Α380, η μεγαλύτερη απογοήτευση της Airbus – ή μήπως όχι;

13
8276
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Airbus ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα τερματίσει την παραγωγή του Α380, του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους σε παραγωγή στον κόσμο το 2021, εφόσον η Emirates – στην οποία η παραγωγή A380 εξαρτήθηκε σε μεγάλο βαθμό – επέλεξε να μειώσει τις παραγγελίες της, υπέρ άλλων δικινητήριων τύπων.

Το τέλος του Α380… το 2021

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus κ. Γκιγιώμ Φωρί υπερασπίστηκε τη μεθοδολογία πρόβλεψης ζήτησης που ακολούθησε η εταιρεία προσπαθώντας να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την απόφαση αυτή.

Συγκεκριμένα, το 2007 η Airbus είχε κάνει συντηρητική εκτίμηση για μια 20ετή ζήτηση για σχεδόν 1.300 επιβατικά αεροσκάφη μεγάλης χωρητικότητας, έτος έναρξης της παραγωγής του A380, και παρά τις κακές πωλήσεις του A380 στην πορεία, εξακολουθούσε να δίνει προοπτικές για πωλήσεις 1200 αεροσκαφών μέχρι και μια δεκαετία αργότερα .

Η ολοκλήρωση της γραμμής παραγωγής επιβεβαιώθηκε δύο μήνες πριν ο Φωρί, που τότε ήταν πρόεδρος του τμήματος εμπορικών αεροσκαφών ανέλαβε ως επικεφαλής της Airbus. Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην Τουλούζη στις 21 Μαΐου, ο Φωρί δήλωσε επιτακτικά: «Οι προβλέψεις είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με το μέλλον».

H Air France ξεφορτώνεται τα Α380

Τόνισε ότι η εταιρεία προσαρμόζει κάθε χρόνο τις μεθόδους παγκόσμιων προβλέψεων, εξετάζοντας το πρόσφατο παρελθόν και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ό,τι έχει μάθει και εισπράξει η εταιρεία μέχρι τότε. Ωστόσο, όπως επισήμανε, «αυτή η δουλειά δεν είναι απλή. Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία στην αγορά, τόσο πολλά συμβαίνουν που δεν ήταν καν στην εικόνα μόλις κατά το προηγούμενο έτος.»

Η Airbus επιχειρεί να προβλέψει επιχειρηματικές συνθήκες για προγράμματα παραγωγής αεροσκαφών με εύρος διάρκειας ζωής 20, 30 ή 40 ετών. Μερικές φορές το καταφέρνει και μερικές άλλες όχι. Γενικά όμως η εταιρεία σύμφωνα με τον Φωρί πρέπει να είναι “ταπεινή”.

Μάλιστα διευκρίνησε ότι οι λάθος προβλέψεις δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό κι ως παράδειγμα έφερε την περίπτωση του A320. Το επιχειρηματικό πλάνο παραγωγής για το Α320 ήταν για περίπου 700 αεροσκάφη συνολικά.

Τριάντα χρόνια αργότερα όμως, η εταιρεία έχει φτάσει να παράγει 700 αεροσκάφη του τύπου τον χρόνο, κάθε χρόνο. Έτσι δείχνει ότι η έκρηξη σ’ αυτήν την αγορά του του κλάδου ήταν απλά εκπληκτική σύμφωνα με τον Φωρί.

Ένας βασικός λόγος της μη επιθυμητής εμπορικής πορείας του Α380 πάντως ήταν το γεγονός ότι είναι τετρακινητήριο, γεγονός που συνεπάγεται αυξημένο λειτουργικό κόστος. Κι αυτό είναι πρόβλημα διότι η τεχνολογία έχει επιτρέψει πια την ύπαρξη αρκετά ισχυρών κινητήρων ώστε δυο μόνο να είναι αρκετοί για μεγάλα αεροσκάφη. Για του λόγου το αληθές, μόνο δυο αεροσκάφη σήμερα πια φέρουν τέσσερεις κινητήρες, το Airbus Α380 και Boeing 747.

Επίδειξη δύναμης από την General Electric: Παρουσίαση του θηριώδους GE9X

Ο Φωρί επιμένει πάντως ότι – παρά τις αδύναμες πωλήσεις του – το A380 υπήρξε «επιτυχία» για την Airbus: «Πιστεύω απολύτως ότι η Airbus δεν θα ήταν εκεί που είναι σήμερα χωρίς το A380, δεδομένου ότι μας παρείχε βασικά μαθήματα για επόμενα προγράμματα παραγωγής αεροσκαφών, ειδικά το A350. Καινοτομία σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε κινδύνους και ρίσκα, και θα συνεχίσουμε να είμαστε αυτό το είδος ανταγωνιστή στην αγορά.»

