14.1 C
Athens
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Μόνο 20 από τα 152 γερμανικά ελικόπτερα Tiger και NH90 είναι έτοιμα για επιχειρήσεις!

- Advertisement -

Οι πιλότοι του Γερμανικού Στρατού δεν μπορούν να πετάξουν τις απαραίτητες ώρες με τα ελικόπτερα Tiger και NH90, γιατί μόνο 20 κρίνονται έτοιμα για επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με την «Bild», που επικαλείται στοιχεία από την πρόσφατη απόρρητη ενημέρωση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας στους Γερμανούς βουλευτές, ο Γερμανικός Στρατός μπορεί να χρησιμοποιεί ανά πάσα στιγμή μόλις οκτώ από συνολικά 53 επιθετικά ελικόπτερα Tiger και μόνο 12 μεταφορικά ελικόπτερα NH90, από ένα σύνολο 99.

Χωρίς σημαντική βελτίωση οι άσχημοι δείκτες ετοιμότητας των κύριων οπλικών συστημάτων της Γερμανίας


Βασική αιτία για το φαινόμενο θεωρείται η αδυναμία της Airbus Helicopters Germany να εκτελεί στην ώρα της τους καθιερωμένους ελέγχους ασφαλείας. Η εταιρεία έχει αναλάβει το σχετικό έργο για το 50% των Tiger και το 90% των NH90. Οι έλεγχοι γίνονται μετά από κάθε 400 ώρες πτήσης στα Tiger και 600 στα NH90. Η χαμηλή διαθεσιμότητα έχει επιπτώσεις στην εκπαίδευση, κυρίως στους χειριστές των Tiger.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτό αποδεικνύει τόσο την αποτυχία της ιδιωτικοποίησης της συντήρησης αλλά και την αποτυχία της στήριξης σε ότι αφορά τα ανταλλακτικά των υπόψη ελικοπτέρων.
Και τα δικά μας τα 14 NH-90 είναι σε ανάλογη πτητική διαθεσιμότητα.

Σε ανάλογη γιατί κάποιος είχε φάει κόλλημα.

Ενώ εάν δεν είχε φάει θα ‘εξαφανίζονταν’ με μαγικό τρόπο τα προβλήματά τους; Θα έσβηνες κινητήρα έξω από την βάση και δεν θα χρειαζόταν να … προσευχηθείς για να ξαναπάρει;

Αν υπέγραφε FOS και παραλάμβανε τα υπόλοιπα, υποθέτω θα είχαν υψηλότερες διαθεσιμότητες από ότι έχουν σήμερα.

Τα ΝΗ-90 είχαν ανάλογη διαθεσιμότητα προτού αναλάβει υπουργός ο κάποιος.
Τα ελικόπτερα είναι προβληματικά γιατί απαιτούν μεγάλη τεχνική υποστήριξη, πράγμα αδύνατο σε μια χώρα όπως η δική μας , με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Ενω η εαβ κ λοιπες κρατικες αμυντικες βιομηχανιες πανε σφεντονα. Απλα οι γερμανοι αδιαφορουν για τον στρατο τους

Αν και εδώ επισημαίνεται συγκεκριμένα πως η ευθύνη αφορά την εταιρεία, το πρόβλημα της Γερμανίας είναι γενικότερο και δεν δείχνει κάποια εγγενή αποτυχία του οργανωτικού μοντέλου. Στο κάτω κάτω κάποιοι έλεγχοι μπορούν να γίνουν μονάχα από τον κατασκευαστή.

