21.8 C
Athens
Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
- Advertisement -

ThinkOutOfTheBox: Μετά τις [email protected], μήπως σειρά έχει η Ιταλία με κορβέτες Doha και δανεισμό δυο φρεγατών FREMM IT;

- Advertisement -

Έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στο πρόβλημα ανανέωσης των κύριων μονάδων του στόλου επιφανείας του Π.Ν το οποίο μέσα στην επόμενη δεκαετία οφείλει να εκσυγχρονίσει και να αντικαταστήσει με νέες σχεδιάσεις το σύνολο των φρεγατών του Π.Ν.  Μπρος σε αυτήν την κοσμογονία που θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται σε εξέλιξη η χώρα αντιμετωπίζει τρεις βασικούς ανασταλτικούς παράγοντες που θα της επέτρεπαν με ηρεμία να λάβει τις σωστότερες και ορθολογικότερες αποφάσεις για την ανανέωση του στόλου επιφανείας:
α) Το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με την Τουρκία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ των δυο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο έχει ήδη ξεκινήσει με τον πιο βίαιο μάλιστα τρόπο, με το παράνομο σύμφωνο μεταξύ Τουρκίας και της κυβέρνησης-μαριονέτα της Τρίπολης.  Η Ελλάδα βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων που καλείτε σήμερα να ανατρέψει τόσο δια της διπλωματικής όσο και δια της στρατιωτικής οδού εάν προκληθεί.

Naviris: Το νέο κολοσσιαίο ναυπηγικό σχήμα που προκύπτει από τη συνεργασία Naval Group – Fincantieri


Ο παράγοντας  χρόνος, λοιπόν δεν λειτουργεί υπέρ της χώρας μας η οποία καλείται να προβεί σε εκείνες τις κινήσεις  που θα της παρέχουν επαύξηση της στρατιωτικής και διπλωματικής ισχύος της χώρας όχι σε μακροχρόνια βάση αλλά εντός των χρονικών ορίων που η πολιτική ηγεσία αναμένει την σύγκρουση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.
β) Η απουσία χρόνου αναγκάζει την χώρα μας να αναζητήσει συμμάχους ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες της περιοχής με πρώτες την Γαλλία και μετά τις ΗΠΑ, την στήριξη των οποίων επιβραβεύει με την παλιά αλλά όχι πάντα αποτελεσματική ” διπλωματία των εξοπλισμών”, και εσχάτως με την εμπλοκή σημαντικών μονάδων των ΕΔ στο εξωτερικό.

Η Fincantieri ποντάρει στο συγκρότημα ισχύος για να κερδίσει τον διαγωνισμό για τις νέες φρεγάτες


Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής άλλωστε, η Ελλάδα προχωρά στην απόκτηση χωρίς διαγωνισμό δύο FTI ΗΝ από την Γαλλία, και αιτείται την παραχώρηση αντιτορπιλικών Arleigh Burke για το Π.Ν. τα οποία όταν και αν αποκτηθούν θα ενταχθούν σίγουρα στον γενικότερο σχεδιασμό των ΗΠΑ τόσο για τον Περσικό Κόλπο όσο και για την Αν. Μεσόγειο.
γ) Η “διπλωματία των εξοπλισμών”  εφαρμόζεται από την χώρα μας και εξαιτίας μιας άλλης παραμέτρου που είναι εξίσου σημαντική με τις προηγούμενες δύο και έχουν να κάνουν με το πρόβλημα χρηματοδότησης  για την ανανέωση του στόλου επιφανείας που αντιμετωπίζει το Π.Ν κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα χώρες όπως η Γαλλία και οι Η.Π.Α που δείχνουν να έχουν την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν την εξοπλιστική προσπάθεια του Π.Ν, να προτιμούνται έναντι χωρών που δεν έχουν εκφράσει για πολιτικούς, διπλωματικούς ή στρατιωτικούς λόγους την επιθυμία να λάβουν με ανάλογες προϋποθέσεις κομμάτι της πίτας των εξοπλιστικών αναγκών του Π.Ν.

Το ΠΝ εξετάζει τη συνέχεια της αγοράς 2 [email protected] με ναυπηγικό πρόγραμμα 6 Gowind σε ελληνικά ναυπηγεία


Οι τρεις αυτοί περιορισμοί που αντιμετωπίζει το Π.Ν. έχουν ως αποτέλεσμα οι όποιες λύσεις υπάρχουν στο τραπέζι να μην ικανοποιούν τις ανάγκες του Π.Ν., είτε από την άποψη των αριθμών (απόκτηση μόλις 2 FTI HN έναντι αναγκών 6 ή 8 πλοίων), είτε του ορίζοντα απόκτησης (ο χρόνος της παραλαβής των FTI HN  δεν λύνει το πρόβλημα της άμεσης ενίσχυσης του Π.Ν.) και του κόστους χρήσης και κτήσης των τυχόν απόκτηση μεγαλύτερων μονάδων (Arleigh Burke).
Το ερώτημα λοιπόν είναι αν υπάρχουν λύσεις που μπορούν να ξεπεράσουν και τους τρεις παράγοντες που αποτελούν τροχοπέδη, σε μια ορθολογική λύση για την ανανέωση του στόλου του Π.Ν. Αλήθεια υπάρχουν τέτοιες; Η ΠΤΗΣΗ έχει αρκετές φορές σκεφτεί εκτός από την πεπατημένη, και κάτι τέτοιο θα κάνει και σήμερα.

Επιστολή στήριξης του αγωγού EastMed από την Ιταλία – Αύριο η υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας


Το πρόσφατο ενδιαφέρον για την απόκτηση 6  κορβετών, λογικά τύπου Gowind, από το Π.Ν. που θα επιτρέψει την απόσυρση των εκσυχρονισμένων φρεγατών S είναι τρανή απόδειξη πως τόσα χρόνια δεν έχουμε καταλάβει πως και η ” διπλωματία των εξοπλισμών” έχει και αυτή τους περιορισμούς της.
Μια τέτοια προμήθεια θα απέτρεπε το Π.Ν από το να μεγιστοποιήσει τα πιθανά οφέλη που θα είχε αν μια τέτοια προμήθεια γινόταν μέσω ενός διεθνούς διαγωνισμού στο οποίο φυσικά η Ελληνική Δημοκρατία μπορούσε να θέσει ως κύριο όρο την χρηματοδότηση του προγράμματος από τον μειοδότη του διαγωνισμού. Η λογική λοιπόν της απευθείας ανάθεσης και του σφιχτού εναγκαλισμού με την Γαλλία αποτρέπει την χώρα μας από το να αποκτήσει επιπλέον στρατιωτικούς βιομηχανικούς και οικονομικούς εταίρους με σημαντικότερη αποκλειόμενη χώρα από όλες την Ιταλία.

Σε συνεχή αλληλοενημέρωση και συντονισμό οι ΥΠΑΜ Κύπρου – Ιταλίας για την Ανατολική Μεσόγειο


Η Ιταλία είναι η δεύτερη χώρα μετά την Γαλλία που έχει άμεσα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή μέσω της Πετρελαϊκής ENI η οποία έχει λάβει οικόπεδα προς εκμετάλλευση στην Κυπριακή ΑΟΖ ενώ η συμμετοχή της στον East Med είναι προϋπόθεση για την οικονομική βιωσιμότητα του όλου Project.
Παράλληλα η Ιταλία διατηρεί μια μεγάλη αμυντική βιομηχανία κυρίως στον ναυπηγικό τομέα η οποία πολλές φορές ακολουθηθεί εξαιρετικά επιθετική εμπορική πολιτική, όπως διαπίστωσε το Π.Ν στο πρόγραμμα απόκτησης νέων τορπιλών.Ποια θα μπορούσε όμως να ήταν η πρόταση της Fincantieri σε έναν πιθανό διεθνή διαγωνισμό απόκτησης κορβετών από το Π.Ν.;

Έναρξη ναυπήγησης της δεύτερης κορβέτας κλάσης Doha για το Κατάρ


Η Fincantieri θα προσέφερε ένα σχέδιο που πρόσφατα απέκτησε το Κατάρ και χαρακτηρίζεται ως αντί-αεροπορική κορβέτα κλάσης Doha. Ο κύριος οπλισμός περιλαμβάνει 16 θέσεις βολής VLS για κατευθυνόμενα βλήματα κατά αεροσκαφών ASTER 30, οκτώ κατευθυνόμενα βλήματα κατά πλοίων Exocet Block III, κύριο πυροβόλο των 76mm, δύο RWS πυροβόλου Marlin των 30mm και αντιπυραυλικό σύστημα RAM ενώ ως κύριο ραντάρ διαθέτουν το εξαιρετικό Kronos.  
Μιλάμε στην ουσία για φρεγάτες γενικής χρήσης με δυνατότητες αεράμυνας περιοχής καθώς τόσο το εκτόπισμα τους (3.250t), όσο και η ταχύτητά (28 kts) δεν παραπέμπουν καθόλου σε κορβέτες, η διαφορά δε ισχύος με τις Γαλλικές Gowind είναι απλά χαοτική. Φυσικά το Π.Ν. θα μπορούσε να μην επιλέξει να εξοπλίσει τα πλοία μόνο με Aster  30 αλλά ή/και με CAMM-ER αυξάνοντας τον αριθμό των μεταφερόμενων βλημάτων.  Η ιταλική πρόταση θα μπορούσε να περιλαμβάνει  και την ενοικίαση-πώληση δυο φρεγατών FREMM IT, όπως έγινε στον πρόσφατο διαγωνισμό της Βραζιλίας για την απόκτηση 4 κορβετών. Έτσι θα έλυνε το ΠΝ το περίφημο πρόβλημα της “ενδιάμεσης λύσης”.

