22.6 C
Athens
Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021
- Advertisement -

ΑΠΟΨΗ: Ο συνδυασμός Rafale/Meteor είναι το F-14/AIM-54 του 21ου αιώνα! Αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο για την ΠΑ

- Advertisement -

 

H πρόσφατη αγορά των 18 αεροσκαφών Rafale από την Πολεμική μας Αεροπορία, σκόρπισε ενθουσιασμό τους φίλους μας, κι όχι μόνο. Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου οι αντιδράσεις είναι ακόμη μετρημένες, αλλά διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις στα social media, υπάρχει όχι απλά έντονος σκεπτικισμός, αλλά μάλλον κάτι που έρχεται στα όρια της ηττοπάθειας. Η ακύρωση του τουρκικού προγράμματος των F-35A, μετά τον αρχικό τουρκικό ενθουσιασμό (!), για την ανάπτυξη του τουρκικού TF-X, έχει αρχίσει να φαίνεται πως θα αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην αεροπορική ισορροπία στο Αιγαίο σαφώς υπέρ της Ελλάδος.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Με Meteor τα ελληνικά Rafale, ο απόλυτος Α/Α πύραυλος της Δύσης στα χέρια των Ελλήνων πιλότων

Θα είμαστε ρεαλιστές. Μετά τον εκσυγχρονισμό των περισσοτέρων τουρκικών F-16C/D στο πρότυπο CCIP (Block 50+Adv) με Link 16, η ποιοτική ισορροπία έτεινε να μετακινηθεί προς την ανατολική πλευρά του Αιγαίου. Η ποσοτική ήταν ήδη με τους Τούρκους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πολλαπλά μέτωπα που πρέπει να καλύψουν κι αυτοί σε έναν πιθανό αεροπορικό αγώνα εναντίον της χώρας μας. Η Ελλάδα, δεν ήταν, ούτε είναι, και προφανώς ούτε θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος. Αν είμασταν ένας εύκολος αντίπαλος, τότε θα είμασταν όχι το υποψήφιο θύμα, αλλά το “χωνεμένο δείπνο”.

Η αγορά των 18 Rafale είναι μια κίνηση ματ. Διότι με πολύ χαμηλό κόστος, η ΠΑ αποκτά δυνατότητες που μέχρι τώρα δεν είχε και ο αντίπαλος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Στο μυαλό μας μπορεί να έχουμε τα 18 Rafale, να εξαπολύουν 36 SCALP EG μαζί με τα άλλους 24 με τα Mirage 2000-5Mk2, αλλά η προστιθέμενη αξία δεν είναι μόνο η ταυτόχρονη άφιξη 60 πυραύλων cruise σε στόχους βαθιά στην εχθρική ενδοχώρα. Ναι, 60 SCALP-EG, με άλλους 60 σε λίγα λεπτά, μπορεί ίσως και να κρίνουν τον αγώνα, αλλά δεν θεωρούμε πως αυτό θα είναι που θα συνεισφέρουν τα ελληνικά Rafale. Η ΠΑ με την “πρώτη” στόχευσε στο μεγάλο “ατού” του αεροσκάφους, στον πύραυλο Meteor, ένα πλεονέκτημα που ούτε έχουν, ούτε προβλέπεται να έχουν οι αγαπητοί μας γείτονες για τα επόμενα χρόνια.

Τελειώνουν οι ελπίδες για Meteor στο Mirage 2000, δυσβάστακτο το κόστος ακόμη και για Ινδία

Τι είναι λοιπόν αυτό που “φέρνει” ο Meteor; είναι τόσο σημαντική πια αυτή η ακτίνα δράσης; Γιατί οι ΗΠΑ, εγκατέλειψαν τον συνδυασμό F-14/AIM-54 και έμειναν στον “ταπεινό” συνδυασμό F/A-18E/F/AIM-120C; μήπως τελικά οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς δεν έχουν τόσο αξία όσο εμείς θα θέλαμε να έχουν;

Καταρχάς, πριν πούμε κάτι άλλο, θα πρέπει να σημειώσουμε, πως ο συνδυασμός F-14A/AIM-54A δεν κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιηθεί σε “πυκνά” αεροπορικά περιβάλλοντα όπως για παράδειγμα μια Κεντρική Ευρώπη, ή μια Μέση Ανατολή. Το F-14A θα έπρεπε να προστατεύσει τις ομάδες μάχης των αμερικανικών αεροπλανοφόρων σε Ειρηνικό και Ατλαντικό από τις επιδρομές των σοβιετικών Tupolev. Βαρυφορτωμένα Tu-22, Tu-22M, Su-24 θα επέδραμαν εναντίον των Task Groups, εκτοξεύοντας ατελείωτους πυραύλους cruise, ταυτόχρονα με πυραύλους από σοβιετικά υποβρύχια. Τα F-14 θα έπρεπε να σταματήσουν τη βροχή των σοβιετικών cruise, κατά προτίμηση πριν αυτοί εκτοξευτούν. Επίσης, να “σκορπίσουν” τα εχθρικά σμήνα μαχητικών, σε περιοχές όπως η Νότια Σινική, ο Ινδικός ή Θάλασσα της Ιαπωνίας. Θεωρητικά λοιπόν, τα F-14A ήταν bomber killers, όπως θα ήταν και τα MiG-25/31  πάνω από τη Σιβηρία για τα αμερικανικά B-52/B-1.

Rafale και Meteor, Φίλιππος και Ναθαναήλ

Ας μην το δούμε όμως “μονόπλευρα”. Θα πρέπει να θυμηθούμε πως τα λιγοστά, κακοσυντηρημένα ιρανικά F-14A, με ελάχιστους ΑΙΜ-54Α, κατάφεραν να προκαλέσουν τεράστιες απώλειες στα ιρακινά μαχητικά. Κι αν εξαιρέσουμε κάποια γαλλικής κατασκευής Mirage F-1Q, τα σοβιετικά μαχητικά αποδείχτηκαν ιδανικοί στόχοι για τους περσικούς ΑΙΜ-54Α. Συνεπώς, οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο ΑΙΜ-54 ή ο ΑΑ-9 (του MiG-31) μπορούν προφανώς να εμπλέξουν μαχητικά αεροσκάφη μαζικά, και με μεγάλη επιτυχία.

