25.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Εκσυγχρονισμός (ή αντικατάσταση) των UAV Sperwer του ΕΣ, μπαίνει επιτέλους σε φάση...

Εκσυγχρονισμός (ή αντικατάσταση) των UAV Sperwer του ΕΣ, μπαίνει επιτέλους σε φάση υλοποίησης;

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Πολύ πρόσφατα είχαμε γράψει ένα άρθρο που αφορούσε στην πρόθεση του ΕΣ να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των UAV Sperwer. Τα τελευταία ήταν κάποτε μια από τις πλέον πρωτοποριακές προμήθειες του ΕΣ, που πέρασε από τα ελαφρά ελικοφόρα … παρατήρησης, και τις τακτικές του Β’ ΠΠ και του Βιετνάμ, στα σύγχρονα μέσα.

Το ΓΕΣ εξετάζει αναβάθμιση των ελληνικών UAV Sperwer, θα εμπλακούν ελληνικές εταιρείες;

Η εμπειρία που αποκόμισε το ΕΣ από τα Sperwer είναι σημαντική. Πλέον γνωρίζει πολύ καλά την εντυπωσιακή χρησιμότητα των UAV, και είναι σαφές πως τα μέσα αυτά είναι αναπάσπαστο κομμάτι των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του. Πρέπει όμως να τονίσουμε ένα γεγονός. Πρωτοποριακά μεν τα Sperwer, προβληματικά δε. Σημειώνουμε πως ο ΕΣ έχει ένα εξαίρετο track record των μέσων αυτών, όταν σε άλλους στρατούς, τα Sperwer έπεφταν σαν το … χαλάζι.

Ενημέρωση για την υποστήριξη-αναβάθμιση των ΜΕΑ Sperwer του ΕΣ

Φυσικά και ο ΕΣ είχε απότομες … προσγειώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα στελέχη του δεν τα πήγαν εξαίρετα με ένα σύστημα που πλέον είναι παρωχημένο. Αν και η δυνατότητα της σχεδόν κάθετης αποπροσγείωσης είναι σπάνια, εντούτοις, το μέσο υστερεί σε ηλεκτρο-οπτικά, σε αξιοπιστία, σε ποσοστά διαθεσιμότητας, αλλά και το βασικότερο, σε διασύνδεση με τη βάση του. Θυμίζουμε πως οι αγαπητοί μας γείτονες έχουν κάνει άλματα στο θέμα του ηλεκτρονικού πολέμου.

Τελικά όμως το ΓΕΣ σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ προχωρά σε μελέτες για τον εκσυγχρονισμό ή αντικατάσταση των Sperwer. Έτσι το Φεβρουάριο προχώρησε σε έκδοση προδιαγραφών για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος, αν και θα μπορούσαμε να το πούμε και αντικατάσταση.

Πτώση UAV Sperwer του Ελληνικού Στρατού στην Θράκη (UPDATE)

Οι προδιαγραφές που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και αναφέρονται στα μη επανδρωμένα UAV Sperwer που επιχειρεί ο Ελληνικός Στρατός περιγράφουν αναλυτικά την απαίτηση του ΓΕΣ για ένα σύγχρονο και εντελώς νέου τύπου UAV που έχει ανάγκη ο Ε.Σ για το μέλλον.

Βέβαια είναι σχετικά αδόκιμο, καθώς πολλές από τις νέες αυτές τεχνικές απαιτήσεις των UAV αναφέρονται, ως αναβάθμιση των Sperwer την στιγμή που μάλλον ζητείται ένα νέο και εντελώς διαφορετικό UAV,  που προφανώς θα λειτουργεί από διάδρομο αποπροσγείωσης και όχι από καταπέλτη. Υπάρχει λοιπόν η θέληση του ΕΣ το πρόγραμμα να αφορά την μελλοντική αντικατάσταση των Sperwer και όχι την αναβάθμισή τους.

Sperwer κατά την ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΣΑ-2016»

Το πρόγραμμα για την αναβάθμιση/ αντικατάσταση των Sperwer είναι σημαντικό και αφορά κατ’ ουσία νέα προμήθεια μη επανδρωμένων UAV διαθέτοντας έναν καθόλου ευκαταφρόνητο  προϋπολογισμό άνω των 50 εκ. Ευρώ. Βέβαια, πρέπει να πούμε πως η Γαλλία “αναβαθμίζει” τα Sperwer αγοράζοντας τα UAV Patroller και τα βάζει στη θέση των παλαίμαχων Sperwer.

