο υπό ναυπήγηση FREMM DA (FREDA), που θα εισέλθουν σε υπηρεσία τα έτη 2021 και 2022.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nestoras
Member
Nestoras

Κοιτάζοντας όλα τα πλοία που ετοιμάζονται για αποστρατεία, ως πιθανές μεταχειρισμένες λύσεις για το ΠΝ, αυτό είναι κατά τη γνώμη μου, από τα πλέον μη κατάλληλα.
Καταπονημένο, με προβλήματα στο αρχικό σχέδιο που απαίτησαν δομική ενίσχυση.
Γαλλική λύση με αμερικάνικα όπλα και μάλιστα προηγούμενης γενιάς.
Μεγάλες απαιτήσεις σε πλήρωμα.
Ευχομαι τα πλοία αυτά να αποτελέσουν ανάμνηση σύντομα για το Γαλλικό ναυτικό και μόνο.

Kostas_1964
Guest
Kostas_1964

Ούτε για τεχνιτός ύφαλος το χρέπι! Έλεος δηλαδή! Να εισάγουμε και Fletcher!!!

K B
Guest
K B

Αν ενδιαφερόταν το ΠΝ θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει κρούση. Το θέμα είναι σίγουρα σύνθετο. Από τη μία πρόκειται για πλοία νεότερα από αυτά που θα αντικαταστήσουν. Πιθανότατα και πολύ καλύτερα συντηρημένα. Από την άλλη είναι άγνωστο το κόστος χρήσης και το κόστος μεταβίβασης. Το σίγουρο είναι ότι το ΠΝ πρέπει άμεσα να εντάξει νέες μονάδες. Επειδή νέες μονάδες δεν φαίνονται στον ορίζοντα ,πρέπει να εντάξει μεταχειρισμένες, οι οποίες όμως είναι ελάχιστες. Επειδή επείγει η άμεση ενίσχυση το ΠΝ πρέπει να στραφεί σε πλοία σαν την «FS Cassard». Είναι ο μόνος τρόπος άμεσης ενίσχυσης. Παρά τα όποια μειονεκτήματα πρέπει… Read more »

Thras
Member
Thras

Ούτε για πλάκα πλοία με δομικά προβλήματα και ελλιπέστατο εξοπλισμό. Εδώ απορρίψαμε τα kidd πρίν 10 -15 χρόνια γιατί είχαν “μόνο” τον SM1 (λες και έχουμε καλύτερο), θα πάμε το 2020 με τον εξοπλισμό του 1990 που ήδη δεν υποστηρίζεται;

Fingolfin
Member
Fingolfin

Υπάρχουν και οι Georges Leygues-class (F70) αλλά έχουν τα χρονάκια τους καθώς και οι La Fayette class (αρκετά νεότερες) έστω σε ρόλο OPV.

Sarouman 21
Guest
Sarouman 21

Μακριά από μας. Αν θέλαμε τέτοια πλοία δεν θα είχαν αποσυρθεί τα Α/Τ C.F. Adams. Πάντως, αξιόλογη ενδιάμεση λύση, αν και εφόσον παραγγελθούν οι [email protected] από το ΠΝ, δεν φαίνεται να παρέχεται από τους Γάλλους. Όπως πάει η κατάσταση, στην καλύτερη γι’ αυτούς περίπτωση θα πάρουν τις τορπίλες (F21) και τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ 200ΗΝ (Thales).