- Advertisement -

Εντός χρονοδιαγραμμάτων το πρόγραμμα των F-16V, καμία αλλαγή στο σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II

- Advertisement -

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μαχητικών F-16 σε F-16V αναμένεται να υλοποιηθεί εντός των συμβατικών ορίων, επαναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιώργου Φραγγίδη στο Κοινοβούλιο, με θέμα «Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης Προγράμματος Α/Φ F-16 σε F-16V», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος λέει πως το πρόγραμμα προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2027, όπως μέχρι τώρα ενημερώνει η αμερικανική πλευρά.

Lockheed Martin: Εντός χρονοδιαγράμματος το πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών F-16


Αυτή την περίοδο, συνεχίζει ο υπουργός, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης του πρώτου αεροσκάφους, το οποίο εντάχθηκε στην ΕΑΒ στις αρχές του 2020, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Προηγήθηκαν μια σειρά από έλεγχοι, οι οποίοι έγιναν από την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ). Η αναβάθμιση του αεροσκάφους θα τελειώσει στο τέλος του έτους και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου χρόνου το μαχητικό θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Τα επόμενα 83 F-16 θα αρχίσουν να εντάσσονται σταδιακά στην ΕΑΒ, από τον Φεβρουάριο του 2021.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντά επίσης στο ζήτημα της συμβατότητας του νέου radar τύπου AESA με το υπάρχον σύστημα αυτοπροστασίας, λέγοντας ότι «το πρόγραμμα αναβάθμισης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την ενσωμάτωση του υπάρχοντος συστήματος αυτοπροστασίας του Α/Φ». Στην παρούσα φάση, ο ίδιος συμπληρώνει, οι αμερικανικές αρχές έχουν πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τις εμπλεκόμενες εταιρείες, με σκοπό την επίτευξη της βέλτιστης διαλειτουργικότητας του συστήματος αυτοπροστασίας με το νέο radar.

Ντ. Πλέσσας: H Lockheed Martin έχει λύσει το “πρόβλημα” των F-16V με το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II


Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για καθυστερήσεις στις εργασίες αναβάθμισης, λόγω των προβλημάτων που έχει η ΕΑΒ, και επισημαίνουν πως η καθυστέρηση του προγράμματος πέρα από το 2028 «θα δημιουργήσει θέμα επιχειρησιακής εκμετάλλευσης του αεροσκάφους, λόγω της ραγδαίας εξέλιξης του όπλου, σε συνδυασμό με τις νέες προηγμένες επιχειρησιακές τεχνολογικές εξελίξεις που ενδεχομένως θα το καταστήσουν μη αποτελεσματικό με τα νέα δεδομένα». Τέλος, χαρακτηρίζουν τη συνεργασία του νέου ραντάρ με το σύστημα αυτοπροστασίας ικανή και αναγκαία συνθήκη για το αξιόμαχο του αναβαθμισμένου αεροσκάφους F-16.

Πως θα εκσυγχρονιστούν τα ελληνικά F-16V;


Η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της ΠΑ σε διαμόρφωση Viper υλοποιείται μέσω της Διακρατικής Συμφωνίας Letter of Offer and Acceptance (LOA) GR-D-SNY. To πρόγραμμα αφορά την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων ογδόντα τεσσάρων (84) Α/Φ και των εξομοιωτών πτήσης, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού της ΠΑ, αλλά και την προμήθεια ανταλλακτικών και εξοπλισμού υποστήριξης. Το πρόγραμμα έχει κόστος 1.232.351,577 € και αναμένεται να προσφέρει 84 μαχητικά 4,5 γενιάς, που θα υπερτερούν του συνόλου των F-16 της Τουρκικής Αεροπορίας.

ΘΕΜΑ: Γιατί η αναβάθμιση των F-16C/D Blk52+Adv σε F-16V ήταν κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mageiras
Trusted Member
Mageiras (@mageiras)
3 months ago

Μακάρι να πάνε όλα καλά!

Chris
Member
Chris (@chris)
3 months ago

Βέλτιστη διαλειτουργικότητα… Μπορεί -εντελώς τυχαίο παράδειγμα-η βέλτιστη διαλειτουργικότητα να είναι στο 30 % των δυνατοτητων για το συγκεκριμένο συνδυασμό. Αλλά δε θα παύει να είναι βέλτιστη. Σημασία έχει αν τα δύο συστήματα θα λειτουργούν στο 100% των προδιαγραφών τους.