To Patroller σε σχέση με το Sperwer είναι ένα πραγματικό άλμα. Ικανότατο MALE, μπορεί να συνδυαστεί με τους σταθμούς βάσης του Sperwer MkII. To θέμα είναι πως η Ελλάδα έχει σε υπηρεσία το MkI, που σημαίνει πως οι σταθμοί βάσης δεν μπορούν να συνδυαστούν με το Patroller, εκτός κι αν τύχουν και αυτοί με τη σειρά τους ευρείας αναβάθμισης.

Ο Καναδάς θέλει να αποκτήσει οπλισμένα ΜΕΑ

Ο χαρακτηρισμός δε αναβάθμιση δεν αποκλείει και προσδιορισμό υπέρ του υπάρχοντος κατασκευαστή, έστω και αν  τελικά αφορά κάποιο από τα νεότερα προϊόντα του (όπως πχ το Patroller), αφού συνδέεται άμεσα το οποιοδήποτε μελλοντικό πρόγραμμα UAV με το Sperwer.

Επίσης, η λογική της επαναχρησιμοποίησης κάποιου από τον υπάρχοντα έστω και σε περιορισμένο βαθμό βοηθητικό εξοπλισμό των συστημάτων UAV Sperwer (ο οποίος θα είναι πραγματικά πεπαλαιωμένος έχοντας διανύσει τουλάχιστον μια 20ετία)  δύναται να παρέχει προβάδισμα στον συγκεκριμένο κατασκευαστή, ίσως μια ακόμη επιβεβαίωση της πολύ καλής ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας. Κάτι τέτοιο βέβαια θα προϋπέθετε τη διακρατική σύμφωνία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να έχουμε διαγωνισμό.

Τον Δεκέμβριο παραδίδονται τα πρώτα drones Patroller στον Γαλλικό Στρατό

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες για πιθανή εμπλοκή της NSPA του ΝΑΤΟ,  η οποία έχει ως κύριο στόχο την παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης για επιλεγμένα οπλικά συστήματα (Patriot, Hawk, κλπ) και ιπτάμενα μέσα  (ελικόπτερα, κινητήρες, κλπ) των κρατών μελών της συμμαχίας. Εδώ πρέπει να πούμε πως η NSPA δεν μπορεί να βοηθήσει στη προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων.

Τα κράτη μέλη του NATO και της Ε.Ε. χρησιμοποιούν άλλους οργανισμούς όπως ο OCCAR, εφόσον θέλουν να πραγματοποιήσουν μια νέα προμήθεια οπλικού συστήματος, συνήθως μέσω διαμορφωμένου κοινού και συνεργατικού προγράμματος. Συνεπώς, το ΓΕΣ πρέπει να έχει ήδη σχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει στην προμήθεια, καθώς πρόκειται ίσως για μια από τις μεγαλύτερες του Ελληνικού Στρατού τα τελευταία χρόνια . Δεν αποκλείεται δε, η προμήθεια αυτή να χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκούς Πόρους, καθώς αφορά και την ασφάλεια των Ευρωπαϊκών Συνόρων.

Η Γαλλία θέλει να εξοπλίσει το Patroller

Πρέπει να πούμε πως το θέμα UAV είναι σημαντικό, και οφείλει η χώρα μας να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη ελληνικής κατασκευής μέσων. Όπως και ο ίδιος ο ΥΠΕΘΑ έχει δηλώσει, η χώρα μας πρέπει να γίνει αυτάρκης στον τομέα αυτό, όπως έχει γίνει, αργά και μεθοδικά, η Τουρκία. Καλό είναι λοιπόν, να υπάρχει σημαντική εμπλοκή ελληνικών εταιρειών στη διαδικασία. Αν το ΓΕΣ επιθυμεί το Patroller, ας προχωρήσει με όποια νόμιμη διαδικασία προβλέπεται, αλλά με εμπλοκή ΚΑΙ ελληνικών εταιρειών.

