Εκδίωξη Τουρκίας από F-35: Το Πεντάγωνο ζητά $206 εκατ. για την μείωση των επιπτώσεων στη παραγωγή του αεροσκάφους

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο θέλει να επαναπρογραμματίστουν κονδύλια ύψους $206 εκατ. για την υποστήριξη του μαχητικού F-35B/C με υποσυστήματα από εναλλακτικούς υποκατασκευαστές, κάτι που δείχνει ότι δραστηριοποιούνται για να μετριάσουν τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρουν στο πρόγραμμα του μαχητικού πιθανές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με απόσπασμα επίσημου αμερικανικού εγγράφου του Πενταγώνου που έχει υποβληθεί προς έγκριση από το Κογκρέσο, και το οποίο παρουσιάζει το “Inside Defense”, το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ έχει ήδη κάνει βήματα για τη συγκρότηση εναλλακτικών πηγών απόκτησης υποσυστημάτων για το F-35, που στοχεύουν στην αντικατάσταση αντίστοιχων που κατασκευάζονται σε ξένες χώρες.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ποιες θα είναι οι βιομηχανικές συνέπειες αν η Τουρκία αποχωρήσει (ή την διώξουν) από το F-35;

Πολλές τουρκικές εταιρείες παράγουν εξαρτήματα για το πρόγραμμα JSF, μεταξύ των οποίων συλλογές της δομής και της ατράκτου του αεροσκάφους, εξαρτήματα του συστήματος προσγείωσης και πάνω από 100 τμήματα παραγωγής του κινητήρα F135 ακόμα και πτερύγια τιτανίου της εισαγωγής του κινητήρα.

Οι βιομηχανικές συνέπειες για την Τουρκία αν όντως παραλάβει S-400 από τη Ρωσία

Η Turkish Aerospace Industries (TAI), προμηθεύει υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του F-35. Σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Northrοp Grumman η TAI κατασκευάζει και συναρμολογεί τις κεντρικές ατράκτους, παράγει τη συνθετική επικάλυψη του αεροσκάφους, τις θυρίδες οπλισμού και εισαγωγές αέρα από συνθετικά υλικά. Επιπλέον κατασκευάζει και σταθμούς ανάρτησης οπλισμού αέρος-εδάφους. Άλλες τουρκικές εταιρείες που παράγουν εξαρτήματα για το F-35 είναι η Alp Aviation, η Ayesas, η Fokker Elmo Turkey (στη Σμύρνη), η Havelsan, η Kale Aerospace, η Roketsan, η Tubitak Sage και η Tusas Engine Industries.

Οι τουρκικές εταιρίες που εμπλέκονται στην κατασκευή απαρτίων του F-35 θα αντικατασταθούν έως το 2020

Η αμερικανική κίνηση, που αφορά το FY19 (οικονομικό έτος 2019), χαρακτηρίζεται «αναγκαία», για να προστατευθεί το πρόγραμμα παραδόσεων του τύπου. Στην πρώτη φάση περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων υλικών υψηλού-μεσαίου κινδύνου και τη δεύτερη φάση στην ανάπτυξη νέων υλικών μεσαίου-χαμηλού κινδύνου.

Διαθέσιμο ηλεκτρονικά το Τεύχος Ιουλίου 2019 στο Joomag!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Πως το έλεγε ο Οβελίξ, είναι τρελλοί αυτοί οι Ρωμαίοι… Αν όντως ΄΄εδωσαν στους Τούρκους να παράγουν αυτά που αναφέρονται, αρχίζω να σκέφτομαι ότι το Su-57 θα είναι όντως καλύτερο από το F-35 Και ενδεχόμενα από το F-22, καθώς το άρθρο λέει ότι οι Τούρκοι παράγουν: – τη συνθετική επικάλυψη του αεροσκάφους, τις θυρίδες οπλισμού και εισαγωγές αέρα από συνθετικά υλικά (άρα ένα από τα μυστικά που έχει σχέση με την συνθετική επικάλυψη του αεροσκάφους και οι εισαγωγές αέρα από συνθετικά υλικά, που αυξάνουν το stealthiness έχει πάει περίπατο και μπορούν ήδη να το εφαρμόσουν στα δικά τους Su-57) -πάνω… Read more »

Giannis
Member
Active Member
Giannis Apohnis

“…οι Τούρκοι παράγουν: – τη συνθετική επικάλυψη του αεροσκάφους..”
…τελικά οι Τούρκοι είναι πολύ πιο έξυπνοι απ ότι τους νόμιζα.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Από την στιγμή που κατασκευάζεται η κεντρική άτρακτος και συναρμολογείται από την TAI, δεν έχει μάθει και την τεχνογνωσία; Δεν ξερουν τα υλικά που χρησιμοποιούνται; Αυτά δεν μπορούν να δοθούν σε Ρώσους τεχνικους;

randomname
Member
Noble Member
randomname

Με λίγα λόγια δεν παράγουν “καθρεφτάκια”. Αλλά πραγματικά κρίσιμα στοιχεία του σκάφους. Κάτι τέτοια διαβάζουμε και το tf-x φαντάζει όλο και πιο ρεαλιστικό…