Οι ελληνικές [email protected] θα έχουν 24 Aster και 8 MdCN, στην ατζέντα είναι παρεμβολείς και εκτοξευτές αντιμέτρων

332
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τέσσερις ημέρες μετά την υπογραφή της Επιστολής Προθέσεως (Letter of Intent – LoI) για την έναρξη επίσημων συνομιλιών σχετικά με την προμήθεια 2 φρεγατών FDI/[email protected] για το Πολεμικό Ναυτικό, οι συζητήσεις περνούν στη μορφή χρηματοδότησης και τις τεχνικές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με το «Mer et Marine», η γαλλική πλευρά θα μπορούσε να προσφέρει στην Ελλάδα αρεστούς όρους χρηματοδότησης, για παράδειγμα να χορηγήσει εξαγωγική πίστωση. Ως αντάλλαγμα, ωστόσο, απαιτεί η κατασκευή των πλοίων να γίνει στη Λοριάν.

Υπογράφθηκε η LoI για τις φρεγάτες, στο τελικό στάδιο η FOS των Mirage και τα NH90

Στην ίδια τοποθεσία ξεκινά σε λίγες ημέρες η ναυπήγηση της 1ης από τις 5 γαλλικές φρεγάτες FDI, των οποίων η [email protected] αποτελεί την έκδοση για εξαγωγές. Η πρώτη FDI θα είναι έτοιμη το 2023 και η 5η θα παραδοθεί στο Γαλλικό Ναυτικό το 2030. Τα πλοία θα έχουν μήκος 121,6m, πλάτος 17,7m και εκτόπισμα 4.400t. Θα φέρουν το ραντάρ SeaFire και τα σόναρ KingKlip Mk2 και Captas-4 Compact και θα μπορούν να υποστηρίξουν ελικόπτερο μεγέθους 10t και 1 drone, αλλά και δύο ταχύπλοα για Ειδικές Επιχειρήσεις. Ο οπλισμός τους θα περιλαμβάνει 8 πυραύλους κατά πλοίων Exocet MM40 Block 3c, 16 Α/Α πυραύλους Aster (στο δημοσίευμα αναφέρονται Aster-15), 1 πυροβόλο των 76mm, 2 τηλεχειριζόμενα πυροβόλα των 20mm και τορπίλες MU90.

Όπως τονίζει το «Mer et Marine», η Ελλάδα θέλει τα 2 πλοία να αποκτήσουν 2 ακόμη συστήματα SYLVER, 1 για 8 βλήματα μακρού πλήγματος MdCN και 1 για την αύξηση των Α/Α πυραύλων Aster σε 24. Τυχόν απόκτηση του MdCN θα κάνει την Ελλάδα τον πρώτο εξαγωγικό χρήστη του. Η σκέψη εγκατάστασης συστήματος εκτόξευσης Α/Α πυραύλων VL MICA στο πλάι της υπερκατασκευής, όπως είχε προταθεί παλαιότερα στις FREMM HN, χαρακτηρίζεται μη εφικτή.

Η Γαλλία προσφέρει στην Ελλάδα 2 [email protected] με χρηματοδότηση “FMS” και MdCN με εμβέλεια έως 1.000 χλμ, αλλά με επιπλέον κόστος

Η εγκατάσταση των επιπλέον συστημάτων SYLVER υποστηρίζεται ότι είχε προβλεφθεί από τη Naval Group στην φάση σχεδίασης του πλοίου, αλλά δεν έχει αποφασιστεί από το Γαλλικό Ναυτικό για οικονομικούς λόγους. Το ίδιο ισχύει για τους παρεμβολείς και τους εκτοξευτές αντιμέτρων για την αντιμετώπιση εχθρικών αντιπλοϊκών πυραύλων, 2 ζητήματα που βρίσκονται επίσης στις συζητήσεις της ελληνικής και της γαλλικής πλευράς. Αν υπάρξει παραγγελία, η 1η φρεγάτα θα φθάσει στην Ελλάδα το 2024 και η 2η από το 2025.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Καλά πάμε , το επόμενο νέο να είναι για διπλά Ram bl2 ,και μεγαλύτερες μηχανές

CKfurious
Member
CKfurious

Τι μας λες
Χάσαμε τους MICA…. ρε γαμώτο
cry cry cry cry cry cry cry cry cry cry cry cry cry
Πως θα τη πάρουμε χωρίς MICA?
μου λες ? cry cry cry cry cry cry cry cry cry cry cry cry cry

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Κάτι θα βρουν στο ΠΝ για να μην κλαις .

tagg
Guest
tagg

‘Ετσι Διγενή, πάμε γερά! Με 24 Aster 30 και 2×21 Ram2 θα έχει 3 τουρκικές μοίρες απο τα σαπάκια CCIP για πλάκα! Αντιαεροπορικά θα είναι καλύτερη απο την Γερμανική F-124 (Aster 30 ενεργους καθοθηγησης Vs SM-2 Ημιενεργούς) και δεν τελείωσαμε ακόμα, καθώς θα έχουμε και 8 Scalp naval για σκληρή κρούση. Αν δε καταλάβατε ακόμα αντιμπελαριστές, Θα συνδιάσουμε μια βαριά αντιαεροπορική φρεγάτα (F-124) μαζί με μισή Fremm (8 αντί για 16 Scalp naval, και όλα αυτά σε ένα κατά κύριο λόγω κορυφαίο ανθυποβρυχιακό πλοίο και με ένα απίστευτο ραντάρ.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Σοβαρα; Καλύτερη από f124 ; Ξέρετε φαντάζομαι ότι οι τελευταίες έχουν 60 αντιαεροπορικούς πυραύλους σε ένα μείγμα 24sm2/32 essm! Συν τα υπόλοιπα που εμείς θα διαπραγματευτούμε. Και με τους 24 aster ελγινεται καλύτερη; Μάλιστα , θα έχουμε και 8 scalp και ένα απίστευτο ραντάρ και ένα κορυφαίο ανθυποβρυχιακό πλοίο, αλλά whait a minute(που λένε και οι Αγγλοσάξωνες) αντιαεροπορικά φρεγάτες περιοχής δεν χρειαζόμαστε; Ουπς!!

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Θα υπέθετα πως το ΠΝ έχει καταλάβει ότι βαρβάτο AAW δε πιάνει ούτε για αστείο οπότε συμβιβάζεται με φγ πολλαπλού ρόλου με αυξημένες ΑΑ δυνατότητες.

ECG
Member
ECG

Προσγειωθειτε στη γη οσο ειναι καιρος. Ακουτε οτι δεν παινουν mica και αντι να χαμηλώνετε τον πηχη τον βαζετε ακομα πιο ψηλα… Οχι 2, ουτε 1 ραμ δεν θα μπει…

Στην καλυτερη περίπτωση να μπει ενα millennium πίσω. Το ραμ ειναι πολυ βαρυ για να μπει πανω απ το υποστεγο του ελικοπτερου

CKfurious
Member
CKfurious

Πλακα κανεις φαντάζομαι!! https://en.wikipedia.org/wiki/Sachsen-class_frigate 32 Mk 41 VLS cells for 24 SM-2 Block IIIA and 32 RIM-162 ESSM (quad-packs per cell) surface-to-air missiles F124: 24+32=56 vs 24 aSTER υπερδιπλάσιους αντιαεροπορικούς πυραυλους με ικανότητα 16 ταυτόχρονων εμπλοκών όσους και το sea fire και αυτό από πλοίο που είναι ήδη 20 χρονια in service!! Επιπλέον δεν μπορείς να έχεις μονο ASTER 30 Ο πύραυλος είναι πανάκριβος με τιμή > 3MILL EUROS το κομμάτι και έχει ελαχιστη ακτίνα εμπλοκής τα 3KM! Σίγουρα πρέπει να έχεις και ASTER 15 Η τοποθέτηση RAMΑκόμα δεν έχει οριστικοποιHθει Μιση αντιαεροπορική φρεγάτα έχεις!!! Οι SCALP NAVAL έχουν αμελητέα… Read more »

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

“Ο πύραυλος είναι πανάκριβος με τιμή > 3MILL EUROS το κομμάτι και έχει ελαχιστη ακτίνα εμπλοκής τα 3KM!” Δεν υπάρχει άλλο ΑΑ βλήμα μέσων-μεγάλων αποστάσεων με καλύτερη τιμή ή καλύτερη ελάχιστη εμβέλεια. https://www.ptisidiastima.com/46-sm-2-block-iiia-for-denmark/ https://www.ptisidiastima.com/sm-2-spain/ “Είπαμε είναι μια πολιτκή απόφαση” Η διαδικασία προχωρά με 2 διαφορετικές κυβερνήσεις, με μια χώρα γνωστή για τις “διευκολύνσεις” που παρέχει όταν πρόκειται να πουλήσει όπλα και σε μια εποχή που κυριολεκτικά κανένα άλλο πλοίο δεν είναι προσιτό. Αν υπάρχει προσφερόμενη εναλλακτική ή καταγγελίες για διαφθορά, ας τις δούμε. Με στοιχεία, όχι “ο Βερύκιος/το Google είπε ότι οι Δανοί πουλάνε φρεγάτες σε τιμές καντίνας”. Κι εγώ… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Για τα ελληνικά δεδομένα είναι ακριβoi και δεν μπορούμε να έχουμε το πλοίο μονο με ASTER 30 Συμφωνούμε στη τιμή και στο παραπάνω ? Προσωπικά πιστών πως θα ήμασταν ok με τον ESSM Block 2με ακτίνα δράσης κοντά στα 50km! Για το sea fire και τις εμβέλειες αποκάλυψης και πλήγματος στόχων έχω γράψει άλλο σχόλιο παρακάτω Με τα 50 km του ESSM BII είμαστε καλυμμένοι με κόστος κοντά στο 1m και χωρίς ελαχιστη απόσταση εμπλοκής τα 3km!! Και τα P-3 πολιτκή απόφαση ήτανε σε δυο κυβερνήσεις και το είδαμε το αποτέλεσμα για το τι άλλο προχώρησε στο ναυτικό μεταξύ και… Read more »

Nestoras
Member
Famed Member
Nestoras

Η τιμή που αναφέρεις δεν είναι για τον block II όμως. Με τα αμερικάνικα συστήματα υποκοστολογείς και με τα άλλα στέλνεις τις τιμές σε υποτροχιακή πτήση.

CKfurious
Member
CKfurious

Οι τιμές που δίνω είναι από διαφορες πηγες στο internet ! Δεν μπορώ να δίνω συνεχεια και συνεχεια references /link αφού τις έχω δώσει σε προηγούμενα σχόλια Δεν τις βγάζω από (το Δανέζικο όπως λένε μερικοί ) μυαλό μου! Δες εδώ for example: https://www.navy.mil/navydata/fact_display.asp?cid=2200&tid=950&ct=2 Unit Cost: $787K – $972K depending on configuration https://www.realcleardefense.com/articles/2018/04/19/a_call_for_the_essm-er_113342.html Even with these advanced features, the ESSM is relatively affordable at around $1.1 million dollars according to recently published figures https://nation-creation.fandom.com/wiki/Modern_Day_Military_Pricing_List ◾Aster 30 Block 1 SAM: ~$2.5-3 million ◾Aster 30 SAM : ~$2.5 million ◾Aster 15 SAM: $1.25 million Υπενθυμίζω πως και οι πύραυλοι θέλουν υποδομή υποστήριξης… Read more »

Steve
Member
Famed Member
Steve

άρα 2020+ και να μην έχουμε πάλι πλοίο με άμυνα περιοχής?
δηλαδη τι προτιμάς μια μεκο 16essm με μια αλλη φρεγάτα με 32essm σύνολο 48essm με range 50χλμ?
ή μια Μεκο με 16essm και μια belhara με 24/32 aster??
και πιθανό στο μέλλον στο μέλλον camm

“Με 16 scalp naval τι θα κάνουμε?”
ότι κάνουμε με τους 24 sclalp-eg

για τα υπόλοιπα σου απάντησα σε άλλο σχόλιο…

CKfurious
Member
CKfurious

Θεωρώ πως το με τα ESSM BII είναι ότι πρέπει για μας τουλάχιστον στο περιβάλλον του Αιγαίου Σου εξήγησα σε άλλο σχόλιο πως το SEA FIRE δεν βλέπει πίσω από βουνά και νησιά και έχει τους γνωστούς περιορισμούς με τη καμπυλότητα της γης Για την ανατολική μεσόγειο δεν νομίζω πως οι 24 ASTER 15/30 επαρκούν για να έχουμε αεράμυνα περιοχής Δεν φτάνουν ούτε και οι 48!! Υπενθυμίζω πως είναι standard practice να εκτοξεύονται 2 πύραυλοι ανά στόχο Και πουθενά δεν έχει αποδειχθεί πως οι ASTERθα έχουν περισσότερη επιτυχία από ESSM/SM2 Προτιμώ να έχω 50 ESSM BII παρα 24 ASTER 15/30… Read more »

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

“Προσωπικά πιστών πως θα ήμασταν ok με τον ESSM Block 2με ακτίνα δράσης κοντά στα 50km!”

Σοβαρά τώρα? Για αιγαίο ίσως αλλά για αν.μεσόγειο? Σόρρυ αλλά δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω πλέον…

x-m
Member
Famed Member
x-m

Είστε σίγουρος ότι ενδιαφερόμαστε για την Αν. Μεσόγειο;

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Αν όχι τότε να το κλείσουμε το μαγαζί…

x-m
Member
Famed Member
x-m

Η γενικότερη στάση μας ( δηλώσεις και απραξία) δείχνει ότι δεν ενδιαφερόμαστε. Ένοπλες δυνάμεις φαίνεται ότι έχουμε για το minimum: ενδοχώρα και κατοικημένα νησιά. Μόνο. Αν εσείς ή κάποιος άλλος έχετε ένδειξη για αντίθετο θα είμαι ευτυχής να πειστώ.

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε στρατιωτικός για να γνωρίζω τι σχέδια υπάρχουν. Αυτό που μπορώ ως ενεργός πολίτης είναι με τις πράξεις μου και τον δημόσιο λόγο μου όπου αυτός φιλοξενείται (καλή ώρα) να μην τους αφήνω σε χλωρό κλαρί και να μην συμβιβάζομαι στα πλαίσια που θέλουν να μας ορίσουν…

πχ προϋπολογισμός 500εκ για ένοπλες δυνάμεις εγκαταλελειμμένες για πάνω απο μια δεκαετία…

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Έτσι ακυρώνεις όλη την απαίτηση του ΠΝ, όχι μόνο τον Aster. Αν ο Aster είναι πολύ ακριβός, όλοι οι πύραυλοι AAW περιοχής είναι ακριβοί. Ο ESSM είναι πύραυλος SHORAD εκτεταμένης εμβέλειας. Αεράμυνα περιοχής ούτε για αστείο δεν κάνει, και τα όποια χιλιόμετρα είναι επιεικώς θεωρητικά. Τα 3χλμ είναι εξαιρετική απόσταση εμπλοκής για LR-SAM, σε αυτή την εμβέλεια βρίσκεσαι εντός του φακέλου εμπλοκής CIWS. Και πόσες δίκες ή καταδίκες έχουν γίνει για τα P-3; Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει ακουστεί είναι διάφορες κυνικότητες περί της “δολοπλόκας Λόκχιντ”, προερχόμενες από φωνές που την έχουν αναγάγει στον “κακό μεταξύ κακών” στον κόσμο… Read more »

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Ναι είναι και 2.000 τόνους μεγαλύτερο .. ,250 άτομα προσωπικό … Με πολύ λιγότερες απαιτήσεις και κόστος χρήσης η fti Κάνει την ίδια δουλειά . Όσο για τα Diesel ….Ολα εχουν Diesel πανω Εδώ σύγχρονα υποβρύχια παράγονται με Diesel μηχανές .Οι τεχνολογίες αλλάζουν και κατι που το νόμιζες προς απόσυρση ξαφνικά γίνετε ξανά αποδοτικό γιατί ενσωματώθηκε μια νέα τεχνολογία … Στο κάτω κατω τα τεχνικά χαρακτηριστικά κρίνονται απο το ΠΝ και αν δεν θέλει Diesel αποκλειστικά βγάζει 2 απο τους 4 και βάζει εναν LM2500+G4 ολα μαζι 40MW και κάνει και σούζες … Οι συγκεκριμένοι κινητήρες για την Fti είναι… Read more »

JohnyK
Guest
JohnyK

Μου αρέσει η θετική αύρα αλλά αντιαεροπορικά πως είναι καλύτερη της f-124. Έχει +32 essm οσονούπω bl2 και τα sm-2 IIIC θα έχει επίσης αυτόνομο radar. Ξέρω πως οι γάλλοι με τα ηλ. μέτρα τα πάνε καλά πχ mirage αλλά θα ήταν σωστό να δίνουμε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτά?

tagg
Guest
tagg

Με δεδομένη τη 2πλη Ram2 που έγραψε ο διγενής (μακάρι) το πλοίο θα έχει 3χ8 Α50 και 1χ8 Α70, ο Α70 παίρνει και ASTER 30 οπότε αν (φόρτωση από το νάυσταθμο ανάλογα με την απόστολη) θέλουμε πλήρης αντιαεροπορική αποστολή αφαιρούμε τους Mdcn και βάζουμε 24 ASTER 30 σε 2ΧΑ50 και 1ΧΑ70 και σε 1ΧΑ50 κάνουμε Quad packed τους 32 Camm-er. Οι Aster 30 Block 1NT (New Technology) είναι πάντα καλύτεροι απο οποιαδήποτε έκδοση sm-2, και οι essm bl2 πάνω κάτω είναι στα ίδια με τους Camm-er F-124 = 24 SM-2 + 32 Essm + 2πλη Ram21 Belharra = 24 ASTER… Read more »

Thras
Member
Famed Member
Thras

Καλά τα λες, αλλά οι CAMM δεν έχουν αναφερθεί πουθενά…

CKfurious
Member
CKfurious

Έχει γραφει σε σχόλια με references πως ο A70μπορεί να φέρει A30αλλα δεν έχιε πιστοποιηθεί Ακόμα αφού den ενδιαφέρει τους γάλλους
Λες να το πληρώσουμε και αυτό?