Η Αίγυπτος θέλει Rafale, SCALP-EG, Cougar και Patroller αλλά δεν βιάζεται για Gowind

Επίσης, κάποια στιγμή, είτε το ΓΕΣ, είτε το ΓΕΝ είτε το ΓΕΑ, είτε ακόμη και το ΓΕΕΘΑ, πρέπει να εμπιστευτούν μια από τις αμιγώς ελληνικές προσπάθειες. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ελληνικά UAV είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους, και οι δυνατότητές τους θα κάνουν τα Bayraktar να μοιάζουν πολύ “λίγα”. Έχουμε εταιρείες με εξαιρειτκές δυνατότητες στα ηλεκτροοπτικά (MILTECH, THEON, IDE κα) και στις ζεύξεις δεδομένος/επικοινωνίες (IDE), μπορούν να κάνουν θαύματα. Ας τις εμπιστευτούμε κάποια στιγμή, έστω κι αν είναι …ιδιωτικές. Μόνο η Βόρεια Κορέα έχει αμιγώς κρατικές αμυντικές βιομηχανίες. Όλες οι άλλες χώρες προχωρούν στην άμυνα κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

60 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
60 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
npo

Ίσως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κονδύλια της ΕΕ ωστε να αντικατασταθούν τα Sperwer με Patroller, αλλά θα πρέπει να τα βαφτίσουμε είτε ΛΣ/ΕΛ-ΑΚΤ ή ΕΛΑΣ/Border Control κι όχι ΕΣ.

phormio

Εξαιρετικη λυση και σχετικα ευκολο να γινει. Ποιος θα το κανει ομως; Ειναι καθικον της ηγεσιας να ενημερωνει το διπλωματικο σωμα για επιχειρησιακες αναγκες που μπορουν να καλυφθουν μ αυτον τον τροπο. Εχουμρ ομως ηγεσια που ενημερωνεται, μορφωνεται και σχεδιαζει; Ή ειμαστε μονο γισ παρελασεις και ποιος να παρει ποια θεσουλα;

Αυτο ειναι 100% ευθυνη των αξιωματικων. Οι βουλευταδες δεν ασχολουνται με διαπραγματευσεις με την Ευρωπαικη Επιτροπη, αλλα οι επαγγελματιες του υπουργειου εξωτερικων. Οι δε διπλωματες δεν εχουν ευθυνη να κανουν τους σχεδιασμους και αναλυσεις του πενταγωνου. Αρα ποιος φταιει;

ShadowMan

και τι εγινε? αν γινει πόλεμος θα μας απαγορεύσει κανεις να τα χρησιμοποιήσουμε? ή θα το μαρτυρήσουμε εμεις?

npo

H EE δεν χρηματοδοτεί αμυντικές προμήθειες. Προφανώς σε περίπτωση πολέμου τα χρησιμοποιείς, αλλά θα πρέπει και σε καιρό ειρήνης να τα δουλεύει στρατιωτικό προσωπικό (βαπτισμένο ή μετατεθειμένο στην ΕΛΑΣ ας πούμε) ωστε να ξέρει να τα δουλεύει.

stefanos

Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί αμιγώς στρατιωτικά προγράμματα μετά το 2017 (PESCO) και πριν το 2017 προγράμματα που είχαν διττή εφαρμογή (πολιτική πρώτα και στρατιωτική δευτερεύουσα), Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαμε σαν χώρα να έχουμε κλείσει πολλές τρύπες με τη διττή εφαρμογή σε πάρα πολλά πράγματα τόσον καιρό τώρα!

commenter

Οι Τούρκοι πήραν χρηματοδότηση από την ΕΕ για τεθωρακισμένα και τα έδωσαν στη Στρατοχωροφυλακή. Εσύ λες ότι θα πρέπει να τα δώσουμε στο ΛΣ. Γιατί τόση ηττοπάθεια;

npo

δες απάντηση πιο πάνω.