RIGAS
RIGAS (@rigas)
3 months ago

” με σκοπό την επίτευξη της βέλτιστης λειτουργικότητας του συστήματος αυτοπροστασίας με το νέο radar.” ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ !!! όχι πλήρης …. μμμμμμμμ ??? από όπλα ? έχουμε καιρό !!…..

grammkostas
grammkostas (@grammkostas)
3 months ago

Έχουμε κάποιο νέο από τη πιθανή αναβάθμιση των F-16 BLOCK50 είτε σε V είτε σε BLOCK52Μ ??
Έπίσης μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος για τη πιθανή αναβάθμισή τους ?

randomname
Member
randomname (@randomname)
3 months ago

Δηλαδή σύμφωνα με ότι έχει γραφτεί εώς τώρα, αφού θα παραμείνουν τα ασπίς θα μειωθούν οι δυνατότητες του νέου ρανταρ. Μήπως πάλι κάνουμε μισές δουλείες;

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
3 months ago
Reply to  randomname

Έχουν γραφτεί από εμάς; γιατί κάπου το χάσαμε…

randomname
Member
randomname (@randomname)
3 months ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

https://www.ptisidiastima.com/f-16-block-70-l3harris/
Ξεκίνησα να στέλνω αποκόμματα από το άρθρο αλλά δεν έχει νόημα. Είναι μικρό έτσι και αλλιώς.

randomname
Member
randomname (@randomname)
3 months ago
Reply to  randomname

Με ρωτήσατε και σας απάντησα. Μετά γιατί δεν απαντάτε;
Γιατί είναι προφανές οτι τα “βέλτιστα” αποτελέσματα που αναφέρει το άρθρο για τον συνδιασμό του aspis2 και του νέου ραντάρ δεν σημαίνει τίποτα ουσιαστικό.
Μπορεί να λειτουργεί το νέο ραντάρ στο 20% των δυνατοτήτων του αλλά και πάλι τα αποτελέσματα μπορούν να ονομαστούν ως “βέλτιστα” για τον συγκεκριμένο συνδιασμό.
Και τίποτα σε αυτό το νέο άρθρο δεν ανατρέπει την κατάσταση που περιγράφει το παλιό άρθρο. Ας μην εξηγήσω πάλι γιατί το “βέλτιστα” δεν λέει απολύτως τίποτα. Το έγραψα ήδη, και εγώ και άλλοι σχολιαστές.

flatspin
Active Member
flatspin (@flatspin)
3 months ago

Παλι καλα που οι προηγουμενοι εστω προλαβαν να υπογραψουν εστω καποια λιγα προγραμματα αναβαθμίσεων-παραχωρησεων κλπ, γιατι εδώ βλεπω βαλτώσαμε πλέον άσχημα και μονο για κανα τυφέκιο συζητάνε και αυτό το σκέφτονται κιολας. Την έχουμε κάτσει πολυ άσχημα.

Yiorgos
Noble Member
Yiorgos (@yiorgos)
3 months ago
Reply to  flatspin

Αγαπητέ flatspin flatspin,
Σε παρακαλώ μην λες τέτοια γιατί θα πάθει κανένα καρδιακό ο Koulis Koulis. Οι προηγούμενοι έκαναν μια τρύπα στο νερό (τουλάχιστον ήταν μικρότερη από των άλλων), ξεζουμιζαν τον λαό και άφησαν πίσω ένα μαξιλάρι 37 Δις ευρώ, άραγε πού πήγε, και όταν έφυγαν άφησαν την χώρα με τις καλύτερες σχέσεις με τις ΗΠΑ (και ήταν και Αριστεροί).
Συγνώμη, Κοντεύω να πεθάνω από τα γέλια! Όχι γιατί δεν είναι αλήθεια, αλλά γιατί ποίος θα το πίστευε ότι ή “ποτέ ξανά” Αριστερά (λες και το Κέντρο, οι Σοσιαλιστές ή η Δεξιά τα είχαν κάνει καλύτερα, ποιος ξέρει μπορεί να πούμε και “ποτέ ξανά” και σε αυτούς. ) θα είχε τόσο καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, και ο Αλέξης θα ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός μετά από κάποιες δεκαετίες πού θα πήγαινε στο Λευκό Οίκο.
Στα σοβαρά όμως, από αυτά τα 37 Δις, πες 1.5 Δις δεν μπορούν να πάνε για την Αμυνα? Θα μπορούσαν να κλείσουν πολλές τρύπες (FOS για Μιραζ, Σπαρταν, ΝΗ-90, τορπίλες, ΕΜΖ Μεκο, μεταφορά Μ1117, Μ2Α2, μπορεί και να έμεναν χρήματα για αγορά όπλων ή εξαρτυσεων για τους στρατιώτες.
Διευκρίνηση προς τους αναγνώστες του σχολίου μου. Δεν υποστηρίζω τον Σύριζα ούτε το ΚΙΝΑΛ ή την Ν. Δ. Ετσι κι αλλιώς δεν ψηφίζω στην Ελλάδα, οπότε δεν “ανήκω” σε κόμμα και δεν έχω πολιτικές παρωπίδες. Όμως εχω τις δικές μου παρωπίδες, μια Ελληνική και μια Αμερικανική.
Φιλικά πάντα
Γιώργος