Πόσους τύπους pyrablvn μπορεί να υποστηρίξουμε?

Υπενθυμίζω πως το γαλλικό ναυτικό θα έχει μονο ASTER και SADRAL

Ποιος θα πληρώσει την ολοκληρώνσει των CAMM στο πλοίο?

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Διπλά Ram δύσκολο μου φαίνεται. Μακάρι 1 RAM πίσω και 1 Millenium μπροστά.

filon26
Member
Famed Member
filon26

Καλημέρα. Κατ’ αρχάς οι φωτογραφίες του άρθρου είναι οι παλαιότερες που είχε δώσει το ναυπηγείο. Η διαμόρφωση για τους Γάλλους οριστικοποιήθηκε στις αρχές του μήνα και όπως έγραψε το Μ&Μ, είναι ορατές μικρές μετατροπές που δημιουργούν νέους αξιοποιήσιμους χώρους. Το αν αυτό έγινε στα πλαίσια των συζητήσεων με το ΠΝ ή ήταν Γαλλική απαίτηση δεν το γνωρίζω, πάντως το πλοίο για το οποίο μιλάμε είναι αυτό: https://www.meretmarine.com/fr/content/fdi-voici-le-design-final Καταργήθηκε το “πέρασμα” μπροστά από τη γέφυρα και μεγάλωσε ο διαθέσιμος χώρος πίσω από το πυροβόλο, ενώ επανασχεδιάστηκε ο χώρος πίσω από το “φουγάρο”. Πάνω σε αυτή την οριστική βάση κάποιος πιο ειδικός… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Εικόνα του Αγίου Νικολάου για αντί πυραυλικό klph προστασία στα σίγουρα θα τοποθετηθεί ! Θέλει μελέτη το πράγμα ! Πολύ βάρος μπροστά από τη γέφυρα Εμπροσθοβαρές? Προπέλες έξω σε καιρό? Όλα τα όπλα συγκεντρωμένα σε 10 ? μετρα καταστρώματος ? Θα βρω και αλλα που θα πάει! Δεν μου αρέσει και η καμινάδα ! Σαν καμινάδα επιβατικού πλοίου φαίνεται! No Infra red suppression sta hot exhaust gases tvn diesel?? Mpourouxa By the way: Έχει βγει η πληροφορία πως ο Υπουργός ως# τεχνοκράτης# πήγε στη Γαλλία για να συζητήσει και για τις φρεγάτες χωρίς στελέχη του ναυτικού η της γενικής διεύθυνσης… Read more »

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Θα μπορούσε να χωρέσει το 127άρι, μαζί με 32 vls; Μακάρι. Πίσω από το φουγάρο βλέπω 2 ωραίες θέσεις για MIllenium και Ram αλλά ας μην είμαστε τόσο αισιόδοξοι για την τοποθέτηση και των δύο. smile

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Τα διπλά RAM πολύ πιθανό ναι, οι μεγαλύτερες μηχανές δύσκολο.

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Κάλιο αργά παρά αργότερα. Αναμένουμε και αντισταθμιστικά (ΜΕΚΟ 200;) και όσο για τους υπόλοιπους φίλους μας στη συμμαχία, καλές δουλειές με τους Τούρκους εκεί στη Συρία.

zap
Member
Famed Member
zap

Περαν του συνδυασμου Seafire/Aster 30 αυτο το σκαφος δεν εχει τιποτα να προσφερει στο ΠΝ. Πολλω δε μαλλον που θα φτασουν αργα και μονο 2.

Μεγα σφαλμα να παραμεινουμε σε αυτα τα 2 σκαφη που αγοραζουμε(?) για να εξασφαλισουμε την οποια υποστηριξη της Γαλλιας.

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Μετά το Seafire/Aster και τους Scalp μπορείς να ζητήσεις και πυρηνικά αν δεν σου φτάνει …

CKfurious
Member
CKfurious

Όχι μωρέ

Μην το κλιμακώσουμε τόσο mad

Με τιςLafayette θα είμαστε καλυμμένοι silly

Δεν θα τολμάνε να βγούν από τα στενά να αντιμετωπίσουν το 100mm πυροβόλο και τους 8 MM38!

Η δε αεροπορία τους μάλλον δεν θα τολμάει να πετάει δυτIκοτερα της σμύρνης με τους 8 CROTALE!!

Aσε τι σημαίνει η για τα τουρκικα υποβρύχια!! roll

Θα τα εντοπίζουν με καλαμια ψαρέματος μετά μαγνήτη στην άκρη της πετονιάς!! cool cool

TRAGIC

zap
Member
Famed Member
zap

Να εισαι καλα γιατι το ειχα ξεχασει.

GUS
Guest
GUS

Κάνετε τεράστιο λάθος σε αυτό που λέτε.
Μιλάμε για το πιο σύγχρονο πλοίο που υπάρχει.
Για δείτε το σόναρ τις ηλεκτρομηχανες. Ένα πολεμικό πλοίο δεν είναι μόνο κελιά… Ημαρτον δλδ.
Οι MDCN δεν είναι ατού?
Απλά πρέπει να βάλουμε 2 ram κ οι παραγγελία να αφορά +2 κατασκευή στην Ελλάδα.
Άμεσα 3 Lafayette για αντικατάσταση τών εντελώς αχρήστων μη εκσυγρονισμενων ,S

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Όχι δεν είναι ατού να έχεις μόνο 24 Aster30. Το να παίζεται αν θα έχει ECM ή όχι είναι απλά τραγικό. Και προφανώς το πυροβόλο 127mm έχει πάει ήδη υπέρ πίστεως… Το FREMM του FFG(X) δείχνει και τα όρια των Belharra…

adpanos
Member
adpanos

Το FFGX θα έχει πυροβόλο 127άρι ? razz
Για ψάξε το λίγο.

Μερικοί νομίζετε πως θα πάρουμε την HORIZON για φρεγάτα.
Το ΠΝ έχει ζητήσει πλοίο των 120μέτρων και 4000 τόνων, όχι πλοίο των 150μέτρων και 7000 τόνων.

Μια χαρά είναι οι 24 X ASTER 30, πολύ καλό νέο πως πάμε σε MDCN, κακό που δεν θα μπει MICA VL –>NG , μένει να δούμε SEARAM .

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Κάποιοι έχουν απαίτηση μια φρεγάτα να βυθίσει ολόκληρο τον στόλο της Τουρκίας και να καταρρίψει τα μισά της αεροσκάφη χωρίς αυτή να κινδυνέψει και όλα αυτά με κόστος πυραυλακατου!!

zap
Member
Famed Member
zap

Καθολου τετοια απαιτηση. Αλλα υπαρχει μια διαφορα. Εχουμε να καλυψουμε συγκεκριμενες αναγκες και η αγορα ενος σκαφους που δεν ειναι φτιαγμενο για αυτες της αναγκες δεν αποτελει λυση. Το να παρεχεις ΑΑ προστασια στον εαυτο σου και στον στολο δεν ειναι αμελητεα υποθεση. Εαν πιστευετε οτι 2 σκαφη με 32 κελια απο τα οποια τα 8 πρεπει να γυρισει ναυσταθμο για να ελευθερωσει για ΑΑ βληματα και χωρις πυρομαχια μικρης και μεσης εμβελειας μπορει να προσφερει αυτην την ομπρελλα ενω τα εχουμε ακριβοπληρωσει ..τοτε απλα κανω λαθος. Σημειωση οτι εμεις εδω λεμε οτι θα εχει 2 RAM το σκαφος. Και… Read more »

Shadowfax
Member
Noble Member
Shadowfax

Βασικά η απαιτηση είναι να μην παει στον πάτο με όλο το πληρωμα απο καμιά 20αρια αεροσκάφη με κόστος 5 ρουσσέν…
Τα μισά αεροσκάφη της Τουρκίας σκέφτεσαι?

Nestoras
Member
Famed Member
Nestoras

Πλοίο ανυπεράσπιστο με 20 αεροσκάφη από πάνω θα πάει στον πάτο ναι. Εξάλλου η τιμή των αεροσκαφών υπερβαίνει τα 2 δις για κάποιο λόγο. Τα μόνο που ίσως επιβίωναν μόνα τους (θέλει και τύχη) είναι τα Burge.

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Αδερφέ άμα χρειάζεται μια μοίρα αεροσκαφών για μια φρεγάτα, δύο για δύο,τρείς για τρείς, τότε κερδίσαμε…δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο από την ΠΑ. Αλλά και πάλι,μια ομάδα μάχης με σωστό σχηματισμό και τακτικές και με την βοήθεια των state of the art όπλων κ αισθητήρων της belhara πιθανόν να μπορεί να αντισταθεί ακόμα και σε μια ολόκληρη μοίρα,εύκολος στόχος δεν θα είναι σε καμία περίπτωση.

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Η αληθεια ειναι πως δεν παιρνουμε την Horizon, αλλα την πληρωνουμε σιγουρα για Horizon. oops

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το πλοίο είναι καλό αλλά πολύ ακριβό γι’ αυτά που προσφέρει. Οι ηλεκτρομηχανες μπορεί να είναι καλές (δεν ξέρω), οι κύριες όμως είναι ανεπαρκείς.
Επίσης,
τι πάει να πει εντελώς άχρηστες, οι μη εκσυγχρονισμένες “S”; Γιατί όλοι έχουν άποψη για την επιχειρησιακή ικανότητα των πλοίων του ΠΝ; Ακόμα και σε μέτρια κατάσταση, οι “S” είναι πολεμικά πλοία – σε αντίθεση με τις Lafayette

CKfurious
Member
CKfurious

Τις ποίες?

CODAD : Combined Diesel and Diesel θα έχει

MPOUROUXA!!

Θόρυβος χαμηλή μεγιστη ταχύτητα και επιταχύνσεις

Με 8+8 SCALP NAVALO τι ακριβώς θα κάνουμε?

Θα πλήξουμε το φράγμα ATATURK η θα ρίξουμε τις γέφυρες του βοσπόρου?

Για τις lafa γράφω παραπάνω

Να μην ξεχάσουμε τα καλαμια ψαρέματος και τους μαγνήτες στη πετονιά για εντοπισμό υποβρυχιων!!

SpaceMan
Member
Noble Member
SpaceMan

Τι εννοείτε πως δεν έχει τίποτα να προσφέρει; Νομίζω ότι προσφέρει ότι του ζητάμε, κορυφαίες επιδόσεις Α/Α. Από εκεί και πέρα έχει ένα δοκιμασμένο όπλο κατά στόχων επιφανείας ενώ δίνει και μία δυνατότητα που το ΠΝ δεν είχε ποτέ με τους MCDN ενώ φαντάζομαι πως ψήνει και καφέ smile Τι άλλο θα έπρεπε να προσφέρει; Το θέμα μας δεν είναι το τι προσφέρει αλλά πόσο καλή είναι η σχέση τιμής – απόδοσης. Είναι διαφορετικό ότι μπορεί να είναι ακριβότερο του ανταγωνισμού και διαφορετικό το πόσο μπορεί να προσφέρει.

zap
Member
Famed Member
zap

Ξεχνατε ισως οτι τα σκαφη αγοραζονται για προστασια του στολου απο την υπεροπλια της ΤΗΚ στο Αιγαιο και για να ειναι ικανα να επιχειρουν στην Ανατολικη μεσογειο χωρις την ομπρελλα της ΠΑ. Αν φανταζεστε εσεις οτι με 24 πυραυλους μεσης εμβελειας (εστω κατι παραπανω απο μεσης) και μονο, θα μπρεσει να προσφερει προστασια σε μοιρα του ΠΝ, ενω δεν μπορει καν να προστατεψει τον εαυτο του απο επιθεσεις κορεσμου, τοτε, ναι κανω λαθος. Φυσικα ξεχνατε τα οπλα μεγαλης εμβελειας που διαθετει η Τουρκια, που καθε F-16 και F-4 της μεταφερει σε δυαδες, για καντε εναν υπολογισμο ποσα θελει για να… Read more »

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

Το σενάριο σου βασίζεται στο ότι η φρεγάτα θα είναι ολομόναχη.
Σκέψου ακριβώς έτσι για ομάδα μάχης τώρα με 2 3 φρεγάτες διαφορετικών τύπων και ένα 214.

zap
Member
Famed Member
zap

Καθολου. Απλα οι απεναντι δεν ειναι ανοητοι, αυτο το σκαφος θα προσπαθησουν να χτυπησουν πρωτα. Και οι υπολοιπες φρεγατες του στολου ισως δεν μπορουν καν να στοχοποιησουν καποια απο τασ βληματα που θα εισερχονται στην περιοχη για κορεσμο.

Αυτο δεν ειναι και ενα απο τα προβληματα τους σημερα; Οποτε …..

filon26
Member
Famed Member
filon26

οπότε να μην πάρουμε μονάδες με τέτοιες ικανότητες για να τους βγάλουμε και από τον κόπο να τις στοχοποιήσουν, το βρήκα?

zap
Member
Famed Member
zap

Δεν ειπα αυτο, σε ολα τα πραγματα υπαρχει ενα κλασμα κοστους/αποδοσης σε σχεση με το προβλημα που προσπαθεις να λυσεις.

Οι Μπελαρα φαινεται να ειναι χρησιμο εργαλειο στολου και οχι επικεφαλης προστασιας αυτου. Ειδικα στην τιμη που αναφερεται

Ο Αιγαιο ειναι ιδιορυθμος χωρος που δεν ισχυουν πολλα απο αυτα που αλλα Ναυτικα εχουν την πολυτελεια να σταθμιζουν.

SpaceMan
Member
Noble Member
SpaceMan

Μα πιο πάνω νόμιζα ότι μιλάγαμε για ανατολική Μεσόγειο και όχι για το Αιγαίο. Τελικά το πρόβλημά μας είναι ότι τα πλοία είναι ανεπαρκή σαν μονάδες ή ότι είναι λίγα; Ξανασκεφτείτε λίγο σχετικά με το τι είναι αυτό που σας ενοχλεί. Τα χαρακτηριστικά του είναι μοναδικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό του, το πρόβλημα είναι ότι είναι ακριβά κι αυτό μας επηρρεάζει και στο πόσα μπορούμε να αγοράσουμε. Ας μην τα απαξιώνουμε σαν πλοία όμως γιατί αυτό δεν ισχύει.

Steve
Member
Famed Member
Steve

Δηλαδή πιο εύκολα θα χτυπήσουν μια belhara παρά μια ΜΕΚΟ με 16 essm ή θα σνομπάρουν την ΜΕΚΟ επειδή δεν έχει “όνομα”

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Σκέψου όμως ότι θα πρέπει και τα αεροσκάφη να καταφέρουν να στοχοποιήσουν πρώτα την φρεγάτα…

adpanos
Member
adpanos

Πάρε τις LAFFAYETE, ζήτησε να σου κουμπώσουν επάνω 6 εκτοξευτές SYLVER A50 και κάνε την Lafa οπλοστάσιο της Belharra…..

Για 4000τόνους πλοίο, η Μπελα είναι μια χαρά. Αν θες παραπάνω κοίταξε σε HORIZON.

CKfurious
Member
CKfurious

Μήπως ξέρεις τι ταχύτητες πιάνουν οι Lafaytte?