Gunner

Το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι ιδιωτικές οι ελληνικές εταιρίες αλλά ότι μάλλον είναι αναξιόπιστες ως προμηθευτές.

randomname

Όσες ελληνικές ιδιωτικές αμυντικές εταιρίες υπάρχουν, υπάρχουν ξεκάθαρα λόγο εξαγωγών στο εξωτερικό. Σηκώνουν οι πελάτες από το εξωτερικό αναξιόπιστους προμηθευτές;

Gunner

Αυτή είναι η οπτική των ΕΔ, όχι η δίκη μου. Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή στην αγορά εξοπλισμού από το εξωτερικό και όχι από Ελληνικές εταιρίες. Το Sperwer δεν έπρεπε να έχει αγοραστεί εάν δεν ίσχυε το παραπάνω. Έπρεπε να έχουν καλυφθεί οι ανάγκες ΟΛΩΝ των ΕΔ από το ΜΕΑ Πήγασος, το οποίο έπρεπε να έχει δεχτεί χρηματοδότηση και από τους 3 κλάδους των ΕΔ και να πραγματοποιεί αποστολές επιτήρησης από το 2000 και μετά.

nikos01

Δεν είναι αναξιόπιστες, απλά τα “‘άλλα καλά” από το εξωτερικό είναι περισσότερα για αυτούς που αποφασίζουν.

commenter

Αναξιόπιστες εταιρίες που πουλάνε σε Ευρωπαϊκά σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις, στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Μάλιστα. Μήπως τα έχουμε μπλέξει λίγο με τους δημόσιους υπάλληλους και τους ιδιωτικούς; Με τις κρατικοδίαιτες εταιρίες και εκείνες που λειτουργούν από μόνες τους;

Gunner

Μην τον λες σε μένα, πες το στις ΕΔ. Υπόθεση κάνω βλέποντας το πως κινούνται εξοπλιστικά.

Vassilis13

Αντικατάσταση κ οπλισμένα. Επιτέλους οπλισμένα uav κ να έχουμε για αρχή καμία 50αρια κ μετά να πάμε σε τριψήφιο αριθμό

Alexandros

Καλά κάτσε να τα δούμε πρώτα τα ελληνικά, να τα δοκιμάσουμε και να τα αποκτήσουμε και μετά ας πούμε “λίγα” τα Τουρκικά που ήδη πετάνε

alexmark

Kάποιοι συντάκτες εδώ κάποιες φορές καταλήγουν σε υπερβολικές διατυπώσεις.. .Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή και αν υπάρξει κάποιο πρωτότυπο πως είστε βέβαιοι ότι τελικά θα μπεί σε παραγωγή; Ο Πήγασος σχεδιάστηκε στην αρχή της δεκαετίας του 80, μήπως θυμάστε πότε μπήκε σε παραγωγή στο ΚΕΑ; Tα περί “λίγων” bayractar τα προσπερνώ χωρίς να τα σχολιάσω! Αλήθεια εσείς δε δηλώνατε σε παλαιότερο άρθρο πως το Akinci αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο ακόμη και από το F-35;

gdmast

Στον “ΠΗΓΑΣΟΣ”, υπήρξε εμπλοκή και της Π.Α. και της ΕΑΒ. Άρα θα έμπαινε εξ’ ορισμού σε παραγωγή. Βέβαια σταματήσαμε την εξέλιξή του. Αν όχι, μια χαρά θα ήταν τώρα το ΠΗΓΑΣΟΣ IV ή V ας πούμε και δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε χρυσούς τους Ισραηλινούς ή όποιον άλλο. Αλλά….
Προς τον φίλο παραπάνω, το Acinci έχει δορυφορική πλοήγηση και γι’ αυτό είναι δύσκολο να παρεμβληθεί.

SAAB

Να πάρουμε ένα που μεταφέρει και τηλεκατευθυνόμενα πυρομαχικά.
MQ-9 Reaper πχ

phormio

“γνωρίζουμε πολύ καλά πως ελληνικά UAV είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους, και οι δυνατότητές τους θα κάνουν τα Bayraktar να μοιάζουν πολύ “λίγα”.” Κυριοι ειστε δημοσιογραφοι. Που στηριζεται η ανω διατυπωση; Οι δε Τουρκοι, με τα “λιγα” Bayraktar, σχεδιαζουν και επενδυουν σε uav 20 χρονια τωρα και επιχειρουν σε πραγματικες εκστρατειες εδω και 6 χρονια. Δεν βγηκε κανενα συστημα τους ξαφνικα εν μια νυκτι. Εκατομμυρια επενδυσεις, δεκαδες χιλιαδες εργατοωρες, χροηια αναπτυξης, χρονια δοκιμων. Ετσι παραγονται οπλικα συστηματα σε ολο τον πλανητη. Που ειναι αυτο το κρυμμενο ελληνικο uav, που λογικα θα εχει χρονια αναπτυξης πισω του; Σαν δημοσιογραφοι πρεπει… Read more »

