H Lockheed Martin προτείνει στο ΠΝ φρεγάτες LCS, με κατασκευή όλων των πλοίων στην Ελλάδα!

275
23665
Μια άποψη που πλησιάζει αρκετά την ελληνική διαμόρφωση των LCS. Πυροβόλο 76 χιλιοστών μπροστά, 3D radar, πύραυλοι Harpoon, και Mk41/57 εκατέρωθεν του υποστέγου

 

Μια άποψη που πλησιάζει αρκετά την ελληνική διαμόρφωση των LCS. Πυροβόλο 76 χιλιοστών μπροστά, 3D radar, πύραυλοι Harpoon, και Mk41/57 εκατέρωθεν του υποστέγου

Τα προγράμματα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού τελικά τραβούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όσο θα περιμέναμε. Πιθανότατα οι περισσότερες κατασκευάστιες εταιρείες  έχουν συνειδητοποιήσει πως αν θέλουμε να έχουμε ΑΟΖ, και να αρχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να επενδύσουμε στην ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού. Αυτός είναι και ο λόγος που για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ΜΕΚΟ τελικά το ΠΝ έχει συγκεντρώσει πολλές προσφορές, εταιρείες έρχονται συνεχώς για το πρόγραμμα των τορπιλών, ενώ τελικά υπάρχει κινητικότητα και για το θέμα των νέων φρεγατών.

Μέχρι σήμερα, το θέμα των νέων πλοίων είχε προωθηθεί μόνο από γαλλικής πλευράς. Οι Γάλλοι, εκτός από Σύμμαχοι είναι και οικονομικοί εταίροι και μεγάλοι δανειστές μας. Συνεπώς γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε, όχι χρήματα για να αγοράσουμε νέα πλοία. Η ιστορία με την αγορά των [email protected], που ξεκίνησε το Γενάρη του τρέχοντος έτους, έχει σαν βάση την χρηματοδότηση των πλοίων από επιστροφές χρημάτων των κερδών των ελληνικών ομολόγων που κρατά η γαλλική κεντρική τράπεζα. Με αυτό τον τρόπο, και με μια G2G (Goverment to Goverment) συμφωνία τα 2 πλοία θα ερχόντουσαν στην Ελλάδα. Όπως όμως αρκετές φορές έχουμε ακούσει από επίσημα χείλη (ΥΠΕΘΑ και πρώην ΑΝΥΕΘΑ), γινόντουσαν και προσπάθειες η ναυπήγηση των πλοίων να γίνει στην Ελλάδα. Αν όχι για τα πρώτα δυο, τουλάχιστον για τα επόμενα 2 (2+2 πλοία). Φυσικά οι συζητήσεις συνεχίζονται, υπό το πρίσμα της ευρύτερης ελληνογαλλικής συνεργασίας.

Μια πιθανή εκδοχή της σαουδαραβικής αλλά και ελληνικής LCS. Harpoon, 16πλό Mk41, αντιπυραυλικό σύστημα, ελικόπτερο S-70.

Την ίδια στιγμή, οι σχέσεις Ελλάδος και ΗΠΑ γνωρίζουν άνθηση, καθώς ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη ιστορία οι δυο χώρες δεν έχουν έρθει τόσο κοντά. Λογικό λοιπόν είναι οι ΗΠΑ και οι αμερικανικές εταιρείες να ενδιαφέρονται σφόδρα για τα περισσότερα αν όχι όλα ελληνικά στρατιωτικά προγράμματα. Δεν είναι λοιπόν κεραυνός εν αιθρία όταν μάθαμε ότι η Lockheed Martin έχει καταθέσει πρόταση για την πώληση 4 φρεγατών κλάσης LCS (Freedom Class) στο ΠΝ.