Μήπως μπορείς να μαντέψεις ποσο θα πάνε οι ταχύτητες εάν βάλεις επιπλέον βάρος στο πλοίο?

Μήπως ξέρεις και τι θόρυβο κάνουν οι ντιζελομηχανές?

Και από τι αποστάσεις μπορούν να στοχοποιιθουν από τα τουρκια 209/1400 και 214t (coming soon)

Μήπως ξέρεις και το range των mk48 (coming also soon)?

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Και οι Type 31 codad θα έχουν, άπατες θα πάνε και αυτές ε; Φυσικά γνωρίζεις και το θόρυβο των σύγχρονων CODAD σε κάθε κόμβο. Γνωρίζεις μάλλον και το ακουστικό και θερμικό αποτύπωμα κάθε Belharra/Lafayette, γιατί δουλεύεις στην Naval Group και τα ξέρεις αυτά από μέσα.

CKfurious
Member
CKfurious

Γιατί μήπως τα ξέρεις εσύ
To DIESEL παραμένει DIESEL!!

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Εγώ -που δε γνωρίζω- δε μίλησα για μεγάλο θόρυβο μηχανών diesel.

Πάντως, αν οι Λαφαγιέτ έχουν μικρό ηχητικό αποτύπωμα οι Belharra (20 έτη μετά) θα έχουν πολύ μικρότερο.

Για Lafayette: “To ενδιαφέρον είναι πως έχει πολύ μικρό ηχητικό ίχνος, προκειμένου να δίνει μικρό στόχο στις εχθρικές τορπίλες.”

https://www.ptisidiastima.com/possibilities-for-hellenic-navy-to-get-lafayette-frigates/

Lysander
Member
Active Member
Lysander

Ρε CK μια ADCAP ή DM2A4 έχει ταχύτητα άνω των 50 κόμβων, κανένα μα κανένα πλοίο επιφανείας εκτοπίσματος φρεγάτας δεν μπορεί να διαφύγει απλά και μόνο με χρήση μέγιστης ταχύτητας εάν το υποβρύχιο εκτοξεύσει τέτοια τορπίλη σε ακτίνα 20-30χλμ του πλοίου. Ντιζελομηχανές υφίστανται και στο πρότυπο πρόωσης CODAG (Combined DIESEL and gas) και στο CODAD (Combined DIESEL and diesel), δεν παίζει ρόλο μόνο το είδος μηχανής στα συνολικά επίπεδα θορύβου ενός πλοίου. Όχι μόνο αυτό, μόλις υπολογιστεί το επίπεδο θορύβου ενός πλοίου, αυτό μετά υπόκειται σε διάφορες “παρεμβολές” από περιβαλλοντικούς θορύβους όπως θαλάσσια κύματα. Το σόναρ της FTI/Βel είναι επίσης… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Eγώ τα ξέρω αλλα:

Όπως έχει γραφει το ελληνικό ναυτικό έχει αναπτύξει τακτικές πλεύσης με υψηλές ταχύτητες τόσο για την αποφυγή επερχομενων τορπιλών τόσο και για την προσβολή εχθρικών στόχων

Σύμφωνοι gia το sonar αλλα παίζει ρολο και τι θόρυβο βγάζει ο φορέας
Οι FREMM είναι DIESEL-ELECTRIC για κάποιους λόγους!!

Με τόσα λίγα βλήματα το MILLENIUM/PHALANXS δεν κάνει
θέλεις RAM για επιθέσεις κορεσμού και για προσβολή στόχων σε αποστασεiς μεγαλύτερες από αυτές ενός πυροβόλου

Eπιπλeον στόχοι τύπου UAV δεν δικαιολογούν βλήμα κόστους ASTER

Αλλα και εκεί θα έχουμε πρόβλημα με το RAM λόγω χαμηλού θερμικού ίχνους και μη εκπομπής radar

Lysander
Member
Active Member
Lysander

Όχι δε φαίνεται ότι γνωρίζεις ουσιωδώς, φίλε CK, και γίνεσαι τρομερά κουραστικός, για κάθε “πρόβλημα” των Bel που ισχυρίζεσαι (πολλά εκ των οποίων βασίζονται σε αυθαίρετη υπόθεση σου) υλοποιείται εύκολα λύση ή απλά δεν υφίσταται ως πρόβλημα. Απαντώ σε κάθε επιχείρημα σου με τη σειρά που εμφανίζονται στο σχόλιο σου. 1. Ο συνολικός θόρυβος του “φορέα” δεν είναι δημοσίως γνωστή μεταβλητή στις Βel, αλλά είναι ασφαλής η υπόθεση ότι, δεδομένης της βοήθειας των θαλάσσιων κυμάτων, η Bel είναι σχεδιασμένη ως αρκούντως ήσυχο σκάφος για ανθυποβρυχιακό αγώνα (με μαντεψιά-εκτίμηση μου 115db ανά μέσο όρο με σφάλμα 5-10dB). Σίγουρα ασφαλέστερη από την… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Aʼμα με βρίσκεις κουραστικό μην με διαβάζεις Απλά τα πράγματα Οι BELHARA προορίζονται για αντικατάσταση των Lafayette Οι Lafayette δεν είναι βεβαια ανθυποβρυχιακά πλοία διότι ούτε καν sonar δεν έχουν! Οι FREMM που είναι σοβαρά ανθυποβρυχιακά πλοία έχουν DIESEL-ELECTRIC Ποτε δεν συνέκρινα DIESEL με τους J79 Όπως έγραψα παρακάτω με codad δεν μπορεί να λέμε πως είναι το ΚΟΡΥΦΑΊΟ ανθυποβρυχιακό ploio! Περί ram: Ιδανικά θα ήθελα ram και milenium/phalanx για στόχο τέτοιας αξιας Τι δραστικό βεληνεκές έχει το millenium και τι το ram? Και κτυπηθεί ο επερχόμενος πύραυλος είναι σίγουρο πως κάποιο θραύσμα δεν κτυπήσει το πλοίο η αλλα πλοία?… Read more »

Lysander
Member
Active Member
Lysander

Η μπορείς να βάλεις κι εσύ λίγο νερό στο κρασί σου και να δεχτείς ότι οι περισσότερες υποθέσεις σου είναι λανθασμένες. 1. Δε ξέρω τι φαντασίωση έχεις με την πρόωση CODELOG των γαλλικών FREMM (Combined Diesel-ELectric Or Gas), αλλά αν νομίζεις ότι κυνηγάει υποβρύχια με ταχύτητες 25 κόμβων κάνοντας χρήση ηλεκτροκινητήρων, είσαι τραγικά λανθασμένος. Στην διαρρύθμιση CODELOG, οι ταχύτητες κοντά στην μέγιστη επιτυγχάνονται με χρήση αεροστρόβιλου. Οι ηλεκτροκινητήρες χρησιμοποιούνται για πιο αποδοτική πλεύση σε χαμηλές ταχύτητες. Το όποιο ηχητικό πλεονέκτημα της διαρρύθμισης είναι ότι οι ντιζελογεννήτριες μπορούν να απομονωθούν ηχητικά. Δεν είναι end-all-be-all που λένε και στο χωριό μου λύση… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις όταν ακούνε με το συρόμενο πάνε με χαμηλές ταχύτητες(say 5 knots) με ηλεκτροκινητήρες!

Για αυτό λέω πως δεν μπορούμε να γράφουμε πως είναι ΚΟΡΥΦΑΊΟ ανθυποβρυχιακό plio ενώ έχει μονο diesel!

Συμφωνούμε νομίζω?

Οι belhara προορίζονται για αντικατάσταση των opv που λέγονται
Lafayette οποτε οι Dieselπλεονεκτούν σε οικονομία για μεγάλες κρουαζιέρες

Μας βλεπω για λόγους οικονομίας να κοτσάρουμε κάνα phalanx από αποσυρoμένες S Τελικά!!!

Lysander
Member
Active Member
Lysander

Δεν συμφωνούμε διότι δεν γίνεται να αποδείξεις ότι η διαρρύθμιση πρόωσης είναι η ειδοποιός διαφορά που ξεχωρίζει τα κορυφαία πλοία ανθυποβρυχιακού πολέμου με τα μη κορυφαία. Ναι η CODAD είναι σε γενικές γραμμές πιο θορυβώδης από μία CODELOG/CODELAG, αλλά όχι σε βαθμό που τυχόν χρήση CODAD σε πλοίο ΑSW αυτομάτως το καθιστά μη κορυφαίο. Η FTI/Βel υπόσχεται κορυφαίες ASW ικανότητες λόγω ικανότατων σόναρ κύτους / συρόμενων σόναρ (Kingclip Mk2, CAPTAS-4) και χαμηλής ακουστικής υπογραφής. Αν θέλεις να σου γράψω αυτό που λέω υπό μορφή συνάρτησης: Ικανότητα ASW = (Ικανότητα αισθητήρων + ανθυποβρυχιακός οπλισμός) / (χαμηλή ακουστική υπογραφή + λοιπός EMCON).… Read more »

aris32
Member
aris32

το ram εχει fire and forget πυραυλους , τα ciws που βασιζονται σε πυροβολο πρεπει πρωτα να καταστραφει ο στοχος και μετα να εμπλεκξουν τον επομενο . η νεα εκδοση του πυραυλου που χρησιμοποιει το ram και το searam ειναι εκδοση με μεγαλυτερη εμβελεια περι τα 15χλμ , μεγαλυτερες ανοχες σε ecm , μεγαλυτερη ταχυτητα και καλυτερες επιδοσεις. Το searam ειναι κορυφαιο γιατι διαθετει την δυνατοτητα να παιρνει πληροφοριες και αυτονομα και απο τα συστηματα του σκαφους οποτε σε περιπτωση δυσλειτουργιας μπορει μονο του να προστατευσει το σκαφος σε αντιθεση με το ram. Ιδανικα θα ηταν το searam αλλα επειδη… Read more »

Nestoras
Member
Famed Member
Nestoras

Η μελέτη για τη Lafayette είχε κάποιες προτεραιότητες.
Να είναι stealth,
Να έχει χαμηλό θερμικό ίχνος
Να έχει αθόρυβη λειτουργία.
Και στα 3 είναι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό και σίγουρα οι στροβιλοσυμπιεστές απορρίφθηκαν λόγω μεγαλύτερου θορύβου.
Στους 15 κόμβους είναι δε εντελώς ήσυχη και θα ήταν πολύ καλός κυνηγός υποβρυχίων αν οι Γάλλοι τους έβαζαν ένα σόναρ και τορπίλες. Το αποφάσισαν αυτό τουλάχιστον 25 χρόνια μετά.

zap
Member
Famed Member
zap

Δηλαδη θα εχουμε πλοια με ενα σκασμο λεφτα πυραυλους και εκτοξευτες επανω (που δεν εχουμε να πληρωσουμε και κανεις δεν μας δινει τα πλοια)
και οταν δεν υπαρχει Μπελαρα κοντα δεν θα μπορουν να εκτοξευσουν παρα μονο φωτοβολιδες ; Αυτο λετε ;

Η Μπελαρα για 4000τ πλοιο μπορει να ειναι μια χαρα, για εμας ισως δεν κανει. Αυτο ισως λεμε μερικοι..

Steve
Member
Famed Member
Steve

Έκανε κανείς πέρα απο τους αμερικάνους καμιά άλλη πρόταση και δε το μάθαμε?
γιατί για την αναβάθμιση των meko έκανε η saab πχ παράλληλα με thales και lockheed canada….

Costas
Member
Trusted Member
Costas

Τι εννοείς πέραν του Seafire/Aster 30 δεν προσφέρει τίποτα; Αυτός είναι ο λόγος που τα θέλουμε.
Εκτός του ότι, όπλο σαν τους Scalp naval πρώτη φορά εισάγουμε στο ΠΝ. Αν ισχύει η εμβέλεια που αναφέρεται (500 ναυτικά μίλια) είναι game changer.
Σίγουρα χρειάζονται περισσότερα από 16 για να κάνουν τη διαφορά, αλλά για αρχή καλά είναι.

gdmast
Member
Famed Member
gdmast

Και γιατί ξεχνάμε την κορυφαία α/υ σουίτα του?
Και γιατί ξεχνάμε μια από τις κορυφαίες σουίτες ηλ. πολέμου που διαθέτει?
Και γιατί δεν μιλάμε για το κορυφαίο SETIS παρακαλώ?
Δυστυχώς, δεν πάμε σε 32 Aster30 όπως κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε.
Και μην τολμήσουν να τις πάρουν χωρίς 2 RAM ή ένα RAM και ένα Phalanx. Έλεος δηλαδή. Από εκεί και πέρα, οι Mica είναι μια κοστοβόρα υπόθεση, που όμως πραγματικά απορώ το γιατί δεν προβλέφτηκαν από την αρχή σε ένα πλοίο 4.400 τ. Θα μιλάγαμε για ένα υπερπλήρες πλοίο. Προφανώς αν πληρώσουμε χωρούν και παραχωρούν, αλλά ……

CKfurious
Member
CKfurious

Επιμένουμε στη γαλλική μπούρδα βλέπω! Λοιπόν: Κορυφαία a/y με κινητήρες DIESEL δεν συμβιβάζονται Θόρυβος από μηχανές DIESEL και ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις δεν πάνε μαζί το σκάφος θα ακούγεται από μεγάλες αποστάσεις όπως και οι τουρκικες MEKO I (CODAD)σε σχέση με τις ελληνικές MEKO (CODAG) Και οι γείτονες έχουν και σύχρονα υποβρύχια (214) και με σύχρονες τορπίλες(MK48 SOON) Δες το range των MK48 για να δεις τι πιθανότητες επιβίωσης έχει ένας θορυβώδης και argos στόχος όπως οι Belhara – Lafayette!! ECM/Decoys δεν θα έχει η γαλλική έκδοση οποτε πρέπει να τα πληρώσουμε MICA δεν έχει το γαλλικό ναυτικό Θα έχουν μονο ASTER… Read more »

adpanos
Member
adpanos

Λοιπόν: “Κορυφαία a/y με κινητήρες DIESEL δεν συμβιβάζονται” Απόδειξη ? Όχι με σχεδιάσεις 30ετία, αλλά σημερινές ? Δεν θέλω αξιώματα κύριε. Αποδείξεις θέλω. “Θόρυβος από μηχανές DIESEL και ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις δεν πάνε μαζί.” Και εδώ θέλω να μου πείτε τον θόρυβο που θα παράγουν οι μηχανές των Μπελάρα. Εχουμε εικόνα; Πάλι αξιώματα κάνεις τις δικές σου υποθέσεις . Αποδείξεις παρακαλώ. “το σκάφος θα ακούγεται από μεγάλες αποστάσεις όπως και οι τουρκικες MEKO I (CODAD)σε σχέση με τις ελληνικές MEKO (CODAG)” Το ίδιο και εδώ. “Και οι γείτονες έχουν και σύγχρονα υποβρύχια (214) και με σύγχρονες τορπίλες(MK48 SOON)” Ε και ?… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Η ένσταση μου είναι στο ΚΟΡΥΦΑΊΟ πλοίο

Με CODAD δεν είναι κορυφαίο polio για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις

Δες εδώ τι έχουνε :

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_26_frigate

https://en.wikipedia.org/wiki/FREMM_multipurpose_frigate

Έχει γραφει πως οι τουρκικες MEKO TracK I

https://en.wikipedia.org/wiki/Yavuz-class_frigate

που έχουν DIESEL λόγω μεγαλυτερου ακουστικού ίχνους ανιχνεύονται και αναγνωρίζονται σε μεγαλύτερες αποστασίες από τις Trck II

https://en.wikipedia.org/wiki/Barbaros-class_frigate

που έχουν αεριοστροβίλους όπως οι ελληνικές

Πέρα από τις χαμηλότερες επιταχύνσεις και ταχύτητες

Αντιαεροπορικοί πύραυλοι που έχουμε

SEA SPARROW RIM7 P/M/???

ESSM

RAM

STINGER

+
ASTER 15 /30

Εκτος εάν είσαι της άποψης να πάμε σε στόλο 6 φρεγατών το 2030!!