gdmast

Η Ελλάδα δεν ξεκινάει από το 0. Έχει εμπειρία κατασκευής uav από τα τέλη των 80’s. Και από τότε, εξελίχθηκαν και κάποιες ιδιωτικές εταιρείες ως εκ των κορυφαίων στον κόσμο σε κάποια επιμέρους συστήματα. Αρκεί να τους καλέσεις όλους και να τους συντονίσεις.
Αν πας στην Τουρκία και αγοράσεις μια εγχώρια τηλεόραση (δύο μάρκες έχουν), θα δεις ακριβώς τι φτιάχνουν οι δίπλα.

ShadowMan

ή για μπες σε ενα φορουμ με κυνηγούς και ρώτα αν θα αγόραζαν μπερέτα από αυτές που φτιάχνονται στη Τουρκία και πόσοι το μετάνιωσαν….

phormio

Απο διπλα δεν αγοραζω ουτε καρφιτσα, επομενως δεν ξερω. Ουτε θα παρω ποτε για να μαθω. Αυτο που ξερω ειναι οτι αγορασα την ebook εκδοση του The Economics of the Global Defence Industry, για το ετος 2019. Οι κορυφαιες εταιριες που εχουμε κανουν μικρους τζιρους και ειναι πολυ απλα μικρες εταιριες. Ειμαστε πιο πισω ακομα και απο κατι Τσεχιες που ειχαν παγωσει για 20 χρονια το R&D και ειχαν σκουριασει οι πολεμικες βιομηχανιες τους. Δεν ειμαστε κορυφαιοι σε κανεναν κλαδο και για κανενα προιον. Miltech, IDE κλπ ειναι αξιες εταιριες και μπραβο τους. Στον παγκοσμιο ανταγωνισμο ομως, ειναι σαν να… Read more »

phormio

Να δωθει εστω και ενα ευρω για συστημα που απετυχε να αξιοποιηθει κανονικα το 2005, ηταν ξεπερασμενο κατα τη χρονια εισαγωγης του, εχει αποσυρθει απο καθε χρηστη του και κοστιζει 15,000 ευρω ανα ωρα πτησης… ε ειναι εγκλημα!

Επαναλαμβανω , 15 χιλιαρικα ανα ωρα για τη σαβουρα.

Captain_Kal

To Sperwer έχει κόστος χρήσης 15 χιλιάδες ή το Patroller?

phormio

Sperwer. Προτου παρουμε οποιοδηποτε καινουριο πρεπει να ελεγξουμε απο πριν το κοστος ανα ωρα πτησης. Οχι οτι νοιαζεται κανεις βεβαια

Captain_Kal

Νομίζω ότι είναι υπερβολική η εκτίμηση σας. Πως φτάσατε σε αυτό το συμπέρασμα?

phormio

Captain_Kal Captain_Kal δεν εφτασα εγω σε καποιο συμπερασμα. Ειναι επισημα νουμερα απο ΦΕΚ

https://www.e-nomothesia.gr/kat-enoples-dynameis/upourgike-apophase-ph-800-373010-s-439-2018.html

Captain_Kal

Σας ευχαριστώ πολύ!! Με αυτό που διαβάζω, ίσως θα ήταν καλύτερο να στέλναμε C-130, για τις αναγνωρίσεις!!! (Οπότε δεν αφορά, ίσως το κόστος της καθ’ αυτής πτήσης, αλλά γενικά της μεταφοράς όλου του συστήματος, από σημείο σε σημείο)!!!

ShadowMan

Και πάλι με διακτινισμό το μεταφέρουν?? ή με C130??

ETS

Το sperwer .Εχει δημοσιευτει το κοστος απο το ΓΕΣ.

milman

Δεν ξέρω για το UAV , αλλά ο Mike Oldfield είναι εξαιρετικός!

randomname

Από τους λίγους τομείς που υπάρχουν όντως ελληνικές εταιρίες που ρεαλιστικά θα μπορούσαν να αναλάβουν όλο το σκάφος πέρα απο τον κινητήρα. Και κυρίως, ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ήδη πετάξει και προσγειώσει uav τα τελευταία χρόνια.
Αν δεν αποτελέσει η αντικατάσταση των spewer έναυσμα για κάτι ελληνικό τότε δεν θα φτιαχτεί τίποτα ποτέ.

