15.7 C
Athens
Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Οι Ισραηλινοί εξετάζουν την αγορά βελτιωμένων F-15I αντί της αγοράς επιπλέον F-35I

- Advertisement -

 

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η Ισραηλινή Αεροπορία σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην αγοράσει επιπλέον F-35, αλλά να αγοράσει βελτιωμένα F-15. To Ισραήλ είναι από τα πρώτα κράτη που παρέλαβαν αεροσκάφη 5ης γενιάς τύπου F-35I, και μάλιστα υπάρχουν αναφορές για χρήση τους σε επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολά πάνω από την Συρία, και μάλιστα δυο φορές!
Το θέμα είναι πως λίαν συντόμως θα πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Lockheed Martin για την αγορά νέου batch αεροσκαφών. Ουσιαστικά οι εταίροι και πελάτες του προγράμματος, μαζεύουν τις παραγγελίες τους, και διαπραγματεύονται συνολικά με την εταιρεία την τιμή. Κάπου εδώ θα πρέπει να πούμε πως αναμένουμε να δούμε τι θα κάνει και η Τουρκία, αν δηλαδή θα προχωρήσει σε νέα αγορά. Σε κάθε περίπτωση το Ισραήλ αναμένεται πως θα παραγγείλει μια ακόμη Μοίρα F-35I, ενώ υπάρχουν και αναφορές για ενδιαφέρον και για την έκδοση F-35B από την ισραηλινή αεροπορία.
Φαίνεται όμως πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ πρόκειται να αποφασίσει μέσα σε λίγους μήνες μεταξύ της αγοράς μιας τρίτης μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-35 ή επιπλεόν βλετιωμένων F-15I, το οποίο, αν και λιγότερο προηγμένο, έχει άλλα πλεονεκτήματα. Η απόκτηση απαιτεί την έγκριση του Γενικού Επιτελείου και μιας Υπουργικής Επιτροπής. Ο επικεφαλής της IAF, πτέραρχος Amikam Norkin, φέρεται να κλίνει προς το F-15.

Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν πέρυσι για την αγορά 50 F-35 από την Lockheed Martin, σε δύο μοίρες, με την παράδοση να ολοκληρώνεται το 2024. Εννέα αεροσκάφη έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής και η IAF ανακοίνωσε ότι έχουν φτάσει σε αρχική επιχειρησιακή ικανότητα.
Η ταχεία γήρανση του σημερινού στόλου της IAF καθιστά απαραίτητες τις νέες αγορές. Η πολεμική αεροπορία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μαχητικά που αγοράστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και παρά τις συνεχείς αναβαθμίσεις τους, η IAF θα τα αποσύρει στο εγγύς μέλλον.
Στο περιθώριο της διάσκεψης στο Νταβός την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μίλησε με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς, για την πώληση F-16 της IAF στην Κροατική Πολεμική Αεροπορία, αντί του ποσού των 500 εκ. δολαρίων. Το Ισραήλ απέσυρε πέρυσι την τελευταία μοίρα F-16A/B και τα έχει ήδη διαθέσει προς πώληση. Η IAF ψάχνει για αγοραστές και για τα F-16C/D, ενώ σειρά στην απόσυρση θα έχουν και τα F-15. Το F-35 είναι προφανώς το μοναδικό μελλοντικό αεροσκάφος της IAF.
Οι περισσότεροι αξιωματικοί της IAF, συμπεριλαμβανομένου του προηγουμένου διοικητή της, πτέραρχου Amir Eshel, πιστεύουν πολύ στις δυνατότητές του F-35, και στα πλεονεκτήματα που μπορεί να δώσει. Το πρόβλημα των υπολοίπων με το F-35 είναι κυρίως η μικρή μεταφορική του ικανότητα, καθώς αν μεταφέρει βόμβες εξωτερικά, παύει να είναι stealth. Το F-15, αν και παλαιότερο, έχει δύο πλεονεκτήματα έναντι του F-35, μεγαλύτερη ακτίνα δράσης και ικανότητα να φέρει περισσότερα και μεγαλύτερα όπλα. Ένας άλλος παράγοντας υπέρ του είναι ότι είναι χτισμένο σε διαφορετική πλατφόρμα, που σημαίνει ότι η αεροπορία θα μπορεί να έχει ένα μείγμα αεροσκαφών από δυο ή περισσότερους τύπους, αντί να στηρίζεται σε ένα μόνο μοντέλο.