Koulis
Trusted Member
Koulis (@koulis)
3 months ago
Reply to  Yiorgos

Κάποιοι δεν ξέρουν τι τους γίνετε.
Φιλικά πάντα
Κούλης

Yiorgos
Noble Member
Yiorgos (@yiorgos)
3 months ago
Reply to  Koulis

Αγαπητε Κουλη,
εφοσον δεν ξερω τι μου γινετε θα περιμενα και μια εξηγηση και μαθηση του τι επρεπε να ξερω.
Οσο για την πολιτικη σκηνη στην Ελλαδα, οπως ειπα παραπανω, δεν με ενδιαφερει απο κομματικη αποψη αλλα απο εθνικη αποψη. Ελπιζω να καταλαβαινεις την διαφορα.
Φιλικα παντα,
Γιωργος

flatspin
Active Member
flatspin (@flatspin)
3 months ago
Reply to  Yiorgos

Κοιταξε, είναι και θέμα συγκυριων η ολη κατάσταση. Τώρα οταν εχουμε πέσει σε πανδημια και έχει βαλτώσει η οικονομία μας, καταλαβαινεις οτι δεν μπορουν να γίνουν και πολλά. Βεβαια εδώ το προβλημα ειναι οτι βαλτώσαμε ακομα και σε χαμηλου κόστους πράγματα, οπως οι τορπίλες ή υποστήριξη αεροπορικών μέσων.
Δεν ξέρω αν περιμένουν να αλλαξει ο νόμος περι προμηθειων για να ξεκολλησουν/επαναπροκηρύξουν.
Το μονο σίγουρο ειναι πως είμαστε πλέον στο “και 5” εδω και πολλά χρόνια. Οχι τώρα.

Yiorgos
Noble Member
Yiorgos (@yiorgos)
3 months ago
Reply to  flatspin

Αγαπητε flatspin flatspin
συμφωνω με οσα ειπες. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι οτι ενω ειμαστε στο “και 5”, με μια μικρη καθυστερηση στο Αιγαιο, ολοι νομιζουν οτι εχουμε χρονο ακομα. Αντι να κλεινουν τισ τρυπες που υπαρχουν, τις αφηνουν να μεγαλωνουν. Τωρα γιατι τα αναδρομηκα θα δωθουν εφαπαξ, αυτο ειναι μια αλλη μεγαλη απορια. Θα μπορουσαν να το κανουν με δοσεις ετσι ωστε λιγα απο τα χρηματα να πανε στις τορπιλες (ο μεγαλυτεροσ πολλαπλασιατσης ισχυος).
Ας ελπισουμε οι Τουρκοι δεν θα εμφανιστουν κατω απο την Κρητη σε ενα μηνα.
Φιλικα παντα,
Γιωργος

Koulis
Trusted Member
Koulis (@koulis)
3 months ago
Reply to  flatspin

Μήπως ξέρεις τι έγινε στο Μάτι και ποιός είναι ο white Porcha;

zap
Trusted Member
zap (@zap)
3 months ago

Το 2027.. χωρις αλλα σχολια.

christos_choris_a
Active Member
christos_choris_a (@christos_choris_a)
3 months ago

Αντε να παραγγείλουμε και 20 F-35A για “να δέσει το γλυκό”.

Koulis
Trusted Member
Koulis (@koulis)
3 months ago

Έχει ήδη δέσει. Λίγη υπομονή.

NavalCasual
NavalCasual (@navalcasual)
3 months ago

Αν πάρουμε λιγότερα από 40 δεν έχει νοημα. Εκτός αν τα στέλνουμε αλλού για συντήρηση.