Ilias_Skaltsiotis

Θεωρητιμα, υπάρχει και ελληνικός κινητηρας, αλλά χρειάζονται μια γραμμή παραγωγής για 500 κινητήρες για να είναι οικονομικά βιώσιμος
https://www.viadiplomacy.gr/apoklistiko-stv-100tp-o-protos-ellinikos-kinitiras-turboprop-ine-gegonos/
http://www.stuttgart.engineering/ordering/

randomname

Με τέτοιο site υπό κατάρευση, δεν ξέρω κατα πόσο υπάρχει ακόμα η εταιρία.

Ilias_Skaltsiotis

Προφανώς έχουν/είχαν ένα πρωτότυπο και προσπαθούν να βρουν κεφαλαία για να ξεκινήσουν την παραγωγή. Πέρσι δεν υπήρχε καν το κομμάτι με την δυνατότητα προπαραγγελείας και η ανάλυση του κόστους για την έναρξη της βιομηχανικής παραγωγής.
Πάντως πιστεύω ότι θα άξιζε τον κόπο να γίνει μια διερεύνηση των πραγματικών δυνατοτήτων του κινητήρα και αν είναι κοντά σε αυτά που ισχυρίζονται, να γίνει χρηματοδότηση μέσω της τοποθέτησής του σε ελληνικά ΜΕΑ και κατασκευής του στην Ελλάδα.

evaggelos

γνωμη μου εφοσον καβατζωσαμε τα heron να παμε σε hermes 900 να μας παει καλα και η ελληνο εβραικη φιλια.

Terafox

Πολύ Καλό άρθρο, περιμένουμε και συνέχεια.

Έχουμε εταιρείες με εξαιρετικές δυνατότητες στα ηλεκτροοπτικά (MILTECH, THEON, IDE, κα) και στις ζεύξεις δεδομένος/επικοινωνίες (IDE), μπορούν να κάνουν θαύματα.
Σωστότατος, μόνο ελπίζουμε οι δηλώσεις των κυβερνώντων να γίνουν πράξη αυτή την φορά, να μην μείνουν στα χαρτιά και μην απαξιωθούν αυτές οι προσπάθειες.
Να δούμε τι λαγό θα βγάλει η συνεργασία των ΑΠΘ-ΕΜΡ&Σ, IDE, CTF, GeoSense, MLS κ.ά, το Δεκέμβρη είχαν προαναγγείλει, δια στόματος το κ. Υάκινθου, κάτι πολύ μεγαλύτερο, εντυπωσιακότερο, ταχύτερο (με τζετ κινητήρα) και θα έχει δυνατότητα να σηκώνει πολύ μεγαλύτερο βάρος, και όλα Ελληνικά! Πλησιάζουμε το deadline, ίδωμεν!!

Fingolfin

Για αυτό άρχισε να ακούγεται το όνομα της Safran για εγκατάσταση μονάδας στην Ελλάδα; Πάντως τα patroller δεν είναι και φθηνά. Πάντως από ό,τι φαίνεται με τους Γάλλους δε θα συνεργαστούμε μόνο για τις φρεγάτες.

https://www.kathimerini.gr/1075551/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/synthrhsh-kinhthrwn-aeroskafwn-sthn-ellada
comment image

Makis

Σίγουρα θα υπάρχουν χώρες/οργανισμοί με μικρό πορτοφόλι που ακόμα και αυτά τα συστήματα θα τους είναι χρήσιμα.

npo

“Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ελληνικά UAV είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους, και οι δυνατότητές τους θα κάνουν τα Bayraktar να μοιάζουν πολύ “λίγα”. ”

Τώρα το είδα…
ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΟΥΛ.

Η ΠΤΗΣΗ λέει στους αναγνώστες της πως οι σχεδιαστικές και κατασκευαστικές δυνατότητες έρχονται δια επιφοιτήσεως, ή επειδή έχουμε “ανώτερο DNA”, όχι με κόπο, επιμονή και οργανωμένη δουλειά σε βάθος χρόνου..