Η Naval Group προτείνει την πώληση δυο φρεγατών FTI/[email protected] στην Ελλάδα

Καθώς η LM δεν έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τα πλοία, φέρνει κάτι που οι Γάλλοι δεν μπορούν να προσφέρουν, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική στιγμή. Κατασκευή ακόμη και του συνόλου των πλοίων σε ελληνικό ναυπηγείο, και μάλιστα συζητείται η λύση της ΟΝΕΧ και της Σύρου!

H LCS έχει ήδη πετύχει την πρώτη εξαγωγική επιτυχία, όταν η LM πούλησε 4 πλοία στην Σαουδική Αραβία αντί του αστρονομικού ποσού 11,25 δις δολαρίων. Φυσικά το ποσό περιλαμβάνει μέσα τα πάντα, ίσως μέχρι και τις λιμενικές υποδομές, ενώ δεν έχει σχέση με το πραγματικό κόστος των πλοίων. Για το πραγματικό κόστος θα μιλήσουμε παρακάτω.

Μια πιο πλήρη άποψη της σαουδαραβικής LCS

Η Freedom Class φρεγάτα της LM, είναι η δεύτερη κλάση που κέρδισε τον διαγωνισμό για τα LCS που επιθυμούσε το USN. Ο οπλισμός του πλοίου είναι πραγματικά περιορισμένος,
1 × BAE Systems Mk 110 των 57 mm gun, ένας εκτοξευτής Mk 49 launcher με 21 × RIM-116 Rolling Airframe Missiles, 4 × .50 in (12.7 mm) πολυβόλα,  2 × 30 mm Mk44 Bushmaster II, 24 × AGM-114L Hellfire missiles, 1 × MH-60R/S Seahawk και 2 × MQ-8B Fire Scouts ή 1 × MQ-8C Fire Scout.

Καθώς φανταζόμαστε τους τίτλους σε γνωστά “πεφωτισμένα” sites, “Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να μας πουλήσουν πανάκριβα και άοπλα πλοία για να να χαρίσουν το Αιγαίο στον Ερντογάν” κλπ, να ξεκαθαρίσουμε πως αυτός ο οπλισμός είναι για ένα πλοίο που θα εκτελεί παράκτιες αποστολές, δεν θα είναι μέρος του Στόλου. Είναι ένα πλοίο για τα ανοιχτά του Λιβάνου, ή για τον Περσικό, δεν είναι για να μάχεται με άλλους στόλους ή να αντιμετωπίζει εχθρική αεροπορία και επιθέσεις κορεσμού. Για την αποστολή αυτή υπάρχουν αρκετές μονάδες επιφανείας, με πρώτα τα Arleigh Burke.

Μια διαφορετική διαμόρφωση της LCS, με τον εκτοξευτή Mk41 πίσω από το πρωραίο πυροβόλο

Αντίθετα, η LCS που έχει επιλεγεί από την Σαουδική Αραβία είναι ένα τελείως διαφορετικό πλοίο. Καθώς οι LCS είναι ένα τελείως modular πλοίο, μπορούν να λάβουν οπλισμό και αισθητήρες κατά το δοκούν. Έτσι, οι σαουδαραβικές LCS θα έχουν πυροβόλο 76 mm, 8 πυραύλους Harpoon, δυο 8πλούς εκτοξευτές Mk41 για 16 SM-2 ή 64 ESSM ή συνδυασμό αυτών, και φυσικά ραντάρ επιπέδου AEGIS.

MerEtMarine: Έτσι θα είναι οι ελληνικές [email protected], με ASTER, VL MICA και SCALP NAVAL!

Αντίστοιχο είναι και το πλοίο που προσφέρεται στην Ελλάδα. H γενική του διαμόρφωση δεν διαφέρει από τα σαουδαραβικά πλοία, και το σημαντικό είναι πως ήδη έχει πληρωθεί ο επανασχεδιασμός του πλοίου από τους Άραβες. Θα φέρει την τελευταία έκδοση του Oto-Melara των 76 mm, 8 αντιπλοϊκούς πυραύλους πίσω από την γέφυρα και το κεντρικό ιστό, και κάθετους εκτοξευτές εκατέρωθεν του υποστέγου. Το τελευταίο μπορεί να φιλοξενήσει ελικόπτερα MH-60R ή S-70B6.