Mitsos_Mantzos
Active Member
Mitsos_Mantzos (@mitsos_mantzos)
3 months ago

Εγώ λέω ότι εάν δεν λειτουργούν καλά τα συστήματα μετάξι τους ή ΠΑ δεν πρόκειται να δεχτεί τα αεροπλάνα χωρίς να δώσει μαχη.
Δεν καταλαβαίνω τι Viber είναι αυτά χωρίς το ποίο μοντέρνο σύστημα αυτ/σιας, Viber κολοβό;

LAMBROS
Active Member
LAMBROS (@lambros)
3 months ago
Reply to  Mitsos_Mantzos

Το Viber είναι για chat…. Viper είναι βρε!

Mitsos_Mantzos
Active Member
Mitsos_Mantzos (@mitsos_mantzos)
3 months ago
Reply to  LAMBROS

Fuck βλακία μου, χαχαχα

Last edited 3 months ago by Amelia
Roger
Roger (@roger)
3 months ago

«Η αναβάθμιση του αεροσκάφους θα τελειώσει στο τέλος του έτους και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου χρόνου το μαχητικό θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Τα επόμενα 83 F-16 θα αρχίσουν να εντάσσονται σταδιακά στην ΕΑΒ, από τον Φεβρουάριο του 2021.»
Πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι δοκιμές και δοθούν οι πιστοποιήσεις από τους Αμερικάνους ότι όλα είναι ΟΚ στις εργασίες που έκανε η ΕΑΒ και όλα λειτουργούν άψογα, θα αρχίσουν εδώ την αναβάθμιση των υπολοίπων μαχητικών;

Last edited 3 months ago by Garthahi
ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
3 months ago
Reply to  Roger

Ναι

yandr
Active Member
yandr (@yandr)
3 months ago

Συγγνώμη για το σωστό αλλά ξέρει κανείς αν αυτό ισχύει; Αγοράζουμε τουρκικά dro es ;
https://www.dailysabah.com/business/defense/turkish-made-detector-drones-ready-to-enter-greek-army-inventory/amp

randomname
Member
randomname (@randomname)
3 months ago
Reply to  yandr

Αν είναι αλήθεια και πουλήσαν drones σε Ελλάδα και Κίνα. Δηλαδή σε εχθρική χώρα και σε χώρα μέκα των drone τότε τι να πω…
Άντε και παγάκια σε εσκιμώους την επόμενη φορά.

Last edited 3 months ago by adriannagunderso
neuromancer
Active Member
neuromancer (@neuromancer)
3 months ago

Προηγήθηκαν μια σειρά από ελέγχους”…..
είτε “Προηγήθηκαν μια σειρά από έλεγχοι”
ή “Προηγήθηκε μια σειρά από ελέγχους”

epampapas
Noble Member
epampapas (@epampapas)
3 months ago

Στο μεταξύ η ASELSAN αναπτύσει AESA ραντάρ για τα τουρκικά F-16 (και για εξαγωγές) προκειμένου να ματσάρει και τη δικιά μας αναβάθμιση που επικεντρώνεται στο ραντάρ κυρίως, καθώς τα τουρκικά αεροσκάφη ως γνωστόν έχουν κατά τα άλλα ήδη αναβαθμιστεί και στο ραντάρ θα υπάρχει η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών όταν ολοκληρωθεί η δικιά μας αναβάθμιση.
Οκ ραντάρ τουρκικό και μάλιστα AESA θα σκεφτούν οι περισσότεροι γελώντας.
Να δούμε λίγο γενικότερα το σκεπτικό της άλλης πλευράς πιο ψύχραιμα. H Toυρκία δε νιώθει πως απειλείται από την Ελλάδα. Αν το νιώσει έχει τα χρήματα να αγοράσει ότι θέλει και από όπου θέλει, όχι απλά να αμυνθεί, αλλά να περάσει και στην επίθεση. Είναι πολύ μεγάλη η οικονομική ψαλίδα μεταξύ των δύο χωρών πλέον. Χρόνια ατελείωτα οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και μνημονίων και χρόνια φρενήρους ανάπτυξης για την Τουρκία αφήσανε το στίγμα τους στα ΑΕΠ των δύο χωρών και κατά συνέπεια στα ποσά που μπορούν να διαθέσουν σε αμυντικές δαπάνες.
Τώρα η Τουρκία απλά επωφελείται από την αδυναμία μας και χτίζει την αμυντική της βιομηχανία. Θα καθυστερήσει, θα κάνει λάθη, θα παράξει υποδέεστερα προϊόντα στην αρχή κτλ αλλά δε τη νοιάζει γιατί η Ελλάδα είναι οικονομικό πτώμα, γεωπολιτικώς χειραγωγίσιμη (οι Τουρκοι μιλάνε με τα ‘αφεντικά’ μας απευθειας πλέον, στην πρόσφατη κρίση ο Ερντογάν μιλούσε με τη Μέρκελ όχι με τον δικό μας πρωθυπουργό, γιατί απλούστατα η Γερμανία πέρνει τις αποφάσεις για εμάς και μιλάς πάντα με εκείνον που αποφασίζει) και παντελώς ακίνδυνη.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δείνει στους Τούρκους την πολυτέλεια να φτιάξουν αμυντική βιομηχανία. Διαφορετικά, αν είχαν τον άμεσο φόβο, θα αγόραζαν από το πάνω ράφι από τη διεθνή αγορά όπως κάναμε και εμείς, επιλέγωντας παράλληλα και πολιτική στήριξη που πλέον νιώθουν αρκετά ισχυροί για να την έχουν τόσο ανάγκη.