Tarkan1

Why the reason reject my post all the time.
#
AKINCI UAV Documentary released…. Enjoy
https://www.youtube.com/watch?v=UEec_EbJgfU&feature=youtu.be
|
|
,comment image

Captain_Kal

Του χρόνου μακέτες και αφίσες θα τρως, γιατί δε θα βρίσκεις τίποτε άλλο!!

npo

Όταν λέτε “τα ελληνικά UAV είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους” μιλάτε για προμήθεια? Πχ, heron ή patroller? Αν ναι, λάθος κατάλαβα, κι εγώ κι άλλοι. Όπως το γράψατε φαίνεται σαν να μιλάτε για Ελληνική κατασκευή.

npo

Να σας το πω αγγλικά να γίνει περισσότερο κατανοητό.

Extraordinary claims require extraordinary proof.

Ενώ δεν φτιάχνουμε ούτε χαρταετό, ξαφνικά να σχεδιάσουμε και να βγάλουμε σε παραγωγή με την μία UAV καλύτερο απ το Bayractar που δεν θα κοστίζει όσο ένα διαστημόπλοιο βαθέως διαστήματος είναι ένας εξαιρετικά ασυνήθης ισχυρισμός, τουλάχιστον για οποιονδήποτε έχει μια ιδέα απο βιομηχανική παραγωγή.
Οπότε θα περιμένουμε τις αποδείξεις αγαπητή ΠΤΗΣΗ. Δεν κρατάω μεγάλο καλάθι πάντως.

phormio

Ευγε φιλτατε!

Εμεις που ειμαστε μαγκες θα παμε κατευθειαν απο το spitfire στο phantom μεσα στη χρονια.

Μια φορα με εχωσαν στη δουλεια για δοκιμες νεου προιοντος.6 χρονια για να βγαλεις μια σχετικα απλα ιατροτεχνολογικη συσκευη. Σκεψου να ηταν και οπλικο συστημα.

BGK

Η επιθετική τοποθέτηση του npo npo οφείλεται στο “Ελληνικό UAV” που θα κάνει το Bayraktar να φαίνεται “λίγο”.

Φυσικά και δεν είναι σωστή τέτοια επίθεση, τουλαχιστον μέχρι να γίνετε πιο συγκεκριμένοι. Διοτι αν δεν γίνετε, δίνετε βάση για ειρωνικά σχόλια.
Αλήθεια, σε ποιο αναφέρεστε; Παρακαλώ αναφέρατε τόσο το μέσο, όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ανώτερο από ένα Bayraktar.

BGK

Δεν αντιλέγει κανεις σε αυτό. Αλλά από την άλλη, από την στιγμή που το γράψατε έστω και πλαγίως, θα πρεπει και να το πείτε. Αλλιώς καλό θα ήταν να μην το αναφέρατε.

Αλήθεια, για ποια ελληνική προσπάθεια μιλάτε; Δεν είναι δα και το “απόρρητο” του κράτους.

npo

Διαλέγετε προσεκτικά?
Θα δούμε. Σας έχουμε ήδη στην γωνία περιμένοντας τα AB απο τον αγαπητό μπαρμπα Σάμ, τώρα περιμένουμε και τα σούπερ uav εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής..

έπεα πτερόεντα, αλλά scripta manent

kK19641970

Μην βιάζεστε ρε παιδιά και κατηγορείτε αβασάνιστα τους πάντες και τα πάντα. Έλεος πια με τα κατορθώματα των μεμέτηδων. Συμφωνώ ότι έχουν προχωρήσει πολύ ,αλλά μιλάμε για εμάς που έχουμε περάσει 10 ολόκληρα χρόνια πείνας και αυτούς που πέρασαν μια περίοδο άνθησης και έχουν ένα καθεστώς που απαγορεύει τον οικονομικό έλεγχο ,η ιδιοκτήτες των αμυντικών βιομηχανιών είναι σόι του σουλτάνου, και απαγορεύονται οι απεργίες. Μην αμφισβητείτε τους πάντες και τα πάντα, ακόμα και αν δεν είναι όλα τόσο τέλεια στη χώρα μας και στις εταιρίες που σχετίζονται με υψηλή αμυντική τεχνολογία, όπως τα παρουσιάζουν οι ταρζάν για την μεμετία, βάλτε… Read more »