Oι Γερμανοι τα οπλα τα εχουν μονο για να τα εξαγουν

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Πολύ σωστά

Οταν λέμε πως τα γαλλογερμανικά όπλα ειναι σαβούρια, πανάκριβα στην χρήση και στην αγορά, μας λέτε κομπλέξικούς και αμερικανάκια.
Με τα λεφτά για τα άχρηστα NH-90 θα είχαμε αγοράσει υπερδιπλάσια Μπλακχώκ.
Mε τα λεφτά για 25 Μ2000-5 θα είχαμε αγοράσει 40 F16 Block52+ ή θα είχαμε εκσυγχρονίσει όλα τα F16 Block30/50

Στέργιος

Ότι του φανεί…. είναι σαβούρια από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα. Άλλο δεν είναι καλά άλλο δεν τα προσέχουμε διότι και τα αμερικάνικα όπλα αν δεν τα προσέξεις καπουτ. Τα “άχρηστα” NH-90 των σε Γαλλική υπηρεσία γιατί δεν έχουν πρόβλημα ας πούμε, ήταν τυχερή η παρτίδα ή μήπως τα προσέχουν. Τα Leopard 2Hel άχρηστα και αυτά εεεε; Τα Puma που έχουν σώσει πόσους ανθρώπους και αυτά άχρηστα;;;; Τα Mirage μάθε ότι τα προτιμούν από τα F-16 οι πιλότοι μας, αλλά μάλλον ξέρεις καλύτερα εσύ γιατί έχει ξαναγράψει τέτοια σχόλια. Τέλος πάντων δικαίωμά σου να γράφεις την γνώμη σου ωστόσο θα ήθελα λίγο να μου αναφέρεις αναλυτικά τις τιμές για αυτό που έγραψες “Mε τα λεφτά για 25 Μ2000-5 θα είχαμε αγοράσει 40 F16 Block52+ ή θα είχαμε εκσυγχρονίσει όλα τα F16 Block30/50”. 🙂

Σε ποιό πλανήτη γίνονται αυτά? Οι μηδενικές διαθεσιμότητες των NH-90 και το κόστος χρήσης το οποίο ειναι εφάμιλλο μαχητικού F-35 είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουνε όλοι οι χρήστες. Για τα Λεόπαρντ και τον μύθο του καλύτερου άρματος, σε παραπέμπου σε Τουρκικά Λεο σε Συρια που τα ανατινάζανε για πλάκα με αντιαρματικα του 70. Τα 170 Λεο2 Χελελενικ κοστίσανε 1,7 δισεκατομύρια με τιμές του 2000….. Τα Μιράζ τα έχουνε αγοράσει πλήν των Γάλλων, μόνο τριτοκοσμικές χώρες, τόσο καλά! Για τις τιμές των Μιραζ2000/5 που ήταν 45 εκατ χωρις όπλα ανα μαχητικό, δεν εχεις ακουσει τιποτα….

Μπερδεύεις τα άρματα. Τι σχέση έχει το a4 με το a6;
Το Rafale το προμηθεύτηκαν Αίγυπτος και Κατάρ, λέει αυτό κάτι για την αξία του;
Για τα -5 θα σου αντιγράψω τις εντυπώσεις κάποιου ποιο ειδικού: “Ακριβώς 15 χρόνια πριν, δοκιμάζαμε το πρωτότυπο -5 στην Ανδραβίδα, στο ΚΕΑΤ, και το RDY-2 “κένταγε”… Σαν να παίζεις ηλεκτρονικό παιχνίδι: οτιδήποτε κυκλοφορούσε μπροστά του, το έπιανε και το αποκάλυπτε. Πολύ συχνά, σε αποστάσεις πέραν των προδιαγραφών του.”

“κένταγε, σαν ηλεκτρονικό παιχνίδι!” Πολύ ειδικός ! Εχουνε περασει όμως και 15 χρόνια….

