Στη Φινλανδία τα Super Hornet για τον διαγωνισμό HX Challenge

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 74
  •  
  •  

Η άφιξη στις 19 Φεβρουαρίου στην αεροπορική βάση Pirkkala της Φινλανδίας τριών F/A-18 Super Hornets σηματοδοτεί την έναρξη αξιολόγησης της πρότασης της Boeing για τον διαγωνισμό HX Challenge για το νέο μαχητικό της σκανδιναβικής χώρας.

Η Boeing έφτασε με αυτοπεποίθηση στον φινλανδικό διαγωνισμό θεωρώντας πως η πρότασή της για την αντικατάσταση των F/A-18C/D με τα νεώτερα F/A-18E έχει σημαντικά πλεονεκτήματα. Μαζί με τα δύο μαχητικά Super Hornet (ένα μονοθέσιο κι ένα διθέσιο) έφτασε στην Pirkkala κι ένα F-18G Growler το οποίο η Boeing προωθεί δυναμικά στον διαγωνισμό της Φινλανδίας.

Η αντιπρόεδρος της Διεθνούς Στρατηγικής Συνεργασίας της Boeing Defence, Space and Security, Maria Laine, δήλωσε: “η ισχυρή συνεργασία Φινλανδίας και Boeing ξεκίνησε πριν 30 χρόνια όταν τα πρώτα F/A-18 τέθηκαν σε υπηρεσία με την Φινλανδική Αεροπορία”.
Η Boeing δηλώνει με εμπιστοσύνη πως η καταλληλότερη επιλογή για την Φινλανδία είναι ένα μίγμα Super Hornet Block III και Growlers, εξασφαλίζοντας αμοιβαία συνεργασία για ερχόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με την εταιρία, η επιλογή του μαχητικού της είναι εξαιρετική για τις σκληρές συνθήκες της Φινλανδίας και τα απομονωμένα αεροδρόμια. Το Super Hornet Block IIΙ προσφέρει σημαντική αναβάθμιση σε σύγκριση με την υπάρχουσα πλατφόρμα και είναι ανοιχτό σε μελλοντικές αναβαθμίσεις για να μείνει στην αιχμή της τεχνολογίας στο μέλλον.

Επιθετική προώθηση του EA-18G Growler στη Φινλανδία – επίσημη πρώτη

Το γεγονός πως η Φινλανδική Αεροπορία επιχειρεί ήδη με F/A-18 Hornet εξασφαλίζει μεγάλες οικονομίες κλίμακας, με την Boeing να διαβεβαιώνει πως το 60% της υποδομής υπάρχει ήδη ενώ και το F-18G Growler μοιράζεται 90% κοινά απάρτια με το F/A-18E. H επιλογή του σημαίνει σημαντικές εκπτώσεις κόστους σε σχέση με άλλα μαχητικά, που η υποδομή τεχνικής υποστήριξης πρέπει να στηθεί από την αρχή.

Η Boeing προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο πακέτο εκπαίδευσης χειριστών και τεχνιτών για τα νέα μαχητικά, εκτεινόμενο για πάνω από 20 χρόνια ενώ υπόσχεται πως το πέρασμα από το παλιό F/A-18C/D στο νεώτερο F/A-18E Super Hornet θα είναι εύκολο λόγω της ομοιότητας συστημάτων και διαδικασιών.

Η Φινλανδία ξεκινά την αξιολόγηση των 5 υποψηφίων νέων μαχητικών για την αντικατάσταση του F/A-18C/D Hornet

Το πρόγραμμα HX Challenge είναι ένας διαγωνισμός για την αντικατάσταση των 67 μαχητικών F/A-18 Hornet που αποτελούν τον στόλο αναχαιτίσεως της Φινλανδικής Αεροπορίας. Το 2015 η κυβέρνηση αφιέρωσε 10 δισεκατομμύρια Ευρώ για την αντικατάστασή τους καλώντας σε διαγωνιστική διαδικασία τα F/A-18E/F Super Hornet της Boeing, το Dassault Rafale D/E, το Eurofighter Typhoon Tranche 3A, το JAS 39 Gripen E/F της Saab και το F-35 Lightning II της Lockheed Martin.

Πηγή: Key.Aero


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 74
  •  
  •  

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
photographix Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
photographix
Member
Trusted Member
photographix

Αεροπλαναρα