Έναρξη ναυπήγησης της 1ης ιταλικής κορβέτας για το Κατάρ


Μια τέτοια πρόταση θα ήταν εξαιρετικά δελεαστική για το Π.Ν καθώς θα έλυνε κατευθείαν το πρόβλημα της άμεσης ενίσχυσης του στόλου με πλοία ικανά να αντιμετωπίσουν την Τουρκική απειλή στην ανατολική Μεσόγειο. Οι φρεγάτες FREMM IT κλάσης Bergamini θα αποτελούσαν ένα πραγματικό φόβητρο για το Τουρκικό πολεμικό ναυτικό αλλά και για την τουρκική Π.Α , ενώ ως σχεδίαση είναι εξαιρετικά πιο ώριμη από τις FTI HN.

Η Ιταλία “παίζει τα ρέστα της” προσφέροντας φρεγάτες και στρατιωτικά οχήματα στη Βραζιλία για να κερδίσει το πρόγραμμα Tamandaré


Οι “φρεγάτες” 6,900 τόνων είναι κατ ουσίαν ανθυποβρυχιακά σκάφη πολύ πιο αθόρυβα από τις FTΙ HN καθώς το σύστημα CODLAG (ντιζελοκινητήρες που παράγουν ρεύμα που κινεί το προωστικό σύστημα αθόρυβα στις μικρές και μέσες ταχύτητες ενώ για τις υψηλές βασίζεται σε στροβιλοκινητήρες) κάτι που καθιστά τα πλοία εξαιρετικούς κυνηγούς υποβρυχίων, ενώ και τα δυο πλοία διαθέτουν το κορυφαίο CAPTAS 4 για σόναρ.
Έχουν δυνατότητα να φιλοξενήσουν δυο ελικόπτερα μεγέθους NH-90 στο υπόστεγο τους, διαθέτουν ως ανθυποβρυχιακές τορπίλες τις κορυφαίες  γαλλό-ιταλικές MU-90, ενώ διαθέτουν και τον  ανθυποβρυχιακό πύραυλο MILAS που είναι το ευρωπαϊκό αντίστοιχο του αμερικάνικου ASROC.

 
Τόσο οι FTI HN όσο και οι Bergamini έχουν έχουν ως κύριο αντι-αεροπορικό πύραυλο τον Aster-30 με 16 VLS, η Bergamini όμως μπορεί να λάβει άλλους 32 χωρίς να χρειάζεται καμία επιπλέον μετατροπή, όπως συμβαίνει στις FTI HN ενώ οι Bergamini διαθέτουν ολοκληρωμένο και πλήρως λειτουργικό σύστημα CIWS, το δοκιμασμένο Strales κάτι που αποτελεί ακόμα και σήμερα ζητούμενο για τις Ελληνικές FTI HN.

Ναυτικό πυροβόλο Strales Vs BQM-74E, σημειώσατε 1


Εκει που υπερέχει ξεκάθαρα βέβαια η FTI HN είναι στο ραντάρ αέρος-επιφανείας καθώς το SeaFire είναι σαφώς πιο ανώτερο από το περιστρεφόμενο και άρα μικρότερης ισχύος Kronos των Bergamini.  Οι εξαιρετικές λοιπόν ανθυποβρυχιακές ικανότητες των (2) Bergamini σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές ικανότητες των (2) FTI HN θα ήταν ένας συνδυασμός πραγματικά αδιαπέραστος στην ανατολική Μεσόγειο με μεγάλο μάλιστα βαθμό ομοτυπίας ειδικά στον τομέα του οπλισμού. Πόσο όμως θα κόστιζε μια τέτοια λύση;

ThinkOutOfTheBox: Ελικοπτεροφόρα San Giorgio αντί φρεγατών αντιαεροπορικού πολέμου; πάμε καλά;


Η προμήθεια 4 Κορβετών κλάσης Doha πιθανά να κόστιζε τα 1.8 δις ενώ η πρόταση που έγινε στην Βραζιλία για την αγορά δυο Bergamini μαζί με 100 Centauro ήταν κοντά το 1.5 δις ευρώ ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Ιταλοί επέστρεψαν με πρόταση κοντά τα 500 εκ. για το κάθε πλοίο. Οι πληρωμές δε των φρεγατών Bergamini θα μπορούσαν να γίνουν μέσω διακρατικής συμφωνίας με μεγάλο ορίζοντα αποπληρωμής εφόσον τα πλοία είναι μεταχειρισμένα και ανήκουν στο Ιταλικό Ναυτικό οπότε δεν είναι απαραίτητη η εξεύρεση χρηματοδότησης από κάποιο χρηματοδοτικό ίδρυμα.
Η οικονομική “σύσφιξη” της σχέσης μας με την Ιταλία θα της έδινε ένα επιπλέον κίνητρο να λάβει σαφή θέση υπέρ των κοινών μας συμφερόντων, με την ήδη παρουσία της ΕΝΙ στην Ανατολική Μεσόγειο, και θα της επέτρεπε να βγει από την εσωστρέφεια στην οποία βρίσκεται, λόγω των μεγάλων οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Το Περού “πειραματίζεται” με τον Otomat Mk2


Παράλληλα θα επέτρεπε την δημιουργία ενός μεσογειακού μετώπου μεταξύ Ιταλίας, Γαλλίας και Ελλάδας που θα βασιζόταν πάνω στην οικονομική αλλά και αμυντική συνεργασία μεγιστοποιώντας έτσι την αποτελεσματικότητα της “διπλωματίας των εξοπλισμών”, ενώ η απόκτηση δύο Bergamini θα έλυνε τον γόρδιο δεσμό της απόκτησης πλοίων ικανών να προβάλουν την ισχύ της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Για να κάνουμε το “πακέτο” ακόμη πιο “ενδιαφέρον”, η Ιταλία θα μπορούσε να παραχωρήσει έναντι συμβολικού τιμήματος, ή και δωρεάν, το ελικοπτεροφόρο San Giorgio, επιτρέποντας έτσι στην Ελλάδα να αντικαταστήσει επιτέλους το Ναυκρατούσα, που αποσύρθηκε άνευ αντικαταστάτη. Γύρω από ένα τέτοιο πλοίο, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια πανίσχυρη ομάδα μάχης, ενισχυμένη με ανθυποβρυχιακά και επιθετικά ελικόπτερα, που θα ήταν το κλειδί της επικράτησής μας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χατζηδάκης: Επίσημη δέσμευση της Ιταλίας στην ΕΕ για τον αγωγό EastMed

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

160 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
160 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Steve

Περιμένουμε πώς και πώς καμιά είδηση για [email protected]/f16v/τορπίλες/heron κτλ…
και μας έχετε ταράξει στα out of the box..