Τώρα, οι κάθετοι εκτοξευτές μπορεί να είναι είτε Mk41 είτε η εξέλιξη αυτών, οι “γραμμικοί” Mk57. Χωρίς να είναι σίγουρο, υπάρχει η πιθανότητα να τοποθετηθούν είτε δυο 4πλοί Mk57 εκατέρωθεν του υποστέγου (2 σε κάθε πλευρά, σύνολο 4 εκτοξευτές με 16 κελιά), είτε 2 Mk41 εκατέρωθεν, δηλαδή 4 οκταπλοί συνολικά ή 32 κελιά. Αυτό θα σήμαινε δυνατότητα μεταφοράς 16 SM-2 και 64 ESSM ταυτόχρονα.

Η φρεγάτα LCS μπορεί να προσφέρει αρκετές λύσεις σε επίπεδο μεγέθους.

Ο οπλισμός θα συμπληρώνεται από ένας εκτοξευτή RAM με 21 πυραύλους, καθώς και πύργους πολυβόλων και ελαφριών πυροβόλων για αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

Το ραντάρ θα μπορούσε να επιλεγεί από μια τεράστια γκάμα που υπάρχει στην αγορά σήμερα. Θα μπορούσε για παράδειγμα να ειναι το Hensoldt TRS-4D, που φέρουν τα τελευταία LCS, αλλά οι επιλογές δεν σταματούν εδώ. Για παράδειγμα, μια επιλογή θα ήταν και το ELM-2248 MF-STAR της IAI. Το πλοίο επίσης θα έφερε προηγμένο σόναρ κατά υποβρυχίων και εντοπισμού εισερχόμενων τορπιλών καθώς και ενεργά αντιμέτρα κατά τορπιλών νέας γενιάς.

H αμερικανική LCS (Freedom Class)

Σε ότι αφορά το κόστος, ξέραμε εδώ και αρκετό καιρό πως οι συζητήσεις αφορούν πλοία που το κόστος τους με τους αισθητήρες θα έφτανε περίπου τα 500 εκ. ευρώ έκαστο (χωρίς τα όπλα, με τους φορείς τους όμως). Το πρόβλημα είναι πως το κόστος για 4 πλοία, χωρίς οπλισμό, θα έφτανε άνετα τα 2 δις ευρώ. Τα πλοία όμως αυτά θα έπρεπε να μπουν σε υπηρεσία σε βάθος 10ετίας, και φυσικά η αποπληρωμή τους να πάει σε βάθος 20ετίας. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά οι ΗΠΑ προσφέρουν την απόκτησή τους μαζί με κάποιο πρόγραμμα FMS, και χρηματοδότηση-δανειοδότηση. Οι Αμερικανοί θεωρούν πως μπορεί να βρεθεί μια κάποια λύση, χωρίς η Ελλάδα να ξεφύγει από τους στόχους του προϋπολογισμού της. Όπως είπαμε και παραπάνω, οι Αμερικανοί δεν έχουν πρόβλημα να κατασκευαστούν τα περισσότερα πλοία στην Ελλάδα, σε μια 1+3 παραγγελία (1 στις ΗΠΑ, τα υπόλοιπα στην Ελλάδα), ακόμη και 0+4 παραγγελία (όλα στην Ελλάδα). Δηλαδή, 4 πλοία κατασκευασμένα κατά πάσα πιθανότητα στην Σύρο.

Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται πως το πλοίο είναι τόσο προηγμένο όσο οι [email protected] ή άλλες ανταγωνιστικές φρεγάτες, ενώ θα έχει συστήματα που το ΠΝ γνωρίζει πολύ καλά. Το κόστος  συντήρησης και χρήσης θα είναι εξαιρετικά χαμηλό, ενώ η αμερικανική LCS έχει πλήρωμα μόλις 50 στελεχών. Το προωστήριο σκεύος των ελληνικών LCS δεν θα είναι όμοιο με το προηγμένο αμερικανικό (τα πλοία του USN φτάνουν “διαστημικές ταχύτητες”, κάτι που δεν ενδιαφέρει το ΠΝ ή την Σαουδική Αραβία), αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ γρήγορα, και θα ξεπερνούν τους 30 κόμβους, μια απαίτηση του ΠΝ που η [email protected] δεν καλύπτει. Πιθανολογούμε πως θα είναι ένας συνδυασμός των γνωστών μας LM2500 μαζί με νέας γενιάς κινητήρες diesel.

Το ΠΝ έχει αναπτύξει διάφορες τακτικές αποφυγής τορπιλών με συνδυασμό ελιγμών και υψηλής ταχύτητας. Οι Γάλλοι ισχυρίζονται πως αυτό πλέον είναι αδύνατο με τις τορπίλες νέας γενιάς, αλλά οι αξιωματικοί μας έχουν διαφορετική άποψη. Αυτός είναι και ο λόγος που το ΠΝ συνεχίζει να επιμένει για μέγιστες ταχύτητες άνω των 30 κόμβων.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά το γεγονός ότι πολλές συζητήσεις γίνονται, και υπογραφή πουθενά δεν βλέπουμε, το γεγονός της κινητικότητας προκαλεί μια αισιοδοξία. Είτε προχωρήσει το πρόγραμμα των [email protected], είτε τελικά αυτό των LCS-GR, τουλάχιστον υπάρχει μια κινητικότητα στο θέμα του εκσυγχρονισμού του ΠΝ. Αν υλοποιηθούν όλα τα προγράμματα, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ200ΗΝ, τορπίλες για τα 214ΗΝ, KAI νέο πλοίο, τότε μιλάμε για διαφορετική κατάσταση στο Αιγαίο. Στο ενδιάμεσο, οι αναγνώστες μας μπορούν ελεύθερα να ελπίζουν, και να γράφουν το γράμμα με το τι επιθυμούν στο Άη-Μακρόν, στον Άη-Τραμπ ή στον Άη Βασίλη…

Notify of
Νικολάκη Εφέντης
Guest
Νικολάκη Εφέντης
Offline

Γενικά το LCS έχει (i) πολύ ιδιαιτερα χαρακτηριστικά λόγω συγκεκριμένων επιχειρησιακών απιτήσεων, όπως υπερκατασκευή από αλουμίνιο και η γάστρα που είναι βελτιστοποιημένη για ταχύτητα κι όχι για βέλτιστη συμπεριφορά και (ii) κι έχει συναντήσει μέχρι στιγμής πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του και στην επιχειρησιακή του χρήση. Η παραλλαγή του που προσφέρεται στον διαγωνισμό FFG(X) σίγουρα θα λύνει κάποια από τα ως άνω θέματα. Το τι θα προσφερθεί στο ΠΝ μένει να το μάθουμε… Κατά την ταπεινή μου άποψη το ΠΝ έχει μεγάλο όφελος να περιμένει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός FFG(X) και μετά να πάει σε διαγωνισμό για 4 + 2… Read more »