Steve
Member
Famed Member
Steve

CK έχει κάτι καλό η fti ή μαζέψανε ότι σάπιο είχαν οι Γάλλοι και το βάλανε επάνω και μας το πουλάνε…
μηχανές = άχρηστες
seafire = άχρηστο
aster = άχρηστοι
mdcn = άχρηστοι
ciws = άχρηστα
κανόνι = άχρηστο
sonar = άχρηστα
decoys = άχρηστα
ew = άχρηστο
stealth = άχρηστο

έλα πες την αλήθεια…. είσαι Δανός που ζεί στην Ελλάδα και θες να πάρουμε τις δανέζικες για να βρείς δουλειά πίσω στη Δανία…

CKfurious
Member
CKfurious

Πουθενά στη κριτική μου δεν έγραψα πως όλα τα παραπάνω είναι άχρηστα Έγραψα πως έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική αποφαση που φορτώνει το ναυτικό με ένα πλοίο που δεν ικανοποιεί τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και με ένα κόστος που θα ρουφήξει ότι κονδύλια είναι διαθέσιμα για τα επόμενα 10-20 χρονια για το ναυτικό Το αποτέλεσμα θα είναι το σακάτεμα του ναυτικού με ότι αυτό σημαίνει για την αποτρεπτική ισχύς της χώρας Πάμε σε “φινλανδοποιιηση” της χώρας (Πάλι προσβάλω τους finalndous Αυτοί διάλεξαν ένα εξαίρετο πλοίο σε οικονομική τιμή!!) Εμείς πάμε να εξαγοράσουμε γαλλική προστασία και να κάνουν κρουαζιέρες Lfayette στη… Read more »

Steve
Member
Famed Member
Steve

Άμα δε το θέλαν στο ΠΝ να λέγαν ότι δε τους κάνει…
Δεν εκλεισε η διαμορφωση ακόμα.. Δεν έκανε κανείς άλλος πρόταση για πλοίο εκτός των αμερικάνων και μη μου πεις για διαγωνισμούς…
Οι αμερκάνοι γιατι πιέζουν να μην πάρουμε γαλλικες?

και μή λες ότι δε τα έβγαλες άχρηστα..
οι μηχανες κανουν θορυβο…
το ρανταρ μεχρι 80 χλμ ti na ta kaneiw ta 500
ο αστερ απο 3 χλμ
το κανονι 76αρι αντι για….
decoys “καλα εκει θα βασιστεις???”
ew “καλα εμεις θα το πληρωσουμε?”
mdcn μονο 8 τι να κανουν?
ciws milenium = καλά ουτε sea ram? ποιο Milenium…

τα υπόλοιπα στα απαντησα πιο κάτω

x-m
Member
Famed Member
x-m

Το Π.Ν. αποφασίζει;

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Δαναός ειναι και φερνει Αμερικάνικα ”δώρα” με Γερμανικό περιτύλιγμα

AndreasBoo
Guest
AndreasBoo

Και οι δανεζικες CODAD δεν εχουν;;;;

CKfurious
Member
CKfurious

Ναι!
Επίσης έχουν ένα βασικό hull mounted sonar oxi vds oxi towed

Αλλα κανένας δεν έγραψε πως είναι τα ΚΟΡΥΦΑΊΑ ανθυποβρυχιακά πλοία όπως γράφηκε παραπάνω για τις mpourouxes sorry τις belhares!!

andreasmp412c
Member
Noble Member
andreasmp412c

Τις τορπιλες φωτονιων τις κρατανε οι αμερικανοι για το εντερπραιζ κ με τους κλιγκον δε τα παμε καλα για να τις κανουν αορατες…

stergios21
Member
Trusted Member
stergios21

αντε να ξεκολλαμε σιγα σιγα

evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

ενδιαφερουσα εξελιξη κ για να δουμε τι θα γινει, το θεμα ειναι γιατι επιμενουν το ναυτικο να εχει σκαλπ?ενω θα μπορουσε να εχει ακομα 8 αστερ (πιθανων ισως να σκεφτονται το τελος των μιραζ? ) παντως αν μπουν και τα συστηματα προστασιας γινεται ενα καλο πλοιο.

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Ο φόρτος είναι απόρρητος…Αν απαιτηθεί απο τα επιχειρισιακά σχέδια μπορεί να φορτωθεί μόνο με 32 aster.

Παράδειγμα:
1) Αποστολή επίδειξης σημαίας στην Αν.Μεσόγειο (φόρτος 32 Aster30)
2) Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο (φόρτος 24 Aster30, 8 MdCN)

Τακτικά ούτε εγώ είμαι υπέρ του MdCN για χρήση από τις φρεγάτες, στρατηγικά όμως είναι πολύ σημαντικό να μας αποδεσμευτεί ένα τέτοιο όπλο.Μπορεί να έρθει η φώτιση σε μερικά κεφάλια και να αποκτηθεί και χερσαία έκδοση.

Daidalos
Member
Daidalos

Κατά πάσα πιθανότητα, ο εκτοξευτής Α70 δεν μπορεί να δεχθεί Aster, παρά μόνο MdCN.

tagg
Guest
tagg

Vertical Missile Launcher Sylver[1]
A-35 Mica VL Crotale VT1 – – –
A-43 Mica VL Crotale VT1 Aster 15 – –
A-50 Mica VL Crotale VT1 Aster 15 Aster 30 –
A-70 – – Aster 15 Aster 30 SCALP Naval

Costas
Member
Trusted Member
Costas

Θα διαφωνήσω στο τελευταίο. Η ναυτική εκτόξευση είναι καλύτερη στρατηγικά από τη χερσαία.

evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

μηπως ειναι καλυτερα στα 214?

Costas
Member
Trusted Member
Costas

Δεν ξέρω. Σε γενικές γραμμές ίσως, αλλά όχι για τις αποστολές που θέλουμε να εκτελούν τα δικά μας υποβρύχια. Οι κατάλληλες πλατφόρμες είναι τα μαχητικά πρωτίστως, τα πλοία επιφανείας δευτερευόντως.
Αν και για κάποιο λόγο που αδυνατώ να κατανοήσω τα από αέρος βλήματα έχουν μικρότερη εμβέλεια.
Τα υποβρύχια προτιμώ να έχουν αρκετές τορπίλες και δυνατότητα ναρκοθέτησης, παρά stand off όπλα.

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Νομίζω πως δεν είναι συμβατά.

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Δεν με κατάλαβες…εννοώ ως στρατηγική να μας αποδεσμευτεί ένα σχεδόν στρατηγικής κρούσης όπλο. Αν αποκτήσουμε αρκετά πλοία ικανά να τον φέρουν τότε το ξανασυζητάμε.

antonis.
Member
Noble Member
antonis.

Αγνοούμε και υποβιβαζουμε συνεχώς την αξία των υποστρατηγικών όπλων. Το οτι με 2×8 (+2×8) MdCN θέτεις κάθε τουρκικό στρατηγείο-επιτελείο, ρανταρ μακρας εμβελειας, εργοστάσιο, αεροδρομιο κλπ εντος εμβελειας στο 00:00 της συγκρουσης τοτε η εικονα αλλαζει δραματικα. Καλα και τα scalp-eg ΑΛΛΑ εχουν μικροτερη εμβελεια και σου δεσμευουν υπερπολυτιμα -5mk2 τα οποια ειναι τα ικανοτερα αναχαιτιστικα που εχεις στο οπλοστασιο σου μεχρι και την ολοκληρωση των παραλαβων και εκπαιδευσης πληρωματων στα F-16V. Πραγματικο διλλημα για τον αν επρεπε να μπουν τα scalp naval στις FTI θα ηταν μονο αν το βλημα ηταν συμβατο με τα Τ-214ΗΝ, οποτε και θα αξιζε πραγματι… Read more »

Stavrogin
Member
Noble Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

οταν πεφτουν και 60 τομαχωκ σε εναν στόχο τυπου αεροδρομιο, τι ακριβως θα χτυπήσουν οι 16 σκαλπ; δεν ειναι κανενα κτηνος που ισοπεδώνει συνοικίες. την ισχη μιας βομβας εχει. μηπως τους θελουν για μακρο πληγμα εναντιον πλοιων;

adpanos
Member
adpanos

Ριξε έναν SCALP σε μια αποθήκη πυρομαχικών ή σε ένα εργοστάσιο παραγωγής SOM και θα δεις τι ζημιά θα κάνει ….

Το ότι οι Αμερικανοί ρίχνουν τους ληγμένους ή αυτούς που τέλος πάντων είναι στην λήξη τους, μέσα σε χωράφια για να χτυπήσουν τους τζιχαντιστές, δεν λέει κάτι.

Τέλος το γεγονός πως το πλοιο θα έχει 8 X MDCN, δεν σημαίνει πως θα παραλάβουμε 16 πυραύλους. Μπορούμε και 100 να πάρουμε.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Αυτό το λέτε με βάση κάποιες πηγές ή επειδή είναι τακτική που χρησιμοποιεί ο ΕΣ να χρησιμοποιεί δηλ ληγμένα πυρομαχικά ή κοντά στην λήξη τους σε ασκήσεις

antonis.
Member
Noble Member
antonis.

Λανθασμενη η καθε συγκριση με την επιθεση στη Συρια εμπλεχτηκαν ιδιοι στοχοι απο πολλαπλα βληματα για πολλους λογους που δεν ειναι επι του παροντος. Επιπλεον οι ΤΟΜΑΧΟΚ ειναι βληματα που σχεδιαστηκαν μισο αιωνα πριν…ουδεμια σχεση με τους υπερσυγχρονους MdCN. Οσο για το μακρο πληγμα εναντια σε ναυτικες μοναδες σιγουρα ειναι εντος των δυνατοτητων του αν και δεν ειναι βελτιστη επιλογη για τετοιες αποστολες. Οι αμερικανοι με πληθος σταντ-οφ οπλων και αναπτυσουν το LRASM ειδικα για αυτες τις αποστολες.

Steve
Member
Famed Member
Steve

δηλαδή 3 scalp ένας στον πύργο έλεγχου και από έναν στους 2 αεροδιαδρόμους δε φτάνουν?
καναδυό στα radar των s400 ή στατικών ραντάρ δε φτάνουν?

καναδυό περιφεριακά των πυρινικών εργοστασίων για να αναγκαστουν να κλείσουν και να δείξεις ότι δεν υπολογίζεις τίποτα? λέω εγώ τώρα….

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Διαβάστε καλύτερα το άρθρο 1*8 mdcn , θα έχουν .

antonis.
Member
Noble Member
antonis.

2 FTI δεν θα παρουμε ? 2 επι 8=16 συν 2 FTI αργοτερα ακομα 2 επι 8=16 συνολικα 32 βληματα…

Costas
Member
Trusted Member
Costas

Συμφωνώ. Η αποτρεπτική ισχύς των scalp naval είναι αδιαμφισβήτητη.
Αν ισχύει η αναφερόμενη εμβέλεια (διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις), αυτό σημαίνει ότι από το Ιόνιο κτυπάς Αιγαίο, Αδριανούπολη, Κωνσταντινούπολη όλη την Δυτική Τουρκία κλπ.
Από νοτίως της Κρήτης κτυπάς από Κύπρο μέχρι Αλβανία.
Από το Αιγαίο είναι ακόμα ευκολότερη η επίτευξη των ίδιων στόχων, ενώ από νοτίως της Κύπρου έχεις στόχο σχεδόν όλη την ανατολική Τουρκία.
Και όλα αυτά από θέσεις είτε ουσιαστικά απροσπέλαστες από τους Τούρκους (Ιόνιο, νότια της Κρήτης) είτε υψηλού κινδύνου για αυτούς (Αιγαίο) ή σχετικής ασφάλειας για το πολεμικό ναυτικό μας (νότια-δυτικά της Κύπρου).

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Αν μια χωρα και μαλιστα μεγαλη οπως η Τουρκία, ιδρώσει επειδη της εριξες και 100 Scalp…. εμεις τι θα πρεπει να κανουμε που οσονουπω θα ειμαστε εκτεθειμενοι σε εκατονταδες SOM?

aris32
Member
aris32

σε αυτο συμφωνω Αντωνη. 16 scalp με εμβελεια 1000χλμ πλητεις στρατηγικους στοχους οπως ακριβως το ειπες ενα ρανταρ , την βαση των ιπταμενων ρανταρ κτλ κτλ τα μ2000-5 ειναι 24 πλεον και σε πολεμικες επιχειρησεις αν τα σηκωσεις 16 στον αερα για να ριξουν το αντιστοιχο αριθμο scalp θα εχεις ετοιμοπολεμο αεροσκαφος μ2000 μετα απο 8 ωρες ξανα . Το εχω ξανα αναφερει οτι σε πολεμικες επιχειρησεις τα 24 μ2000-5 μπορουν 7 να πετανε 7 να γυριζουν και 7 να ετοιμαζονται για την επομενη αποστολη και 3 για εφεδρεια . με τα 25 ειχες 8 + 8 +8 αντιστοιχα και… Read more »

neuromancer
Member
Noble Member
neuromancer

αυτο με τα μιραζ ξαναπες το…..

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

καλό (μένει να αποδειχθεί στην πράξη βέβαια), αλλά ακριβό……

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

8 scalp δεν θα τους έχει φορτωμένους πάντα … ανάλογα με την αποστολή θα έχει φορτωμένους ή 32 Aster ή 24 Aster και 8 Scalp .Μακάρι και τα 2 Sylver που θα μπουν να είναι Α70 .Ο A70 παίρνει και scalp και Aster .

ECG
Member
ECG

Μην φανει το σχολιο μου επιθετικο, αλλα ποσες φορες πρεπει να πουμε οτι στα κελια sylver A70 δεν μπαινουν Aster?? δεν εχει γινει η απαραιτητη τροποποιηση που χρειαζεται. Θεωρητικα μπαινουν, πρακτικα ομως δεν γινεται. Και ας μην ειμαστε εμεις οι χαζοι που θα πληρωσουμε και αυτο.

Το εχουμε πει χιλιαδες φορες και η Πτηση εχει βαλει 2-3 φορες σχολιου καποιου ειδικου που να το λεει…

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Αυτό που ΔΕΝ γίνετε είναι να παίξουμε την κολοκυθιά ,”γίνετε” ”δεν γίνετε” ,ουτε να μαδαμε μαργαρίτες … Σε όλα τα αμυντικά και τεχνικά κείμενα στο Internet οι εταιρία δίνει στη δημοσιότητα ότι γίνετε ήδη … και είναι λογικό χωρίς κόστος άξιο λόγου εννοείτε … Δεν θα μπω στην διαδικασία να πούμε γιατί είναι λογικό . Πόσο και αν κοστίζει είναι εικασίες μέχρι να δούμε τι θα πει το ΠΝ . Προς το παρόν ξέρουμε μόνο ότι γίνετε ήδη . Και επίσης στους μεγάλους Sylver μπαίνουν και οι νέες εκδόσεις πχ Aster B1 NT/Β2 . Τα διαγράμματα Και οι πίνακες ειναι… Read more »

filon26
Member
Famed Member
filon26

Δεν είναι το τέλος των Mirage Ευάγγελε, είναι η δυνατότητσ A2AD (anti-access area denial) όπως την κωδικοποιούν οι ειδικοί, την οποία αποκτά η Τουρκία με την εισαγωγή των S-400. Στο περιβάλλον του νοτιοανατολικού Αιγαίου και της Μεσογείου, βρίσκεται το “μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας. Βρίσκονται διάδρομοι από όπου ένας αντίπαλος μπορεί να περάσει στην Τουρκική ενδοχώρα. Βρίσκονται τo Aksaz και η Αλεξανδρέττα, λιμάνια από τα οποία φιλοδοξεί να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στη Μεσόγειο και την Κύπρο καθώς και οι μελλοντικές της πυρηνικές εγκαταστάσεις. Εκεί βρίσκονται όμως και οι νέοι πιθανοί αντίπαλοί της, με αεροπορίες που έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν (πιο… Read more »

evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

συμφωνοι ομως επειδη στην ελλαδα ειμαστε κ συνηθως ο προγραμματισμος ειναι ανεκδοτο σκεφτομουν οτι επειδη τα μιραζ οσο καλα κι αν ειναι πανω απο 10 χρονια δεν βγαζουν ισως κανουν μια αρχη με το πν που οπως κ να το δουμε θα μεινει 40 ετη. Το αλλο ζητημα ειναι αν θα επρεπε να παει στα 214 κ η φρεγατα να ειναι αμιγως α/α.
Κ μιας κ λεμε για μεσογειο μηπως θα επρεπε να δουμε το τανκερ της airbus κ ισως κ κανα ραφαλ για ποιο μετα?

filon26
Member
Famed Member
filon26

Είναι πολύ πιθανό και αυτό καθώς δεν βλέπω πιθανή συνέχεια στην Γαλλική παρουσία στην ΠΑ αν η πρόθεση είναι κάποια στιγμή να αποκτηθεί ΝΜΑ. Για εναέριο ανεφοδιασμό, αν κριθεί από τους αρμοδίους πως είναι απαραίτητο (και υπάρχουν τα χρήματα), υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις από το MRTT. Είχε συζητηθεί και το θέμα των KC130 που αποσύρονται, υπάρχουν και εταιρίες που κάνουν μετατροπές. Αλλά προέχει να υιοθετηθεί επίσημα η άποψη πως η Νοτιοανατολική Μεσόγειος ενδιαφέρει την Ελλάδα, για να αναζητηθούν τα μέσα. Προς το παρόν το τι θα γίνει νότια της Κρήτης εξαρτάται κυρίως από τον Χάφταρ και η ανακύρυξη ΑΟΖ χρειάζεται… Read more »

KOSTAS
Guest
KOSTAS

XRIAZOMASTE 2 ME 3 FREGATES TORA MEXRI NA ERTHOYN I BELHARA !!