Το σημερινό μας θέμα είναι αν το Rafale, μαζί με τους Meteor, θα είναι ο συνδυασμός που κάποτε ήταν το F-14A με τον AIM-54. Υπάρχουν πολλοί που δεν θεωρούν “ασφαλείς” τις εμπλοκές BVR (Beyond Visual Range) σε τόσο μεγάλες αποστάσεις, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της κατάρριψης φίλιων αεροσκαφών. Αυτό πράγματι, μπορεί να ίσχυε κάποτε για τα F14A/AIM-54 & MiG-31/AA-9, αλλά οι εποχές τότε επέτρεπαν να ξέρει ο τακτικός διοικητής στο αεροπλανοφόρο ή το έδαφος, αν στην γενική κατεύθυνση των απειλών υπάρχουν και φίλια αεροσκάφη. Συνεπώς, και το F-14A αλλά και το MiG-31 θα μπορούσαν με ομοβροντίες πυραύλων να καταστρέψουν σε μεγάλες αποστάσεις εχθρικούς σχηματισμούς χωρίς κίνδυνο φίλιων απωλειών.

Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει πχ στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ. Το Ισραήλ, σε περιόδους πολέμου είχε πάντα, παντού, δικά του αεροσκάφη. Συνεπώς, δεν ήταν ασφαλές να εμπλέξει ίχνη σε αποστάσεις 100, 150 ή 200 χιλιομέτρων. Μια χαρά τα κατάφερναν πρώτα τα F-4E και αργότερα τα F-15A/C με τους ΑΙΜ-7. Ήξεραν πριν την εμπλοκή, τι ήταν αυτό που εμπλέκουν. Έτσι, παρά τις ατελείωτες αερομαχίες για πολλές δεκαετίες, οι Ισραηλινοί δεν είχαν απώλειες από φίλιο πυρ (άξιες λόγου).

Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πρέπει να σημειώσουμε, πως παλιότερα η ΠΑ δεν επιθυμούσε εμπλοκές BVR. Αυτός είναι και ο λόγος της επιλογής των F-16C/D Block 30, καθώς και των Mirage 2000EG/BG τη δεκαετία του ’80, χωρίς BVR βλήματα. Τα IFF της εποχής, σε ένα περιβάλλον με υψηλή αεροπορική πυκνότητα όπως το Αιγαίο, δεν επέτρεπαν ασφαλείς βολές BVR. Αυτός είναι και ο λόγος της περιορισμένης επένδυσης σε βλήματα ΑΙΜ-7 για τα μαχητικά F-4E. Βέβαια, τη δεκαετία του ’90, με τη βελτίωση των μέσων, η ΠΑ αγόρασε ΑΙΜ-120Β αλλά και Super 530D.

Με τα F-16C/D Block 50/52+/52+Adv η ΠΑ απέκτησε προηγμένα IFF, ενώ η έλευση των ΕΜΒ-145AEW επέτρεψε την πολύ καλύτερη εικόνα του αεροπορικού περιβάλλοντος στην περιοχή. Έτσι, η ΠΑ δεν δίστασε να επενδύσει σε αριθμούς ΑΙΜ-120C, απαραίτητους για την επίτευξη αεροπορικής υπεροχής. Φυσικά, τα ίδια όπλα φέρουν και τα τουρκικά F-16C/D, άρα είναι δύσκολο να πούμε πως υπάρχει ποιοτική υπεροχή. Το παιχνίδι θα κριθεί στα σημεία, και παρά την ποιοτική υπεροχή των πιλότων της ΠΑ, η ΤΑ έχει μεγάλους αριθμούς μαχητικών, ενώ μπορεί να προκαλέσει “κορεσμό” στην αεράμυνα της χώρας μας με μεγάλους αριθμούς UAVs.

H αγορά των Rafale είναι μια κομβική επιλογή για την Πολεμική Αεροπορία. Ασχέτως του φαινομενικά “μικρού” αριθμού της αρχικής παραγγελίας, η ΠΑ καταρχάς έχει αλλάξει τελείως τακτική στο θέμα της υποστήριξης. Έτσι, δεν διακινδυνεύει να βλέπει τα αεροσκάφη της να γίνονται hangar queens όπως τα F-16C/D Block 52+ τα πρώτα χρόνια της αξιοποίησής τους, λόγω έλλειψης FOS,  ούτε να ανεβαίνει η πίεση των στελεχών της 114 ΠΜ γιατί έβλεπαν το στόλο των Mirage 2000 να “ξεκουράζεται” μέσα στα υπόστεγα. Αγοράζει 18 αλλά θα είναι 18 όταν πρέπει. Δεν αγοράζει 22 ή 24 για να έχει 8 όταν πρέπει. Ας ρίξουν οι καλοί μας φίλοι το πως έκαναν χρήση οι Ισραηλινοί των Mirage III στον Πόλεμο του 1967. Πιστεύει κανείς πως το Ισραήλ είχε 300 Mirage; Ελάχιστα είχε σε σχέση με τις εκατοντάδες των εχθρικών MiGs. Αλλά τα αεροπλάνα πετούσαν συνέχεια, όλο το 24ωρο με 2ους ή και 3ους πιλότους. Αυτό θέλει η ΠΑ, να τα έχει συνεχώς διαθέσιμα.

Μπορεί ο πολλά υποσχόμενος Meteor να κοστίζει €2 εκατομμύρια;

Τώρα, ο αριθμός των Meteor που θα αγοραστεί ίσως και να μείνει απόρρητος. Άλλωστε, όπως όλοι πολύ καλά ξέρουμε, ο φόβος φυλάει τα “έρημα”. Επίσης, η αποστολή μερικών κιβωτίων με επιπλέον πυραύλων από τα αποθέματα ευρωπαϊκής χώρας, με έξι γράμματα, μέσα σε ένα Α400Μ θέλει 2 ώρες για να φτάσουν στην Τανάγρα. Συνεπώς, είπε 50 Meteor πάρουμε, είτε 500, το αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο. Το θέμα είναι πως η ΠΑ αποκτά Meteor, αλλά και μια εξαιρετική πλατφόρμα ικανή να τους εκτοξεύσει. Το Rafale F3R.