Κάτι ενδιαφέρον, είναι πως οι Ισραηλινοί υπολογίζουν πως το F-15I είναι φθηνότερο στην χρήση από το F-35. Το πρόβλημα όμως με την αγορά του είναι πως η Boeing έχει αυξήσει την τιμή του αεροσκάφους, και θα μπορούσε να καταλήξει να κοστίζει το ίδιο με το F-35. Επίσης οι Ισραηλινοί φαίνεται πως δεν έχουν καταλήξει ακόμη αν απαιτείται μια τρίτη μοίρα F-35, αλλά για το πόσο σύντομα θα πρέπει να μπει αυτή η τρίτη μοίρα σε υπηρεσία. Οι υποστηρικτές της λύσης των F-15 προτιμούν να αναβάλουν την αγορά της τρίτης μοίρας F-35 μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας.
Η απόφαση είναι επίσης πολύ σημαντική για Lockheed Martin και Boeing, και όχι μόνο επειδή η συμφωνία είναι πιθανό να αξίζει σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια (ή και περισσότερο). Η Boeing εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τη γραμμή παραγωγής F-15, αλλά μια ισραηλινή παραγγελία, παράλληλα ίσως με ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού (όπως έκαναν και οι Σαουδάραβες) θα κρατήσει τη γραμμή ανοιχτή. Θα μπορούσε επίσης να πείσει άλλες χώρες να αγοράσουν το αεροπλάνο, δεδομένου ότι μια αγορά από την IAF θεωρείται και … πιστοποιητικό υψηλής μαχητικής ικανότητας!

Η επόμενη μοίρα μαχητικών θα αγοραστεί ως μέρος του επόμενου πολυετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης των ισραηλινώ ενόπλων δυνάμεων , το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μετά το τέλος του τρέχοντος σχεδίου το 2020. Τα αεροπλάνα, είτε F-35 είτε F-15 θα αγοραστούν χρησιμοποιώντας αμερικανική στρατιωτική βοήθεια. Υπενθυμίζουμε πως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ υπέγραψαν νέα συμφωνία 10ετούς στρατιωτικής βοήθειας το 2016 που θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος. Κάπου εδώ θα πρέπει να πούμε ότι μια αγορά F-15 θα “ευχαριστούσε” και τον αμερικανό πρόεδρο, που δεν έχει κρύψει την προτίμησή του στην Boeing!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

Αν οι Ισραηλινοι μελλοντικα εχουν 50 εως 100 αεροσκαφη….τοτε καταλαβαινετε που θα πρεπει να ειναι η Π.Α……..40 το μεγιστο….

STRATOS

Ναι πολύ σωστά. Όλες οι Αεροπορίες μικραίνουν και μικραίνει και η Ελληνική.
Δεν νομίζω να μιλάμε για 50-100 αεροσκάφη η ισραηλινή αεροπορία αλλά γύρω στα 200-250 αεροσκάφη.
Υπολόγιζε 98 x F-16I (σαν τα F-16 block 52+ που έχει η Ελληνική ΠΑ) , 24 x F-15I , 50 x F-35A + 25 καινούρια αεροσκάφη υπό παραγγελία (F-35 ή F-15I)+ καμιά 50αριά εκσυγχρονισμένα F-16C/D block 40/42 – F15C/D = 245-250 μαχητικά το 2025-2030.
Την ίδια περίοδο η Ελληνική ΠΑ θα παίζει στα 150-200 μαχητικά.
Ευτυχώς που οι ισραηλινοί κατάλαβαν ότι το F-35 είναι παντελώς άχρηστο για επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Είχα διαβάσει κάτι τρελά στον ισραηλινό τύπο από δικούς τους αεροπόρους!!! Ότι για να φτάσει εκεί (στο Ιράν) το F-35 χρειάζεται εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου (που μου φαίνεται δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή πιστοποιημένες για το συγκεκριμένο αεροσκάφος??) και ότι στην πορεία θα τις απέρριπταν για να εκτελέσουν την επίθεση σε διαμόρφωση stealth (φαντάζομαι οι πυλώνες των εξωτερικών δεξαμενών είναι σαν τεράστιοι ανακλαστήρες που ακυρώνουν και πάλι την όποια χαμηλή παρατηρησιμότητα του αεροσκάφους??) ..