CK
Guest
CK
Online

Λογικές σκέψεις Θα διαφωνήσω στην απόκτηση των Adelaide χωρίς SM2. Πολλά καινούργια συστήματα και για μονο 2 πλοία ίσως δεν αξίζει η απόκτηση τους. Μεταχειρισμένα που μπορούν να ενταχθούν στο ναυτικό χωρίς μεγάλα προβλήμτα είναι οι 2 τελευταίες F122 και αργότερα οι F123/M Επιπλέον τα παλιότερα SEA HAWK πρέπει να “εξυχρονιστουν”. Αντίθετα ακούγονται φήμες περί αγοράς νέων MH60R . Δηλαή 4 διαφορετικούς τύπους ελικοπτερων εάν κρατήσουν και τα 212 Έμφαση στον εκσυχρονισμό των MEKO πρέπει να δοθεί αλλα με τα διαθέσιμα ποσα δεν βλέπω προοπτικές Όπως έχω γράψει το Αιγαίο μπορεί να κλείσει με επάκτιες συστοιχίες πυροβολικό και υποβρύχια. Στη… Read more »

angel
Guest
angel
Offline

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο φιλε Εφεντη Αν μου επιτρεπεις μοναχα , να συμπληρωσω την λιστα ευχων … Μετατροπη των τεσσαρων απο τα εξι εναπομεινανατα , μη παραληφθεντα ΝΗ90 , σε ναυτικα (ξερω Santa ζηταω πολλα ) 2 Aegean Hawk μτχ ακομα ( Mr Payatt σε ρολο Santa ) ευκολακι Αναβαθμιση των φαλανξ υπεραπαραιτητα Προσθηκη κιτ STRALES στα 76αρια και προμηθεια πυρομαχικων AHEAD χθες Eπιθυμητη και η αγορα των μελλοντικων αντιπλοικων πυρομαχικων VULCANO Προσθηκη ελαφρων αντιπλοικων πυραυλων στις κανονιοφορους μας Προσθηκη ECM – jammers , συγχρονα decoys για πυραυλους και hardkill or/and softkill antitorpedo Αγορα αεροεκτοξευομενων απο Φ16 αντιπλοικων… Read more »

Νικολάκη Εφέντης
Guest
Νικολάκη Εφέντης
Offline

Καλημέρα σας.

CK, συμφωνώ απόλυτα αν υπάρχει η δυνατότητα για F122 και αργότερα οι F123/M, οι τελευταίες αν αποδεσμευτούν σε “αποδεκτό” χρόνο.

Angel, έχεις απόλυτο δίκιο για τα Phalanx ξέχασα να τα αναφέρω.

Kamp
Guest
Kamp
Offline

ΠΤΗΣΗ σπάσαμε ρεκόρ σχολίων?? Βλέπετε πως τα θέματα για το ναυτικό είναι ιδιαίτερα ελκυστικά..Κάντε αν μπορείτε και κανά άρθρο για τον Στρατό Ξηράς..

ritis75
Guest
ritis75
Offline

Το σημαντικό δεν είναι το πλήθος των σχολίων αλλά είναι η ποιότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των σχολίων που επικεντρώθηκαν σε θέματα άμυνας κι όχι μικροπολιτικής. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή απόψεων σε τεχνικά θέματα και βοηθούν εμάς τους μη ειδικούς να αποκτήσουμε μια σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων.

Chris Ain.
Guest
Chris Ain.
Offline

Οι Ολλανδοί ακόμη??? Και να βρεθούν χρήματα θα τα δώσουν ως αναδρομικά στους Δ.Υ. για τα δώρα οπότε πάμε με τις ΜΕΚΟ και ο Θεός βοηθός!

Atz
Guest
Atz
Offline

Τελικά ποιο είναι το ιδανικό πλοίο για τις ανάγκες μας μπορεί να μου πει κάποιος;