npo

Φίλε μου, θυμώνω ακριβώς γιατί είμαι παιδί του Καββαθά. Όχι, δεν ζηλεύω τα Μεμέτια, πρέπει όμως να ενσταλάξουμε στους νεότερους πως για να φτιάξεις το οτιδήποτε, απο uav εως ναυτικό θέλει κόπο, προσήλωση, επιμονή και χρόνο. Η λογική πως με με τα λόγια φτιάχνουμε ανώγια και κατώγια, είδες που μας πήγε…

kK19641970

Μαζί σου και εγώ, θυμώνω , αλλά έχω μέσα μου μια ελπίδα και την ακράδαντη πίστη πως κάποια πράγματα αρχίζουν και αλλάζουν με αυτούς που κυβερνάνε τώρα . Προσοχή μην με παρεξηγήσετε για κομματική προτίμηση, έχω δηλώσει κατηγορηματικά πως πρέπει να ψηφίζουμε πρόσωπα και στελέχη. Φυσικά καμία ανοχή σε μίζες ,ρεμούλες και τάτσι μίτσι κότσι. Αυστηροί και δίκαιοι στην κριτική. Ξέρεις τι με κάνει και έχω ελπίδες, βλέπω τα νέα παιδιά τώρα και δεν έχουν το μυαλό της δεκαετίας του ’80 και ’90 του βολέματος και της αραχτής. δουλεύουν από τα 18 για να σπουδάσουν και δεν έχουν τρελές απαιτήσεις… Read more »

ETS

Μαλλον εννοουν τις ερευνητικες προσπαθειες την πάνεπιστημων σε συνεργασια με καποιους γνωστους επιστημονες ..Εχει δρομο ομως η υποθεση.

Giannis

Το ότι το ΓΕΣ σκέπτεται να σπαταλήσει πολυτιμα κονδυλια που ΔΕΝ ΕΧΕΙ για να την αναβαθμιση των SPREWER είναι κάτι που κυριολεκτικά με ξεπερνά. Και αυτό στην μακρά αλυσίδα των βλακωδών επιλογών από στελέχη της πλάκας.
υ.γ δειτε και την απαίτηση του Π,Ν για drones για να καταλάβετε ότι πλέον κάτι πάει χ στις γνωσεις και ικανότητες και αποφασεις επιτελών.

Gunner

Ο Γαλλικός Στρατός δεν θα λάβει το τακτικό drone του Patroller έως το 2022, μετά από αποτυχίες.

https://www-capital-fr.cdn.ampproject.org/c/s/www.capital.fr/entreprises-marches/larmee-de-terre-ne-recevra-le-drone-tactique-patroller-quen-2022-apres-des-defaillances-1371708?amp

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Μετατροπή παλιών αρμάτων σε ΤΟΜΠ για τον Ελληνικό Στρατό; Ναί και...

21
Επί 20 περίπου χρόνια, η πρόταση αξιοποίησης παλιών αρμάτων για την αντικατάσταση κάποιων οχημάτων μεταφοράς πεζικού είναι στην ατζέντα των περιοδικών, ομάδων συζήτησης και...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 299 RUB
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 September 2016 #364

Αγορά 149 RUB
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 April #395

Αγορά 299 RUB

Related News

COVID-19: Η Ολλανδία δωρίζει κινητό νοσοκομείο στην Ελλάδα

Καθ' οδόν προς την Ελλάδα βρίσκεται κινητή μονάδα νοσοκομείου που η Ολλανδία δωρίζει στην χώρα μας.Σύμφωνα με σχετικό tweet στον επίσημο λογαριασμό της Πρεσβείας...

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Σκανδιναβικοί όλμοι για τον Στρατό των ΗΠΑ

Ο φινλανδικός όμιλος Patria Group μαζί με την νορβηγική Kongsberg Defence & Aerospace ανακοίνωσαν πως αναπτύσσουν ένα νέο σύστημα όλμων για λογαριασμό του αμερικανικού...

Περισσότερα τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού BTR-4 για την Ουκρανία

Η Ουκρανία συνεχίζει να παραλαμβάνει τα εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-4Ε, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Αμύνης στις...

Μετατροπή παλιών αρμάτων σε ΤΟΜΠ για τον Ελληνικό Στρατό; Ναί και όχι!

Επί 20 περίπου χρόνια, η πρόταση αξιοποίησης παλιών αρμάτων για την αντικατάσταση κάποιων οχημάτων μεταφοράς πεζικού είναι στην ατζέντα των περιοδικών, ομάδων συζήτησης και...
- Advertisement -