Λοιπόν, τι είναι αυτός ο Meteor; Κατά την άποψή μας, η χρήση του Meteor είναι ένας καλός λόγος για να αγοράσουμε Rafale. Η αγορά Rafale χωρίς Meteor, μάλλον θα ήταν “κουτσή”. Κάτι σαν την αγορά των Mirage 2000 το 1985 χωρίς τους πυραύλους Super Matra 530D. Ή σαν την αγορά των Mirage F-1CG χωρίς τους Matra Magic 550. Απλά, εδώ η αγορά των Meteor φέρνει την ΠΑ πραγματικά σε άλλο επίπεδο, με δυνατότητες που αυτή τη στιγμή στερείται και η ίδια η USAF!

Καταρχάς, ο Meteor δεν είναι πύραυλος, τουλάχιστον με την κλασική έννοια του όρου. Δηλαδή, δεν “καίει” προωθητική ύλη όπως ένας κλασικός πύραυλος, μπορεί να επιταχύνει, και μετά να κάνει “οικονομία” καυσίμων στον ramjet που έχει σαν κινητήρα. Μετά, μπορεί να αυξομειώνει την ταχύτητά του, αλλά και να ελίσσεται με την ισχύ του κινητήρα, κι όχι με την όποια κινητική του ενέργεια. Δεν υπάρχει “επίσημη” μέγιστη εμβέλεια για τον Meteor, και οι αναφορές της wikipedia για “άνω των 100 χιλιομέτρων είναι ανακριβείς. Υπάρχουν αναφορές για εμβέλειες πολλαπλάσιες των 100 χιλιομέτρων, και πολύ πάνω από τον AIM-120D. Πιστεύουμε πως πράγματι, εναντίον μη ελισσόμενων στόχων, ο Meteor μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ή και πολύ περισσότερα χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει πως αεροσκάφη AEW, KC-135R, ναυτικής επιτήρησης ή ASW μπορούν να πέσουν χωρίς καν να καταλάβουν τι τους χτύπησε.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα εκτοξεύαμε έναν Meteor σε απόσταση 150+ χιλιομέτρων εναντίον μαχητικού αεροσκάφους, αλλά από τη στιγμή που οι δυνατότητες του όπλου είναι απόρρητες, ακόμη και τα ελληνικά Rafale, ένα μόνο, να εγκλωβίσουν σχηματισμό τουρκικών F-16C/D, με τη “ψυχή” θα προχωρήσουν οι τούρκοι πιλότοι γνωρίζοντας πως πιθανότατα να υπάρχουν ήδη πύραυλοι Meteor που θα κατευθύνονται εναντίον τους; Το χειρότερο για τους αντιπάλους είναι, πως ο Meteor, μπορεί να δέχεται πληροφορίες εν πτήσει από το αεροσκάφος (κι όχι μόνο), και ενεργοποιεί το ραντάρ εγκλωβισμού προς το τέλος της πτήσης του (όπως και ο ΑΙΜ-120).

Τα αιγυπτιακά Rafale θα εξοπλιστούν με τον METEOR, αφού οι ΗΠΑ δίνουν την έγκρισή τους!

Εκεί που ο Meteor θεωρείται ασυναγώνιστος, είναι το περίφημο NEZ (No Escape Zone), η απόσταση δηλαδή κάτω από την οποία, αν εκτοξευτεί, ο στόχος του δεν έχει πιθανότητες διαφυγής. Δηλαδή, ακόμη κι αν το αεροσκάφος στόχος κάνει στροφή 180 μοιρών, και απομακρυνθεί με μέγιστη ταχύτητα, πάλι ο πύραυλος θα το προλάβει. Ή, πιο πιθανό, ακόμη κι αν το αεροσκάφος αρχίσει να εκτελεί μανούβρες και ελιγμούς με πολλά g, ότι και να κάνει, ο πύραυλος θα έχει πάλι αρκετά καύσιμα για να προλάβει το στόχο και να τον καταρρίψει. Η ΝΕΖ θεωρείται πως είναι περίπου 60 χιλιόμετρα (τεράστια για πύραυλο Αέρος-Αέρος), αλλά υπάρχουν αναφορές πως είναι ακόμη μεγαλύτερη, ξεπερνά ίσως τα 80 χιλιόμετρα.

Τα ελληνικά Rafale, θα σαρώνουν τους ελληνικούς ουρανούς, και θα προχωρούν σε συνδυαστικές εμπλοκές εχθρικών στόχων, με δεδομένα που θα προέρχονται από τα ιπτάμενα ραντάρ EMB-145AEW, ακόμη και τα μαχητικά F-16V. Τα δεδομένα θα μοιράζονται μέσω Link 16. Το ενδιαφέρον όμως είναι, πως τα Rafale θα μπορούν να τροφοδοτούν με δεδομένα από το OSF τα ελληνικά F-16V, και έτσι, όλοι να μπορούν να πλήττουν στόχους χωρίς να ανοίγουν τα ραντάρ τους. Επίσης, τα Rafale, θα μπορούν να δίνουν δεδομένα από το πανίσχυρο ραντάρ τους σε χαμηλά ιπτάμενα F-16V και Mirage 2000-5Mk2, παίζοντας το ρόλο των mini-AWACS. To RBE2 είναι ένα πανίσχυρο ραντάρ, με δυνατότητες μοναδικές για ραντάρ AESA. Θεωρούμε πως οι αποστάσεις που μπορεί να αποκαλύψει αεροσκάφη μεγέθους F-16 είναι τουλάχιστον διπλάσιες από αυτή που θα μπορούσε ένα F-16 να εντοπίσει ένα άλλο F-16 με ραντάρ AN/APG-68v9.