Κωνσταντινος Κλαδιανος

Η ΠΑ φιλε ΣΤΡΑΤΟ θα εχει την οροφη που δυναται για να καταφερει νικη, αυτό….

ikaros

Δεν λέει η είδηση ότι η οροφή της IAF θα πέσει, αλλά αντίθετα ότι έχουν τόσο μεγάλες ανάγκες που χωράνε και F-35 & F-15I βελτιωμένα. Υπάρχει η πρόθεση να αποκτηθούν νέα F-15 που θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα F-15A/B/C/D σε αναλογία 1-1. Άρα μιλάμε για 50 νέα παράλληλα με την αναβάθμιση των 25 F-15I. Επίσης η 3η Μοίρα F-35 έχει αποφασιστεί αλλά όπως λέει και η είδηση το πότε είναι το άγνωστο. Μελλοντικά η IAF θα αποτελείται από τα 102 F-16I (που θα αναβαθμιστούν σε επίπεδο παρόμοιο του V), 75+ F-35, 25 F-15I + 50 NMA (πιθανότατα F-15 καθώς θα είναι ασύμφορο να μείνει μόνο στα 25 Ι).

desperadonik

δεν φαινεται παντως να τους απασχολει το ερωτημα αν τα δυο αεροπλανα, που κατασκευαζουν διαφορετικες εταιρειες, θα μπορουν να επικοινωνουν μεταξυ τους. γιατι εδω εμας καποιοι μας ελεγαν πως τα μεταχειρισμενα – αναβαθμισμενα F-15 που θεωρητικα θα μπορουσαμε να αποκτησουμε, θα ειχαν προβληματα επικοινωνιας με τα VIPER και τα μελλοντικα θεωρητικα ελληνικα F-35. επισης οι Ισραηλινοι ξερουν πως αυτο που χρειαζονται ειναι ογκος πυρος απεναντι στους τεχνολογικα υποδεεστερους αντιπαλους τους και οχι εξωτικη στελθ τεχνολογια που ισως στο περιβαλλον της Μ. Ανατολης να πασχει…σχεδιαση της McDonald, δεν σπαει, δεν χαλαει… ο αετος παραμενει αηττητος…

ikaros

Το Ισραήλ ασχολείται με τον αετό καθώς ήταν από τους αρχικούς χρήστες. Παρέλαβε F-15 όταν η ΠΑ ολοκλήρωνε την αξιοποίηση των F-4E (που είχε παραλάβει μερικά χρόνια πριν). Έχει δημιουργήσει υποδομή εδώ και 40 χρόνια γι αυτό τον τύπο. Έχει πάρει 3 εκδόσεις (Α/Β – C/D – Ι). Τα παλαιότερα θέλει να τα αντικαταστήσει με Eagle. Η Ελλάδα επέλεξε τέλη 80 2 μονοκινητήριους τύπους 3ης γενιάς. Για ποιο λόγο θα πρέπει να μας απασχολεί στην δύση της καριέρας του Eagle να προστεθούμε στην λίστα χρηστών του ? Η απάντηση μας τα δίνουν τσάμπα οι ΗΠΑ δεν υπάρχει. Και Tornado βρίσκονται δωρεάν. Μήπως να τα πάρουμε σαν αντικαταστάτες των Corsair ?