Τα 15 χρόνια έχουν περάσει ως χρόνος, όχι ως τεχνολογικό επίπεδο. Από τη στιγμή που το Μιράζ έχει απέναντί του τους ίδιους αντιπάλους που είχε και 15 χρόνια πριν, ποια η διαφορά;

Πάλι λάθος είσαι. Η τουρκική αεροπορία εκσυγχρόνισε όλα τα Block40/50, πρόγραμα ολοκληρώθηκε το 2015:
APG-68(V)9 multimode radar, colour cockpit displays and recorders, as well as new core avionics processors, the joint helmet-mounted cueing system, Link 16 data link, new identification-friend-or-foe transponders, AN/AVS-9 night-vision goggles, upgraded navigation systems, and the AN/ALQ-178(V)5+ electronic-warfare system.
Δυστηχως για εμάς τα Μ2000-5 είναι πολύ κατώτερα σε επιδόσεις απο τα τουρκικά f16.

“Πάλι”, καλό το ανέκδοτο.
Και τι απ’αυτά ακριβώς είναι τόσο καινούριο (το τουρκικό πρόγραμμα τρέχει εδώ και…ας πούμε αρκετά χρόνια) και ανατρέπει τις ισορροπίες σε σύγκριση με τα 2000-5; Το αντίστοιχο (κατά τόπους έως και υποδεέστερο) του RDY, APG-68V9; Το Link 16; Σαφώς και όχι, άλλωστε το 2k-5 έχει δικό του datalink. Το…IFF (εδώ γελάμε); Οι ΔΝΟ (εδώ συνεχίζουμε το γέλιο); Ή μήπως το “upgraded navigation” (σ’αυτό το σημείο έχουμε κάνει καινούριο συκώτι); ICMS MK3, δεν;

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Εγώ γιατί θυμάμαι ότι η ΠΑ δεν το παραλαμβάνει επειδή δεν πληρούσε τις προδιαγραφές;;; και μετά από παρεμβάσεις που έκανε η κατασκευάστρια εταιρία μόνο τότε το πήρε η ΠΑ?

Γουστάρουμε Μιραζ….
Τελεία.

ο καθένας με τα γούστα του. Κάποιοι γουστάρουνε… χοντρές.

Κ θα παρακαλουσες να σου αποδεσμευσουν οπλα την ωρα που οι γαλλοι σου δωσαν σκαλπ απλοχερα. Αν ειχες ενα ευρωπαικο gripen E με meteor κ λοιπα οπλα διαθεσιμα θα σε χαλαγε… Στις μπελαρες μπορεις να βαλεις σκαλπ, στις ffg x θα σου διναν τομαχωκ;

Ναι φίλε, τζάμπα μας δώσανε τα σκάλπ..,.άκου απλόχερα. Μήπως μας πληρώσανε κιόλας να τα πάρουμε. Δεν υπάρχουν άλλα ανάλογα όπλα στο δυτικό ολποστάσιο? Οι σκάλπ έγιναν προτεραιότητα και για το ναυτικό που δεν έχει αντιαεροπορική ομπρέλα και σύχρονες τορπίλες?

τζάμπα δεν τα έδωσαν οι γάλλοι, αλλά τα έδωσαν τουλάχιστον! ,την ώρα που οι αμερικανοί αρνούνταν να σου αποδεσμεύσουν τα πάντα.Για τράβα σήμερα να τους ζητήσεις από JASSM ή άντε με το καλό σιγά σιγά LRASM να στο πιστοποιήσει στα παλυαγαπήμένα σου f16 viper…
λες τους έχοσετ οτι είναι γερασμένοι, αλλά,σήμερα που μιλάμε, στα φ16 δεν έχεις ούτε χαρπουν ούτε slam er που σου τον αρνήθηκαν! όταν το ζήτησαμε….
επίσης το βράδυ των ιμίων f16 δεν πετούσαν με το καιρό, αλλά μιραζ ναι..
οπότε ,είτε γαλλικό,είτε αμερικανικο είτε απο τους εσκιμόους πρέπει να διαλέξεις αεροσκάφος που σε συμφέρει/ικανοποιεί συνολικά,ως πλατφόρμα οπλικών συστημάτων…