Την ίδια στιγμή πάντως, το αντίπαλο δέος του Α380, το Boeing 747 εξακολουθεί να παράγεται 50 χρόνια μετά.

Το Boeing 747 έγινε 50 ετών αλλά παράγεται ακόμα. Τι μέλλει γεννέσθαι;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Γιατί να είναι απογοήτευση για την Airbus; Δεν υπάρχει λόγος, εκτός αν της ζητήσει η ΕΕ πίσω τα κονδύλια που επένδυσε σε αυτό..!

LefterisK
Member
LefterisK

“Την ίδια στιγμή πάντως, το αντίπαλο δέος του Α380, το Boeing 747 εξακολουθεί να παράγεται 50 χρόνια μετά.” Συγνώμη αλλά η τελευταία πρόταση είναι μάλλον άτοπη. Υπονοεί οτι το Α380 ως σχεδίαση ήταν λάθος ( και γι’αυτ’ο σταματά η παραγωγή) ενώ το 747 συνεχίζει να παράγεται ακόμα. Ναι το 747 παράγεται 50 χρόνια αλλά σχεδιάστικε μια άλλη εποχή, υπο διαφορετικές συνθήκες και ανάγκες.. θεωρώ πως η δίκαιη σύγκριση θα ήταν με την πορεία του 747-800 (Intercontinental ) συμπεριλαμβανομένου και του (F). Το747 -8 σε όλες τις εκδόσεις του έχει περίπου 150-160 παραγγελίες εκ των οποίων περίπου 105 της έκδοσης F.… Read more »

Stathis48
Guest
Stathis48

Αποτυχία ως προς τις πωλήσεις μόνο.
Κατά τα άλλα το Α380 είναι το καλύτερο αεροπλάνο ever.
Απόλυτα σταθερό αθόρυβο άνετο και ασφαλές. Εξ’ου και το σλόγκαν “Το αεροσκάφος που μισούν οι εταιρείες (λόγω κόστους λειτουργίας) αλλά το λατρεύουν οι επιβάτες”

Ellinokyprios
Guest
Ελληνοκύπριος

Έχω την αίσθηση ότι το Α380 ‘πολεμήθηκε’ περισσότερο απο άλλα μοντελα της Airbus, μια ‘αισθηση’ αν θέλετε, που πήρα απο αρκετά άρθρα που διάβασα και πολλά videos που παρακολούθησα!
Κάτι όμως για το οποίο δεν είμαι απόλυτα βέβαιος, για να είμαι ειλικρινής.

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Το προηγούμενο σχετικό, εμβριθέστατο άρθρο της “Π”
https://www.ptisidiastima.com/a380-the-end-of-line-in-2021/
ακολουθείται από εκτενή συζήτηση, που δίνει ίσως κάποιες ερμηνείες για το πτωχότερο του αναμενομένου εμπορικό αποτέλεσμα. Στο τεχνικό επίτευγμα αυτονόητα βγάζουμε το καπέλο άπαντες.

Tacitus
Guest
Tacitus

Καλησπέρα σας. Το βασικό είναι ότι η Airbus τόλμησε και το 380 είναι ένα εξαιρετικό αεροπλάνο. Προσωπικά είμαι παλιομοδίτης και πιστεύω πως οι 4 κινητήρες έχουν μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας, άλλο που το Lobbying των εταιρειών αύξηση το ETOPS. Aν θυμάμαι καλά κιόλας στο παρελθόν ένα 747 της ΒΑ είχε αποτυχία σε ένα κινητήρα στο Seattle και συνέχισε με 3 έως την Αγγλία, αλλά νομίζω δεν έφθασε στο Λονδίνο. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με την Boeing. Μιλάμε για την εταιρεία η οποία είχε επενδύσει τα πάντα όταν εξέλισσε το 707 και το 747. Τόλμησε και πέτυχε. Τώρα αυτή η εταιρεία μας… Read more »

recce
Member
Noble Member
recce

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην Τουλούζη στις 21 Μαΐου, ο Φωρί δήλωσε επιτακτικά: «Οι προβλέψεις είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με το μέλλον».

Τώρα συγγνώμη, το σκέφτηκε πολύ για να το πει αυτό?
Σαν να λέμε δηλαδή “η μαγειρική είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με το φαγητό.”

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Η ατάκα αυτή είναι γνωστή, έχει αποδοθεί κατά καιρούς σε διάφορους.

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Harold McMillan?

Spyros
Member
Noble Member
Spyros