Άρχισε η διαδικασία πιστοποίησης των Meteor και SPEAR στο F-35

Κάπου εδώ πρέπει να πούμε πως το ίχνος του Rafale σε ραντάρ είναι χαμηλότερο του F-16C/D. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ δύσκολο να εγκλωβιστεί ένα Rafale είτε από τουρκικό F-16 είτε από την αεράμυνα. Αντίθετα, θα μπορεί να εντοπίζει τα εχθρικά KC-135R αλλά και τα Ε-7Τ Wedgetail σε μεγάλες αποστάσεις, και να στέλνει εναντίον τους Meteor. Η καταστροφή assets σαν τα KC-135R/E-7T είναι μεγάλος πονοκέφαλος για την ΠΑ, και παλαιότερα θα έπρεπε να βάλει σε κίνδυνο F-16 της προκειμένου να τα καταστρέψει. Τώρα πλέον, τα εχθρικά assets μάλλον δεν θα πετάξουν καν σε περίοδο σύγκρουσης, ο φόβος και μόνο των Meteor θα τα καθηλώσει στο έδαφος (για να τα βρουν ίσως τα ξαδέλφια του Meteor, SCALP EG).

Τα βρετανικά EF-2000 Typhoon πετούν για πρώτη φορά με Meteor!

Κάπου εδώ θα βάλουμε μια άνω τελεία για τα ελληνικά Rafale και το συνδυασμό τους με Meteor. Θεωρούμε πως ο συνδυασμός τους θα είναι απόλυτα θανατηφόρος για τα εχθρικά μαχητικά, αλλά και τα uCAV υψηλής αξίας, όπως τα Akinci. Και, είναι σίγουρο πως θα περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία πριν οι Τούρκοι μπορέσουν να αντιδράσουν, κι αν, ενώ ακόμη και επιλογή αεροσκάφους σαν το Su-35 ή το Su-57 δεν θα βελτιώσει την κατάσταση. Κοινώς, αυτό που εμείς βλέπουμε σαν Καλά Χριστούγεννα, οι γείτονες το βλέπουν σαν την αρχή του τέλους. Της αεροπορίας τους…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

117 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
117 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vk77

Το μόνο για το οποίο μπορούμε να γκρινιαξουμε είναι ο αριθμός των rafale. Δεν θα ήθελα σίγουρα να ήμουν στην θέση των Τούρκων πιλότων.

zap

Υπαρχει μια δοση υπερβολης στο αρθρο μαλλον λογω ενθουσιασμου. Για να εχει αξια η αγορα θα πρεπει να τοποθετηθει παραγγελια για οσα ακομα χρειαζονται απο τωρα ωστε και οι Γαλλοι να ξερουν τι να κανουν με τα του οικου τους.

Μια ερωτηση που με απασχολει καιρο. Εχουμε εξετασει αν μπορει να πιστοποιηθει ο Scalp στα F-16 τωρα που γυρναει ο τροχος με την αναβαθμιση;

Thomas

Τώρα με αυτά που διάβασα είμαι ο μόνος που ονειρεύτηκα ξύπνιος τα F-14A με Ελληνικά εθνόσημα;

Άντε με το καλό να μας έρθουν τα Rafale

KonstantinosKaperonis

Ωραία όλα αυτά και με χαροποιούν ιδιαίτερα,ΑΛΛΑ εμείς δε θα επιτεθούμε πρώτοι.. Οπότε η κατάσταση ίσως είναι πιο δύσκολη από ότι περιγράφετε.. Τα σμήνη εχθρικών αεροσκαφών ίσως είναι πιο κοντά από την απόσταση όπου οι meteors έχουν πλεονέκτημα, τα akinci, bayraktar, μπορεί να είναι ήδη αρκετές ώρες στον αέρα μακρυά τις εμβέλειας των ραντάρ μας και να αρχίσουν να ζυγωνουν λεπτά πριν την συρραξη… Είναι ένα asset που καλό είναι να το έχουμε εμείς και όχι οι απέναντι αλλά δεν είναι πανάκεια.
Ένα μεγάλο μπράβο στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία για τη γρήγορη αντίδραση, ελπίζω να συνεχίσουν έτσι ώστε να έχουμε να αντιταξουμε πολυστρωματικη άμυνα σε αέρα, ξηρά και θάλασσα ώστε η απώλειες του πρώτου χτυπήματος να είναι μικρές και τα αντίποινα χειρουργικής ακριβείας

Tjololo

Αν όλα αυτά μπορούν να τα κάνουν μόλις 18 Rafale…..φαντάζομαι τι θα συμβεί όταν γίνουν 36….

Γνωρίζουμε αν στη συμφωνία των 18 υπάρχει και η κλασική προαίρεση για αγορά επιπλέον αεροσκαφών εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος???

MaxRomana

…. Βλέπω άμεση αγορά από τους Ανατολίτες EF2000 με όμοια όπλα !!! Το Block Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία & UK που τα παράγει ….. τους αγαπά !!!

Spyros_Kapa

Meteor άλλο φρούτο… Πρέπει όμως να πάμε σε συνεργασίες και συμπαραγωγή τέτοιων όπλων και γιατί όχι σε ανάπτυξη δικών μας.

georgios9700

Μπράβο πολύ ωραίο άρθρο και τόσο καλά γραμμένο!

Tesseract

Κατά τη γνώμη μου, καλύτερα να κάνουμε οικονομία στο Ναυτικό με αντικατάσταση μέρους των S με κορβέτες & να παραγγείλουμε επιπλέον Rafale το συντομότερο δυνατόν. Ίσως η εμφάνιση των Ολλανδών με τις Sigma-class extended στα 800 εκ. all-inclusive να αποδειχθεί σωτήρια. Αλλιώς και Gowind, θού κύριε, και LCS σε καλή τιμή! Τα ναυπηγεία να κοιτάξουν να κλείσουν εμπορικά deals, η υπεραξία από ναυπηγήσεις του ΠΝ είναι από αμελητέα έως αρνητική. Να τελειώνουμε κάποτε με τα προφανή νομίζω.

George_K

Άδικα είχαμε ρίξει τόσο “μελάνι” στα σχόλια για τον meteor?
Επικές μάχες για τον ενδεχόμενο συνδυασμό -5 – meteor. Μας τα χάλασαν όμως οι της MDBA με αφορμή τους Ινδούς. Έμεινε όνειρο θερινής νυκτός. Που να ξέραμε οι πτωχοί τι μέλλει γενέσθαι…

comment image

Last edited 5 months ago by George_K
Soap

F14 με 2 Phoenix + 4 Sparrow +2 Sidewinder = οτι πιο ομορφο εχει πεταξει!

Επισης ενα ακομη κοινο η χαμηλη τιμη τους!!!!