Κίμων
Guest
Κίμων
Offline

Πραγματικά παρουσιάζουν ενδιαφέρον τα σχόλια των αναγνωστών της Πτήσης καθώς κάποιος μπορεί να μάθει πολλά από ανθρώπους που έχουν διαβάσει πολλά. Φυσικά και αυτό είναι συνέχεια του υψηλού επιπέδου πληροφόρησης που παρέχει η Πτήση. Απλά κάποιες διορθώσεις να μου επιτραπούν. 1. Για το σκάφος της κλάσης Freedom δεν είναι όπως φανταζόμαστε δηλαδή αλουμινένιες κατασκευές, η ίδια εταιρεία στον διαγωνισμό για το πρόγραμμα FFG(X) αναφέρει Strong solution: With an American-made steel hull στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.navyrecognition.com/index.php/focus-analysis/naval-technology/5965-video-here-are-the-five-finalists-for-ffg-x.html Επίσης οι ίδιοι αναφέρονται στο προβληματικό σχέδιο των lcs (και των 2 σχεδιάσεων) : The new Frigate would likely replace the troubled, very modular, Littoral… Read more »

ECG
Guest
ECG
Offline

Κίμωνα πολυ ενδιαφερον σχολιο και μπράβο που εβαλες τη πηγή! Δυστυχως ομως απ οτι εγω κατάλαβα, απλα δινει έμφαση στο ότι το κυτος του πλοιου ειναι απο ατσάλι, μια μαλλον “μπιχτη” στο independence που ειναι και αυτο υποψήφιο. Γιατι το κυτος ηταν ετσι κι αλλιως απο ατσάλι. (αλίμονο! Φαντάζεστε με τους Τούρκους να βάλουμε αλουμινενιο κυτος;!) Για την υπερκατασκευή παροτι λέει οτι επανασχεδιαστηκε δεν κανει λογο για αλλαγη υλικών. Μαλιστα αναφερει για αύξηση του ογκου της, κάτι που μαλλον προϊδεαζει σε διατηρηση του αλουμινίου… Άσχετο αλλα αν η Fremm κερδισει το διαγωνισμό θα μιλαμε για ενα υπεροχο συνολικα πλοιο που… Read more »

Κίμων
Guest
Κίμων
Offline

Φαντάζεσαι αγαπητέ την LM να ποντάρει σε ένα πρόγραμμα όπως το FFG(X) με αλουμινένια κατασκευή όταν ο υποψήφιος πελάτης είναι το USN και επίσης όταν οι αντίπαλοι είναι η FREMM , F100, ( για την προσφορά της Huntington Ingalls Industries στην ουσία της Northop Gruman με το Legend-class cutter δεν ξέρω , αν και τα ναυπηγεία είναι τα μεγαλύτερα με προγράμματα που ναυπηγήθηκαν ή ναυπηγούνται κορυφαία για το USN βλέπε virginia class, G. R. Ford . CVN , America – class LHA κλπ) που θα αποδώσει από 2-20 σκάφη; Για την FREMM νομίζω ότι δεν ενδιαφερόμαστε, είναι πολύ ακριβή αλλά… Read more »

ECG
Guest
ECG
Offline

Ναι οι Ιταλοι εχουν προκριθεί… Συμφωνώ σε ό,τι λες. Αυτο για τα ναυπηγεια στην Αμερικη γενικα εχουν τη ταση να πειραματίζονται ομως οποτε προσπαθουν να φέρουν το αλουμινιο ξανα. Για το independence σιγουρα θα κατεβει ολο αλουμίνιο γιατι οι κατασκευαστες του το υποστηριζουν κιολας. Για τη Freedom θα δουμε… Απλα οι Αμερικανοι ξοδευουν γιατι θελουν να προλαβουν το αύριο. Αν τους στραβώσει ενα σχεδιο πανε στο επόμενο. Η Ελλάδα παλευει στο σημερα και πρέπει να αποκτήσει κάτι αξιόπιστο και όχι πειραματικά σχέδια. Και η belharra ειναι εξαιρετικο σχέδιο, απλα με μικροτερο χωρο για αλλαγές. Η belharra στο μελλον ισως ειναι… Read more »

kostas
Guest
kostas
Offline

Σχετικά με τις LCS ο οπλισμός του πλοίου είναι πραγματικά περιορισμένος και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις μηχανές!