μεγάλο ψέμα που δεν πετούσαν τα φ16 στα Ημια

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Εδώ έχεις και ενα δίκιο πλην όμως η ουσία παραμένει και αυτή είναι ότι οι Ευρωπαίοι τα αμυντικά συστήματα δεν τα χουν για πόλεμο αλλά για παρελάσεις και Στη Συρία έριξαν και οι αμερικανοί και οι γάμοι σκαλί και 4ομαχωκ αλλά μόνο για τους σκαλί ακούστηκαν παράπονα και είχαν χαμηλότερη επυτιχια και υψηλή αστοχία υλικου

και στα επιπλέον 40 μονοκινητήρια,σημαντικό , τι θα βάζαμε για αντιπλοικούς ή κρουζ?αποδέσμευσαν τίποτα που το χουμε κρυφό?

Τους γερασμένους έξοσετ μπορούνε να τους φέρουνε μόνο οι παλιατζούρες τα EGM\BGM που έχουν ραντάρ της πλάκας, άχρηστο την δεκαετία του 90. Δηλαδή 2 φορες μας πιάσανε κοροιδο οι φιλοι μας οι Γαλλοι.

Spirit

Παυλίδης επί το έργο, τρίπτυχο, ψέμα, ανακρίβεια, ασχετοσύνη…
Δεν του κάνουν οι ΑΜ39, μας αποδέσμευσαν οι ΗΠΑ καλύτερο, δεν του κάνουν οι Scalp οι αμερικάνοι μας έδωσαν καλύτερους.
Δεν του κάνει το ICMS, μας έδωσαν κάτι καλύτερο… ρε άιντε…

Τα EGM\BGM φέρουνε το χειρότερο ραντάρ απο όλα τα αεροσκάφοι της ΠΑ. Και ποτέ δεν ικανοποίησε την πολεμική αεροπορια. Συνεχισε την προπαγανδα σου, ξεκασμένε,.

Βρε άνθρωπε, ειλικρινά. Δεν σε ξέρω και δεν θέλω να έλθουμε σε αντιπαράθεση αλλά ούτε στην πρεσβεία των ΗΠΑ να δούλευες δεν θα έλεγες τέτοιες ανακρίβειες

Κωνσταντίνος

Η Γερμανία δεν έχει ανάγκη από διαθεσιμοτητες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Διοχετευουν τα χρήματα σε κοινωνικές παροχές και πουλάνε θεωρία στην Ελλάδα που είναι ο ορισμός της σφιγγοφωλιας από θέμα γειτονίας.

Μιχάλης

Αυτοί έτσι κι αλλιώς δεν έχουν εξωτερικούς κινδύνους.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

27
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -

ΠΤΗΣΗ 2017 June #373

Αγορά 2.29
- Advertisement -

ΠΤΗΣΗ 2020 June

Αγορά 4.49

Related News

Ξεκίνησε η τροφοδοσία της Ελλάδας με φυσικό αέριο από τον αγωγό ΤΑΡ

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Την έναρξη τροφοδοσίας της Ελλάδας με φυσικό αέριο από τον αγωγό ΤΑΡ ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού και σε...

“Κυβίστηση” Τραμπ: υπόσχεται ομαλή μετάβαση εξουσίας, ενώ το Κονγκρέσο επικύρωσε την εκλογή Μπάιντεν

ΑΠΕ-ΜΠΕ:Ο Τραμπ παραδέχθηκε σήμερα ότι η προεδρική του θητεία έχει τελειώσει και υπόσχεται «συντεταγμένη μετάβαση», σύμφωνα με ανακοίνωση στον λογαριασμό του εκπροσώπου του Λευκού...

Τρία E-2D Advanced Hawkeye αγοράζει η Γαλλία

Έως το 2028 εκτιμάται ότι θα παραλάβει η Γαλλία τα 3 Ε-2D Advanced Hawkeye που παρήγγειλε χθες. Η υπογραφή της σχετικής επιστολής αποδοχής (LOA)...