Mavi70
Member
Famed Member
Mavi70

Για τώρα βλέπω αν καταλήξουμε σε συμφωνία για τις Φρεγάτες να βολευόμαστε με 2 cassard(με τα όπλα τους) και μετά με Λαφαγιέτ ώστε να βρεθεί ο χρόνος για ναυπήγηση και άλλων μονάδων.

CKfurious
Member
CKfurious

Cassard?

Προφανώς είσαι καινούργιος στο forum διότι έχει συζητηθεί το θέμα

Τα πλοία αυτά αποσύρθηκαν επειδή είχαν μεγάλα δομικά προβλήματα
Είχαν δοκιμάσει να τα ενισχύσουν με διαμήκη δοκάρια klpa

Ψάξε προηγούμενες συζητήσεις η googlare να δεις

Και να μην μιλήσω για SM1/MK13 και που είναι ληγμένα και τελειωμένα

Mavi70
Member
Famed Member
Mavi70

Προφανώς φαίνεται ότι είμαι καινούργιος αλλά και εσύ είναι καλό να αποφασίσεις αν αναφέρεσαι σε δομικά προβλήματα ή extensive cracking(όπως γράφεις στην δημοσίευση της πτήσης για τα Cassard)ή θεωρείς ότι είναι το ίδιο πράγμα?Ή συνδέονται μεταξύ τους?Είναι αντιμετωπίσιμα ή όχι? Στο ζητάω για να ξέρω αν γνωρίζεις ναυπηγική από σπουδές ή είσαι αυτοδίδακτος.Για τα SM-1 είσαι στην μισή αλήθεια γιατί απλά η υποστήριξη από την Raytheon τελειώνει το 2020 αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τελειώνει και ο πύραυλος.

CKfurious
Member
CKfurious

δομικά προβλήματα = structural problems including extensive cracking
Το ελληνικό ναυτικό τους θεώρησε τελειωμένους από τότε που απέσυρε τα adams πριν από 15 χρονια

Mavi70
Member
Famed Member
Mavi70

1. Η απάντηση σου στην ερώτηση που σου έκανα μου επιβεβαιώνει την πεποίθηση μου ότι στην ουσία δεν έχεις απολύτως καμία ιδέα για τι πράγμα μιλάς . 2.Και βέβαια το ναυτικό τους θεώρησε τελειωμένους διότι δεν υπήρχε πλατφόρμα για να τους εκμεταλλευτεί. Σαν συμπέρασμα θα σου ξαναγράψω και ελπίζω να αρχίσεις να το καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι λέγοντας πάντα την μισή αλήθεια δεν σε κάνει σωστό σε όλα.Το τι πιστεύεις είναι δικαίωμα σου.Στην ουσία από ότι φαίνεται έχεις και ζήσεις μέσα στην δικιά σου αλήθεια την οποία και υπερασπίζεσαι μέχρι τέλους.Δεν είμαι εγώ αυτός που θέλω απαραίτητα να σε… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Εσύ παιδάκι μου έχεις πρόβλημα κατανόησης όχι μονο αγγλικών αλλα και ελληνικών

Τις άλλες τις μπούρδες που γραφεις στις επιστρέφω

Steve
Member
Famed Member
Steve

Έχεις πεί σε 3 άτομα σε μια συζήτηση ότι λένε μπούρδες και είναι άσχετοι… σκέψου το λίγο…

CKfurious
Member
CKfurious

It is a start!!

Mavi70
Member
Famed Member
Mavi70

Ακόμη περιμένω τα link και τις ναυπηγικές δημοσιεύσεις στις οποίες τα δομικά προβλήματα ενός σκάφους είναι extensive cracks. Τα Αγγλικά μου είναι μια χαρά αλλά θα ήθελα να μου διευκρινήσεις την Αγγλική μετάφραση που έγραψες παραπάνω(δομικά προβλήματα = structural problems including extensive cracking)!Επίσης θα ήθελα ένα link από το επίσημο ναυτικό που να θεωρεί τους SM-1 τελειωμένους όπως έγραψες. Τελειώνοντας προτού συνεχίσεις να έχεις στα υπόψιν σου ότι αν θεωρείς ότι τα δομικά προβλήματα περιλαμβάνουν τα extensive cracks θα έρθεις σε μεγάλη απογοήτευση αν ανατρέξεις σε link και δημοσιεύσεις από τις οποίες μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες ότι πλοία κατηγορίας tico,AB,… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

ΠΤΉΣΗ το έχουμε συζητήσει αυτό?

Έχει ημερομηνία 12 Οκτωβρίου

https://defence-point.com/2019/10/12/hellenic-navy-offer-of-two-cassard-class-destroyers-from-the-french-until-belh-rra-frigates-arrive/

http://www.navyrecognition.com/index.php?view=article&id=549

From 2002, bothships of the class were fitted with hull strengthening strakes at theupper deck level, adding 1 meter to the beam; the modifications added120 tons of structural steel and required adding 210 tons of permanentballast.

https://www.ptisidiastima.com/2021-cassard-fs-jean-bart/

http://www.navyrecognition.com/index.php/world-naval-forces/west-european-navies-vessels-ships-equipment/french-navy-marine-nationale-vessels-ships-equipment/french-navy-marine-nationale-frigates-and-destroyers/549-cassard-class-guided-missile-destroyers-ddg-type-f70-aa-anti-aircraft-frigate-aaw-fregate-antiaerienne-cassard-d614-jean-bart-d615-rim-66e-sm-1mr-block-vi-smart-s-mk2-marine-nationale-french-navy-dcns-datasheet-pictures-photos-video-specifications.html

https://www.ptisidiastima.com/first-cassard-removed-from-service-in-2019/#comments

Την απόφαση για την απόσυρση της «FS Cassard» επιβεβαίωσε χθες το γαλλικό υπουργείο άμυνας. Τα πλοίο επρόκειτο αρχικά να αντικατασταθεί το 2021 με 2022 από φρεγάτα FREMM νέας κατασκευής. Ως αιτία για την απόσυρση της φρεγάτας αναφέρεται η έντονη καταπόνηση

Mavi70
Member
Famed Member
Mavi70

Καλημέρα, Όλα αυτά που μου κότσαρες από επάνω είναι σαν γραμμα χωρίς περιεχόμενο!!Εγώ σου ζήτησαν ναυπηγικές δημοσιεύσεις που να εξηγούν τα σχόλια σου με τα δομικά προβλήματα που αναφέρεις στο παραπάνω σχόλιό σου”Τα πλοία αυτά αποσύρθηκαν επειδή είχαν μεγάλα δομικά προβλήματα Είχαν δοκιμάσει να τα ενισχύσουν με διαμήκη δοκάρια klpa Ψάξε προηγούμενες συζητήσεις η googlare να δεις” Όπως καλό θα είναι όπως σου ζήτησα αν φυσικά έχεις τις τεχνικές γνώσεις να απαντήσεις αν όπως αναφέρεις ”δομικά προβλήματα = structural problems including extensive cracking” 2.Επίσης εάν έχεις στην κατοχή σου κάποιο έγγραφο του ναυτικού που χαρακτηρίζει τον SM-1 τελειωμένο όπως γράφεις!… Read more »

EPR
Member
EPR

Αρχίσανε τα όργανα. Θα γελάσουμε πολύ μέχρι να τα δούμε στην Ελλάδα . Τώρα έτσι χωρίς πλάκα δεν είναι εφικτό να πάρουν ακόμα 24 πυραύλους Mica . Μας δουλεύουνε δηλαδή ? Και συζητάμε για την ύπαρξη πάρεμβολεων και εκτοξευτων αντίμετρων ? Χωρίς CIWS ? Έχω την εντύπωση ότι οι Γάλλοι μας δουλεύουνε ψιλό γαζί . Να μην πω για το growth potential του πλοίου που μάλλον είναι μηδενικό , Από την άλλη μας δουλεύει και το ΠΝ που θέλει να αποκτήσει MdCN και μάλιστα να θυσιάσει και κελιά των Aster 30?????? Για αυτό (Aster 30 θα βάλουμε η θα μείνουμε… Read more »

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

1. Ο Sylver Α70 παίρνει και Aster πάνω όχι μόνο Scalp … Μακάρι να βάζαμε 2 Α70 και οχι 1 Α50 και 1Α70 . 2. Είναι λογικότατο το Ciws που λες ,αλλά μην προτρέχεις !!! Θεωρώ οτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεν μπει μεσαία αντιβληματικη και εγγυης άμυνα σε τέτοιο πλοίο… Και δεν εξαρτατε απο εμας εδω μεσα αλλα απο τους αξιωματικους στο ΠΝ που γνωρίζουν την δουλεια τους !!! Απλα ακομα δεν βγήκε σαν είδηση …Περίμενε λοιπόν και αν 1 στις 1000 δεν γίνει τοτε τους κράζουμε όλοι μαζί . 3. Προφανώς για τους παρεμβολής και τους εκτοξευτές… Read more »

ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Guest
ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Και εγώ έχω την εντύπωση ότι οι γάλλοι μας δουλευουν ψηλό γαζί εν ω με τον εκσυγχρονισμό τον Μιράζ βγήκε η απόφαση για την Ινδία εντελώς παντελώς ασύμφορη άντε μέρα να εμπισστευτης τέτοιους αρχικατσαπλιαδες ! Όχι ότι οι Γερμανοί ήταν καλύτερη χειρότερος βλέπε λεοπαρντ υποβρύχια που γέρνουν κ.α γενικά οι Ευρωπαίοι με τα πολεμικά θέματα έχουν χοντρό θέμα!!! Αλλά περιμένουμε να δούμε…

gdmast
Member
Famed Member
gdmast

Μια χαρά τους παίρνει τους Mica, αλλά θα τους χρεώνουν ο κούκος αιδόνι.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Άρα ψεύδονται οι Γάλλοι για τους mica ;

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

Καταρχήν από την αρχή έχει αναφερθεί πως θα βάλουμε phallanx. Δεν είναι ραμ αλλά κάτι είναι. Όσο για αντιμέτρα θα είναι πολύ χαζό να τις πάρουμε σκέτες.

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Ποιός το είπε αυτό;

Nikoss
Member
Nikoss

Συμφωνω απολυτα,το ΠΝ χρειαζεται ενα μεγαλυτερο και ισχυροτερο πλοιο,ενα πλοιο ναυτικης κυριαρχιας που να μπορει να το φορτωσει οπως θελει χωρις περιορισμους,η belhara δεν ειναι τετοιο πλοιο..

adpanos
Member
adpanos

Το πλοίο που σκέφτονται πολλοί εδώ στην Ελλάδα, για να υπάρξει χρειάζεται 1,5 δις ανά πλοίο (με τα όπλα) και 150 μέτρα / 7000 τόνους σασί. Τέτοιο πλοίο υπάρχει και είναι το HORIZON Class των Γάλλων, αλλά εμείς ούτε τα χρήματα έχουμε, ούτε που να το σταθμεύσουμε …… Το πλοίο έρχεται by default με 48 κελιά για ASTER 30 και μπορεί να φορτωθεί άλλα τόσα . Διπλά 76άρια πυροβόλα, κ.λ.π. Τέτοιο πλοίο δεν είναι η Belharra, αλλά τέτοιο πλοίο έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε. Προσπαθούμε να χωρέσουμε 24-Aster 30 στο πλοίο των 120 μέτρων, να βάλουμε και… Read more »

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Αν όντως καταφέρει το ΠΝ να πάρει τις belhara με την διαμόρφωση 24 sm2 και 16/24 mica τότε άψογα αλλά σύμφωνα με τις δηλώσεις της naval group αυτό αποκλείεται..

zap
Member
Famed Member
zap

Αυτο λεμε, οτι τα σκαφη αυτα δεν κανουν!
Εχετε ακουσει την εκφραση η φτωχεια ειναι ακριβη ;

Καταλαβαινετε γιατι φανταζομαι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το πλοίο που θα έπρεπε να σκέφτονται εδώ στην Ελλάδα, με αυτές τις διαστάσεις/εκτόπισμα υπάρχει και ΔΕΝ κάνει 1,5 δις ανά πλοίο, ενώ έχει και περισσότερα κελιά από τις HORIZON των Γάλλων. Λέγεται Iver Huitfeldt για χρήση ΑΑW, ενώ για ASW/πολλαπλών ρόλλων μπορούσαμε να πάρουμε ένα υβρίδιο Iver Huitfeldt και Absalon. Με ένα σύνολο 7 πλοίων θα πορευόμασταν τα επόμενα 50 χρόνια – Κοινό σκάφος και συστήματα κατά 80% τουλάχιστον = οικονομία κλίμακας – Καλή πλεύση, αυξημένη βιωσιμότητα λόγω μεγέθους – Δυνατότητα αναβαθμήσεων με το πέρασμα του χρόνου Και δεν έχω ακούσει δανέζικο πλοίο να αλλάζει άξονες επειδή έπεσε σε… Read more »

zap
Member
Famed Member
zap

Πες τα !

Steve
Member
Famed Member
Steve

και 100 κελία να έχουν και teleport να κανουν
αποπληρωμή που να ξεκινάει στα 2+ χρόνια και να ολοκληρώνεται στα 10 χωρίς προκαταβολή εννοείται έχουν ???? Για να μην ακούστηκαν οι δανοι μάλλον όχι…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γιατί, τους ρωτήσαμε τους Δανούς;; ΕΜΕΙΣ έπρεπε να τους κυνηγήσουμε, που καίγεται ο κ@λ@ς μας! Αν κάναμε μια σοβαρή παραγγελία ναυπήγησης 3+2+2 που θα τους απέφερε εκατομμύρια κέρδος + θέσεις εργασίας σε βάθος χρόνου, δεν θα έβρισκαν κάποια λύση;
Mε τους Γάλλους συζητάμε 2 χρόνια και ακόμα δεν βγάλαμε άκρη!

Σημείωση για τα δανέζικα πλοία:
– Α/Α πύραυλοι (SM-2, ESSM, RAM) + κελιά από ΗΠΑ μέσω FMS
– Harpoon, Phalanx, τορπίλες από αποσυρόμενες “S” μετά από αναβάθμιση πάλι μέσω FMS
– Κάποια ηλεκτρονικά θα μπορούσαν να είναι από την λίστα του Government Furnished Equipment του προγράμματος FFG(X), πάλι μέσω FMS

Steve
Member
Famed Member
Steve

3+2+2???χαχαχαχ σε πόσο βάθος χρόνου? σε καμια 40αρια χρόνια?

θέλουν ιδιαιτερη πρόσκληση οι δανοι? γιατί οι αμερικάνοι μια χαρά χώνονται στις φρεγάτες και οι καναδοι και σουηδοι στην αναβαθμιση μεκο…

Αμα παλεύουμε 2 χρονια για την μπελαρα που ειναι έτοιμο πλοιο φαντασου ποσα χρόνια θέλει το σενάριο που λες…

CKfurious
Member
CKfurious

pesssssssssssta

Και εσύ Δαναός είσαι σύντροφε?

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Επιτέλους!!! Άντε με το καλό και να πάμε παρακάτω…

SAAB CEO
Guest
SAAB CEO

Τουρκία προς Κίνα: Αγαπητοί μας φίλοι Κινέζοι βλέπουμε ότι έχετε κολλήσει εδώ και δεκαετίες με αυτό το ξεπερασμένο J7 μήπως θα θέλατε να σας διευκολύνουμε με τα σχέδια του του F35 ώστε να έχετε ένα σύγχρονο μαχητικό αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού σας; Το μόνο που θέλουμε είναι να πας πουλήσετε μερικά βαλλιστικά και αντιαεροπορικά. Κίνα προς Τουρκία: Εχμμ τι;; Α ναι ναι βέβαια. ΗΠΑ προς Τουρκία: Μην τολμήσετε και πάρετε κινέζικα αντιαεροπορικά. Τουρκία προς Ρωσία: Χίλια συγνώμη ήταν ένα στιγμιαίο λάθος, ο πιλότος είχε πιει λίγη βότκα παραπάνω, θα κάνουμε όμως το πάν για να επανορθώσουμε. Μήπως ενδιαφέρεστε… Read more »

x-m
Member
Famed Member
x-m

Δεν είναι το κίνητρο σας προφανώς αυτό , αλλά θα ανεβάσετε πάλι την πίεση του CKfurious !!! lol
και για την τιμή που γράφει ότι θα έχουν δεν ξέρω, αλλά η υπόλοιπη επιχειρηματολογία του φαίνεται ισχυρή.