Χαλαλη… ο συνδυασμος Raf-meteor = No Fly Zone ειδικα σε Ανατολικη Μεσογειο!
Η NEZ ειναι σχετικη (υψος, ταχυτητα) αλλα φοβερη.

Andreas

Εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο, από αυτά για τα οποία η Πτήση έγινε γνωστή. Η επιλογή των Rafale ανοίγει διάπλατα νέους ορίζοντες στις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΠΑ. Μια παρατήρηση: ο Meteor, o SCALP EG & o Exocet που είναι τα στρατηγικά όπλα της ΠΑ, αξιοποιούνται από τα ολιγάριθμα γαλλικά μαχητικά της. Εδώ τίθεται και ένα ζήτημα για την παντελή απουσία αντίστοιχων όπλων (αναφέρομαι στο δεύτερο και το τρίτο) από τα πολυάριθμα F-16: ήταν η έλλειψη ενδιαφέροντος της ΠΑ για την παραγγελία αντίστοιχων όπλων αμερικανικής σχεδίασης, υπήρχε “αποθάρρυνση” από την άλλη πλευρά για παρόμοιες αγορές, στο πλαίσιο της διατήρησης ισορροπιών με την ΤHK, ή μήπως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πιθανή απάντησή σας.

Last edited 5 months ago by Daidalos
rooster

Πραγματικά τα Rafale είναι μια κίνηση που όχι μόνο ενισχύει την ΠΑ, αλλά και το ηθικό μας γενικά!
Ας ολοκληρωθεί σύντομα και ορθολογικά, με την πώληση και αντικατάσταση των M2000-5 από μια ακόμα μοίρα Rafale.

Voltron

Aναλογο θα πρεπει να ηταν το κλιμα στη, ΠΑ στα τελη του’70 αρχες ’80 οταν παραλαμβανε τα Α-7 F-4 και F-1,ενω οι γειτονες προσπαθουσαν να ανταπεξελθουν με τα ιταλικα F-104 ASA… Θα επρεπε να περιμενουν καμποσα χρονια μεχρι να παραλαβουν τα F-16 για να δουν θεου προσωπο…

AtenRa

Καλύτερος συνδυασμός από Rafale F3R + Meteor θα ήταν ένα Eurofighter Typhoon στα 50-60 χιλιάδες πόδια με Radar Captor και σε Super Crouse για αυξημένες επιδόσεις στον Meteor και ακόμα μεγαλύτερο NEZ.  

Επίσης μελλοντικά αν πάρουμε F-35 και έχει πιστοποιηθεί ο Meteor στο Lightning II, τότε θα μιλάμε για τον κορυφαίο συνδυασμό αεροσκάφους με πύραυλο ΑΑ. Φανταστείτε να κάνεις CAP κοντά στις μικρασιατικές ακτές χωρίς να μπορούν να σε εντοπίσουν, να παίρνεις δεδομένα στόχου μέσο Link16 από ΑΣΕΠΕ και απλά να εκτοξεύεις τον Meteor την στιγμή που τα απέναντι F-16 απογειώνονται από το αεροδρόμιο τους χωρίς καν να το ξέρουν.

Αλλά είναι στην Ανατολική Μεσόγειο που αυτός ο πύραυλος θα κάνει την διαφορά λόγο των μεγάλων αποστάσεων και της έλλειψης αναγλύφου αφού έχεις όλο θάλασσα. 

CKfurious

Επειδή το θέμα έχει αργήσει να γυρίσει σε Ναυτικό:
Όλα τα λεφτά σε 2H μοίρα με RAFALE με METEOR!! 
και αναβάθμιση συστήματος RADAR/SAE και ERIYE!! 
Kai βεβαια πολλά stand off A-G όπλα για τα F16!!

Το Ναυτικό να πάρει πλοία τάξης GOWIND με κύριο σκοπό το ASW και να ξεχάσει τα φαραωνικά πλοία του AAW με 1billion!!! 

Η επένδυσης στα rafale για να αποδώσει θέλει 2h μοίρα

Επί του άρθρου: Το F16 για να κάνει βολή πρέπει να έχει εγκλωβίσει το στόχο με το δικό του radar δεν γνωρίζω εάν αυτό αλλάξει στο V και μπορεί να κάνει βολή όπως γράφετε

THAN

Με λιγα λογια κινηση ΜΑΤ….
Μπραβο στους ανθρωπους της ΠΑ αλλά μπραβο και στην κυβερνηση…

Last edited 5 months ago by THAN
MPAMPIS

Ο μοναδικός τρόπος να ηττηθεί ο συνδυασμός ραφαλ-μετεορ ειναι να προσβληθεί στο έδαφος σε μια επιχείρηση αστραπή…….χρειάζεται προσοχη…….

alepapadop

Μακάρι να γίνει σε μια 5ετια μια ακόμα παραγγελία 18 αεροσκαφών και να έρθουν και μια μοίρα μεταχειρισμένα mirage 2000.

Gunner

Meteor θα έχουν και τα F-35.

Fingolfin

Μεγάλος πονοκέφαλος για τους δίπλα 80 meteor και 120 scalp(!) – για αρχή.

epampapas

Παρακαλώ και μια παραγγελία από τώρα για μια 2η 18αδα καθώς και συμμετοχή στο FCAS, να τελειώσουμε τους απέναντι για τα επόμενα 50 χρόνια.

Και γιατί όχι παίρνουμε και ΜΕΚΟ με τον όρο η Γερμανία να μην συναινέσει σε πώληση ευρωμαχητικού στην Τουρκία.

sidnik77

Μία ερώτηση, οι Γάλλοι γενικά σε μικρές αποστάσεις χρησιμοποιούν τον MICA, o οποίος είναι ένας σχετικά ακριβός πύραυλος μ μεγάλες όμως δυνατότητες. Από το οπλοστάσιο τους λείπει κάτι για κοντινές αποστάσεις. Τα ερωτήματα λοιπόν είναι, οι ΙΡΙΣ-Τ είναι πιστοποιημένοι για τα Ραφάλ; Από ότι ξέρω όχι.Δεν θα ήταν πιο οικονομικό για μία αεροπορία η οποία θα εμπλακεί σε αερομαχίες να το κάνει αυτό με έναν πύραυλο μικρού βεληνεκούς-κόστους, από το να μεταφέρει 6 ΜΙCA;

Lefteris

Απολαυστικά χορταστικό άρθρο με γεύση τουρκικά δάκρυα.
Εύχομαι να έρθει η στιγμή που οι πιλότοι μας θα πατήσουν τις σκανδάλες, και ο ουρανός και η γη της Μικράς Ασίας να φωτιστεί από τις φλόγες.

Last edited 5 months ago by Lefteris
Falcon7

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Αν, υποθετικά πάντα , οι απέναντι προχωρήσουν στην απόκτηση μεταχειρισμένων Eurofighters TR1, η Γαλλία μπορεί να μπλοκάρει την αποδέσμευση Meteor, δεδομένης της όποιας υποστήριξης ή ανοχής που δείχνουν οι άλλες χώρες συμπαραγωγής του βλήματος;

NNNN

Με 3 μοίρες και μετεορ θα είχαμε λύση το πρόβλημα του αιγσιου των γκρίζων ζωνών τής τουρκικής επιθετικότητας κλπ!!

Weasel

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Μπορώ να πω συγχαρητήρια στην Ελληνική Πολιτική Ηγεσία που δίνει τα απαιτούμενα εργαλεία στα παληκάρια μας στον αέρα ώστε να συντρίψουν οποιοδήποτε θελήσει να κάνει κάτι εναντίον του έθνους μας.Εύχομαι σύντομα να έχουμε αντίστοιχα νέα και για το Ναυτικό μας και να του δωθόύν και αυτού αντίστοιχες δυνατότητες μακρών πληγμάτων (γιατί οχι και με οπλικά συστήματα με εμβέλεια τουλάχιστον 1000 km?)

photographix

Oυτε στα πιο τρελά μας ονειρα.

http://www.aeroprint.shop

Last edited 5 months ago by photographix
Mirage

Αλήθεια τα F-14 τα χουν διαλύσει οι Αμερικάνοι. Μήπως τώρα που έχουμε γίνει καλοί φιλοιιιιιιιιιιι………εεεεε; Μήπως; Για φαντάσου στο Αιγαίο βαμμενα ghost !!!

killpete

Θα μπορούσε η Τουρκία να αποκτήσει meteor μέσω αγοράς Γερμανικών Typhoon; Χρυσή ευκαιρία για τη φίλη κ σύμμαχο Γερμανία να επαναφέρει τις ισορροπίες…

digitallito

Για να μην μείνει “κουτσή” η αγορά ως ειπώθηκε των Rafale, με το ατρακτίδιο Talios τι γίνεται? Υπάρχει προοπτική αγοράς του?

GP1976

Μύρισε κηροζίνη , εύγε περισσότερα τέτοια άρθρα (με όλο το σεβασμό πάντα στη ναυτοσύνη 6000+ ετών (φράχθι-Μήλος )αλλά και ο Ίκαρος (1500 πχ ) δεν είναι χθεσινός.
Τα υπόλοιπα η Τανάγρα τα ξέρει καλύτερα .

STRATOS

Εξαιρετικό άρθρο.

Απλώς για την ιστορία και μια και αναφερθήκατε στον συνδυασμό F-14/Aim-54 phoenix,  να Θυμηθούμε μερικά γεγονότα:

Τα Ιρανικά F-14 όντως πέτυχαν πολλές καταρρίψεις ιρακινών μαχητικών (όλων των τύπων) , αλλά τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα όταν τα Ιρακινά Mirage F-1 ήταν εξοπλισμένα με τον παρεμβολέα barracuda (που ήταν κομμάτι του συστήματος αυτοπροστασίας του αεροσκάφους) , ο οποίος τύφλωνε τελείως το (πανίσχυρο) ραντάρ του F-14!!
Επίσης οι Ιρανοί πιλότοι ήταν σε θέση να αποφεύγουν τους Super Matra-530F, γιατί υπάρχουν αναφορές ότι το είχε γίνει προσπάθεια να πωληθεί το Mirage F-1 και στο Ιράν το 1978 και έτσι οι Ιρανοί είχαν τα πλήρη στοιχεία του φακέλου πτήσεως των συγκεκριμένων βλημάτων AA BVR.

Η ΠΤΗΣΗ σε ένα σχετικά πρόσφατο τεύχος της είχε αφιέρωμα στα Ιρακινά Mirage F-1, που περιελάβανε μία εξαιρετικά σπάνια φωτογραφία από το στα τέλη της δεκαετίας του 70, όταν πήγε στο Ιράν το Mirage F-1 για επίδειξη από τον κατασκευαστή, πράγμα που επαληθεύει όλα τα παραπάνω.

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην, στις τελευταίες φάσεις του πολέμου Ιράν-Ιράκ, όταν η Ιρακινή αεροπορία ενέταξε στην δύναμη της,  τις τελευταίες εκδόσεις του Mirage F-1 που έφεραν τους καινούριους Super Matra-530D (για τους οποίους δεν ήξεραν τίποτε οι Ιρανοί), και έτσι επιτεύχθηκαν και οι πρώτες επιβεβαιωμένες καταρρίψεις  F-14!!
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την ανοησία (και ασχετοσύνη κατά άλλους) της κομματικής ηγεσίας της Ελληνικής ΠΑ την δεκαετία του 1980, να μην λάβει αποφάσεις για τον εξοπλισμό των Ελληνικών Mirage F-1 με πλήρες σύστημα αυτοπροστασίας και γαλλικά όπλα άερος-αέρος
.
Τέλος σύμφωνα με αναφορά Έλληνα πιλότου, της εποχής, κατά τις Αμερικανοτουρκικές ασκήσεις Display Determination το 1985-86 στο Αιγαίο, ως γνωστών αμερικάνικα F-14 παραβίαζαν τον Ελληνικό εναέριο χώρο, τα οποία αναχαιτίζονταν από τα Ελληνικά Mirage F-1. Σε μία εμπλοκή 2 αμερικάνικα F-14 παρεμβάλαν το ραντάρ Ελληνικού Mirage F-1, που ο χειριστής αναφέρει ότι ενεργοποίησε (για πρώτη φορά!) την διαμόρφωση λειτουργίας anti-jamming του radar Cyrano με άριστα αποτελέσματα!! (είναι το radar που σταμάτησε να υποστηρίζει η ΠΑ από κάποιο σημείο και μετά, με αποτέλεσμα να πετάν τυφλά τα Mirage F-1!!! άλλη μια σοφή απόφαση..)..