Stavrogin1

Aχ αυτό το έρημο το κατεπείγων, μπελάρες, ΑΒ, Φρεμ, Ντόχα και μέκο, 5 τυποι στις μονάδες επιφανείας. Γιατί όχι και 10 τύποι αφού μπορούμε. 2 lcs τύποι απο μία , μια ολάνδική μια γερμανική και μια anzac. Άλλωστε επειγόμαστε.

vasilisk

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ,ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΑ ΧΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ PPA DI REVEL CLASS ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΙΓΑ ,2-3 ΣΚΑΦΗ.ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ

gcon9999

Ενδιαφέρον άρθρο. Το πρόβλημα είναι και παραμένει η χρηματοδότηση απο όσο καταλαβαίνω. Πάντως η αποψή μου είναι ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει ένας ανοικτός διαγωνισμός, ωστε να συμπιέσουμε την τιμή αλλά και να κερδίσουμε οσα περισσότερα μπορούμε. Επίσης θεωρώ σωστό αυτος ο διαγωνισμός να γινει με σκοπό να αντικατασταθούν όλα τα παλιάς κατασκευής πλοία μας. Άλλη τιμή θα πάρεις για μια παραγγελία 2 πλοίων και άλλη για 12 ή και παραπάνω πλοία.

Spirit

Που βλεπεi χαοτική διαφορά με τις Gowind o συντάκτης είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό.
Αν δεν το έχει πάρει ακόμα γραμμή στην πλέον μεγαλύτερη λύση της μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι 4ΧΑ50 Sylver. Υπάρχει αναφορά στο meretmarine, άλλωστε και η Formitable της Σιγκαπούρης ειναι γνωστή για το τι μπορούν να επιτύχουν οι Γαλλοι.
Το μόνο που μπορεί να πει κανείς για την ιταλική λύση, είναι μια πιο έτοιμη λύση για τον ASTER-30 αφού πελάτης πλήρωσε την ολοκλήρωση του.

stepa

Think out of the blue….ποιο box…

bill

αυτές οι ιταλικές κορβετες έχω την εντύπωση ότι πολύ καλύτερη επιλογή απο gowind…ειναι παρά πολύ αξιολογη κορβετες με ποιο ισχυρό οπλισμό από τις γαλλικές gowind…ελπιζω το ΠΜ να εξετάσει σοβαρά αυτήν την προοπτική για αυτό το καταπληκτικό στοχο

NIKOS

Δυστυχώς τίποτα δεν θα γίνει. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει το αντίθετο;

Μιχάλης

Η βεβαιότητα αλλά και οι έγκυρες πληροφορίες σας για την παραχώρηση δύο Arleigh Burke το Μάιο του 2020 τελικά μετατράπηκαν σε “όταν και αν αποκτηθούν” και “τυχόν απόκτηση” και άρα η “ορθολογική λύση” που είναι οι κορβέτες;
Έχει αλλάξει κάτι στις αρχικές σας πληροφορίες και αν ναι καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας.
Τελικά αυτό που μάλλον ισχύει για την παραλαβή των Burke δεν είναι η μη αποδέσμευσή τους αλλά το κόστος κτήσης και χρήσης όπως το περιγράφετε.
Δηλαδή θέλουν Burke με την τεράστια ισχύ αλλά με κόστος κτήσης και χρήσης φρεγάτας S μόνο που αυτά δεν γίνονται ούτε σε σενάρια φαντασίας.
Πολύ φοβάμαι πως το πρόβλημα δεν είναι οι Αμερικάνοι που δεν μας παραχωρούν τα Arleigh Burke αλλά οι κυβερνώντες που προσπαθούν με κάθε τρόπο και μια διάφορα προσχήματα να μην τα παραλάβουν.
Θέλουν τζάμπα.
Φυσικά όταν πρόκειται για το κομματικό κράτος και τον κομματικό στρατό εκεί είναι γαλαντόμοι.
Και για να έρθω στην ουσία του άρθρου
Ακόμα και αν πάρουμε δύο Belharra και μελλοντικά κορβέτες το πρόβλημα δεν λύνεται.
Υπάρχει αναγκαιότητα για ενδιάμεση λύση.
Και εκεί ή θα βάλουν το χέρι στην τσέπη γερά για σοβαρή λύση αποτροπής (Burke) ή έχουν αποφασίσει για Χάγη και να τα βρούμε με την Τουρκία ή “να το δούμε με άλλο μάτι” όπως είπε και η Ντόρα και απλά σε κουβέντα να βρίσκονται και να το χρησιμοποιούν επικοινωνιακά ότι κάτι γίνετε.

Tazos

H Doha class “κορβέτα” μοιάζει να είναι πιο προσαρμοσμένη στις Ελληνικές ανάγκες και δυνατότητες,με ενα πιο οικονομικό ραντάρ, δυνατότητα να φέρει 16 Caam και 12 Aster 30, πλήρη ανθυποβρυχιακές δυνατότητας. Με το κόστος 2 FDI θα μπορούσαμε να πάρουμε ίσως 3 Doha και οι Ιταλοί γενικά είναι πιο ευέλικτοι απο τους Γάλλους ωστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του ΠΝ. Βέβαια έχουμε δεσμευτεί με τους Γάλλους που προσφέρουν πλήρη πολιτική στήριξη οπότε να κατέβουμε απο το άρμα των FDI είναι μάλλον αδύνατο. Παράλληλα πρέπει να τρέξει και το πρόγραμμα των κορβετών με βασική απαίτηση να είναι η συμπαραγωγή και η ενσωμάτωση Ελληνικών συστημάτων ώστε τα χρήματα που με θυσίες θα ξοδευτούν να βοηθήσουν τουλάχιστον την τοπική οικονομία.

CKfurious

Εάν ενεργούσαμε με τέχνο επιχειρησιακά κριτήρια και όχι με πολιτικά σαφώς έπρεπε να ζητήσουμε πρόσφερες και από τους Ιταλούς. Ενώ τώρα οι Γάλλοι μας έχουν δοσμένους και δεδομένους
Και με 2 [email protected] όπως έχω γράψει δεν σώζεται η κατάσταση!
Από ότι φαίνεται όμως η κυβέρνηση επιδιώκει διπλωματική λύση με το να παρακαλάμε τον Σουλτάνο να πάμε στη Χάγη να δικάσουν τι θα του παραχωρήσουμε
http://newpost.gr/politiki/5e2c69ef86e27d3e25e0138a/hatzidakis-den-prepei-na-vlepoyme-fovika-mia-prosfygi-sti-hagi
Κερδίζει χρόνο έτσι και μπορεί να δώσει επιδόματα ώστε να είναι ευχαριστημένο το πόπολο
Με εξοπλισμούς θα ασχολούμαστε τώρα???
Τεταρτη πάει Παρίσι ο Μητσoτάκης οποτε θα δείξει εάν θα προχωρήσει και πως οι [email protected]
Για να δούμε!!

Animades

H φρεγατοκορβέτα (3.250t) Ντόχα και 16 aster 30 έχει .
Kαι RAM με 21 βλήματα έχει .
Και 5 φρεγατοκορβέτες κλάσης Ντόχα κοστίζουν περί τα 1.8 δις :
Δηλαδή 5 τεμάχια είναι φθηνότερα από 2 (υποεξοπλισμένες ) FΤΙ .
Επίσης δύο FREMM Bergamini άμεσα παραδοτέες , είναι (στην σωστή τιμή ) σημαντική προσθήκη που αλλάζει τις ισορροπίες .
και το ελικοπτεροφόρο San Giorgio ειναι αυτό που λέμε το κερασάκι στη τούρτα …..

Mageiras

Εκ πρώτης όψης μου αρέσουν οι Doha. Μια αναγκαία μετατροπή θα ήταν η αφαίρεση του ενός Α50 και υιοθέτηση μόνο των CAMM-ER (32τμχ) και η προσθήκη Captas οπωσδήποτε της έκδοσης 4 αν το “σηκώνει” το πλοίο ώστε να κρατηθεί το κόστος στα ίδια ή και ίσως χαμηλότερα επίπεδα… Από κει και πέρα το Kronos μας καλύπτει για μια γενικής χρήσης κορβέτα με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό αγώνα. Απόλυτα θεμιτή, και που θα αυξανε την επιχειρησιακή αξία του σκάφους κατακόρυφα, θα ήταν η προσθήκη MILAS αλλά αυτό σε καμία περιπτωση δεν πρέπει να γίνει εις βάρος του αριθμου των αντιπλοϊκων βλημάτων!
Από κει και πέρα για τις Fremm-it:
Να αποκτηθούν δυο σκάφη σχεδόν 7000 τόνων(!) για ανθυποβρυχιακα με μόλις 16 ASTER είναι αστείο. Από την άλλη να πάρουμε τις 2 Fremm-it ως ανθυποβρυχιακες και τις 6 Doha ως AAW είναι αντιπαραγωγικό και αμφιβάλλω αν στέκει επιχειρησιακά για ένα σωρό λόγους. Τώρα η περίπτωση να αποκτηθούν 10 Doha με 4 AAW και 6 Γενικής χρήσης,οικονομικά δείχνει ελκυστικό καθώς και η ενσωμάτωση CAMM-ER αυξάνει το απόθεμα των Α/Α βλημάτων,παρολαυτα είναι απαραίτητος τουλάχιστον άλλος ένας Α50 ώστε οι Aster30 να φτάσουν το λιγότερο τους 16 και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, να χωρέσουν δλδ 24 κελιά στην συγκεκριμένη σχεδίαση, χώρια ότι πλεον και το Kronos δείχνει ανεπαρκές, χώρια και το ότι το ναυτικό “ελαφραίνει” πολυ σε εκτόπισμα…
Με λίγα λόγια θα έλεγα ναι στις Doha ως ASW σκάφη αλλά μας μένει πάλι επιχειρησιακό κενό στο AAW κομμάτι που δεν καλυπτουν οι Fremm-it δυστυχώς και που θα μας οδηγήσει ντε φάκτο εφόσον δεν αποκτηθούν Tico ή AB στην Belharra AAW όπου κι εκεί πλεον θα πρέπει να τα βάλουμε κάτω αν μας συμφέρει καλυτερα η ναυπήγηση 8-10 Belharra σε μίξη 3-5 ή 4-6 AAW- Γενικής χρήσης λόγω απόλυτης ομοιοτυπιας και δυνατότητα έκπτωσης επί των τιμών.
Πραγματικά αν θέλουν οι Γάλλοι να πουλήσουν κι αποκτήσουν λίγη ευελιξία τους πετάνε όλους έξω…

Δnμnτpns

ThinkOutOfTheBox: Mήπως να κάναμε διεθνή διαγωνισμό για το επόμενο εξοπλιστικό πρόγραμμα και όχι απευθείας ανάθεση;

Cretan

Γύρω-γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης. Είμαι παντελός άσχετος και απληροφόρητος από γεωπολιτικά και μυστικές συμφωνίες, όμως παρόλα αυτά μου φαίνεται ξεκάθαρο πως πάμε σε γαλλικό προμηθευτή με ανταλλάγματα που δεν θα είναι μόνο όπλα αλλά και στήριξη. Γιατί δεν είναι τόσο ξεκάθαρο σε διάφορους αρθρογράφους, δεν το καταλαβαίνω, πλέον.

Μιχάλης

Οι Ιταλικές κορβέτες έχουν πάνω κάτω το ίδιο εκτόπισμα με τις υπάρχουσες φρεγάτες μας.
Στον εξοπλισμό υπερτερούν σε κάθε περίπτωση.
Υποθετικό σενάριο
Η Ιταλική κορβέτα ειδικά στην περίπτωση με CAMM ER είναι μια πολύ αξιόλογη περίπτωση.
Και αν κρίνουμε από την προσφορά των Ιταλών για τη Βραζιλία (4 κορβέτες 1,8 δις) όπως και η πρόταση για δύο Ιταλικές FREMM (με κόστος 500 εκατ. η κάθε μια) είναι άκρως δελεαστική.
Η Ιταλική έκδοση FREMM είναι κατά πολύ ανώτερη από τη Γαλλική με κυριότερη διαφορά τα περισσότερα κελιά που μπορεί να δεχθεί όπως και με την πρόβλεψη για αυτοπροστασία.
Βέβαια το πράγμα μπερδεύει γιατί είναι και οι Γάλλοι στο παιχνίδι.
Και εδώ φαίνεται το λάθος που δεν ζητήθηκαν προσφορές ή που δεν έγινε διεθνής διαγωνισμός που να περιλαμβάνει και τη χρηματοδότηση ή και την μακροχρόνια αποπληρωμή.
Εδώ όμως μπαίνεις και σε μεγάλο πειρασμό.
Αν η πρόταση των Ιταλών για κάθε Ιταλική FREMM στη Βραζιλία είναι 500 το κομμάτι τότε με τα ίδια χρήματα που θα ξοδέψουμε για τις Belharra (2 δις) για δύο πλοία, παίρνουμε τέσσερις Ιταλικές FREMM!
Γρίφος και σπαζοκεφαλιά.
Άλλη εναλλακτική και όλοι ευχαριστημένοι είναι να πάρουμε τις δύο Belharra για να μην τα χαλάσουμε με τους Γάλλους δύο FREMM Ιταλικές (μιας που μπορούν να δεχθούν και παραπάνω κελιά χωρίς καμία τροποποίηση) και ναυπήγηση των Ιταλικών κορβετών.

George

η ιταλια έχει υπο κατασκευή 2 φρεγάτες frecantieri το 2020 παραλαμβάνει την μια και 2021 την δεύτερη γιατι δεν τα προαγοραζουμε; με 2αλλες μεταχειρισμενες εχουμε 4 σε 2 μολις χρόνια… τι δεν καταλαβαίνουμε; θελει φιλοσοφια; και μετα εχουμε τον χρονο για κατι παραπανω… τον Αβέρωφ δεν τοναγορασαμε ενω ηταν υπο κατασκευη για αλλη χωρα; παράδειγμα…..

Mirage

Μπράβο Ναι. Να τα πάρουμε όλα. Μπελχαρες, Fremm, US SAPAKIA, τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανακια απ’ το Ισραήλ, F-35 και κάθε φθινόπωρο ο Παρμενίωνας θα τελειώνει με τη στέψη του αυτοκράτορα στη Κωνσταντινούπολη. Γιουυυυπιιιιιιιιι !!!!!!!

NIKOS_300

Πρώτο θέμα: προσωπικά βάση λογικής θεωρώ απίθανο να δούμε στο μέλλον να συνυπάρχουν βλήματα sm2 και aster30
Δεύτερο: δεν είναι δύσκολο να κινηθούμε προς τους Ιταλούς λόγω της “φιλοτουρκικης” στάσης στα γεωπολιτικά;
Πάντως σίγουρα πιο “τούμπανο” οι ιταλικές επιλογές!!

Ilias_Skaltsiotis

Και να μην ξεχνάμε ότι οι Ιταλοί προσφέρουν στον διαγωνισμό ffgx, την ιταλική fremm με 800 εκ $ (725 εκ €), και διαμόρφωση που υπερκαλύπτει αυτά που θέλουμε (captas 4, 32 κελιά mk 41, an/spy6, +10 τόνους ατσάλι).

KaizerAmstelVonLagerS

Με τοσα ThinkOutOfTheBox στο τελος θα μεινουμε και χωρις Box…
Αν προχωρησει οπως φημολογειται η αποκτηση και της Ελευσινας απο την ONEX και σε συνδιασμο με τις οικονομικες απαιτησεις των Γαλλων για τα ακαταλληλα [email protected] μαλλον και το ναυτικο παει προς Αμερικανα μερια.Οι Γαλλοι θα μεινουν εκει που τους εχουμε ηδη,τους ξερουμε και η νεα γενια τους μπορει να ερθει σχετικα γρηγορα και δεν απαιτει μεγαλες νεες επενδυσεις..
Αυτα που γραφει το αρθρο καλα…αλλα και οι Ιταλοι ειναι σε μνημονιο….οχι σαν εμας…αλλα ειναι…οποτε προσφορες του μεγεθους που αναφερει ο αρθογραφος δεν θα εκαναν ποτε.Το λεει μονος του “λόγω των μεγάλων οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια”….Αλλωστε οτι συμβολαιο εχουν κλεισει…το εχουν κλεισει με ανταγωνιστικες προσφορες μεν…σε πελατες που πληρωνουν αμεσα δε…Σε εμας τετοια δεν ισχυουν.Και οτι μεταχειρο εχουν οχι μονο δεν θα το παραχωρησουν αλλα θα το πουλησουν αφου πελατεια υπαρχει.
Οσο για την ΕΝΙ και την ικανοτητα-διαθεση τους να υπερασπιστουν τα συμφεροντα τους…το ειδαμε.Αν πραγματικα ενδιαφεροταν δεν θα χρειαζοταν κινητρο την αποκτηση καθε ειδους εξοπλισμων απο εμας αφου τα κερδη απο τους υδρογονανθρακες θα ηταν πολλαπλασια.

Chris

Αναρωτιέμαι κατά πόσο η Ιταλία θα δελεαζόταν από ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα λίγων δις να αλλάξει την εξωτερική της πολιτική στην Αν. Μεσόγειο, όπου το διακύβευμα είναι εκατοντάδες δις. Δείχνει δε να έχει ήδη διαλέξει πλευρά και να έχει συνταχθεί με τον “άξονα” Γερμανία, Τουρκία, Ρωσία. Απλά για την ώρα κινείται διακριτικά και με μια επαμφοτερίζουσα στάση προωθώντας όμως, όπως φαίνεται από τις κινήσεις της σε Κυπριακή ΑΟΖ και EastMed, μια υπόγεια συνεργασία με Τουρκία. Η Ιταλία είναι παραδοσιακά από ανταγωνιστής έως εχθρός της Ελλάδας και αυτό έχει βαθιά πολιτισμικές αλλά και γεωπολιτικές ρίζες.
Από την άλλη η λύση των κορβετών πακέτο με FREMM και San Giorgio ακούγεται εξαιρετική και αν μπορούσε να υλοποιηθεί θα έλυνε πολλά προβλήματα με τη μία. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι η διπλωματία των εξοπλισμών δεσμεύει τα πενιχρά κονδύλια για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών ή/και γαλλικών εταιριών χωρίς να εξασφαλίζει τις πιό συμφέρουσες τιμές. Για τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αξίζουν τον κόπο χωρίς να ξέρουμε ποια είναι τα ανταλλάγματα. Είναι πάντως επιτακτική η ανάγκη διενέργειας διαγωνισμών στα εξοπλιστικά. Αν θες να είσαι συντεταγμένη και σοβαρή πολιτεία πρέπει να συμπεριφέρεσαι ως τέτοια.

x-m

Με βάση πρόσφατες δηλώσεις του ναυάρχου Αποστολάκη τα ΑΒ (και όχι μόνο) θα πρέπει να θεωρούνται όνειρα θερινής νυκτός. 😐

zap

Εαν ισχυουν καποια απο αυτα που ισχυριζεται ο γραφων, τοτε ισως πρεπει να το δουμε με αλλη ματια.
1ον ΑΒ και Τικο πρεπει να ερθουν, ειναι κυριολεκτικα η τελευταια μας ελπιδα.
2ον FTI μας αγοραζουν την βοηθεια της Γαλλιας
3ον Εαν παραγγελνοντας 5 κορβετες απο την Ιταλια μπορουμε να ‘νοικιασο-αγορασουμε’ 2 FREMM και ενα flat top τοτε ναι ..πρεπει να το κανουμε. Πρεπει να βρουμε καπου αυτα τα χρηματα και να το κανουμε.

Thanos74

Λυπαμε που θα το πω αλλα αυτα τα αρθρα think out of the box δεν προσφεροτν τιποτα.
Εκτος και αν τα διαβαζουν αυτοι που παιρνουν τις αποφασεις.
Το τι χρειαζεται και τι πρεπει να παρουμε το ξερουμε ολοι και ειναι απλα ανεδαφικο να μιλαμε για σεναρια what if που δεν στηριζονται σε καμμια πληροφορηση.
Τελος προσεξα οτι γραψατε για τα AB οταν και αν τα παρουμε.
Δηλαδη το τα παιρνουμε και μαλλον το Μαρτι αλλαξε;

SAAB

Για την ιστορία, το ενδοξότερο πλοίο του ΠΝ είναι το αντιτορπιλικό “ΑΒΕΡΩΦ”, Ιταλικό.
Σχετικά με τους 3 ανασταλτικούς παράγοντες:
α) Δεν πρόκειται για λύση με βίαιο τρόπο. Η Τούρκοι έχουν καταλάβει ότι το κουμάντο στην Ελλάδα το κάνουν παρασκηνιακά οι πλοιοκτήτες πλοίων με Ελληνική Σημαία. Οι οποίοι θα φαληρίσουν αργά αλλά σταθερά εάν πετρέλαιο και φυσικό αέριο αρχίσουν να μεταφέρονται με αγωγούς. Οι αγωγοί όμως είναι φθηνότερη λύση και θα επικρατήσουν. Η πολιτική μας ελέω πλοιοκτητών είναι παρασιτική στο θέμα των αγωγών. Γι’ αυτό παρότι έχουμε υπογράψει τόσα χρόνια το ΔΔτΘ περί ΑΟΖ κάποιοι ήθελαν και για δεκαετίες είχαμε σαν λαός μεσάνυχτα. Όταν όμως αδρανείς, δημιουργείται κενό και το κενό πάντα βρίσκεται κάποιος να το συμπληρώσει. Μην απορήσουμε εάν επεκταθεί το γκριζάρισμα της Ελληνικής ΑΟΖ. Ευνοεί η κωλυσιεργία στην δημιουργία των αγωγών τα κέρδη των Ελλήνων πλοιοκτητών και όχι μόνο. Το πρόβλημα αυτό ή το λύνουμε μεταξύ μας ή μας στοιχίζει αυτό που είπε η Μπενάκη στον Παπούλια, Εθνική Κυριαρχία.
β) και γ) Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ψυχραιμία. Παρά τις εκτιμήσεις πολλών χρόνος υπάρχει. Έχουμε S-300, Patriot, MLRS, αεροπλάνα κ.α.. Το βεληνεκές τους είναι αρκετό για να απομακρύνει όποιον πλησιάσει την χώρα απειλητικά συν τα 200 νμ της ΑΟΖ. Η διπλωματία των εξοπλισμών όταν έχεις απέναντί σου ανταγωνιστές τόσο δικούς σου όσο και μεταξύ τους δεν πιστεύω ότι φέρνει αποτέλεσμα. Πρόκειται για μοίρασμα πίτας και ο καθένας θέλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι. Κινδυνεύουμε να ξεπουληθούμε για δυο φρεγάτες.
Τα πλοία, ενάν ξέρεις να τα ανανεώσεις δεν γερνάνε ποτέ. Με τα χρήματα που δίνουμε για 2 μπελαρά, στέλνουμε όλες τις φρεγάτες του στόλου στην Σουηδία και γυρίζουν πίσω υπερσύγχρονες και κούκλες.
Εάν πρέπει να αγοράσουμε επιπλέον πλοία, που πρέπει λόγω μεγαλύτερου χώρου αρμοδιότητας (ΑΟΖ), τότε SAAB next generation corvete.
Εάν θέλουν στο ΠΝ ντε καλά και σώνει φρεγάτες ή ΑΒ ή τις Ισπανικές που είναι τροποποίηση των ΑΒ και θα είναι πλησιέστερα στις απαιτήσεις του ΠΝ από τις οποιεσδήποτε φρεγάτες.

Pavlos

Γαλλια-Ιταλια-Ηπα (κατα τη γνωμη μου) ειναι μονοδρομος, προσθετω και το Ισραηλ.
Το παραπανω τοξο συνδεει τον East med το Ισραηλ, με Κυπρο, Ελλαδα, Ιταλια, Γαλλια και το μεγαλο επικυριαρχο ΗΠΑ.
Αρα οι δεσμοι μεταξυ εμας και των παραπανω χωρων με τις οποιες εχουμε -κοινο συμφερων, πρεπει να ενδυναμωνονται διαρκως.
Τα στρατιωτικα επιτελεια ειναι καταληλα για να κρινει ποιες λυσεις ειναι οι καταληλες, αλλα και η πολιτικη εξουσία (υποτιθεται οτι με τους εξοπλισμους παραλληλα με την ενδυναμωση της χωρας να δυναμωσει και την υποστηριξη στις θεσεις της χωρας μεσα στην ΕΕ, αλλα και διεθνως).
Πριν απο αρκετο καιρο ειχα σχολιασει για αποκτηση απο Ιταλια Fremm (οταν ‘ακυρωθηκε’ το σεναριο απο Γαλλια).
Δεν γνωριζω με ποιον τροπο μπορουμε (και αν πρεπει) να συνδυαστουν 2 ειδη Fremm, ενα συμβατο με τα γαλλικα οπλα, σαν αυτες που ηδη υπηρετουν στο Ιταλικο ναυτικο(και τις μελλοντικες Γαλλικες FTI), και ενα με τα Αμερικανικα, σαν αυτες που προσφερονται για το αμερικανικο προγραμμα FFG(X)–>TO προβλημα βεβαια ειναι πως δεν γνωριζουμε τον νικητη του αμερικανικου διαγωνισμου, και επισης ακομη δεν εχουν παραχωρηθει καποια παλαιοτερα αμερικανικα πλοια μαζι με καποια*(?) απο τα οπλικα τους συστηματα.
Για τα παραπανω ισως τα επιτελεια να εχουν πληροφοριες, οποτε θα μπορουν και να ζυγισουν ακριβεστερα, τι συμφερει την αμυνα μας, και τι επισης ευκαιρειες για συμπαραγωγη σε οτιδηποτε υπαρχουν, και τι οπλικα συστηματα. Αναλογος των παραπανω μπορει να συνυπολογιστει στο ποσες και τι ειδους κορβετες μπορουν να αποκτηθουν.
Παντως λογο αμεσων αναγκων αν καποιες Ιταλικες Fremm, παραχωρουνται αμεσα, θα ενισχυοταν αμεσα η στρατιωτικη ισχυ του ναυτικου.
——————

epampapas

Eδώ μαντήλι δεν έχουμε να κλάψουμε και ονειρευόμαστε …ελικοπτεροφόρα…
Εντάξει για να σοβαρευτούμε τώρα. Η Ιταλία δεν έχει την πολιτική δύναμη να πιέσει καταστάσες όσο η Γαλλία. Επειδή είναι και γείτονας μας ιστορικά ποτέ δεν ήθελε να μας δει να ισχυροποιούμαστε.
Με τα εξοπλιστικά σε κύρια συστήματα αγοράζουμε πολιτική στήριξη ή εξάρτηση, όπως το δει κανείς.
Τώρα για τον διαγωνισμό να τον κάνουμε αλλά αναιρείται η ταχύτητα και η υπεραξία της πολιτικής επιλογής. Ίσως δεν είναι τυχαίο που η ηγεσία δεν επέλεξε αυτή την λύση.

commenter

Άρλι Μπέρκ, Τικοντερόγκα, Μπελχαρά, Μπεργκαμίνι, Ντόχα, ΜΕΚΟ, Κορτεναερ, Ιντιπέντενς, Φρίντομ, αυτό δεν θα είναι Πολεμικό Ναυτικό αλλά η μικτή κόσμου. Νομίζω ότι με τα ίδια χρήματα που θα χρειαζόμασταν για να υποστηρίξουμε για όλες τις ιδέες σας θα μπορούσαμε να πάρουμε 6 – 8 Μπελχαρά και 10 μεγάλες κορβέτες και να ξεμπερδέψουμε.

kafes_filtrou

στο ναυτικό το πολύ πολύ να δώσουμε κανένα φουσκωτό και πολύ του είναι, ψιλό αμπαλοι είναι δεν το κατέχουν

Evanos

Σε νορμαλ συνθήκες ειναι απολύτως σωστά τα επιχειρήματα για διεθνή διαγωνισμό με τα οφέλη που αυτός θα εχει για τη χώρα μας..
Ομως κακά τα ψέματα, όταν φεύγουμε απο τα ανέξοδα λόγια και πάμε στα έργα
οιΓαλλοι ειναι οι ΜΟΝΟΙ που δηλώνουν ενεργά παρών.
ΚΑΝΕΙΣ δεν θα έστελνε αεροπλανοφόρο με μια μοίρα Ραφαλ να κάνει ασκήσεις με το ναυτικό σου στις νευραλγικές περιοχές νοτια της Κρήτης και μετά να πάει να σκάσει δίπλα στο τουρκικό γεωτρύπανο στα θερμά οικόπεδα της Κύπρου.
Προφανώς ουτε οι διφορουμενοι Ιταλοί θα έστελναν μια αντίστοιχη δύναμη ακόμη και αν αγοράζαμε τα πλοια τους.
Η στενή σχέση με την Γαλλία ειναι απλά ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

kouk21

Ημουν,ειμαι και θα ειμαι καθετα αντιθετος με την αποκτηση εστω και σφαιρας με βαση πολιτικα κριτηρια και οχι επιχειρησιακα.Αλλα εδω που φτασαμε δυστηχως δεν εχουμε δικαιωμα επιλογης.Η Γαλλια ειναι η μονη χωρα που μας στηριζει αυτη τη στιγμη στα θεματα που εχουν προκυψει με την Λιβυη,την Τουρκια και την ΑΟΖ γενικα.Οχι φυσικα γιατι μας αγαπησε ξαφνικα,αλλα γιατι εχουμε στα συγκεκριμενα θεματα ταυτιση συμφεροντων.Η δε Αμερικη ειναι απο χρονια ο γεωστρατηγικος και εξοπλιστικος “μπαμπας” μας,και η μονη χωρα που μπορει καπως να μαζεψει τον εξ ανατολων μπαμπουλα.Η Ιταλια απο την αλλη ειναι μια χωρα που στο θεμα της “ΑΟΖ” Λιβυης-Τουρκιας δεν εχει παρει και την πιο ξεκαθαρη θεση υπερ μας,γιατι εχει τα δικα της συμφεροντα στην περιοχη,που μαλλον δεν πολυταιριαζουν με τα δικα μας.Επισης μην ξεχναμε πως οι Ιταλοι δεν κοβουν και φλεβες να προχωρησουν σε καθορισμο ΑΟΖ με την Ελλαδα στο Ιονιο.Στην ιδια κατηγορια βαζω και τις Γερμανια-Ισπανια με την πρωτη ειδικα να ειναι κατα τη γνωμη μια μου ξεκαθαρα εχθρικη προς την Ελλαδα και τα συμφεροντα της χωρα.Ολα αυτα μας οδηγουν θελοντας και μη σε επιλογες που μπορει να μη ειναι οι καλυτερες απο οικονομικης η επιχειρησιακης αποψης,αλλα ειναι σιγουρα απο γεωστρατηγικης.Οι διεθνεις διαγωνισμοι ειναι για χωρες με ισχυρη οικονομια,σοβαρο προγραμματισμο στα εξοπλιστικα και ανεση χρονου για να επιλεξουν αυτο που θεωρουν καλυτερο για την αμυνα τους.Λυπαμαι αλλα η Ελλαδα του σημερα δεν ανηκει σε καμια απο αυτες τις κατηγοριες….. Υ.Γ. Δεν εχω τις γνωσεις για να κρινω αν αυτα που λεει το αρθρο ειναι σωστα η λαθος.Πιθανοτατα να ειναι αυτη η πιο συμφερουσα κινηση απο επιχειρησιακης και οικονομικης αποψης που πρεπει να κανουμε.Αλλα δυστηχως ετσι οπως εχουμε καταντησει σαν χωρα,ητε περνουμε απ αυτον που του περισσευουν και μας τα δινει δωρεαν(ΗΠΑ),ητε αγοραζουμε οτι μας λενε να αγορασουμε(παλι ΗΠΑ)ητε αγοραζουμε απ αυτον που ειναι πιο κοντα μας σαν συμμαχος(Γαλλια).

ShadowMan

σας ειχα πει εκει που συζητάγαμε για τα ΑΒ οτι με πρώτη ευκαιρία θα μάθαινα επιτέλους το μέγιστο βύθισμα πλοιου που μπορει να δεχτεί ο ναύσταθμος της Σαλαμίνας . Δεν ήξεραν να μου πουν ακριβώς μέτρα αλλά το μεγαλύτερο που μπορεί να μπει ειναι ο προμηθέας ο οποίος ειναι τόσο μεγάλος οσο να μην χωράει στις δεξαμενές εκει και για επισκευή παει στον Σκαραμαγκά. Καμία φρεγάτα μας δεν χρειάστηκε να το κάνει αυτό.
Επίσης για το θεμα των μεταθέσεων εξαιτίας των ΑΒ μου είπαν οτι όσον αφορά την υποστήριξη τους δεν ενοχλείται κάνεις γιατι εκτός του οτι στην Κρήτη δεν έχουν μεγάλο όγκο εργασιών και έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν επιπλέον εργο απο το σημερινό, ειναι πάρα πολλοί που παρακαλάνε για μετάθεση εκεί ηδη. Για τα πληρώματα οι αριθμοί με το ζόρυ καλύπτουν τον στόλο στους αριθμούς που εχει ηδη σήμερα. Γενικά οσον αφορά τον τεχνικό τομέα δεν τους τρομάζει η απόκτηση των ΑΒ.
Τωρα για το τι θα γινει τελικά εχω καταλήξει πως ειναι μόνο ζήτημα πολιτικών και το ναυτικό δεν εχει λόγο όσον αφορά τα ΑΒ. Προσωπικά θα τα ηθελα εστω και για μια 10ετια μεχρι να βολέψουμε καπως τις αντικαταστάσεις μας και ας τα πετάξουμε μετά. Ευκαιρία να φύγουν και μερικοί βολεμένοι απο τις βυσματικές θεσεις τους (ειναι πολλοί) και να γινουν πληρώματα οπως έπρεπε να ειναι πάντα αντι να αρμέγουν την αγελάδα.®

andreasmp412c

Καθε αγορα συνοδευεται με την αναλογη γεωπολιτικη υπστηριξη κ εκει η ιταλια ειναι το λιγοτερο ανεπαρκης. Δυστυχως ειμαστε σε μια κατασταση που ολα παιζουν ρολο. Οσο για τα πλοια ξερει καποιος ποσο πιο ακριβα σε σχεση με τη μπελαρα θα μας κοστιζε μια fremm με sea fire? Θυμαμαι τη φωτο με τα 5 sylver που σιγουρα ανηκε σε fremm κ οχι σε μπελαρα κ ο συνδυασμος με το sea fire θα ηταν η ιδανικη φρεγατα για μας…

nigozs

Το άρθρο ανέβηκε χθές και έχει 45 σχόλια !
Ταραξατε τα νερά !!!
Σε κάθε χώρα οι “προσφορές” είναι προσωποποιημένες, συνεπώς αν θα έπρεπε να σκεφτούμε κάτι όπως η προσφορά στην Βραζιλία, ίσως έπρεπε ήδη να το είχαμε δεί.
Το San Giorgio δεν πρέπει να “παίξει” στην παρούσα φάση, τουλαχιστον, καθώς θα δεσμεύσει για την προστασία του πολύτιμες μονάδες.
Δεν είναι καλή ιδέα πάντως…..

NIKOS

Πραγματι οι Bergamini αποτελουν μια εξαιρετικη περιπτωση,ειναι καλυτερες απο τις γαλλικες φρεμμ,ειναι σχεδον καινουρια πλοια ενω και με τη τοποθετηση επιπλεον εκτοξευτων α50 η μαχητικη αξια τους θα αναβαθμιζονταν περαιτερω..και φυσικα θα προσεφεραν μια αμμεση και ουσιαστικη ενισχυση στο στολο..το προβλημα βεβαια ειναι το κοστος αφου το πακετο doha+bergamini ισως ξεπερασει τα 3δις ευρω..ισως θα μπορουσαμε να αγορασουμε μονο τις φρεγατες ειδικα αν το κοστος τους κυμαινονταν περι το ενα δις ευρω..

christos_choris_a

Κατ’ αρχήν η Ιταλία δεν έχει δηλώσει οτι της περισσεύουν 2 φρεγάτες της κλάσης Bergamini όπως λ.χ. έγινε με τις Αυστραλιανές Adelaide και όπως ελπίζουμε σύντομα να γίνει με τα καταδρομικά Ticonderoga. Κατά δεύτερο λόγο ακόμα και εάν αποκτούσαμε μια σχετική άνεση σε σχέση με τα κονδύλια που διατίθενται στις εξοπλιστικές δαπάνες ( μείωση των πρωτογεννών πλεονασμάτων ) αυτή την αύξηση την έχει ήδη απορροφήσει το πρόγραμμα απόκητησης των F-35 ( ελπίζω να είναι 20 προσανατολισμένα στην καταστολή αεράμυνας φέροντας ακόμη και αξιόλογα Α/Α όπλα όπως οι ΑΙΜ-120D ), το πρόγραμμα απόκτησης των έως 7 MH-60R και ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός των Meko-200HN. Η Ιταλία δεν έχει και ούτε βέβαια μπορεί να εκδόσει ένα πρόγραμμα τύπου FMS όπως πρόσφατα φιλοδοξεί να θεσπίσει η Γαλλία και επομένως καμμία λύση δεν μπορεί να προσφέρει στις μεσοπρόθεσμες ανάγκες του Π.Ν. Η τρίτη ένσταση είναι η εμμονή στην απόκτηση πλοίων άμυνας περιοχής αφού είμαστε σε αναμονή για την απόκτηση δύο καταδρομικών Ticonderoga που θα φέρουν εκτιμώ πάνω από 50 SM-2 το καθένα και θα αποτελούν τις ναυαρχίδες ισάριθμων μοιρών του στόλου. Θα περίμενα είτε οι κορβέτες τύπου Doha είτε οι κορβέτες τύπου Gowind είτε η ελληνική σχεδιάση Als να αφορούν ανθυποβρυχιακά σκάφη με δυνατότητα κρούσης (ΜΜ-40 block III και εξοπλισμένα με αεριοστρόβιλους για να πιάνουν τους 32 κατ’ ελάχιστο κόμβους ) και αξιόλογη για την κλάση τους Α/Α προστασία όπως οι πύραυλοι Aster-15. Αυτά τα πλοία δεν μπορεί να είναι πάνω από 4 ( στις εποχές των παχέων αγελάδων μπορέσαμε να ναυπηγήσουμε 4 μονάχα Meko-200 ) και θα πρέπει να έχουν αναγκαστικά σαν συμπολεμιστές τις 4 Μeko-200 στο ΜΕΓΙΣΤΟ βαθμό ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ! Βέβαια θα έχουμε το νου μας να αποκτήσουμε όποτε αυτό γίνει εφικτό και 2 τουλάχιστον από τις Αυστραλιανές Meko. Η απόκτηση του ελικοπτεροφόρου San Giorgio είναι ενδιαφέρουσα προοπτική πλην όμως θα πρέπει να συνοδεύεται από αξιόλογη δομική ανακατασκευή και ενίσχυση προκειμένου να μπορεί να δέχεται την προσνήωση F-35B ( κάτι που μας βάζει στο επιπλέον έξοδο της απόκτησης 8 F-35B ) επομένως θα έπρεπε να συνοδεύεται από την ακύρωση ενός τουλάχιστον από τα προαναφερθέντα εξοπλιστικά προγράμματα.

Θανασης

Μηπως θα ηταν προτιμοτερο να πεταξει εξω το συστημα την πλειοψηφια των αργοσχολων για να γινει πιο αποδοτικο;
Ισως ετσι αρχισουν να λυνωνται και καποια προβληματα που διαιονιζωνται για ασυμφορα μεγαλο χρονικο διαστημα.

JohnnyB

Το ότι τεχνολογικά φτάσαμε στο σημείο να έχουμε κορβέτα με δυνατότητες Αεράμυνας Περιοχής είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.
Με την είσοδο σε υπηρεσία μιας τέτοιας κλάσσης πλοίου σε ένα δικτυοκεντρικά χτισμένο ΠΝ θα μας έδινε ζωτικά οφέλη με πολλαπλά κατώτερο κόστος.

sotbak

Αν προβούμε σε αγορά ιταλικών μέσων θα δυσαρεστηθούν οι Γάλλοι……..και δεν νομίζω ότι το θέλουμε…..έτσι πως έχουν τα πράγματα σήμερα…..Βέβαια Naval Group & Fincantieri έχουν συμμαχήσει πλέον, αλλά και πάλι το θέμα είναι γεωπολιτικό…..Εξάλλου, οι φίλοι μας οι Ιταλοί δεν έχουν “κόψει τις γέφυρες” με τους απέναντι…..

kostask22

Το concept διαγωνισμός είναι ένα επικίνδυνο σπόρ που θέλει 1-2 χρόνια να ολοκληρωθεί και λεφτά μπροστάντζα που δεν υπάρχουν. Οι παράμετροι που βάζει το ΠΝ στον διαγωνισμό δηλαδή: υπενοικίαση / παραχώρηση φρεγατών, εκσυγχρονισμός meko και αμυντική συνεργασία, είναι τέτοιοι που προϋποθέτουν πολαπλες συμφωνίες σε επίπεδα ανώτερα της σύμβασης προμήθειας.
Όσον αφορά περί διπλωματίας, αν όντως το άρθρο ήταν out of the box, θα έπρεπε να δούμε τον έντονο ανταγωνισμό της Ιταλίας και της Γαλλίας σε χώρες περί τις μεσογείου. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε πρόγραμμα 10 φρεγατών με την Ιταλία γιατί ως πολιτικό σύστημα είναι χαοτικό, στο εξωτερικό της έχει αντίθετα συμφέροντα με της Ελλάδας και της Γαλλίας, και έτσι αναγκάζεται να κάνει πιρουέτες με γείτονες και ανταγωνιστές για να έχει την πόρτα ανοικτή για business. Έτσι κάνει mega deal με το Κατάρ, και αύριο στην Τουρκία χωρίς 2η σκέψη. Αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν οι Γάλλοι, που έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Αφρική και Μ.Ανατολή, αντίθετα της Τουρκίας.
Σχετικά με το κόστος και αν είναι να πάμε σε πρόγραμμα σε Ελληνικά ναυπηγεία για οικονομία κτλ: Οι Fremm είναι φρεγάτες με πολύ υψηλό κόστος χρήσης γιαυτό και πάνε οι Γάλλοι στις Βελάρα, και ναι μεν οι Ιταλοί θα κάνουν σούπερ προσφορά με τις FREMM, αλλά δεν θα συμφωνήσουν ΠΟΤΕ να επενδύσουν σε Ελληνικά ναυπηγεία, ώστε να γίνουν ανταγωνιστικά των δικών τους. Η στρατηγική τους είναι οι bussiness, και τίποτα παραπάνω. Επίσης οι Belares είναι ακριβώς στο κέντρο του δικτυο-κεντρικου δόγματος, ως ένα κέντρο ελέγχου και fusion, και σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όταν δεν είσαι παραγωγός τεχνολογίας, αγοράζεις μόνο (έστω και πανάκριβα) από συμμάχους που θα σου κάνουν την δουλειά και θα συνεργαστούν μαζί σου σε εμπλοκές και επεισόδια, με τα συμβατά τους συστήματα, με κανόνες εμπλοκής στο software και στην διασύνδεσή τους, και δεν είσαι με το λουρί (τηλεφωνικό καλώδιο) του Αμερικάνου στον λαιμό.