Last edited 3 months ago by martintorrens1
XsrX
Active Member
XsrX (@xsrx)
3 months ago
Reply to  epampapas

Οκ, μην τρελαθούμε κι ολας με τα οικονομικά τους επιτεύγματα. Η διαφορές στο ΑΕΠ προφανώς υπάρχουν. Αφενός λόγω της αναπτυξιακής εξωστρέφειας, αλλά και λόγω πληθυσμού. Σε απόλυτα νούμερα το ΑΕΠ πρέπει να διαιρεθεί με τον πληθυσμό, και εκεί προκύπτει πόσο έχει βελτιωθεί.
Προφανώς στην αμυντική τους βιομηχανία έχουν κάνει πολλά, αλλά με ανεξάντλητη κρατική χρηματοδότηση. Αν αυτή περικοπει, που δεν είναι καθόλου δύσκολο στην υφιστάμενη κατάσταση, θα δούμε πόσο αντέχει η σκαλωσιά που έστησε ο πασάς.
Οι αγορές τους έχουν στην γωνία πάντως, τα λεφτά του Κατάρ είναι ασπιρίνες μπροστά στο βουνό των $ υποχρεώσεων που έχουν.

Evanos
Active Member
Evanos (@evanos)
3 months ago

Εντός χρονοδιαγράμματος βεβαια…
αλλά ενός πολύ….μα πολύ αργού χρονοδιαγράμματος…
το οποίο ειναι σε τρομερή διαφορά φάσης σε σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις..
Άλλοι για παράδειγμα οπως Οι Γάλλοι η οι Ρώσοι οπως βλέπουμε και με την Αίγυπτο σε 8 χρόνια σε έχουν παραδοσει μοίρες ολόκληρες δεκάδων μαχητικων φτιαγμένων “from scratch.”

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οπλισμός των νέων ελληνικών MH-60R με Advanced Precision Kill Weapons System (APKWS) , όταν το ΠΝ πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά

 Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γράψει πως το ΠΝ είναι αυτό που λέμε πάντα στην πρωτοπόρο σε πολλές από τις επιλογές του....
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

36
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 May #372

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 November 2014 #342

Αγορά

Related News

Αμερικανικό Ναυτικό: στροφή στα ελαφρά αεροπλανοφόρα για να ενισχυθούν οι ικανότητες πλήγματος

Την πρόταση ένταξης μέχρι και έξι νέων ελαφρών αεροπλανοφόρων ως μέτρο που θα αυξήσει τον αριθμό ενεργών αεροπλανοφόρων σε υπηρεσία εξέφρασε ο υφυπουργός Αμύνης...

Στις 10:05 (ώρα Ελλάδας), ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 220 ψήφους εκλεκτόρων και ο Τραμπ 213, σύμφωνα με την Edison Research

ΑΠΕ-ΜΠΕΟι προβολές της Edison Research δείχνουν ότι με κατανεμημένες 433 εκλεκτορικές ψήφους στις 03:05 (10:05 ώρα Ελλάδας), ο Μπάιντεν έχει 220 και ο Τραμπ...

Ο Ντ. Τραμπ προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο

ΑΠΕ-ΜΠΕΠαρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά που μπορεί να καθορίσουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο...