30.4 C
Athens
Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021
- Advertisement -

ThinkOutOfTheBox: Η Ελλάδα να προσφέρει στην Κροατία Mirage 2000-5Mk2 μαζί με τη Γαλλία και να τα αντικαταστήσει με επιπλέον Rafale!

- Advertisement -

 

Έχουμε αρκετό καιρό να γράψουμε ένα αρκετά “δύσκολο” Think Out Of The Box (ίσως αδόκιμη έκφραση), αλλά μάλλον έφτασε η στιγμή. Έτσι θα μπορέσουμε λιγάκι να απομακρυνθούμε από την “φρεγατιάδα” που έχει κατακλύσει τα πάντα, και ας αφιερωθούμε για λίγο και πάλι στην αγαπημένη ΠΑ, που με τις τελευταίες αγορές (Rafale, F-16V) μας έχει κάνει όλους χαρούμενους. Κάνουμε μια μικρή παύση για να πούμε, μια ακόμη φορά, πως μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως η ΠΑ θα παραλάβει σε λίγους μήνες Rafale! Όνειρο ζούμε, μην μας ξυπνάτε!

Rafale 2seater_HAF Aegean Ghost.jpg

Πολλοί φίλοι μας θα θυμούνται πως επίσημα, την “ιστορία” με τα μεταχειρισμένα Rafale σε τρίτες χώρες, την είχε ξεκινήσει η Dassault με την προσφορά μαχητικών του τύπου στην Κροατία. Στην πραγματικότητα, όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, την ιστορία την είχε ξεκινήσει η συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν το καλοκαίρι του 2019, όπου συζητήθηκε η αναβάθμιση των ελληνικών Mirage 2000, και εκεί έπεσε στο τραπέζι η λύση Rafale. Το πακέτο που σχεδίασαν οι Γάλλοι για την Ελλάδα, κάποια στιγμή προσφέρθηκε σαν λύση και στην Κροατία. Έτσι, οι Κροάτες αντιμετώπισαν το ενδεχόμενο αγοράς 8 ως 12 προηγμένων μαχητικών τύπου Rafale F3R, για την προάσπιση της πατρίδας τους.

Η Γαλλία προσφέρει μεταχειρισμένα Rafale στην Κροατία

Πρέπει να σημειώσουμε πως οι περισσότεροι αναγνώστες στα σχόλιά τους σημείωναν πως το καλύτερο σενάριο θα ήταν η απόρριψη της γαλλικής προσφοράς εκ μέρους των Κροατών, με την ελπίδα τα μαχητικά αυτά να προσφερθούν στην Ελλάδα. Θα πρέπει όμως σαν ΠΤΗΣΗ να σημειώσουμε πως αυτό δεν έχει κάποια αξία, είτε γίνει, είτε δεν γίνει. Οι Γάλλοι δεν έχουν πλεονάζοντα μαχητικά, αυτό που κάνουν είναι να δίνουν σε τρίτες χώρες δικά τους μεταχειρισμένα αεροσκάφη, και να τα αντικαθιστούν με νέα από τη γραμμή παραγωγής της Dassault. Αν δώσουν 8 ή 12 μαχητικά στην Κροατία, αμέσως θα βάλουν σε παραγγελία άλλα 8 ή 12 στην Dassault. Έτσι, όλοι είναι κερδισμένοι, Κροάτες (ή Έλληνες), Γάλλοι, Dassault, εξωτερική πολιτική Γαλλίας, αποτρεπτική ικανότητα Κροατίας (ή Ελλάδας), και φυσικά η Dassault και η Γαλλική οικονομία.

F-16 Block 70 και Rafale F3R οι επικρατέστερες επιλογές για την Κροατία

 

Ας είμαστε ρεαλιστές. Η Κροατία δεν χρειάζεται ένα μαχητικό σαν το Rafale ή το F-15EX ή το Eurofighter Typhoon. Χρειάζεται ένα μονοκινητήριο μαχητικό σαν το F-16 ή το Gripen, με χαμηλά κόστη διατήρησης σε υπηρεσία και χρήσης. Άλλωστε, οι απειλές από εξωτερικούς εχθρούς δεν υπάρχουν πλέον, ενώ όπως διαπιστώσαμε κι εμείς, η εισαγωγή σε υπηρεσία ενός προηγμένου μαχητικού σαν το Rafale, απαιτεί μεγάλες επενδύσεις σε χρήμα και χρόνο. Για μας είναι πιο εύκολο, καθώς η ΠΑ γνωρίζει τη γαλλική φιλοσοφία, έχει γαλλικά όπλα (MICA, SCALP EG, Exocet), ενώ έχει και μια “γαλλική” πτέρυγα (114 ΠΜ). Έτσι όπως το βλέπουμε εμείς, τη δουλειά θα την πάρουν οι Αμερικανοί είτε με το F-16V, είτε με κάποιο μεταχειρισμένο F-16C/D.

Γάλλοι βουλευτές ζητούν εξοπλισμούς, επιβεβαιώνουν την προσφορά μεταχειρισμένων Rafale στην Κροατία

Κάποια στιγμή για την Κροατία “έπαιξαν” και τα ελληνικά F-16C/D Block 30. Αλλά τελικά, πρυτάνευσε η λογική όπως βλέπουμε, κι ενόψει αποσύρσης των F-4E χωρίς μάλιστα αντικαταστάτη, η ΠΑ θα κρατήσει τα F-16C/D. Και δεν αποκλείεται, τα αεροσκάφη να επωφεληθούν από απάρτια των  Block 50 κάποια στιγμή στο μέλλον. Συνεπώς, η Ελλάδα κάποια στιγμή ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με την Κροατία. Ένα λοιπόν το “κρατούμενο”. Το ίδιο όμως ήταν, και είναι ακόμη, η Γαλλία με την Dassault. Δυο τα “κρατούμενα”. Όπως, η Κροατία είναι για μας πολύ ξεκάθαρο πως θα προτιμούσε κάτι με έναν κινητήρα, για λόγους κόστους (3). Τι έχουμε, αρκετά προηγμένο, με λίγες ώρες πτήσης, που θα μπορούσε να είναι win-win και για τους τρεις; Για μας, είναι τα Mirage 2000-5Mk2. Πριν ξεκινήσει νέα “επανάσταση”, ας εξηγήσουμε.

Τελικές προσφορές για το επόμενο μαχητικό της Κροατίας

Η Ελλάδα έχει 24 Mirage 2000-5Mk2, τα οποία προέρχονται είτε από εκσυγχρονισμό 15 παλαιότερων μαχητικών, είτε από αγορά 10 νεοκατασκευασθέντων. Είτε τα πρώτα, είτε τα δεύτερα, έχουν πολλές ώρες πτήσης, και φυσικά μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στην ΠΑ. Παρά όμως το εξαιρετικό ραντάρ, και τον προηγμένο υπολογιστή, τα αεροσκάφη παραμένουν ένα σχέδιο της δεκαετίας του ’70, με μηχανικό ραντάρ (όχι AESA), χωρίς σκοπευτικό επί κράνους, και χωρίς Link 16. Φυσικά και μπορούν να κάνουν χρήση του προηγμένου γαλλικού οπλοστασίου της ΠΑ, έχουν ένα πανίσχυρο σύστημα αυτοπροστασίας, αλλά πρέπει όλοι μας να παραδεχτούμε, πως στο φλεγόμενο Αιγαίο θα υστερούν σε σχέση με τα Rafale και τα F-16V, ακόμη και με τα F-16C/D Block50+. Τι μπορεί να γίνει;

Στα 530 εκατ. ανεβάζει το κόστος των 12 μεταχειρισμένων Rafale για την Ελλάδα, Γάλλος γερουσιαστής

Η ιδέα είναι η εξής που θα συζητήσουμε σήμερα μαζί σας. Όσο κι αν όλοι μας είμαστε ερωτευμένοι με τις εκπληκτικές δελταπτέρυγες γαλλιδούλες, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως κάποια στιγμή, κι αυτές, θα πρέπει να πάρουν το δρόμο προς την απόσυρση. Λογικά, θα αποσυρθούν πρώτα τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη, που από επίπεδο Mirage 2000EGM πήγαν σε Mirage 2000-5Mk2, και τελευταία τα νεοκατασκευασθέντα. Μήπως, θα άξιζε τον κόπο, να προσφέρουμε, από κοινού με τη Γαλλία και την Dassault 8 ή 10 μαχητικά Mirage 2000-5Mk2 στην Κροατία, και στη θέση τους να παραλάβουμε εμείς 8 ή 10 επιπλέον μαχητικά Rafale F3R μεταχειρισμένα από τη Γαλλία;

Αυτό θα σήμαινε, πως τα Rafale F3R σε ελληνική υπηρεσία θα έφταναν λίαν συντόμως τα 26 με 28 μαχητικά, ενώ τα Mirage 2000-5Mk2 θα μειωνόντουσαν σε 14 με 16. Έτσι, προσωρινά, η 114 ΠΜ θα είχε πάλι τρεις Μοίρες μαχητικών, οι δυο με Rafale F3R από 14 μαχητικά, και μια ακόμη πάλι με 14 Mirage 2000-5Mk2. Αυτή η τελευταία Μοίρα, θα μπορούσε να προσφερθεί σε μέλλον σε κάποιον άλλο αγοραστή που δεν θα σήκωνε η τσέπη του τη χρήση μαχητικών Rafale, και μετά η Ελλάδα να αποκτούσε πάλι επιπλέον Rafale, εκτοπίζοντας σε βάθος χρόνου τα Mirage 2000-5Mk2 και αντικαθιστώντας τα με Rafale F3R. Έτσι, χωρίς να υπολογίσουμε πιθανή αγορά μαχητικών F-35A/B, η ΠΑ θα είχε μόνο δυο τύπους σε υπηρεσία, F-16 και Rafale.

ΑΠΟΨΗ: Πόσο “λίγα” είναι τα 18 Rafale F3R; Πρέπει να κρατήσουμε τα Mirage 2000EGM σε υπηρεσία;

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως η ΠΑ θα στερηθεί τις υπηρεσίες ενός μαχητικού σαν το Mirage 2000-5Mk2,  που σαν μονοκινητήριο, μπορεί να εκτελέσει οικονομικότερα αποστολές αναχαίτισης στο Αιγαίο. Τη δουλειά αυτή όμως μπορούν και την κάνουν εξίσου οικονομικά τα F-16, ενώ τα Rafale θα μπορούν να αναλάβουν πολύ συγκεκριμένες αποστολές αναχαίτισης, όπως για παράδειγμα παρουσία στην Κύπρο ή το Καστελλόριζο, ίσως σε συνεργασία με κάποιο KC-130.

Τα ελληνικά F-16 Block 30 ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ! Η Ελλάδα δεν παίρνει μέρος στον διαγωνισμό της Κροατίας

Οι περισσότεροι μεγαλώσαμε με τα Mirage 2000, και η δελταπτέρυγα φιγούρα τους είναι πλέον ενσωματωμένη στο αεροπορικό DNA πολλών από εμάς. Η απαξίωσή τους τα τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης FOS και λόγω ενός ανεξήγητου “αντιγαλλισμού” μας “πονούσε” αλλά δεν μπορούσαμε να γράψουμε και πολλά για λόγους εθνικού συμφέροντος. Τώρα που τα Mirage 2000 επιστρέφουν στον αέρα, θα πούμε πως είχαν δοκιμαστεί τα όριά μας με την κατάσταση. Και τα όρια της ΠΑ κατά κύριο λόγο. Αλλά άλλο τα Mirage 2000, άλλο τα Rafale. Τα τελευταία είναι μια σαφής προειδοποίηση στους γείτονες πως εμείς δεν είμαστε Αρμενία, και δεν θα πέσουμε έτσι εύκολα με μερικά Bayraktar. Με τους Αρμένιους μοιραζόμαστε την γενναιότητα, αλλά έχουμε και τα μέσα να πονέσουμε τον αντίπαλο ασύμμετρα, εκεί που δεν θα το περιμένει.

Η καλύτερη επιλογή για αντικατάσταση των Mirage 2000 είναι περισσότερα Rafale. Όχι απαραίτητα F4  όπως ζητούν πολλοί φίλοι, αλλά σίγουρα F3R. Θεωρούμε την αγορά των Rafale μια κρίσιμη προμήθεια, που αλλάζει πλέον πολλά στον αεροπορικό αγώνα πάνω από το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, και την Κύπρο. Θα θέλαμε περισσότερα, ακόμη κι αν στερηθούμε αριθμό από τα υπερ-πολύτιμά μας Mirage 2000-5Mk2.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

164 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
164 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
zap

Δεν ειναι καθολου ασχημη ιδεα και σιγουρα -μαλλον το πρωτο γνησιο σας τhink out of the box- και πολλα υποσχομενη.
ζητηματα 3:

  1. θα το δεχθουν οι κροατες
  2. θα το δεχθουν οι Γαλλοι;
  3. θα αντεξει η ΠΑ να χασει ενα ‘οικονομικο’ μαχητικο που σιγουρα κοστιζει λιγοτερο ανα ωρα απο το Rafale σε αυτην την φαση;
Stelios

Πάρα πολύ καλή προοπτική !!!
Αν όμως μπει στην εξίσωση και ο παράγοντας χρόνος τότε θα δούμε κάποιο αρνητικό σημείο .
Αυτο είναι ότι θα στερηθούμε των υπηρεσιών αριθμού mirage 2005 μέχρι να αντικατασταθούν απο τα νέα Rafalle οπότε ότι γίνει θα πρέπει να οργανωθεί από άποψης χρόνου τέλεια ώστε να μειωθει αυτό το μεταβατικό στάδιο !

A7-PHANTOM-RAFALE

Δεν νομίζω να είναι think out of the box αλλά φυσιολογική και επιβεβλημένη ενέργεια αυτή η ανταλλαγή!!!!

ikaros

Καταρχήν τα Mirage 2000-5 Mk2 ήταν 15 νέας κατασκεύης και 10 από αναβάθμιση. Όσον αφορά το θέμα όχι για 2 λόγους:

1) Αν δωθεί ένας αριθμός 10-12 αεροσκαφών σε οποιαδήποτε χώρα αυτό νομοτελειακά σημαίνει ότι θα αποσυρθούν και τα υπόλοιπα καθώς θα είναι ασύμφορο η ΠΑ να υποστηρίζει μόλις 10-12 Mirage 2000-5 Mk2 με την προοπτική κάποια στιγμή να πουληθούν και τα υπόλοιπα.

2) Μελλοντικά τα ΗΑΕ θα αποσύρουν τα Mirage 2000-9. Λόγω των πολύ καλών σχέσεων θα μπορούσε να αποκτηθεί μια μοίρα (15-20) από τα 30 νέας κατασκευής. Τα -9 ουσιαστικά είναι πανομοιότυπα με τα -5Mk2 με κύρια διαφορά το σύστημα αυτοπροστασίας.

ΥΓ: Νομίζω ποιό ενδιαφέρον άρθρο θα ήταν η προοπτική αγορά των 30 νεότερων Mirage 2000-9 για αντικατάσταση των Phantom της 117 ΠΜ με λογικό κόστος.

Thlk_29

Πφφφφ!!! You just blew my mind!!!

GioFlo

Δεν ειναι καθολου ακραιο το σεναριο και το εχουμε συζητησει μεταξυ μας, στο αρθρο για την 2η Μοιρα Rafale, πριν μερικες μερες.

Αυτο που θυμαμαι, ειναι η ωριμοτητα των φιλων αναγνωστων, στην προταση που αρκετοι καναμε, της προμηθειας επιπλεον Rafale, με ταυτοχρονη πωληση των 2000-5, για εξοικονομηση πορων.Μεχρι και ο CKfurius ειχε συμφωνησει!Διοτι οπως ωριμα και λογικα ειχαμε πει, απο την στιγμη που “μπηκαμε” στην εποχη του Rafale, πρεπει να προστατεψουμε και να “αυγατισουμε” την επενδυση.

Συμπερασματικα, παρολο που τα 2000-5, ειναι εξαιρετικα μαχητικα και εχουν αρκετα χρονια προσφορας ακομα, ειναι εκ των ουκ ανευ, η “θυσια” τους (με ανταλαγματα φυσικα..) προς χαριν μεγαλυτερων αριθμων Rafale στο μελλον.

massey-ferguson-65

Όχι!!!!!!!!!!!!
Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί….
Είναι λάθος 100% και σαν σκέψη!!!
Πρώτων τα 24 mirage εχουν ελάχιστες ώρες πτήσης, έστω και τα αβαθμησμενα μετά από την δομική αναβαθμηση είναι μια χαρουλα…
Δεύτερων ,η Ελλάδα αυτήν την στιγμή έχει πληρώσει 1,1 δις για τα 84 viper ,θα πληρώσει στο τέλος του έτους αλλά 400 εκατ για τα 34 block50+ ,κοντά στα 400 εκατ για την συντήρηση των γαλλικών όπλων ,1,8 δις για 18 rafale….και πρέπει να βρούμε λεϋτα για αντικατάσταση 30 f16 bl30 και των καημενων των phantom…Θα πρέπει να αποσύρουμε
Καμια 40άρια ΑΕΡΟΣΚΆΦΗ!!!!!
ΤΟ σίγουρο είναι ότι θα αγωραστουν 24 f35 και έτσι μας Μένη να ΑΓΩΡΑΣΟΥΜΕ άλλη μια μοιρα αεροσκαφών ή Rafale ή viper (δεν βάζω στην αξισωση τα f35 διότι θα έρθουν κατά το 2030 !!!!!
Και έτσι δεν μας παίρνει να αποδεσμευσουμε κανένα απόλυτος αεροσκάφος……
ΠΟΣΟ ΜΆΛΛΟΝ ΤΑ ΥΠΕΡΠΟΛΙΤΙΜΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ…..
ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΡΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΟΙΡΑ 24 F35 και αλλη μια ακόμα μοίρα κατά πάσα πιθανότητα f16 viper για λόγους οικονομίας κοστίζει πάνω από 5 ΔΙΣ!!!!!!!!!
ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΊΣΩΣΗ ΕΝΑ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΑ f16 !!!!!!

kosmo76

Μα τα Mk5 είναι ακόμα ικανότατα, και συν τοις άλλοις έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στον τύπο, πέρα από τη συνολική επένδυση που έχει γίνει σε υποδομές.
Δεν θα πρέπει να ολοκληρώσουν την επιχειρησιακή τους ζωή, συνυπολογίζοντας όλες τις παραπάνω θετικές παραμέτρους?

Άσε που αν διατηρείς περισσότερα σκάφη από έναν ικανότερο τύπο, σιγά σιγά εκλείπει ο λόγος διατήρησης και των δύο, από οικονομική άποψη.

Επειδή ούτε εμάς μας τρέχουν τα λεφτά, πιο πιθανά να βρεθούμε εμείς στη θέση των Κροατών και να ψάξουμε στο μέλλον κάποια φτηνή και συμφέρουσα για να συμπληρώσουμε τους αριθμούς: Μακάρι τότε να μας προσφέρουν εμάς μεταχειρισμένα M2000.Κατά την άποψή μου, τα Mk5 θα πρέπει να μείνουν μέχρι να γίνουν obsolete, και να πληθύνουν αν γίνει δυνατό.

photographix

Που υπογραφω? Να κρατήσουμε όμως ένα Μ2000 για μενα.

Πέρα από τα αστεία, βλέπω την Κροατία να καταλήγει είτε σε κάποια λύση F16 σαν της Ρουμανίας ή βουλγαριας (το πιο πιθανο) , παλιότερων Τranche Typhoon, ή (το καλύτερο για αυτούς) Gripen

Gkalk

Διαβαζοντας το αρθρο εφνιδιαζεσαι αρνητικα αλλα μολις φτανεις στο τελος καταλαβαινεις πως η Πτηση παρουσιαζει μια λογικη προταση

Μιας και θα ακουστουν πολλες ιδεες θα πω και γω την δικια μου:

Σημερα υπαρχει μια συμμαχος χωρα που ψαχνεται για συστηματα αεραμυνας και τελευταια εκλεισε ενα μεγαλο deal για τους s300 ενω σκεφτεται να αγορασει και s400. Ας κανουμε μια προσφορα στους φιλους μας Αιγυπτιους για την πωληση των σχεδον αχρησιμοποιητων ελληνικων S300 + τα tor m1 της ΠΑ (με τον οπλισμο) + καποιο μικρο χρηματικο ανταλαγμα για το ενα ελικοπτοφορο Mistral που το εχουν να βολοδερνει στην κλειστη ερυθρα θαλασσα. Δεν θα ειναι δυσκολο οι Αιγυπτιοι να αποχωριστουν ενα ελικοπτοφορο που επιχειρει σε μια θαλλασα μικροτερη απο την Ανδριατικη ενω εμεις θα διωξουμε τα ρωσικα συστηματα και θα τα αντικαταστησουμε με πατριοτ με τις ευλογιες των Αμερικανων.

Υ.Γ Δεν θα ειναι και λιγο να σταματησουμε ή εστω να περιορισουμε μια Αιγυπτορωσικη συμφωνια για τα ματια του ΝΑΤΟ

rooster

Είναι απολύτως λογική πρόταση, ακόμα καλύτερα αν υπήρχε από τώρα δυνατότητα για μια συμφωνία ώστε μετά τα 18 Rafale που ήδη παραγγείλαμε, να συνεχιστούν οι παραδόσεις πχ 4-6 ετησίως, σε ένα μείγμα καινούργιων/μεταχειρισμένων, και έτσι σε λίγα χρονια να αντικαταστήσουμε όλα τα Mirage με Rafale.
Τα Mirage είτε θα πωληθούν απευθείας σε τρίτη χώρα όπως προτείνεται στο άρθρο, είτε στη Dassault για να τα προωθήσει απευθείας (άγνωστο αν η Dassault ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο…).
Έτσι θα είχαμε 2 μοίρες Rafale και όλες οι άλλες μοίρες F-16, και μετά θα πηγαίναμε στο F-35.

ultorius

Δε πιστευω πως ειναι εφικτο κατι τετοιο. Ειναι τοσο πολυπλοκες οι διαπραγματευσεις για την πωληση πολεμικων αεροσκαφων που το να βαλουν 3η χωρα μεσα μονο προβληματα θα δημιουργησει. Εκτος αυτου γιατι να μην πουλησουν κατευθειαν mirage στη Κροατια τοτε οι Γαλλοι?Και σκεφτειται οτι δεχονται προσφορες και απο αλλες χωρες. Αυτες οι χωρες δε θα πουν τιποτα οταν δουν να γινονται τετοιες περιεργες τραμπες?

CKfurious

Τελείως ακαδημαϊκή η πρόταση αφού όλες οι πληροφορίες δίνουν πως οι Κροάτες πάνε για  F16

Επί του θέματος:

Η διατήρηση δυο τύπων σε 18 και 24 μαχητικά μακροπρόθεσμα είναι εξαιρετικά δύσκολη και ακριβή υπόθεση

Εφόσον τα RAFALE είναι το μέλλον ίσως θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να πουλήσουμε ΣΎΝΤΟΜΑ τα -5 όσο έχουν αξια και να αποκτήσουμε μια 2h μοίρα με όλα τα οφέλη της ομογενοποιησης του στόλου

Αγοραστές πιθανότατα India ίσως Αίγυπτος ενώ τα uae θα Συγκεντρωθούν στα f35 

Από την άλλη εφόσον δεν μπορούμε οικονομικά να πάμε προς επιπλέον rafale:

εάν μπορούσαμε να ενισχύσουμε το στόλο των -5 με μερικά που περισσεύουν από τον εκσυχρονισμό στα UAE δεν θα ήταν καθόλου άσχημη κίνηση

KostisM

1) Τα νέας κατασκευής Dash 5 ήταν 15 και τα εκσυγχρονισμένα 10.
2) Τα δίλιτρα -5 μπορεί να υστερούν σε σχέση με τα Rafale και τα F-16V, αλλά είναι καλύτερα των τουρκικών F-16 (air to air BVR τουλάχιστον όπως θέλουν οι τακτικές μας λόγω MICA)
3) Αν είναι να πουλήσουμε μαχητικά μας γιατί όχι F-16 , έχουμε σαν βάση 85 APG-68(V9) και MMC για εκσυγχρονισμό των block50 (προωθείται ήδη) και των F-16 (γιατί όχι , έχουν ήδη Falcon up/Falcon star και ανακατασκευή κινητήρων). Αν τα αναβαθμίσουμε τότε είναι που θα τα θέλουν και άλλοι.
4) Γιατί να μην επιδιωχθεί και 2η “γαλλική” πτέρυγα με επιπλέον Rafale (πουλάμε F-16 παίρνουμε Rafale) στη θέση των phantom και έχοντας το νου μας για τα -9 που δεν θα εκσυγχρονίσουν τα ΗΑΕ (αλήθεια πόσα θα είναι αυτά τελικά και επιπλέον μια τοποθέτηση σκοπευτικού επί κράνους και Link 16 πόσο κοστίζει ?)
5) Και ένας συναισθηματικός και αισθητικός λόγος : κάτω τα χέρια από τα δίλιτρα, ακόμα και με το σωλήνα στη “μούρη” τα κλασικά δελταπτέρυγα είναι από τα πιο ωραία αεροσκάφη.

photographix

Eτσι και αλλιως, για να τα βγάλει πέρα η Ελλαδα με την υπαρξη F35 στο οπλοστάσιο της, εκτός από την απουσία των F4 θα χρειαστεί ίσως η απουσία και των Μ2000-5, όσο ικανα (και αγαπημένα) και εαν είναι και τα δυο.

photographix

Δεν πολυ καταλαβαινω γιατι η Κροατία βολιδοσκοπει τα Rafale να πω την αληθεια

Konstantin

Θα μπορούσαν τα Mirage να πάνε στην Κυπρο που τα εχει περισσότερη ανάγκη, ωστε να αποκτησει επιτελους αεροπορία το νησί.

Φυσικα με οικονομικο ανταλλαγμα ωστε να χρηματοδοτηθούν τα νεα Rafale.

Μπορει να εγκατασταθει μια μοιρα 25 αεροσκαφων με ολα τα οπλα, τα ανταλλακτικα και την εκπαιδευση που θα παρεχεται απο εμας.

Δεν νομιζω πως περα απο τους αμεσα απειλουμενους να είχαν αντιρρηση οι Γαλλοι, οι Αιγυπτιοι, οι Εμιρατιανοι , ακομα και οι Αμερικανοι

CEF

Με τους αριθμούς τί γίνεται; Οι Τούρκοι διατηρούν αρκετά F-4 και F16 blk 30-40 τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν και τα 2000 και τα 2000-5. Αν πέσουμε στα 200 μαχητικά, μετά την απόσυρση των F-4, φτάνουν αυτά; Εξαρτάται από το τι κάνει ο αντίπαλος, θα έλεγα, τί οροφή διατηρεί.

Αν βέβαια φύγουν 12 2000-5 και έρθουν 30 2000-9 από τα ΗΑΕ, εντάξει. Δηλ. δε νομίζω ότι μπορούμε να μειώσουμε την οροφή, όταν δεν την μειώνει η Τουρκία.

evaggelos

μα ειναι φυσιολογικο επακολουθο τα μιραζ να αντικατασταθουν απο ραφαλ τωρα αν δινεται αμεσα η ευκαιρια κ αν οι κροατες θελουν μιραζ γιατι οχι? αν κ νομιζω πως θα παει σε φ16 μιας κ η αερονοτικς δεν παιζεται.

NTSAL

Διαφωνω καθετως, οριζοντιως και σε ολες τις υπολοιπες διευθυνσεις! Πλατφορμα σα τα 2000 – 5 οχι απλα δεν τα διωχνεις, αλλα κοιτας κ να τα αυξησεις αν γινεται (ΗΑΕ κλπ κλπ). Δλδ να κρατησουμε τις ντιβανοκασελες τα 30αρια τα φ16 κ να διωξουμε τα mirage…ε οχι ρε πτηση, πραγματικα ελπιζω να παραμεινει ”thinkouf thebox” η ιδεα σου! Ενα σοβαρο κρατος (που μαλλον δεν ειμαστε βεβαια) αγοραζει κ επιπλεον ραφαλ κ κρατα τα πενταρια. Κ γενικα αν θες να κανεις περικοπες στις οροφες μαχητικων, κανεις στα αμερικανικα κ οχι στα γαλλικα, τα οποια φερουν ο,τι σοβαρο οπλο εχει αυτη τη στιγμη η αεροπορια στη διαθεση της

Factor

Νομίζω η σκέψη είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν

Για αρχή, ας δούμε την ιδέα. Έχουμε ένα μικρό αριθμό Mirage 2000-5, αν κοιτάξουμε προς το μέλλον 2030-2035 σίγουρα δεν έχουν θέση στην αεροπορία μας, όταν στο ενδιάμεσο θα έχουμε εκσυγχρονίσει τα F16, λογικά θα έχουμε παραλάβει επιπλέον Rafale (+22 αν πάμε στο στόχο μέχρι το 2025) και πιθανώς θα έχουμε αρχίσει να παραλαμβάνουμε F35.