giorgos tsagaris

50-100 απο τον καθε τυπο εννοεις…

montif74

Μα δεν υπάρζει κανένας λόγος να συγκρίνουμε την Πολέμική μας αεροπορία με την Ισραηλινή καθώς εμεις τα μαχητικά μας τα πληρώνουμε και αυτοί τα παίρνουνε τσάμπα.Αυτοι κανουνε παραγγελία και πληρώνει ο θείος Σαμ.Οπότε μπορούνε να εχουνε 3 ή 4 τύπους μαχητικών χωρίς κανένα πρόβλημα αφου τα ανταλακτικά και τα καύσιμα( για αυτα υπάρχει ξεχωριστό κονδύλι 500 εκατ δολλαρίων τον χρόνο) είναι τσάμπα.

Em.Ti

Οι Ισραηλινοί το λατρεύουν το F-15. Αν δεν απατώμαι, είναι και οι μοναδικοί εκτός των ΗΠΑ που το έχουν χρησιμοποιήσει σε πολεμικές επιχειρήσεις και επιπλέον οι πρώτοι που το έπραξαν.

photographix

πολυ αναμενομενο, ισως οχι με τη μορφη αντικαταστασης παρτιδας F-35, αλλα φυσικα και χρειαζοντσι οι ισραηλινοι ενα αφος αεροπορικης υπεροχης της γενιας του F-35 που αν μη τι αλλο θα παρει τη σκυταλη απο τα υπαρχοντα F-15, ειτε για την πληρη αξιοποιηση των F-35 μεσω COMAO ειτε για ενισχυση της αεροπορικης υπεροχης εναντι των νεων δυνστοτητων των εν δυναμει αντιπαλων του ισραηλ. Δηλαδη χρειαζεται F-22 οποτε λογικα κανουν κουβεντα για νεα F-15 ,(ποσο κοντα αραγε στο προτυπο Silent Eagle ?) . Απο την αλλη μπορει να βλεπουν επισης οτι με μικροτερο αριθμο F-35 μπορουν να κανουν τη δουλεια τους (θετικη αξιολογηση απο την μεχρι τωρα εμπειρια) ιδιως συνεπικουρουμενα απο νεα F-15. Η μπορει να βλεπουν οτι η συνεχιζομενη επενδυση σε F35 δημουργει ανεπιθυμητα μακροχρονια κενα στις δυνατοτητες της αεροποριας τους δεδομενου του ρυθμου ολοκληρωσης του F35

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Απλές λύσεις εκσυγχρονισμού με μεγάλη απόδοση: Ψηφιοποίηση όλμων – A΄ Mέρος

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης – Πρώτο ΜέροςΑπό αμνημονεύτων χρόνων η διοίκηση στρατεύματος στη μάχη περιοριζόταν από τους παράγοντες της ισχύς των δυνάμεων, του χώρου...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Έρχεται η Παρλί! Πέφτουν υπογραφές και για τα Rafale, “έκπληκτοι” οι...

44
 Γύρω στις 25 Ιανουαρίου, θα έρθει στην Αθήνα η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραστεί, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό της στις...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 October #377

Αγορά 2.29

Related News

Έρχεται η Παρλί! Πέφτουν υπογραφές και για τα Rafale, “έκπληκτοι” οι Γάλλοι από την ελληνική ταχύτητα, στο καλύτερο σημείο ελληνογαλλικές σχέσεις

 Γύρω στις 25 Ιανουαρίου, θα έρθει στην Αθήνα η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραστεί, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό της στις...

Η πρόεδρος της Βουλής συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων για να προστατευτεί η χώρα από τον «ψυχικά ασταθή» Τραμπ

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για τη λήψη προφυλάξεων...

Στην Ταϊβάν εκπαιδεύονται όπως θα πολεμήσουν –και κρύβουν εκπλήξεις

Για την Ταϊβάν η νέα χρονιά μπήκε όπως έφυγε η προηγούμενη: με καθημερινές παραβιάσεις του νότιου τμήματος της Ζώνης Αναγνώρισης/Αεράμυνας (ADIZ) και την Κίνα...