Αν τα Ελληνικά / Ιρακινά Mirage F-1 κάναν την ζωή μαύρη στα Αμερικάνικα/ Ιρανικά F-14 (των θεωρούμενων κορυφαίων αμερικάνικων μαχητικών με το ισχυρότερο ραντάρ που εγκαταστάθηκε ποτέ σε μαχητικό) την δεκαετία του 1980, αφήνω στην φαντασία του καθενός τι θα γίνει με την έλευση των Rafale στο Αιγαίο..

Desert_Falcon

Ετσι οπως ειναι στην φωτο…2 meteor + 2 MICA IR + 2 MICA EM…Αντε γεια!!!

Sotiris

Καλά τα λέτε ΠΤΗΣΗ. Συμφωνώ με το άρθρο σας σε πολλά σημεία. Τα σενάρια βέβαια σε πραγματικές συνθήκες μένει να επαληθευτούν . Κι αυτό είναι κάτι που ελπίζουμε να μη γίνει. Πάντως είναι πρωτόγνωρες αυτές οι δυνατότητες για την ΠΑ και τη χώρα και μόνο να πανηγυρίζουμε πρέπει παρά να ψάχνουμε ελαττώματα.

Apostolis

Συμφωνω απολυτα με το αρθρο οσυνδυασμος Rafale-Meteor ειναι game changer και θα ηθελα πριν ολοκληρωθει η παραδοση των 18 αεροσκαφων να εχει γινει ηδη παραγγελια αλλων 22 ωστε να εχουμε 2 μοιρες σε αντικατασταση των F-4E στην ανδραβιδα με παραχωρηση περι των 20 γαλλικων Mirage 2000-5f για αντικατασταση των δικων μας μη εκσυχρονισμενων ωστε να εχουμε και στην Ταναγρα 2 μοιρες MIRAGE-2000 γιατι καλη η ποιοτητα αλλα χρειαζεται και η ποσοτητα.Μια επισημανση θελω να κανω στο σημειο του αρθρου που αναφερει οτι η Ισραηλινοι ειχαν 2 και 3 πληρωματα για τα mirage III,ειναι καλο που αυξηθηκε ο αριθμος των εισακτεων στην ικαρων αλλα ακομα ειμαστε που μακρια απο αυτο που χρειαζεται.Δυστυχως η πολιτικη που ασκηθηκε με αφορμη τα μνημονια στερησε την Π.Α. απο μεγαλο αριθμο πιλοτων.Ελπιζω να ανεβουν οι αριθμοι των εισακτεων και οχι μονΟ στην Π.Α. αλλα σε ολους τους κλαδους.

George

Ξεχνάτε τα 36 Rafale και τα 24 Typhoon (AESA) του Καταρ με Meteor και Scalp
Πέρα από ενδεχόμενη πώληση στην Τουρκία πχ των Typhoon, μια και είχε αγοράσει τη συλλογή από αυτά, τα Rafale και τα 36 F-15E για πολιτικούς λόγους και όχι για να αντiκαταστήσει τα 12 M-2000-5, ως σύμμαχος της Τουρκίας μπορεί αυτά να πετάξουν εναντίον μας και ως Καταριανά (ποιός ξέρει ίσως και με Τουρκους πιλότους)

Last edited 5 months ago by George
AESA

Πολύ καλό άρθρο, αλλά!
Συμφωνώ 1000 τοις χιλίοις για την προμήθεια.
Μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα δεν είναι Ισραήλ … ακόμα, που σημαίνει πως δεν θα επιχειρήσει ποτέ προληπτικά χτυπήματα πρώτη. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι απέναντι γιατί διαφορετικά θα είχαν μια σοβαρή αεράμυνα. Αν κάποιος πιστεύει πως 2 συστοιχίες s400 τους έλυσαν τα χέρια, κοιμάται.
Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο και εξασφαλίζει εκατέρωθεν τον διάδρομο μέχρι το Ισραήλ. Μπορεί σήμερα ο Σισί να κάνει κουμάντο σήμερα όμως δεν μπορείς ποτέ να κοιμάσαι ήσυχος δίπλα σε μια μουσουλμανική χώρα. Η τουρκία νομίζω πως έχει παραιτηθεί και έχει 9 μήνες ακόμα για να κάνει τον όποιον τσαμπουκά μπορεί, ο χρόνος δηλαδή που θα χρειαστεί το Rafale να γίνει επιχειρησιακό. Μένει να φανεί αν θα περάσει στην άμυνα και θα οχυρώνεται πράγμα που δεν θα ήθελα ή θα συνεχίσει την τακτική του μεγαλοιδεατισμού που απευθύνεται μόνο σε αυτούς που πήραν πρόσφατα ψυγείο στα βάθη της Ανατολίας.
Καλός ο Meteor εκπληκτικό το Rafale αλλά εύχομαι να πετούν μόνο για να δέρνουν τα δικά μας Viper και -5. Η Ελλάδα και το Ισραήλ μετατρέπονται στις συμπληγάδες του ΝΑΤΟ ειδικά αν σύντομα μια μοίρα F35 σταθμεύσει στην Σούδα ή τον Άραξο.
Στην μεγάλη εικόνα μην ξεχνάμε πως η κατάσταση στην Ελλάδα ισχυροποιεί στον αμυντικό χάρτη την Γαλλία, μιας και το δόγμα πως αν θες ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο έχει την τέλεια εφαρμογή στην Ελλάδα και την τουρκία.
Βέβαια να μην λησμονούμε πως στην επόμενη αποστολή του ΝΑΤΟ η Ελλάδα θα πρέπει να είναι αρωγός και όχι ουραγός.

Nikolaos

“Αλλά τα αεροπλάνα πετούσαν συνέχεια, όλο το 24ωρο με 2ους ή και 3ους πιλότους.”

Εμείς θα κάνουμε κάτι γι’ αυτό; Οι έξοδοι ανά ημέρα, δηλαδή η αριθμητική της νίκης, είναι συνάρτηση του αριθμού των α/φ, της διαθεσιμότητας των α/φ αλλά και του αριθμού των διαθεσίμων πληρωμάτων ….

Vas

Πάντως ένα πράγμα που συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να γίνει είναι να πάμε για δεύτερη μοίρα όσο πιο γρήγορα γίνεται, όταν λέω γρήγορα, το πολύ μέσα στο 2023 να έχει πέσει η υπογραφή για μια δεύτερη μοίρα της F4 έκδοσης ώστε να αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε και αυτά τα Rafale το πολύ 2026/27, έτσι ώστε να έχει νόημα η επένδυση στον τύπο που κάναμε.
Προς ώρας είναι κατανοητό γιατί δεν προμηθευτήκαμε AASM και Talios, όσο και multirole και να είναι ένα αεροσκάφος δεν γίνεται να αναλάβει τόσες αποστολές μία μοίρα και μόνο, δεν γίνεται οι πιλότοι μιας μοίρας και μόνο να γίνουν τέλεια εκπαιδευμένοι σε τόσους ρόλους ταυτόχρονα. Άρα προς ώρας τα 18 Rafale πρέπει να είναι για αεροπορική υπεροχή, υπό-στρατηγική κρούση με SCALP-EG.
Για μένα το θέμα των αποστολών ΤΑΥΝΕ πρέπει να ανατεθεί στα Mirage 2000-5Mk2 με την απαραίτητη αναβάθμιση του λογισμικού τους τώρα που γυρνάει το θέμα και γίνονται οι εργασίες για την επαναλειτουργία τους, όπως επίσης θεωρώ σημαντικό πέρα την αναβάθμιση λογισμικού(θέλει το SEG 53 από SEG 52 που είναι τώρα), ότι πρέπει να μπει και Link 16 για να ανταλλάζει δεδομένα με τα Rafale και F-16 Viper και τα αναβαθμισμένα σε blk 50+ adv F-16 blk 50.
Όταν με το καλό αποκτήσουμε και δεύτερη μοίρα Rafale προμηθευόμαστε και AASM/Talios για να έχουν ως βασική αποστολή των τακτικό βομβαρδισμό μαζί από την αεροπορική υπεροχή.

Πάντως πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε και να αρχίσουμε την ανάπτυξη δικού μας κιτ για κατευθυνόμενες βόμβες, τόσοι άλλοι χαζοί είναι που το προσπαθούν; Η Τουρκία με το HGK κιτ πχ, μέχρι και τα ΗΑΕ με το AL Tariq κιτ.
Η ανάπτυξη τέτοιου συστήματος δεν είναι και τόσο δύσκολο τεχνολογικά, όπως πχ είναι ένας κρούζ πύραυλος(που κάποτε λέγαμε για το Μακεδών) Χρειαζόμαστε μεγάλες ποσότητες τέτοιων έξυπνων βομβών γιατί μια ζωή τσαπατσουλιές κάναμε, 100 JDAM, 50 Enhanced Paveway II, 200 Paveway III, 40 JSO(αν και δεν είναι ακριβώς στην κατηγορία των κιτ) κλπ.
Έχουμε τεράστιο απόθεμα ακόμα με βόμβες ελευθέρας πτώσης, αλλά ο σύγχρονος πόλεμος έχει τελειώσει με αυτές, πρέπει να μετατραπεί ένα πολύ μεγάλο μέρος τους σε κατευθυνόμενες.

NikolaosP

Παιδιά ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βγάλαμε… ας πατήσει διάδρομο το πρώτο στην Τανάγρα να μαζευτούν οι γραβάτες, οι παπάδες και ο Ευαγγελάτος σε απευθείας μετάδοση και μετά βλέπουμε… Ελπίζω να μην μας κάνει καμιά έκπληξη ο Ταγίπ στο μεταξύ.
Θα μετρούσε ωραία επίσης μια συμφωνία τύπου ΗΑΕ με την Γαλλία. Αυτό το σενάριο γιατί δεν παίζει άλλο; Επίσης, πότε είπαμε τελειώνει ο πυρηνικός σταθμός στο Ακκούγιου της Τουρκίας;

thanos2

ευγε ΠΤΗΣΗ εξαιρετικο αρθρο
αναβ/ση των EMB-145AEW[βλεπε Βραζιλια]
150-160 viper
60 rafale f3r/f4
ατρακτιδια,οπλα,φος
κ αντε γεια…

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη του J.Walton (Babcock) για τις ArrowHead 140

Στους Φαίδωνα Γ. Καραϊωσηφίδη και Θοδωρή ΨυρρήΗ συνέντευξη έχει δημοσιευτεί στο τεύχος της ΠΤΗΣΗΣ που κυκλοφορεί.Η βρετανική Babcock είναι ένας από τους διεθνείς οίκους...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τώρα σοβαρά, πιστεύουμε την τουρκική προπαγάνδα; Γιατί να τα βρουν οι...

214
Πριν λίγες μέρες, οι Αμερικανοί ζήτησαν κάτι από τους φίλους Τούρκους. Απαίτησαν, ούτε λίγο ούτε πολύ να "παρκάρουν" τους S-400 στο Ιντσιρλίκ, υπό αμερικανική...
- Advertisement -
Card image

June #12 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 November 2015 #354

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 June

Αγορά 4.49

Related News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη του J.Walton (Babcock) για τις ArrowHead 140

Στους Φαίδωνα Γ. Καραϊωσηφίδη και Θοδωρή ΨυρρήΗ συνέντευξη έχει δημοσιευτεί στο τεύχος της ΠΤΗΣΗΣ που κυκλοφορεί.Η βρετανική Babcock είναι ένας από τους διεθνείς οίκους...

Αναβαθμίζει η Αυστραλία τα παλιά υποβρύχια της γιατί τα γαλλικά… αργούν ακόμη

Και τα έξη παλαιότερα υποβρύχια της κλάσης Collins θα ανακαινίσει η Αυστραλία σε μια επένδυσης που φθάνει τα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε ο...

Επιστολή Δένδια στον Οσμάνι για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι (Bujar Osmani) απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με αφορμή την συμμετοχή της εθνικής...