22 νέα Rafale δύσκολο να μας τα επιτρέψουν τα οικονομικά μας οπότε θα πρέπει να κινηθούμε σε μια λογική 12 μεταχειρισμένα και 10 καινούργια που και πάλι με την επικείμενη αγορά στο ΠΝ θα δυσκολευτούμε να βρούμε τα χρήματα.

Τα Mirage 2000 EGM/BGM έχουν πολύ μικρή αξία, μόνο σε ρόλο aggressor αν βρούμε να τα πουλήσουμε. Τα Mirage 2000-5 έχουν ακόμα αξία και ίσως τα 24 θα επαρκούσαν για να αγοράσουμε τα 22 Rafale και να προσθέσουμε και 1 δις έξτρα για να συμπληρωθεί το ποσό και να έχουν όλα FOS & όπλα.

Οπότε η ιδέα καλή είναι. Όμως η Κροατία δεν θέλει 24 αλλά 12, βέβαια καθώς είναι χαμηλότερης αξίας ίσως με τα ίδια χρήματα να ενδιαφερόταν. Η Κροατία αλληθωρίζει προς Γερμανία και Αυστρία και όχι προς Γαλλία, δεν ξέρω πόσο τύχη θα είχε ένα γαλλικό αεροσκάφος πόσο μάλλον ένα με 15 χρόνια ήδη ζωής. Πιο εύκολα θα μπει σε αμερικάνικα όπλα είτε αυτά είναι σε F16, που αντικειμενικά είναι και το καλύτερο για τη Κροατία. είτε αυτά είναι σε Eurofighter. Δύσκολα να πάνε σε Gripen.

Αν δεν τα πάρουν όλα δεν έχει νόημα για εμάς, τι θα κάνουμε μια αποδεκατισμένη μοίρα των 12 αεροσκαφών, απλά θα την έχουμε μέχρι να βρούμε να την δώσουμε κάπου. Ίσως να είμαστε τυχεροί και να τα θέλει η Γαλλία αλλά γενικά δύσκολο σενάριο που καλώς το θέτει η Πτήση αρκεί να κινηθούν γρήγορα τώρα που ρέει χρήμα από ΕΕ και μπορούν να το εκμεταλλευτούν οι Κροάτες.

Mean_Machine
  1. Κρατάς τα πάντα πλην Phantom f4. Ίσως να υπάρχει καμία Ασιατική ή Αφρικάνικη χώρα σε ανάγκη για αξιόπιστα φτηνά αεροσκάφη και να τα θέλει?
  2. Όχι μόνο δεν δίνεις τα Μirage 2000-5 Mk2 αλλά κοιτάς μήπως και βρεις και άλλα από στοκ χώρας που θέλει να τα διώξει.
  3. Μήπως η Κροατία ενδιαφέρεται ακόμα για F-16 C/D block 30???
  4. Αγορά Rafale F3R όταν θα βρεθούν τα έξτρα από προυπολογισμό με την πρώτη ευκαιρία για δημιουργία 2ης μοίρας, δίχως όμως να πουλήσουμε τα υπερχρήσιμα ακόμα Μirage 2000-5.
Stealth

Εξαιρετικη προταση.

Ενα απο τα καλυτερα Think outside the Box των τελευταιων μηνων.

Alkis

Ναι εχθές μάλιστα! Αγαπάμε το 2000-5 αλλά δεν είναι ραφαλ και μάλιστα δεν θα ξαναυπαρξει αντίστοιχη συγκυρία απόκτησης επιπλέον ραφαλ.

photographix

A τώρα διάβασα και το άρθρο. Στα λόγια μου ηρθε 😛

Nikolaos

198κάτι …’
Στην εναλλακτική ιστορία, ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει μόλις τελειώσει. Ο Σοβιετικός Στρατός έχει φθάσει στη Μάγχη και στα Πυρηναία. Οι ΗΠΑ, μετά τη δεινή ήττα του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, αποφάσισαν να απόσχουν από κάθε κλιμάκωση και να επιστρέψουν στο Δόγμα Μονρόε. Στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων γίνεται η παρέλαση της Νίκης, κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου κυματίζει το Σφυροδρέπανο. Στην εξέδρα των επισήμων, ένας από τους τύπους με τα κολοσσιαία πηλίκια λέγει στον διπλανό του:

  • “Λοιπόν, σύντροφε Στρατηγέ; Μεγάλη μέρα για το Σοσιαλισμό σήμερα!”
  • “Πράγματι, σύντροφε Πτέραρχε! Κρίμα μόνο που χάσαμε τη μάχη της αεροπορικής υπεροχής πάνω από τη Γερμανία …”

(από τα αναγνώσματα των παιδικών μου χρόνων, πάντα επίκαιρο, και αφιερωμένο εξαιρετικά στους φίλους αναγνώστες, με την ευχή να δούμε μια γενική ανόρθωση των ΕΔ, που ακόμη απέχει πολύ …)

Tjololo

Οι Κροάτες θα επιλέξουν F-16…..για λόγους κόστους και λόγους διπλωματίας εξοπλισμών.

Κατά τ’αλλα…..το Mirage 2000-5 ίδιου επιπέδου με το F-16 Block 72…..δεν πρέπει επουδενί να αποσυρθεί σύντομα…..για την ακρίβεια πρέπει να επιδιώξει η Ελλάδα να αποκτήσει περισσότερα από τα Εμιράτα….

NVASSMAN

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι καλύτερο για εμάς να δίναμε τα δίλιτρα αντί για f-6 block 30 !
Για τα τελευταία έχουμε και απάρτια να τα αναβαθμίσουμε και σε επίπεδο Μ δίνοντας δουλειά στην ΕΑΒ.

Iomar

“Δύσκολο Think Out of The Box;;;”

Τι είναι αυτά που λέτε, μπορεί να γίνει αύριο;

Πρωί πρωί να πάρει τηλέφωνο ο κύριος Παναγιωτόπουλος την κυρία Παρλί, μέχρι το μεσημέρι να τα συμφωνήσουν και το απόγευμα να κατατεθεί από κοινού η πρόταση.

simos

Ο ΥΕΘΑ εχει πει-με καθε επισημοτητα-οτι η ΠΑ χρειαζεται μεχρι το 2025 40 νεα μαχητικα..μια καλη-και ρεαλιστικη- λυση θα ηταν μετα την ολοκληρωση των παραδοσεων των 18 ραφαλ το 2023 να συνεχισουμε να παραλαμβανουμε και τα “κροατικα”ραφαλ,εστω και 12 μοναδες..το ιδανικο θα ηταν να αγοραζαμε και 10 καινουρια αεροσκαφη ωστε να πιασουμε το συνολικο επιθυμητο αριθμο..

stepa

Ειναι πιστευω σαφες οτι η χωρα , και η ΠΑ δεν μπορει να αντεξει την υποστηριξη ανω του ενος το πολυ δυο τυπων μαχητικων.Το προβλημα της πολυτυπιας, με οτι αυτο συνεπαγεται ειναι εντονο και εχει καταλυτικο ρολο στις διαθεσιμοτητες,και στην αποτελεσματικοτητα του οπλου.Ισως μια προσπαθεια επαναφορας παλαιοτερης προτασης των Γαλλων επιστροφης των Διλιτρων με αντιπαροχη σε αναλογια 1 προς 3 πχ Ραφαλ να ειχε νοημα, υπο την εννοια οτι με βαση τους αριθμους στην δυναμη των αναμενομενων 18 Ραφαλ θα μπορουσαν να προστεθουν αλλα 8 ανεβαζοντας τον αριθμο τους στα 26.Εξυπακουεται οτι μια επιπλεον αγορα 10 αφων θα ηταν εκ των ουκ ανευ, για να εχει νοημα μια γραμμη υποστηριξης, αλλα αυτη θα μπορουσε να συμβει μεσοπροθεσμα και με την ολοκληρωση της επιχειρησιακης ενταξης του συνολου των προηγουμενων, πραγμα που θα τα καθιστουσε αμεσα διαθεσιμα.Δεν πρεπει να μας διαφευγει το γεγονος της προσπαθειας τυποποιησης του στολου των F 16 με την ευχη να επεκταθει και στα bl50, προκειμενου επιτελους η ΠΑ να ξεφυγει απο την γαγγραινα της πολυτυπιας που τοσο εχει στοιχισει εις βαρος αλλων σημαντικοτατων προγραμματων -πολλαπλασιαστων.Μηπως λοιπον αντι να ψαχνουμε για πελατες ειναι μια χρυση συγκυρια εστω μιας κρουσης προς την Γαλλικη πλευρα μιας τετοιας προτασης ?

papen

Το να πάρουμε μία δεύτερη μοίρα Rafale σε βάθος τετραετίας και τα υπάρχοντα mirage ( με μία μικρή συμπλήρωση αν παρουσιαστεί κάποια ευκαιρία) να αντικαταστήσουν τα Phantom θα μπορούσε να γίνει; Με το σκεπτικό να μπούμε στο FCAS το οποίο θα αντικαθιστούσε τα mirage μεταξύ 2035 -2040 χωρίς να πάμε στο F35 ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα. Θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο;

christos_choris_a

Καλά είμαστε σοβαροί ; Οι Κροάτες μοιάζουν για “Αμερικανάκια” ; Θα τους “πιάσουμε κότσο” πουλώντας τους ένα αεροσκάφος που κι οι χώρες που το έχουν ψάχνουν να το πουλήσουν ( εκτός απ’ την Ινδία ) ; Αν στην Κροατία πράγματι ταιράζει ένα μονοκινητήριο γιατί να μην επιλέξει το Grippen JAS-39E ή F-16 block-72 ;

Tazos

Καλά τα σενάρια αλλα μήπως μεγαλοπιανόμαστε λέω εγώ; Οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι και θα είναι περιορισμένες και στο μέλλον με αποτέλεσμα να βλέπουμε την επανάλληψη του γνωστού φαινομένου 1)Αγοράζουμε ότι πιο σύγχρονο υπάρχει αλλά κόβουμε απο τα όπλα του 2) Το αφήνουμε όπως έχει χωρίς εκσυγχρονισμό για 20-30 χρόνια 3)Το πετάμε γιατί τα αρχαία του ηλεκτρονικά δεν μπορούν αν υποστηριχτούν.
Αντί αυτού, θα έπρεπε να εκσυγχρονίζουμε τα μαχητικά μας, όπου εκσυγχρονισμός σημαίνει προσθήκη σύγχρονων όπλων και αναβάθμιση της επιβιωσημότητάς του.
Θα έπρεπε να αντιγράψουμε το Ισραήλ και να ξεζουμίσουμε τα μαχητικά αντί να τα παρατάμε στην τύχη τους. Τα EGM άραγε με ένα περιορισμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού δεν θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα F4; Δηλαδή να πάρουν ένα οικονομικό ραντάρ, και stand off όπλα μαζί με lightning pod, όπως έκαναν οι Ινδοί. Αντίστοιχα αντί να δώσουμε τα Μ2Κ-5 έστω και στο 50% της αξίας ενός Rafale δέν θα έπρεπε να προγραμματίσουμε την προμήθεια link-16, HMD, ατρακτιδίου στοχοποίησης, πιστοποίησης νέων όπλων ώστε να τα κρατήσουμε άλλα 15 χρόνια μίας και δομικά αντέχουν; Και με τα χρήματα που θα γλυτώσουμε να προγραμματίσουμε πρώτα την αναβάθμιση των Rafale σε F4 μελλοντικά και μετά βλέπουμε για επιπλέον μαχητικά.
Τέλος η Κροατία θα πάρει F16 γιατί ξέρει πως μελλοντικά όταν χρειαστεί να τα αναβαθμίσει θα βρεί έτοιμο πακέτο με 15εκ$ και όχι 45εκ$ όπως ζητάει η Dassault.

Strike-Eagle-13

Σε μια ΠΑ που έχει στόχο για οροφή τα 200 σύγχρονα Μαχητικά, θα υπάρχουν 123 αναβαθμισμένα F-16 και 42 Γαλλικά, σύνολο 165 σύγχρονα Μαχητικά. Προφανώς τα F-4 θα αποσυρθούν και τα F-16 Block 30 κανονικά θα έπρεπε να αποσυρθούν/χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά? Οπότε και με τα υπάρχοντα οικονομικά, τα Mirage-2000-5 χρειάζονται και αυτά στην εξίσωση των 200 σύγχρονων Μαχητικών.
Απομένουν άλλα 200 – 165 = 35 σύγχρονα Μαχητικά μέχρι τα 200. Οι Αμερικάνοι Πεζοναύτες έχουν βάλει 10 F-35 ανά Μοίρα. Με παραγγελία 20 F-35 φτιάχνουμε 2 Μοίρες και πάμε στα 185 σύγχρονα Μαχητικά, οπότε μας μένουν άλλα 15 Μαχητικά.
Για τα άλλα 15 Μαχητικά η λογική για ομοιοτυπία, συντήρηση κλπ κλπ λέει ότι μπορεί να είναι επιπλέον μεταχειρισμένα Rafale/Mirage-2000-5/F-16 Block 60/70.
Τα όνειρα τα οποία δεν κοστίζουν και οι αγάπες που δεν κρύβονται λένε ότι θα μπορούσαν τα 15 Μαχητικά αυτά να είναι μεταχειρισμένα F-15 (όχι απαραιτήτως από τις ΗΠΑ) τα οποία τοποθετημένα στην Κρήτη θα μπορούσαν να πηγαινοέρχονται στην Κύπρο, χωρίς απαραίτητα να χρειάζονται αεροσκάφη ανεφοδιασμού.
ΥΓ Οι Ισραηλινοί που έχουν βέβαια και δωρεάν πόρους από τις ΗΠΑ, θα πάνε σε παραγγελία 25 F-35 και 25 F-15EX (κάποια παραλλαγή) – αυτοί ξέρουν, όπως έλεγε και μία διαφήμιση.

Athanasios-Tsintzas

Έξυπνη ιδέα και μπράβο για τη σύλληψή της, διότι δεν είναι μόνο η ΚΡΟΑΤΙΑ, αλλά πιθανόν και κάποια άλλη χώρα

photographix

Kαποια στιγμή ο στόλος μαχητικών θα αποτελείται μόνο απιο Rafale, F-16V και F-35, (AESA & Link16 μαχητικά) και θα είναι και πάλι μεγάλη πολυτυπια. Από κάπου θα πρέπει να αρχίσει η αντικατάσταση Μ2000, F16, και F-4E, και έχει ξεκινήσει ήδη με τα EGM.

Δεν ξερω αν η ΠΑ θα θεωρήσει απαραίτητο να διατηρήσει τότε σε υπηρεσια και αριθμό non-ΑESA μαχητικων για ρόλους με χαμηλότερες τεχνολογικές και οικονομικές απαιτησεις. Το οποίο είναι μια σοβαρη πιθανοτητα.

Σε αυτη την περιπτωση μάλλον θα είναι πιο ενδεδειγμένο να διατηρηθούν F-16 μάλλον πάρα Μ2000-5 και για λόγους πολυτυπιας, (παρά τις σημαντικοτατες ικανότητες των Dash5) αλλά και επειδή τα F16 έχουν περισσότερες πιθανότητες ολικής αναβαθμισης (ΑESA, Link16, JHMCS, κλπ) πάρα τα Dash5 στα οποία η Dassault έχει ρίξει ταφόπλακα εδώ και πολύ καιρό ΔΥΣΤΥΧΩΣ ….

Voltron

Και αν προκυψει αιφνης θεμα με Μ2000-9 απο τα ΗΑΕ τι λετε να κανουμε, να δειξουμε ενδιαφερον; Τα Mirage απο καθε αποψη και πρισμα, ειναι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ κεφαλαιο για την ΠΑ και καθε κινηση θα πρεπει να γινει μετα απο αρκετη και ωριμη σκεψη !!!

TonKs

Τα ΗΑΕ θέλουν ακόμα τα F-16 Blk30 όπως είχε ακουστεί; Να τους τα δίναμε με αντάλλαγμα τα -9 που δεν εκσυγχρονίζουν και χρήματα ή αν όντως διώξουμε τα -5, μόνο χρήματα για να αγοράσουμε όσα Rafale μπορούμε;

Stavrogin1

πόσο; Για τα πάντα υπάρχει η κατάλληλη τιμη. ποσο πουλιέται ένα 2000-5 χωρις όπλα, 30, 40εκ.; για καθε δυο μιράζ αγοράζεται ενα μεταχειρισμένο rafale; δίνουμε 12 αγοράζουμε 5 ή 6;
Αρα πρέπει να βάλουμε το χερι στην τσεπη βαθεια για εκείνη την 2η μοιρα rafale. Το να σκοτωσουμε τα μιραζ δε θα μας φτιαξει την αεροπορία. Τα πληρώσαμε, εκπαιδευτήκαμε σε αυτά ας τα αφησουμε να υπηρετήσουν ως μια ενισχυμένη μοίρα που υπάρχει λειτουργική εδώ και τώρα. Απο μένα ένα ΌΧΙ.

“…δεν θα πέσουμε έτσι εύκολα με μερικά Bayraktar”. Ειναι 140 περιπου τα οπλισμένα, και τα έξυπνα πυρομαχικά που έπεσαν ηταν πάνω απο 400 αν κρίνουμε από τις απωλειες. Τι προτεινεται, να βάλουμε αεροπλάνα 200εκ. με πυραυλους 2-3εκ. να κυνηγάνε τα τηλεκατευθηνόμενα; χάσαμε με το καλημέρα απο οικονομικης άποψης απο την στιγμη που ειναι πιο δυνατοι απο εμας λογω βιομηχανίας θα σπάσουμε πρωτοι. Ας σοβαρεύτουμε λοιπον κι ας βρούμε βιώσιμες λησεις για την άμυνα.

komninos79

Η λογική του να παραχωρεί πολύτιμα αεροσκάφη η ΠΑ για να τα αντικατασταθεί με πιο σύγχρονα ΔΕΝ, μπορεί να εφαρμόζεται όσο η Ελλάδα υστερεί σε αριθμούς μαχητικών. Η Ελλάδα με την προσθήκη των 18 Rafale και την ταυτόχρονη απόσυρση των Μ2000 και των Phantom θα διαθέτει συνολικά 195 αεροσκάφη 3/4 γενιάς. H Τουρκία 238 F-16. ΔΕΝ βγαίνουν τα νούμερα, για να παραχωρούμε επιπλέον πολύτιμα αεροσκάφη για να τα αντικαθιστούμε με νέα. Συμφωνώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να αγοραστεί μια επιπλέον μοίρα Rafale (ή F-35) αλλά χωρίς να παραχωρηθεί ούτε ένα αεροσκάφος. Αφού βρήκαν 5 δις για φρεγάτες, ας βρούν και ακόμα 2,5 δις για επιπλέον αεροσκάφη.

anas

Πρέπει από τώρα να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με τη Dassault και τη Γαλλία ώστε μέσα στην επόμενη 5-7ετία (μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των F16 και η παραλαβή των 18 Rafale) να έχουμε πουλήσει όλα τα Μ2000-5 στη Dαssault και να τα αντικαταστήσουμε με άλλα 18 Rafale. Έτσι θα έχουμε μέχρι το 2030 συνολικά 2 μοίρες και 36 Rafale εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικά κονδύλια από την πώληση των 24 Μ2000-5 τα οποία θα επιτρέψουν την αγορά και μιας μοίρας F35 η οποία έτσι και αλλιώς είναι προγραμματισμένη. Όσο καλό και αν είναι το Μ2000-5, το Rafale είναι πολύ καλύτερο. Οποιοδήποτε νέο μαχητικό και αν προμηθευτεί η Τουρκία, το Μ2000-5 θα αποτελεί απλά έναν στόχο στο μέλλον. Χωρίς AESA και χωρίς ένα βλήμα BVR μεγάλης εμβέλειας το M2000-5 θα είναι καταδικασμένο απέναντι σε κάποιο νέο μαχητικό 4ης γενιάς της τουρκικής ΠΑ. Και μην αρχίσουμε να ονειρευόμαστε Meteor και Mica NG γιατί δεν πρόκειται ποτέ αυτά τα όπλα να πιστοποιηθούν στο ”αρχαίο” M2000-5 το οποίο δεν έχει ούτε τη δυνατότητα (ραντάρ, λογισμικό) να τα υποστηρίξει και να αξιοποιήσει στο 100% τις δυνατότητές τους. Μία ΠΑ με 122 F16, 36 Rafale και 20 F35 με ορίζοντα το 2030 θα ήταν από τις κορυφαίες στον κόσμο. Να μην ξεχνάμε ότι καμία ΠΑ στον κόσμο δεν διαθέτει τον συνδυασμό Rafale – F35 και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον εκτός από την ελληνική. ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Ionas

Αναμφίβολα χρειαζόμαστε περισσότερα Rafale. Αυτό πιστεύω πώς θα γίνει αλλά δε χρειάζεται να γίνει μέσω απόσυρσης αξιόμαχων μαχητικών μας. Ήδη την προσεχή δεκαετία θα αποχωρήσουν τα F-4 Phantom, Mirage 2000 EGM/BGM και F-16 b30. Μιλάμε για περίπου 85 αεροσκάφη. Αυτά χρειάζονται αναπλήρωση και όχι να σκεφτόμαστε πώς θα φύγουν επιπλέον μαχητικά όπως τα υπερ-πολύτιμά Mirage 2000-5Mk2.

Υ.Γ. «πρέπει όλοι μας να παραδεχτούμε, πως στο φλεγόμενο Αιγαίο θα υστερούν σε σχέση με τα Rafale και τα F-16V, ακόμη και με τα F-16C/D Block50+». Ισχύει το παραπάνω;   Υστερούν σε σχέση με τα F-16C/D Block50+;

Thras

Η καλύτερη προοπτική διάθεσης αεροσκαφών της ΠΑ είναι τα F16B30 εκσυγχρονισμένα με απάρτια από όσα γίνονται V. Μια τέτοια κίνηση θα μας άφηνε με 20 F16B30 που θα αναλάμβαναν ρόλο εισαγωγής στον τύπο και καθημερινής λάτζας.