DimitrisXr
Member
Noble Member
DimitrisXr

Ανοιγω μπυριτσα και ετοιμαζομαι για το παρτυ στα σχολια !!!!

x-m
Member
Famed Member
x-m

Δεν έχουν περάσει 24 ώρες και γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος !

CKfurious
Member
CKfurious

https://www.meretmarine.com/fr/content/la-grece-signe-une-lettre-dintention-pour-lacquisition-de-deux-fregates-francaises Τιμούλα δεν βλέπω! Επίσης και η επιμονη στους SCALOP NAVAL ακαταλαβίστικη από οικονομικούς και επιχειρησιακούς λόγους εάν πράγματι αληθεύει το δημοσίευμα Παράδοση το 2024 και το 2025 Μάλλον θα κάνουμε και το debugging για τους Γάλλους Και τα ερωτήματα παραμένουν: Τα αλλα απαιτούμενα προγράμματα του ναυτικοu : τορπίλες – MEKO modernization θα προχωρήσουν η όλο το διαθέσιμο θα πάει στις Belhares? Πως θα αντικατασταθούν οι 9S μέχρι το 2030? Αφού χάσαμε τους MICA πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετηθεί RAM Οι 24 ASTER δεν είναι αρκετοί σε καμια περίπτωση για τη προστασία στόχου τέτοιας αξιας Και βεβαια με 24πάλι δεν μπορεί… Read more »

Steve
Member
Famed Member
Steve

CK μπορείς να μας κάνεις μια σύγκριση τι επίπεδο βιωσιμότητας έχει στο αιγαίο μία
Βelhara με 24/32 aster30, seafire500 με εμβέλεια 400+ χλμ και tracking 800+ στόχων και κλείδωμα 16, αντίμετρα, EW και 1 ή 2 RAM και captas4 + KingKlip
σε σύγκριση με μια ελληνική
ΜΕΚΟ με 16 RIM-162 ESSM, 2 phalanx, Signaal radar, hull sonar κτλ ?

DimitrisXr
Member
Noble Member
DimitrisXr

Δεν μπορουμε να συγκρινουμε μια [email protected] με μια φρεγατα κοντα 30 ετων και δεννεχει αξια κατι τετοιο. Αυτο που εχει αξια ειναι να συγκρινουμε μια [email protected] με αλλες λυσεις παρομοιου κοστους, οταν μαθουμε ποιο ειναι αυτο

Steve
Member
Famed Member
Steve

DimitriXr το ξέρω ότι δεν συγκρίνονται αλλά όλοι βγάζουν άχρηστη μια ελληνική belhara λες και και επιθέσεις κορεσμού δε θα φάνε οι μεκο και οτιδήποτε άλλο… ή λες και τα υπόλοιπα πλοία που έχουμε είναι ανώτερα ή μπορούμε να πάρουμε AB…. και εγω θέλβ να είχαμε 30 αστερ30 και 30 essm αλλα δε γίνεται τι να κάνουμε…

Z10V
Guest
Z10V

Steve

Η beharra σύγκριση δεν πρέπει να γίνει με τις ΜΕΚΟ αλλά με 2 σύγχρονες κορβέτες με 64 ESSM στο σύνολο καθώς η belharra έχει στην καλύτερη διπλάσιο κόστος.

Αλλά δεν είναια υτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι έχεις να αντικαταστήσεις 9 πλοία και πας και αγοράζεις 2 ακριβά πλοία με δυνατότητες που δεν είναι απαραίτητες. Δεν βγάζει νόημα.

Steve
Member
Famed Member
Steve

Δεν είναι απαραίτητη η αεράμυνα περιοχής που έχουν λυσάξει τόσα χρόνια από το ΠΝ?
Δεν είναι απαραίτητα τα κορυφαία Sonar?
Δεν είναι απαραίτητο το κορυφαιο ρανταρ? (214TN)
Οι αστερ? οι ηλεκτρονικές παρεμβολές κτλ ?

Υπάρχουν άλλες επιλογές στο χρόνο που τις θέλουμε με τις ευκολίες πληρωμής που θέλουμε??? μάλλον όχι…
Στο κάτω κάτω δε ξέρουμε τι σχέδια υπάρχουν για μεταχειρισμένες στο μέλλον…

Z10V
Guest
Z10V

Steve

[…Δεν είναι απαραίτητη η αεράμυνα περιοχής που έχουν λυσάξει τόσα χρόνια από το ΠΝ?…]

Πρώτα κλείνεις τα κενά σου (που είναι η αντικατάσταση όσο περισσότερων από τις 9S) και μετά κοιτάς τις πολυτέλειες όπως η αεράμυνα περιοχής.
Το παράλογο δεν είναι ότι αγοράζουμε belharra αλλά ότι έπρεπε να ξεκινήσουμε πρώτα από τις γενικών καθηκόντων gowind με essm, και έπειτα όταν ολοκληρώνοταν αυτό το πρόγραμμα να κοιτάζαμε (αν χρειαζόταν όντως) για φρεγάτες AAW.

Αναφέρω τις gowind και όχι άλλες φρεγατοκορβέτες ακριβώς για το επιχείρημα με τις ευκολίες πληρωμής με τα γαλλικά φρεγατοδάνεια.

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Οι Μαλεσιανες Gowind εχουν κοστος full 450εκ € .Οι Αιγυπτιακες full 400€ Και στις Ελληνικες Fti αρχιζουμε απο full Γαλλικης διαμόρφωσης 600 και προσθέτουμε .Μη λες πράματα που δεν ισχύουν και δεν ξες τιμές .

CKfurious
Member
CKfurious

Καταρχάς το παραμύθι με το sea fire ιδιαιτερα στο περιβάλλον του Αιγαίου πρέπει να σταματήσει Όσο super και εάν είναι δεν μπορεί να βλέπει πίσω από βουνά ! Και το αιγαίο είναι γεμάτο από βουνά και νησιά οποτε σίγουρα μπορεί να καλυφθεί μια αεροπορική δύναμη όταν πλησιάζει τον στόχο (terrain masking) Μπορεί να kanei pop UP σε απόσταστη κοντά στο πλοίο οποτε θα το κάνουν λαμπόγυαλο (ASTER 30 Min Range = 3km) Στο περιβάλλον της ανατολικής μεσογείου πάλι έχουμε την καμπυλότητα της γης όπου ούτε και εδώ το sea fire DEN μπορεί να υπερνικήσει https://en.wikipedia.org/wiki/Radar_horizon And for the same examples… Read more »

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Αναρωτιεσε ακομα αν θα εχουν Link 16 ?? Μη σου πω και 11 και 16 και 22 θα έχουν …

Steve
Member
Famed Member
Steve

“Καταρχάς το παραμύθι με το sea fire ιδιαιτερα στο περιβάλλον του Αιγαίου πρέπει να σταματήσει” 1)Δηλαδή ρε ck τα τουρκικά Boeing 737 AEW&C , CN-235 και KC-135, c130 κτλ θα κάνουν χαμηλή πτήση 10 μέτρα απο τη θάλασσα για να μην στοχοποιηθούν απο την [email protected]? μόνο f16 ειναι το πρόβλημα στο αιγαίο? τι επιχειρησιακό κοστος θα έχει η μη χρήση τέτοιων αεροσκαφών στο αιγαίο ή μία κατάριψη? “Όσο super και εάν είναι δεν μπορεί να βλέπει πίσω από βουνά” 2)και τι είναι οι φρεγάτες στατικό ραντάρ? δε μπορούν να βρουν κατάλληλη θέση? drone και ελικόπτερο δεν θα έχουν? “Μπορεί να… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Για ξαναδιάβασε τι γράφω!! Πρέπει να γράψω Σεντόνι ΠΤΉΣΗ κάνα επίδομα έχει και για μένα? Λοιπόν 1)Έτσι και αρχίσει το πιστολίδι τα..assets που γραφεις δεν υπάρχει περίπτωση να έρthουν 100-200 km δυτικότερα από τις τουρκικες ακτές! Και χωρίς τους ..24? ASTER πυράλους των BELHARA έχουν να αντιμετωπίσουν μερικούς εκατοντάδες AMRAAM/MICA από μερικές δεκάδες F16/M2000! 2)Ότι μένει στάσιμο στοχοποιείται αμέσως Οι φρεγάτες θα κινούνται Και σίγουρα θα καλύπτονται ανάμεσα σε νησιά οποτε θα έχουν αρκετούς τυφλούς τομείς στη κάλυψη του radar tous Οποτε χαμηλά ιπτάμενα αεροσκάφη μπορούν να προσεγγίσουν πολύ κοντά με τη κατάλληλη κάλυψη terrain masking Είπαμε πως το sea… Read more »

Steve
Member
Famed Member
Steve

1) 100-150 χλμ δυτικότερα της τουρκίας είναι το κέντρο του αιγαίου… και μόνο που τα διώχνεις πιο μέσα είναι κέρδος αφού κερδίζεις στο να χάνει εικόνα ο αντίπαλος… ή κάνεις και POP DOWN Και τι τελικά δε θα είναι μόνη της η belhara??? θα έχει και mirage/f16??? εγω νόμιζα μόνες τις στέλνουμε… 2) Δηλαδή θα έχεις το seafire και θα κρύβεις τη φρεγάτα πίσω από τα βουνά και νησια????? θα μας τρελάνεις ρε ck….ποιο ραντάρ θα πιάσει την belhara για να την στοχοποιήσει??? ραντάρ εδάφους?? μόνο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και μαχητικά… που θα τα πιάσει και αυτή και θα δώσει… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Γράψε λάθος εκεί λάθος σειρά λέξεων στη πρόταση! Σωστότερη έκφραση: Αυτά τα assets το δυτικότερο που θα πετάνε είναι μέχρι 100-150km ανατολικά των τουρκικων ακτών Θα πετάνε βαθιά στη τουρκικη ενδοχώρα εννοούσα για να είναι εκτος range tvn F16/M2000/AMRAAM/MICA Από τη στιγμή που ανάψει το SEA FAIRE οιBELHARES θα εντοπίζονται αμέσως και με ακρίβεια από κάτι συσκευές που ονομάζονται ESM/RWR!! Σαφώς και θα τις προστατεύεις διότι είναι high value asset οποτε θα συγκεντρώσουν τη φροντίδα της τουρκικης αεροπορίας σχεδόν αμέσως έστω και σαν θέμα γοήτρου για αυτούς Μάλλον δεν καταλαβαίνεις η δεν διαβάζεις τι γράφω δεν σας μαθαίνουνε σωστά ελληνικά… Read more »

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Τα τουρκικά ιπτάμενα ραντάρ θα είναι στα 200 χλμ σε ύψος 10 χλμ και θα βλέπουν την Μπελάρα σαν φάρο στα ραντάρ τους, ενώ και η Μπελάρα θα τα βλέπει αλλά δε θα τα φτάνει με τους Aster.

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Σαν φάρο κιόλας ε; Οι Belharra θα έχουν rcs ίδιο με τις super vita. Πώς θα τις ξεχωρίζουν; Έχουν stealth σχεδίαση δεν είναι ΜΕΚΟ. Stealth σημαίνει πως εντοπίζονται δύσκολα. Μέχρι να τις εντοπίσουν -και αν- θα έχουν φάει πολύ ξύλο οι πιλότοι τους.
Τώρα αυτό με τον εντοπισμό του ενεργού SeaFire που προδίδει τη θέση της φρεγάτας δε θα το σχολιάσω καν. lol

CKfurious
Member
CKfurious

Καλύτερα να μην σχολιάσεις!

Ότι εκπέμπει ανιχνεύεται!

Και μάλιστα ανιχνεύεται σε μεγαλύτερες αποστασeiς από αυτές που μπορεί να δει

Κανόνας

Εξελίσσονται τα radar εξελίσσονται και τα ESM/RWR!!

Εκτος και εάν στη τιμή που θα τις πληρώσουμε οι γάλλοι έχουν περιλάβει καμια σύσκεψη συγκάλυψης των KLINGON!!

https://www.youtube.com/watch?v=Lk9wSrZ0fWA

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Τότε ούτε οι Patriot να ανοίγουν radar,
μήτε οι s-300,
ούτε τα f16 viper με aesa (γιατί πρώτα θα ανιχνεύονται λόγω AESA και από μακριά),
μήτε τα erieye…
γενικά καλύτερα να είμαστε μέσα στη τύφλα…μας δουλεύεις; Πού τα διάβασες αυτά; Έχεις και links να υποθέσω.

CKfurious
Member
CKfurious

Emissions control

emcon?

Μάλλον Δεν σου λέει κάτι ? σου λέει ?

https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_warfare

Φροντιστήριο θα κάνουμε εδώ μέσα?

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Αλήθεια τώρα μου αναφέρεις emissions control για τις Belharra; Μήπως να τις συγκρίνουμε και με το “Δημητρούλα” ή με κανένα τάνκερ; Το ξαναγράφω, η στοχοποίηση των Belharra θα είναι δύσκολη. Δε ξέρω αν το ίχνος τους είναι σε επίπεδα Zumwalt αλλά θα είναι πολύ χαμηλό, αυτό διαφημίζουν οι Γάλλοι και αυτό προδίδει η σχεδίασή τους – μένει να αποδειχθεί φυσικά.

CKfurious
Member
CKfurious

ΤΙ ΜΠΟΎΡΔΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΕΡΊ ΔΗΜΗΤΡΟΎΛΑΣ??

ΠΟΣΟ AʼΣΧΕΤΟΣ ΕΊΣΑΙ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΡAʼΦΩ???

ΑΠΌ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΑΝΟΊΞΕΙ ΤΟ RADAR
ΕΝΤΟΠΊΖΕΤΑΙ Η ΘΈΣΗ ΑΠΌ ΤΑ ESM/RWR

ΤΑ ΊΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΥΡΜAΤΟΥΣ(SIGINT/ELINT)

ΌΤΙ ΕΚΠΈΜΠΕΙ ΕΝΤΟΠΊΖΕΤΑΙ!

ΔΙʼAΒΑΣΕ ΛΊΓΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΊΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΎΝΗ ΣΟΥ!

Flight and Space
Admin
Famed Member

Ας ρίξουμε λίγο τους τόνους, θερμή παράκληση. Εδώ είμαστε για να συζητάμε…

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Το ποιός είναι άσχετος και γράφει ανακρίβειες φαίνεται, μην ανησυχείς.
Αντί για Emissions control, μάλλον εννοείς EMF emissions, εκεί κολλούσε η “Δημητρούλα”..
Αυτά τα ξεσπάσματα θυμού να τα κοιτάξεις.. you better check yourself, before you wreck yourself..

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Το ότι μπορεί να έχει rcs ίδιο με τις SV είμαι σίγουρος και ίσως μικρότερο, αλλά ένα μοντέρνο ιπτάμενο ραντάρ την SV δεν την βλέπει απλά από τα 150χλμ που είναι ήδη έξω από την εμβέλεια των ASTER, την βλέπει από τα 300-400 χλμ, εδώ τα δικά μας που είναι πιο παλιά από των Τούρκων την βλέπουν από αποστάσεις που είναι χαλαρά εκτός εμβέλειας των Aster

Pillars
Member
Noble Member
Pillars

Όποιος θέλει υπάρχουν και οι Aster 30 Block 1 που φτάνουν ως 600 χλμ.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Ότι να’ ναι, λάθος αντιγραφή από το Wikipedia. Το block 1 δεν έχει εμβέλεια 600 χλμ, αλλά καταρρίπτει βαλιστικούς πυραύλους που έχουν εμβέλεια 600 χλμ, δηλαδή το 600 δεν είναι η εμβέλεια του Aster αλλά του βαλιστικού.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

εγώ πάντα σε ακολουθώ, είμαι σύμφωνος απόλυτα με το σχόλιό σου!!! ΠΕΣΤΑ!!!!.

Mavi70
Member
Famed Member
Mavi70

Καλησπέρα.
Από ότι φαίνεται ακόμη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την τελική διαμόρφωση η οποία ακόμη δεν ξέρουμε τι θα περιλαμβάνει, όπως δεν ξέρουμε και το τελικό κόστος της Ελληνικής διαμόρφωσης.
Το πλοίο άσχετα αν μας αρέσει ή όχι αν τελικά το πάρει το ναυτικό θα είναι κατόπιν σχεδιασμού που έχει κάνει.Το θετικό από την δημοσίευση είναι ότι θα έχουμε τις παραδόσεις των πλοίων 2024 και 2025.Ελπίζω το σίριαλ με τα συγκεκριμένα πλοία να τελειώσει σύντομα ώστε μετά να πάμε για τα επόμενα.

Shadowfax
Member
Noble Member
Shadowfax

An το σίριαλ τελειώσει στις τιμές που ακούγονται, πόσο σίγουρος είσαι πως θα υπάρξουν επόμενα?

Mavi70
Member
Famed Member
Mavi70

Καλησπέρα,
Είμαι σίγουρος διότι θα υπάρχει Ελληνικό κράτος και Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις .Οπότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και επόμενα!Εκτός αν υπάρχει κάποια πληροφορία ή είδηση ή link και ίσως μια υπερφυσική δυνατότητα να προβλέψουμε την επικείμενη καταστροφή, το όποιο μέλλον και συνεπώς τις όποιες αποφάσεις και να πούμε τέλος μέχρι εδώ είμαστε. Θέμα ψυχοσύνθεσης είναι να είμαι αισιόδοξος βασιζόμενος σε δεδομένα και μου αρέσει να μην σκύβω το κεφάλι περιμένοντας τους βάρβαρους που τελικά όπως έλεγε και ο Καβάφης δεν θα έρθουν ποτέ!!

akiswiselordgr
Member
akiswiselordgr

Καλησπέρα σε όλους ,
βρήκα αυτό στην wikipedia , αναφέρει τον οπλισμό των μελλοντικών Instanbul cass frigates : frigateshttps://en.wikipedia.org/wiki/Istanbul-class_frigate . Θα ήθελα από την Πτήση σε μελλοντικό της άρθρο-ανάρτηση και με την πρώτη ευκαιρία , μια σύγκριση μεταξύ αυτών και των Belharra . Φυσικά και πρόκειται για 2 πλοία υπό σχεδίαση και ίσως οι συγκρίσεις να είναι και αδόκιμες σε αυτό το στάδιο αλλά θα ήθελα πολύ μια πρώτη εκτίμηση , ευχαριστώ

Lefteris
Member
Famed Member
Lefteris

Δεν το κοίταξα αλλά στον εξοπλισμό τους έχουν φονικά σαλάχια;

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Με ζωνουν τα φιδια οσο δεν ακουω Phalanx – Rim116 και ακουω για παρεμβολεις…

Ετσι και τα παρουν στηριζομενοι στηριζομενοι σε παθητικα αντιμετρα μονο, καλυτερα να τις βυθισουμε απο μονοι μας, μην δωσουμε την χαρα στον αντιπαλο.

F-117
Member
Noble Member
F-117

Πρεπει να παμε σε ενα στρατο οπου θα ξοδευουμε για αμυνα 3-4 δις το χρονο απο 530 εκατομμυρια που ειναι τωρα. Το ποσο αυτο ειναι εξαιρετικα μικρο για το ΑΕΠ μας. Η οικονομια πηγαινει πλεον πολυ καλυτερα απο οτι δεκα ετη πριν και αυτο πρεπει να βγει και στην αμυνα επιτελους.

peet14
Guest
peet14

Υποθέτω ότι ζούμε σε διαφορετική χώρα ,γιατί το ότι παλεύουμε να φθάσουμε στα προ κρίσης νούμερα ,δεν δείχνει υγιή οικονομία .Στον υπολογισμό μάλλον ξεχνάτε ότι δεν είναι 500εκ ,αλλά τα τριπλάσια που όμως πηγαίνουν σε πληρωμές .Αντί λοιπόν να ζητάτε 3-4 δις το χρόνο δεν θα ήταν καλύτερο να ζητήσετε την εκ βάθρων αναδιοργάνωση των Ε.Δ και φυσικά των παραγωγικών σχολών έτσι ώστε να έρθουν στο σήμερα και όχι να αποτελούν ένα ακόμη δημόσιο τομέα .

F-117
Member
Noble Member
F-117

Μα δε διαφωνω καπου σε αυτο. Δε χρειαζομαστε τοσα στελεχη χωρις αντικειμενο. Δινουμε το 2% του ΑΕΠ στην “αμυνα” και μονο το 0,20% παει σε οπλα. Δεν πρεπει να αλλαξει αυτο; Η φοροδιαφυγη ειναι 15-20 δις ανα ετος. 2 δις απο αυτα να πανε στην αμυνα, δε χρειαζεται καν να βαλεις αλλα χρηματα σαν κρατος. Και μαλιστα μπορουν να πανε σε δημιουργία αμυντικης βιομηχανιας οπως κανανε οι Τουρκοι.

Costas
Member
Trusted Member
Costas

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν δεν κλείσουν συμφωνία για περισσότερα πλοία (τουλάχιστον 10) σε βάθος χρόνου, με κατασκευή σε ελληνικά ναυπηγεία, με όρους συμπαραγωγής και μεταφορά τεχνολογίας, θα έχουν διαπράξει ένα ακόμα έγκλημα.

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Λογικό αυτό που λες … θεωρώ ότι το συμβόλαιο θα έχει προαίρεση για ακόμα 2 και μόλις τα ναυπηγεία μας ξεκαθαρίσουν θα αρχίσουν να φτιάχνονται και αυτές ταυτόχρονα .

Spirit
Guest
Spirit

Έγκλημα ειναι να μπλέξουμε με τα ελληνικά ναυπηγία.
Για τα 10 πλοία ασε μην σχολιάσω καλύτερα γιατί ο Ερμής ειναι ανάδρομος.
10 Belharra πιθανότατα να πιάσουμε τα 10 δισ. κόστος, σε πιο παράλληλο σύμπαν;

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

η λύση για MADE IN GREECE είναι ΑΛΣ με γαλλικά ή αμερικανικά συστήματα/όπλα

andreasmp412c
Member
Noble Member
andreasmp412c

Ποια ελληνικα ναυπηγεια; Αυτα που παλευουν να τελειωσουν δυο sv; Καλυτερα εξω παρα να μπλεξουμε με τους εγχωριους εργατοπατερες

Costas
Member
Trusted Member
Costas

Ναι αυτά. Αν το πρόβλημα είναι οι εργατοπατέρες δεν ξέρω. Αλλά λύνεται εύκολα. Πλήρης ιδιωτικοποίηση και πώληση σε ξένους. Αν εγγυηθείς ναυπηγικό έργο 10 δισεκατομμυρίων τα επόμενα 25 χρόνια η Naval Group θα τα αγοράσει με κλειστά τα μάτια.
Το ίδιο ισχύει για όλες τις εταιρείες που μπορεί να ενδιαφερθούν.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Και ποιος μπορεί να εγγυηθεί τέτοιο έργο; Το ελληνικό δημόσιο;

Kapoios
Member
Kapoios

Να θυμίσω ότι τα Ναυπηγία της χώρας βρίσκονται στην κατάσταση που βρίσκονται διότι ακριβώς πήγαν σε ιδιώτες “επενδυτές” μαζί με ναυπηγικό έργο δισεκατομμυρίων (Υποβρύχια, Πυραυλακάτους, Φρεγάτες, εκσυγχρονισμούς, πλοία υποστήριξης, κλπ) . Όταν λοιπόν αυτοί οι κύριοι/εταιρίες έφαγαν ότι μπορούσαν να φάνε, συμπεριλαμβανομένων και εκατοντάδων εκ. ευρώ παράνομων όπως κρίθηκε κρατικών επιδοτήσεων, χωρίς να έχουν φέρει ούτε 1 ξένο πελάτη, ούτε 1 ευρώ επένδυσης στην Ελλάδα, παράτησαν τα ναυπηγεία και άφησαν μισοτελειωμένα τα πλοία που ναυπηγούνταν (πχ. ΤΠΚ). Αλλά επειδή μάλλον δεν μαθαίνουμε από τα πρόσφατα λάθη (=εγκλήματα, σκάνδαλα, κλπ), ας επαναλάβουμε ακριβώς τα ίδια: “Ναυπηγικό έργο 10 δισ (!!!) από… Read more »

filon26
Member
Famed Member
filon26

Δεν έχετε και άδικο (εκ του αποτελέσματος) μόνο που η διεθνής εμπειρία τουλάχιστον, δείχνει ότι υπάρχουν καλοί και κακοί ιδιώτες, ενώ το κράτος/επιχειρηματίας είναι δεδομένα αναποτελεσματικό (με υψηλό δείκτη x-innefficiency όπως περιγράφεται στα οικονομικά). Το αν ο ιδιώτης είναι καλός ή κακός, δεν είναι θέμα προδιάθεσης, είναι θέμα πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργεί. Το πλαίσιο οφείλει να το βάζει το κράτος. Προφανώς σε κράτη με διεφθαρμένους και χαλαρούς μηχανισμούς, ο ιδιώτης θα βρει τρόπους να αξιοποιήσει αυτές τις αδυναμίες προς όφελός του. Για να αποτρέψεις μια τέτοια εξέλιξη, φτιάχνεις καλύτερο κράτος, δεν βάζεις το ίδιο προβληματικό κράτος στο ρόλο του… Read more »

alexmark
Member
Noble Member
alexmark

Κάποιοι ακόμα μιλούν για ελληνικά ναυπηγεία λες και υπάρχουν πραγματικά. Τα ναυπηγεία τελείωσαν εδώ όσο και αν ενοχλεί αυτό. Η οικονομική κρίση (που συνεχίζεται), η έλλειψη επενδύσεων και οι συσσωρευμένες ζημιές των επιχειρήσεων αυτών, αλλά και το τεράστιο χρέος που θα μας πάει βαθειά μέσα στον 21ο αιώνα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Καλύτερη λύση είναι αυτή των Ισραηλινών, κατασκευή στο εξωτερικό (για γρήγορες παραδόσεις) και εφοδιασμός τους με ελληνικά υποσυστήματα όπου αυτό είναι εφικτό, τα άλλα είναι για να λέμε και να κλαίμε.

filon26
Member
Famed Member
filon26

Τα ελληνικά ναυπηγεία άρχισαν να φθίνουν αρχικά επειδή έγιναν πεδίο άσκησης πολιτικής. Με την παθογένεια αυτή στην πλάτη, στη συνέχεια ακολούθησαν μοιραία την πορεία του τομέα στην Ευρώπη, καθώς υπήρξε μεταφορά της δραστηριότητας στην Ασία. Η κρίση ήταν απλά η χαριστική βολή. Όμως, ποιά είναι σήμερα τα Ευρωπαικά ναυπηγεία και πως επιβιώνουν? Όσα δεν ασχολούνται με εξειδικευμένες κατασκευές (σκάφη αναψυχής κατά βάση), επιβιώνουν από τα προγράμματα που παίρνουν από τις ένοπλες δυνάμεις. Συνήθως ένας φορέας συγκεντρώνει υπό την σκέπη του μικρότερες μονάδες, σε πολλές περιπτώσεις το κράτος αποκτά συμμετοχή και η βασική δραστηριότητα είναι τα προγράμματα των ΕΔ. Γιατί? Γιατί… Read more »

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Με τις 2+2 belhara το ΠΝ έχει ξεκινήσει ήδη το ναυπηγικό του πρόγραμμα για την επόμενη δεκαετία,πράγμα που σημαίνει πως έχει 10 χρόνια καιρό να:
1) Ξεκαθαρίσει το θέμα με τα ναυπηγεία.
2) Να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ
3) Να επιλέξει το ναυτικό ένα σχέδιο το οποίο δίνει απο πυραυλάκατους μέχρι φρεγάτες και να ορίσει αριθμούς και είδη πλοίων καθώς και τον εξοπλισμό και τα όπλα τους.
4) Να προχωρήσουν ελληνικές εταιρείες στις ανάλογες συνεργείες με οίκους του εξωτερικού για τα ηλεκτρονικά κ τα όπλα που θα απαιτηθούν.
5) Να ξεκινήσει τις εγχώριες ναυπηγήσεις.

Μέσες άκρες κάπως έτσι…

filon26
Member
Famed Member
filon26

Έχετε το ταλέντο που πάντα θαύμαζα, να συμπυκνώνετε όλη την ουσία σε 5 γραμμές. Εγώ απλά ταλαιπωρώ τα πληκτρολόγια…
(και τον φίλο μας τον CK)

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Κι εσείς έχετε το ταλέντο να γράφετε ψύχραιμα,μεστά και με σφαιρική άποψη για κάτι με ωραίο χειρισμό της γλώσσας. Άνετα θα διάβαζα άρθρα σας σε ένα περιοδικό και δεν το λέω για να ανταποδώσω την φιλοφρόνηση.

ink
Member
ink

De blepis ti ginete me tis piraulakatous?

Costas
Member
Trusted Member
Costas

Ναι βλέπω. Δεν είναι θέμα ικανότητας του ναυπηγείου τεχνικά, αλλά οικονομική αδυναμία του κράτους να αποπληρώσει τα συμφωνηθέντα (λόγω της κρίσης). Αν δεν έχεις να πληρώσεις, απλά δεν έχεις. Το που θα ναυπηγήσεις δεν παίζει κανένα ρόλο

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχει καμμία οικονομική αδυναμία του κράτους. Τα χρήματα ήταν δεσμευμένα κατά την υπόγραφή της σύμβασης.
Και πράγματι, δεν υπάρχει θέμα ικανότητας του ναυπηγείου τεχνικά – λαμαρίνες κολλάνε, δεν κάνουν κάτι άλλο.
Η καθυστέρηση οφείλεται στην πτώχευση του ναυπηγείου που οδήγησε στην εκ νέου παραγγελία συστημάτων/εργασιών για τα πλοία από το ΠΝ, όταν αυτό πήρε τα ηνία. Προσθέτουμε στην εξίσωση διαδικασίες δημοσίου + αδιαφορία εταιρειών + χρόνος κατασκευής/τοποθέτησης νέων συστημάτων = παραλαβή πλοίων το 2020/21.

AvoMelkonian
Member
AvoMelkonian

Πετάξτε κ 1-2 CIWS πάνω κ θα το σκεφτούμε αναλόγως τιμής, δέσμευσης για -5F και πόσο καλά παιδιά θα είστε με το FOS των Mirage κ των γαλλικών όπλων.

SEAMAN
Member
SEAMAN

“Αν υπάρξει παραγγελία, η 1η φρεγάτα θα φθάσει στην Ελλάδα το 2024 και η 2η από το 2025.”και το ερώτημα που τίθεται είναι και μεχρι το 2024 τι????

evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

τιποτα το 25 θα αποσυρθει η πρωτη s οποτε μενεις με αυτες αφου περα απο αδελαιδες ουδεν αλλο πλοιο υπαρχει που να αξιζει τον κοπο ολοι τα κρατουν μεχρι τελους ζωης ακομα κ η ανζακ το 29/30 θα ναι για υφαλος.

Αναγνωστης
Guest
Αναγνωστης

Καλοριζικες να ειναι, ελπιζουμε 4 συνολικα στη διαμορφωση που μας συμφερει
Να κλειδωσουμε το αιγαιο και για τις επομενες δεκαετιες, να προστατεψουμε τη γαλαζια πατριδα μας, που υφισταται πραγματικα. Να προστατεψουμε την ανα των αιωνων ελληνικη λιμνη απο τους πειρατες smile

Daidalos
Member
Daidalos

Αν ισχύσει αυτό στην πράξη, τότε είναι πολύ καλή είδηση. Μένει να αποφασισθεί το θέμα με το CIWS, που είναι κρίσιμο στοιχείο για τα ελληνικά πλοία.

Γιώργος70
Guest
Γιώργος70

Αρθρογράφε πιθανότερο είναι να έχεις Ferrari το 2022 παρά
“και να επιτρέψει την έναρξη αποπληρωμής του προγράμματος μετά το 2022″.

” en contrepartie duquel les bâtiments seraient probablement réalisés par Naval Group sur son site de Lorient, qui doit impérativement garnir son plan de charge au-delà de 2022. .”
… με αντάλλαγμα η κατασκευή των πλοίων από τη Naval Group να γίνει στην εγκατάσταση στη Λοριάν η οποία (το ναυπηγείο) επιτάσσεται να γεμίσει το πλάνο κατασκευών μετά το 2022.

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Να έχουμε και κανένα ευχάριστο από το μέτωπο της συμφωνίας με τους Αμερικανούς για ΑΒ να κάνουμε Χριστουγεννα από τώρα!!

Foivos_53
Member
Foivos_53

Γνωρίζουμε εάν τα sylver θα είναι Α70;;; Διότι με την συγκεκριμένη επιλογή δύναται η τοποθέτηση όλων των τύπων aster και των scalp, με το ανάλογο κόστος βέβαια

MPAMPIS
Member
Famed Member
MPAMPIS

Οταν λέμε 24 aster προφανώς και εννοούμε μίγμα aster 15/30…..ξέρετε κανένα πλοίο με πυραυλους μόνον μεγάλου βεληνεκούς;
Το θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας ειναι πολυ σοβαρό το setis μπορει να ενσωματώσει ram αν οχι θα πρεπει να πάμε σε sea ram( αυτόνομο) αλλα λογω μικρού αριθμού πυραύλων θα χρειαστούν 2Χ….διαφορετικά θα πρεπει να πάμε σε vt-1 (4Χ σε καθε κελί) αλλα αυτοί ειναι ημιενεργοι και οχι F&F, το sf 500 μπορει να κανει καταύγαση;
Νομιζω οτι ο Sylver μπορει να πάρει και camm…..
Μηπως στο τελος μοντάρουνε mistral;
Πολλά ερωτήματα…. επιπόλαια προσέγγιση….. και φυσικα το θέμα της τιμής…..

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

Έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι έχουμε άδεια να φορέσουμε phallanx στα πλοία από το ας πούμε απόθεμα μας. Το θυμίζω απλά.
Τα κελιά μετά και τη πιστοποίηση του 70αρη για aster κάποια στιγμή από κάποια χώρα θα είναι 32 μη σκατε. Για τα αντιμέτρα να σκαμε…..

epampapas
Member
epampapas

ότι ήταν αντιοικονομικό για τους Γάλλους για μας εμάς είναι οικονομικό;;;

evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

η βαση των γαλλων καθως κ οι αποστολες ειναι διαφορετικες πως να το κανουμε αντε οι γαλλοι να τα βαλουν εξω απο το αμπιτζαν κ να αρχισουν να βαρουν την ακτη ελεφα η στην μεγαλη μαχη να ριχνουν πυραυλους σε συριους απο εκει κ περα ουδεις αλλος ισχυρος υπαρχει ασε που σπρωχνουν χρημα για το νεο αεροπλανοφορο.Δυστυχως εμεις πρεπει να αντιμετωπισουμε εναν ισχυρο στρατο οποτε πρεπει να βαλουμε τα αναλογα καλουδια.

George74
Member
George74

ΠΡΕΠΕΙ να υπογραφεί η συμφωνία μέχρι τέλους 2019 για να πάρουμε το πρώτο πλοίο το 2023. Πέρα απ’αυτό πρέπει να πάμε και σε συμφωνία για περισσότερα πλοία, συμπαραγωγή και μεταφορά τεχνολογίας σε ελληνικά ναυπηγεία. Χρειαζόμαστε οποσδήποτε καινούρια πλοία, bellhara, fremm ή lafayete. Αυτά να γίνουν και να έρθουν τα επόμενα 5-10 χρόνια. ΤΩΡΑ πρέπει να πάμε σε διαδικασίες fast track για απόκτηση τορπιλών, συστημάτων αυτοπρωστασίας/αεράμυνας και κατευθυνόμενες βόμβες/ρουκέτες. Εύχομαι να βλέπουν οι πολιτικοί μας και ο κάθε Έλληνας τι γίνετε στη Συρία και να βγάζουν τα σωστά συμπεράσματα. Η Τουρκία με την ανοχή και στήριξη όλλων και των “συμμάχων” μας,… Read more »

Spirit
Guest
Spirit

Νεο μεγαλειώδες λάθος για τα εξοπλιστικά της χώρας. Δυστυχώς μυαλό δεν βάζουν οι φωστήρες.

Steely
Guest
Steely

Καλό πλοίο, λίγο ακριβό … δυστυχώς στην Ελλάδα αγοράζουμε αμυντικά συστήματά για να ευχαριστήσουμε τους «φίλους» μας και όχι τους αξιωματικούς και οπλίτες που θα τα χρησιμοποιήσουν και θα κάνουν την αποστολή τους ποιο εύκολη

κος
Guest
κος

Ολα αυτα για 8 Σκαλπ και 8 Εξοσετ …παλι ανατολικη Μεσογειο δεν παει….

Κ.Δ
Guest
Κ.Δ

Ως “εκτοξευτές αντιμέτρων” εννοούνται αερόφυλλα και φωτοβολίδες;

Ο ασχετος
Guest
Ο ασχετος

Ρε σεις μηπως να παρουμε φρεμμ τελικα?
Αφου σε λεφτα το ιδιο θα ρθουν

Nestoras
Member
Famed Member
Nestoras

Καλή εξέλιξη.
Αν δεν παίρνει Mica να βάλουμε τον απλό CAMM σε quad pack διαμόρφωση και 2 τριπλά ExLS VLS (για 24 πυραύλους συνολικά). Αν και πιο σημαντικό είναι να μπει 1 καλό CIWS και να κρατήσουμε χαμηλά (συγκριτικά) την τιμή.
Και τις 2 μη εξυγχρονισμένες Lafayette με το πρόγραμμα των Γάλλων σε καλή τιμή + CIWS αντί Shadral και 1 ή 2 A43 VLS για 8/16 Aster 15, για αντικατάσταση αρχικά των 3 μη εξυγχρονισμένων “S” και βλέπουμε.

Nikoss
Member
Nikoss

Μολις 24 aster 30 και χωρις mica vl?ανεπαρκεστατο μου φαινεται το πλοιο,αν το σκαρι ειναι μικρο το ΠΝ να δει καλυτερα τις FREMM οι οποιες μπορουν να δεχθουν πολυ μεγαλυτερο φορτο..

ETS
Member
Noble Member
ETS

Oσοι φανταζονται οτι με μερικους MDCN θα καταστρεψουν την Τουρκια η θα γονατισουν την πολεμικη της μηχανη καλυτερα να το ξανασκεφτουν.. Ποσα αραγε οπλα θα αγοραστουν απο τον τυπο? 20-40? Με 40 πυραυλους θα αλλαξουμε ισορροπιες ..? Ποια ειναι η τιμη του καθε πυραυλου? Aπο την πρωιμη χρηση του στην Συρια? $3,300,000 X 3 MdCN = $9,900,000 Πηγη..https://extranewsfeed.com/how-much-do-tomahawk-cruise-missiles-cost-a-receipt-for-trumps-syria-attack-2e6403f2b501 Συνεπως εχουμε σε τιμες 2018 τιμη σχεδον ενος εκατομμυριου ευρω για καθε πυραυλο .. Επισης η παρουσια συγχρονων οπλικων συστηματων απαιτει και καποια διαδικασια ωριμανσης ωστε να εχει θετικο προσημο και αντικτυπο στις οποιες επιχειρησεις.. Οι πρωτες εντυπωσεις απο την χρηση παντως… Read more »

GK_
Member
Noble Member
GK_

Με βαση το κειμενο του Mer et Marine εχω παρατηρησει οτι: 1ο) θα υπαρξει μια περιοδος χαρητος στην αποπληρωμη διαρκειας 2 ετων, Το αντιτυμο αυτης της «διευκολυνσης», αποτελει η εγκαταλειψη της απαιτησης ναυπηγισης των πλοιων στην Ελλαδα. επειδη προκειται για περιοδο χαριτος, το αρχικο κονδυλι θα ανατοκιστει επι δυο ετη επιβαρυνοντας την τιμη, Ειναι δυνατον τωρα να επαναλαμβανεται το ιδιο «σκηνικο» οπως συνεβη με αναλογα του παρελθοντος μονο και μονο επειδη δεν υπαρχει «σαλιο» και πρεπει να δελεαστουν οι γαλλοι παση θυσια; Εδω περα δεν προκειται για «ψιχουλα», αλλα για «χοντρά» ποσά που θα επιβαρυνουν τα δημοσιονομικα της Ελλαδας για… Read more »

Shadowfax
Member
Noble Member
Shadowfax

Δυστυχώς τα γράψαμε τόσες φορές αλλά καταλήγουμε σε αυτο που έγραψε ο Κ. Ζικιδης… Εξοπλιστικά σουπερ μαρκετ και αγοράζουμε οτι μας γυαλίζει… Χωρίς σχέδιο ή προγραμματισμό… Κανένας δεν κοιτάει πίσω απο την βιτρίνα… Ολα τα σαιτ μιλάνε για Α70 που ρίχνει τα πάντα… Ακόμα και της κατασκευάστριας εταιρίας… “…but a Naval Group source confirmed that these can ΝΟΤ fire SAM and are limited to cruise missiles exclusively…” Βέβαια η DCNS γράφει και οτι μπορεί ο Α70 να ρίξει Τομαχωκ… Στα σχέδια ολα εύκολα είναι… Όταν όμως το κελί του Α70 είναι 22 ίντσες (25 ο ΜΚ41) και ο τομαχωκ 20,5-21… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Δεν χαμπαριάζουν οι belharites ότι και να γράφουμε!!1 silly

GK_
Member
Noble Member
GK_

Θελω να επιστησω την προσοχη σε ορισμενα σημεια: «..Εξοπλιστικά σουπερ μαρκετ και αγοράζουμε οτι μας γυαλίζει… Χωρίς σχέδιο ή προγραμματισμό… Κανένας δεν κοιτάει πίσω απο την βιτρίνα…» Βασικα εαν αποδειχτει οτι αγοραζουν οπως με την περιπτωση «γουρουνι στο σακί», σιγουρα θα δημιουργηθουν σημαντικα προβληματα, τοσο μεσα στην Βουλη, οσο και απεξω. Εχω καποιες σημαντικες αμφιβολιες για αυτην την τοποθετηση, αλλα συμφωνω με την ελλειψη διορατικοτητας που διακρινει συχνα τις αποφασεις. Προσωπικα, με τα σημερινα δεδομενα, δεν θα εριχνα τα χοντρα «λεφτα» στο ΠΝ, εαν πρωτα δεν ειχε «στρωσει» η ΠΑ και δεν ειχα εγγυημενη την αεροπορικη κυριαρχια εκει που με… Read more »

Shadowfax
Member
Noble Member
Shadowfax

GK_ Κοίταξε να δεις… Σε γενικές γραμμές όταν αγοράζεις κάτι απο σχέδια είναι λιγο-πολυ «γουρουνι στο σακί» που είναι και ο λόγος πολλοι διαγωνισμοί να αφήνουν οπλικά συστήματα αυτού του είδους εκτός… “δεν θα εριχνα τα χοντρά «λεφτά» στο ΠΝ” περίπου συμφωνούμε… Η γνώμη μου είναι να πας σε λύση πχ Karel Doorman… An στείλεις πακέτο τις 4 ΜΕΚΟ με σοβαρή αναβάθμιση και των ΚD στα Ολλανδικά ναυπηγεία ενδεχομένως να τις αποδέσμευαν νωρίτερα οι Ολλανδοβέλγοι… Εξάλλου θες και κάποια χρόνια μεχρι να αναβαθμιστούν… Θα είχες 8 φρεγάτες για άλλα 15 χρόνια και θα συμπλήρωνες με 4 κορβέτες… Αν πεις ότι… Read more »

GK_
Member
Noble Member
GK_

Shadowfax «..Η γνώμη μου είναι να πας σε λύση πχ Karel Doorman…» Εαν υπηρχαν διαθεσιμες, θα συμφωνουσα, αλλα 1ο) πλεον δεν υπαρχουν και 2ο) ειναι απαραιτητες τουλαχιστον «8» για να παρουν την θεση των «Ελλη». Υστερα θα εγκαταλειπουν τους Tyne/IOlympus για τους Spey που και αυτοι εχουν τα χρονακια τους. «.. Εξάλλου θες και κάποια χρόνια μεχρι να αναβαθμιστούν… Θα είχες 8 φρεγάτες για άλλα 15 χρόνια και θα συμπλήρωνες με 4 κορβέτες… Αν πεις ότι θα σου βγουν όλα κάπου 2 δις είσαι εντός ορίων…» Και λιγα λιγοτερα απο «2 δις», δεν βλαφτει, αλλα περιπου εκει περα ειναι αυτο… Read more »

TzH
Member
Active Member
TzH

Μια απορία, δεν είναι καλύτερα να διαπραγματευτούμε για μια έκδοση με 16 aster30, 8 scalp και (κρατηθείτε) 32 camm; Θεωρώ πως 16 Aster 30 είναι υπέρ αρκετοί,άλλωστε δεν πρόκειται να τους χρησιμοποιήσεις για αντιμετώπιση εισερχόμενου πυραύλου, πάρα μόνο για κατάρριψη αεροπλάνων. Άρα θεωρητικά κάθε πλοίο θα “κανονίσει” 10-15 εχθρικά αεροσκάφη, θέλουμε παραπάνω; Τώρα για τους camm, το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί ώστε το πλοίο να θεωρηθεί Super Α/Α δεν είναι ο αριθμός των κελιών (τα περισσότερα στα ίδια επίπεδα κινούνται) αλλά το γεγονός ότι δεν έχουμε επιλογές πυραύλων που να έχουν δυνατότητα Quad pack. Αυτό το κατάλαβαν τα ΗΑΕ… Read more »

DimitrisXr
Member
Noble Member
DimitrisXr

Πραγματικα ειναι αδιανοητο πως η δυνατοτητα quad pack δεν συζητιεται καν. Ειτε εχει καποιο μειονεκτημα που ως μη-ειδικος δεν το γνωριζω, η κανουμε και παλι εγκληματικα λαθη, καθως πρακτικα τετραπλασιαζουν τα ”κελια”!!! Τα κελια και εγω πιστευω οτι κατα τα αλλα ειναι αρκετα, εαν συνδυαστουν με camm

adpanos
Member
adpanos

Πιστεύω πως το ΠΝ προσπαθεί να κρατήσει τα 4 X SYLVER A50/A70 ατόφια μπροστά, για όσο περισσότερους ASTER 30 και ψάχνει να χωρέσει μικρούς εκτοξευτές στα πλαϊνά του πλοίου για MICA/CAMM.
Αν το καταφέρει , είτε με την βοήθεια του exls vls της Loched martin, είτε με τον A35 , θα είναι ότι καλύτερο.
Εξάλλου ακόμα και οι Horizon δεν φέρουν και στα 48κελιά ASTER-30. Μείξη με 15άριδες κάνουν.

flashg
Member
flashg

Ελλάδα : Περνώ δύο Μπελάρα και πιστεύω ότι αγοράζω στήριξη έναντι της Τουρκίας. Τουρκία : Γίνομαι η βιομηχανία της Ευρώπης και οι Ευρωπαίοι δεν τολμούν να μου ρίξουν δασμούς ούτε 20% γιατί οι επιχειρήσεις τους και οι τράπεζες τους θα κλείσουν. Έχω και καβάντζα 4 εκατομμύρια μετανάστες και απειλώ ότι θα τους στείλω στην Ευρώπη. Ποιος θα κερδίσει άραγε? Αφού θέλουμε να αγοράσουμε από τους Γάλλους και θέλουν να μας κάνουν διευκόλυνση στην αποπληρωμή γιατί δεν αγοράζουμε 4 Gowind με διαμόρφωση 32 essm και ram και σύστημα μάχης tacticos? Η Μπελάρα μπορεί να είναι καλύτερο πλοίο αλλά αυτήν την στιγμή… Read more »

evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

παιδια για οσους λετε για fremm κλπ (εγω ηθελα horizon) πρεπει να ξερουν οτι η τραπεζικη διευκολυνση κ δανειοδοτηση δινεται μονο για μπελαρα για κανενα αλλο πλοιο για καμια αλλη απαιτηση οτι αλλο ζητησουμε ειναι εξτραδακι που πρεπει να πληρωσουμε κ δεν εχουμε,κ δεν θα εχουμε τουλαχιστον μεχρι το 2028/30.

filon26
Member
Famed Member
filon26

ναι είναι κάτι που είτε πολλοί εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται, είτε το αντιλαμβάνονται αλλά το αφήνουν στην άκρη, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσε να γίνει συζήτηση.

Roger
Member
Active Member
Roger

Ο ΜΟΝΟΣ λόγος που γίνεται αυτή η οικονομική διευκόλυνση ΜΟΝΟ για τις Belhara από τους Γάλλους είναι γιατί θέλουν σώνει και καλά να αγοράσουμε το συγκεκριμένο σκάφος, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την επιλογή της Ελλάδας για λόγους marketing και προώθησης του προϊόντος σε άλλες χώρες!

Και θα τους χρυσοπληρώσουμε, και θα πάρουμε υποεξοπλισμένο και ανεπαρκές πλοίο, και θα τους κάνουμε και διαφήμιση!

Nick
Member
Famed Member
Nick

Άοπλα, άχρηστα,, κάνουν μόνο για στόχοι κλπ. Τι άλλο θα διαβάσουμε από τους γνώστες του πληκτρολογίου lol