Για τα -5 θα ήθελα να παραμείνουν με την προσθήκη 16 έως 20 ακόμα, ώστε να σχηματιστεί 2η μοίρα. Με ακόμα 22 Rafale να αντικαθιστούν συνδυαστικά τα F4, έως το 2025.

Μοναδική περίπτωση στην οποία θα ήταν θετικό να αποχωριατούμε τα -5 είναι η διάθεσή τους στην Κύπρο (με τη βάση τους στην Κρήτη και Readiness από Πάφο) με τη λογική ότι παραμένουν στην εξίσωση ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή.

Jimmy2

Πολυ καλη σαν ιδεα.
Στην πραξη δεν υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα γιατι ΚΑΙ οι Κροατες την επιλογη τους , θα την κανουν με πολιτικα κριτηρια κυριως. Δηλαδη πιθανοτατα φ-16, κι αν οχι γιουροφαιτερ.
Το οτι τα δικα μας μιραζ – 5 μπορει να τους εκαναν την καλυτερη δουλεια σε πολυ καλη τιμη ειναι το τελευταιο που θα τους απασχολησει.
Απο την αλλη, ειναι πιο ευκολο να γινει η “δουλεια” με την Αιγυπτο που αρεσκεται να αγοραζει σε καλες τιμες ωστε να αυξησει φουλ αριθμους, και ηδη σε ισχυ πυρος εχει ξεπερασει την Τουρκια . Δηλαδη του δινουμε και τα 24 μιραζ, και τα αντικαθιστουμε με 18 ραφαλ μιξ μεταχειρισμενα καινουρια, και δινουμε κι ενα ποσο πχ 500 εκατομυρια.
Επισης καλο θα ηταν να ψαχτουμε για να δωσουμε τα φ-4 και τα φ-30 κι οτι πιασουμε , οσο ακομα μπορουμε να παρουμε καποια χρηματα απο αυτα.

Lefteris

Εγώ λέω να τα αντικαταστήσουμε με τα δωρεάν F35 που θα πέρναμε σε συνέχεια της βυθυκόρου από την συμφωνία για τις βάσεις των ΗΠΑ.
Μην τα ξεχνάμε αυτά.
Είναι μια άνευ λογικής πρόταση, ικανοποίησε όσους έχουν αλλεργία σε οτιδήποτε δεν είναι made in usa στην αεροπορία μας.
Αλλιώς αν υπήρχε λογική, εφόσον υπάρχει FOS για την υποστήριξη τους, είναι 10+ ετών, αποτελούν αναβάθμιση από το project του Rafale με τα οποία μοιράζονται τα ίδια όπλα και είναι τα καλύτερα μαχητικά ως την έλευση των Viper, ποια είναι η λογική πώλησης τους;
Η πολυτυπία επιβαρύνεται πλέον με τα F16 block30 τα οποία θέλουν και δομική ενίσχυση και τα F4E που είναι κυριολεκτικά σκουπίδια στο σύγχρονο πεδίο μάχης.
Τα μαχητικά που λέτε ότι προσφέρονται στην Κροατία, ήδη φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έχουν γράψει ότι προτάθηκαν πακέτο με τις Lafayete. Αυτό ικανοποιεί και την απαίτηση να αποκτήσουμε στο σύνολο “40 μαχητικά” με μια πρόσθετη αγορά καινούργιων.

Ως τότε τα EGM/BGM θα φύγουν και το πιο σωστό θα ήταν να αναβαθμισουμε τα Block30 και να τα πουλήσουμε και να συμπληρώσουμε 2 μοίρες με πρόσθετα -9, ας είναι σε μορφή δανεισμού.
Rafale F3R, Mirage2k-5/9, F16 Block50/52++/Viper. Να κρατήσουμε οροφή 200 μαχητικά και μετά να μπούμε είτε σε ευρωπαϊκό 6ης γενιάς.

KBTHUNDER

Γιατί να μη μπορεί να αποκτήσει και η Κύπρος πολεμική αεροπορία ? Θα προτιμούσα την Κύπρο το κέρδος θα ήταν πολαπλο

Λογικότατη σκέψη, ακόμα και αν η αντικατάσταση γινόταν σε αναλογία 2:1 (ας ειναι όμως καινούρια τα νεα rafale). Νομίζω ότι το άλμα σε ποιότητα θα κάλυπτε τη πτώση οροφής (θα με διαφωτίσουν σε αυτό οι εμπειροτεροι απο εσάς). Απλά πιστεύω ότι η πώληση πρέπει να γινει γρήγορα, όσο έχουν ακόμα αξία – εγώ πάντως την πάτησα με το toyota μου (κόλλησα να το στείλω πριν 5 χρ και τώρα έχω κάνει κολλητό τον μάστορα της γειτονιάς😉)

GeorgeP

Οχι.
Οπως βλεπουμε ακομα και η αμερικη δεν μπορει να συντηρει μονο πανακριβα F35 και σκεφτεται να αγορασει F16.
Ο λογος ειναι απλος.

Χρειαζονται αεροσκαφη με φτηνες ωρες πτησης. Χρειαζομαστε περισοτερα Μκ5 ή περισσοτερα F16…. ενα απο αυτα το εχουμε ηδη δεν υπαρχει λογικη στο να το δωσουμε.

Η μονη περιπτωση να τα δωσουμε ειναι αν εχουν σκοπο να κανουν ολα τα Φ16 εκδοση Viper με τα λεφτα της συμφωνιας με αμερικη. Οποτε μετα με 150Φ16 και 40 rafale και Φ35 θα ημαστε οκ και μονο 3 τυπους.

Αν εχουν ηδη στο πλανο την αναβαθμιση των block30 τοτε οκ. Αλλιως κραταμε τα ΜΚ5 και παιρνουμε κι αλλα εντος της δεκαετιας.

Mitsos_Mantzos

Αυτό ήταν Thing like a Idiot.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ινδία και αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας

Με την μετατόπιση του γεωπολιτικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, η Ινδία καλείται να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο, κάτι που υποστηρίζουν σθεναρά οι Ηνωμένες Πολιτείες...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

O εκσυγχρονισμός των MEKO 200HN: το πρόγραμμα του 2019 με αναγωγή...

Για λόγους σύγκρισης με τη σημερινή κατάσταση, αλλά και κατανόηση των εξελίξεων που μας έφεραν έως και σήμερα, θεωρούμε χρήσιμο να παραθέσουμε την ανάλυση...
- Advertisement -
Card image

July#13 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

June #12 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 September 2014 #340

Αγορά

Related News

Γαλλική ρελάνς με παράδοση 2 FDI το 2025, ξεπερνούν οι Γάλλοι το “πρόβλημα” της Ενδιάμεσης Λύσης;

Σε μια έξυπνη εμπορική κίνηση, η γαλλική πλευρά προχώρησε σε μια σημαντική "προσφορά" προς το ΠΝ, προσφέροντας ένα από τα γαλλικά πλοία (από αυτά...

Τρίτο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης θέλει να δωρίσει στο ΠΝ το Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη»

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη διάρκεια συναντήσεως που είχε με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος...

Ενεργοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων – Η επίσημη ανακοίνωση

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των...