flashg

Όλος ο κόσμος σκοτώνεται να μας δανείσει. Δεν ξέρουμε τι να πρώτο πάρουμε. Η Αμερικάνοι μας δίνουν ΑΒ και μάλιστα εξοπλισμένα , οι Γάλλοι λεφτά για να ναυπηγήσουμε τις Μπελλάρα , τώρα οι Ιταλοί λεφτά και FREMM. Ας βρουν τίποτα λεφτά για να πάρουμε τορπίλες, να βάψουμε τις ΜΕΚΟ , ας αγοράσουν και 40 essm για τις S με τροποποίηση του Μκ29 και τίποτα RAM για S και ΜΕΚΟ που έτσι όπως πάμε θα μείνουν για άλλα 20 χρόνια και ας αφήσουμε τα όνειρα. Είχα ξαναρωτήσει τα συστήματα των F122 (ραντάρ, σύστημα μάχης ) δεν μπορούμε να τα πάρουμε φτηνά ή τζάμπα και να τα βάλουμε στις ΜΕΚΟ ? Τόσα λεφτά πήραν οι Γερμανοί από εμάς.

Alexandros

Δεν νομίζετε ότι έχουμε πάρει πάρα πολλά πλοία ;

BOTAM7

Είμαι σίγουρος ότι με αυτά που θα γράψω θα αντιδράσουν οι λάτρεις των περιβόητων [email protected] αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη και με σημείο αναφοράς τις άριστες σχέσεις που έχουμε με την Γαλλία, πρέπει να κάνουμε κινήσεις ουσίας. Αντί λοιπόν να ξοδέψουμε, στην φάση που είμαστε, κοντά στα 3,5 δις για δυο σκάφη, με ένα ποσό της τάξεως των 3,5 – 4,0 δις κατασκευάζεις 8 – 9 Formidable-class frigates με 24 Aster 30 και 32 Camm-er, το λιγότερο στα 32 κελιά που έχουν και ένα Ram block 2 πρίμα στο υπόστεγο. Με μια τέτοια κίνηση αντικαθιστούμε όλες τις S και περιορίζεται ξανά η τουρκία σε ρόλο κομπάρσου σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο. Τέλος θέλω να αναφέρω ότι κατά την διάρκεια της παραμονής μου περίπου 2 χρόνια στην Σιγκαπούρη, λόγω επαγγέλματος (Α Μηχανικός του Ε.Ν) είχα την τύχη να μιλήσω με αρκετούς πιλότους (πλοηγούς) του λιμανιού οι οποίοι μου είπαν ότι εκτός από Ram πρίμα στο υπόστεγο οι Γάλλοι δέχονταν να συζητούσαν τότε και για δυο τετράδες κελιών δεξιά και αριστερά του Ram στο υπόστεγο με τοποθέτηση ως προς το διάμηκες του πλοίου . Αν αυτό αληθεύει τότε μιλάμε για μια φοβερά δυνατή λύση με 32 Aster 30 πλώρα, ένα Ram πρίμα και 32 Camm – er εάν μπορούν να τοποθετηθούν. Ευχαριστώ για την υπομονή σας και με επιφύλαξη για την οκτάδα των κελιών πρίμα.

Jacob

Το άρθρο κινείται σε σωστή κατεύθυνση. Οι Iταλοί “αναγκάζονται” να τα βρίσκουν με την Τουρκία, γιατί και η Γαλλία με τη σειρά της πάει να τους φάει τα μερίδια στη Λιβύη. Ταυτόχρονα εμείς τους έχουμε εκ προοιμίου αποκλείσει απο αγορές κυρίων μονάδων. Για ποιό λόγο ακριβώς να μας υποστηρίξουν; Πιστεύω οτι μέχρι Ιταλοί και Γάλλοι να λύσουν τις διαφορές τους, καλό είναι να μην διαλέξουμε ξεκάθαρα μεριά, γιατί κι ο “χαμένος” δεν θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα.

lakis_komninos

Ενδιαφερουσα η προσεγγιση με αρκετο ρεαλισμο και μεγαλη δοση επιτυχους εκβασης σε ενα κανονικο κρατος που θα ειχε οργανωση και οραμα , αλλα δυστυχως καθε φορα αποδεικνυεται πως ειμαστε χειροτεροι απο τη Μποτσουανα. Αραγε οταν εγιναν οι διαγωνισμοι σε Λιτοχωρο και σε αεροπορικες βασεις για τα μαχητικα , δεν μας διδαξαν κατι σχετικα με την ωφελεια τους? Ακομη και εαν δεν θελουμε διαγωνισμο μπορουμε να μπουμε στην γαλλοιταλικη κοινοπραξια κορβεττων που θα γινει μεσω PESCO και απο εκει να αξιοποιηθει το σχημα που προτεινετε , αλλα φευ…
Υ.Γ.1. Μπορει εσεις προσωπικα να μην θελετε ΑΒ ή TICO και εγω να θελω και εν τελει ο καθενας εχει την αποψη του και τα επιχειρηματα του , ομως σε καθε περιπτωση η οποια κριτικη δεν γινεται πανω στην αποψη του καθενος , αλλα στη βεβαιοτητα που εκφραστηκε στο σχετικο αρθρο σχετικα με την αμεση αποκτηση ΑΒ ή εστω TICO. Επομενως , αν και δεν σχολιαζω συχνα στα διαφορα sites , θα ηθελα εφοσον εχετε πληροφορηση οτι κατι τετοιο δεν θα συμβει , να το δημοσιευσετε απο σεβασμο που επιδεικνυετε ολα τα χρονια στους αναγνωστες σας και να μας πειτε και τι αλλαξε και απο ποιον. Η προταση μου δεν ειναι επιτακτικη αλλα καθαρα φιλικη.
Υ.Γ.2. Προς επιρρωση των οσων αναφερω στο ΥΓ1 , μιας και πιστευω πως πλεον στο ΠΝ αυτοι που ασχολουνται με τα εξοπλιστικα εχουν μαυρα μεσανυχτα ,επομενως το προβλημα με τα ΑΒ εγκειται καπου εκει , προσφατα μου ηρθε πληροφορηση πως σχετικα με τα σκαφη συνοδειας των Ε.Δ., απορριφθηκαν στο παρελθον τα CB90 επειδη εχουν waterjet και δεν κανουν για ανοιχτη θαλασσα… Απο αυτο και μονο καταλαβαινω τελικα οτι ζητουν απο ακαταλληλους ανθρωπους να παρουν αποφασεις που δεν ειναι του γνωστικου τους αντικειμενου.
Ευχαριστω για τη φιλοξενεια των αποψεων μου πλεον θα εχω πιο ενεργη συμμετοχη.

TOMCATTERS

Καιγόμαστε !!! STOP… Επείγει η ένταξη 2 A.Burke η Ticonderoga έως το 2022 STOP…. Η S πρέπει να αποστρατευτούν άμεσα STOP… ΑΜΕΣΑ τορπίλες STOP… ΑΜΕΣΑ λειτουργικά όλα τα υποβρύχια και έναρξη των +2 214HN STOP…
Η κατάσταση έχεις ως εξής… στην Αεροπορία έχουμε ελαφρά υπεροχή κυρίως χάρη των πιλότων μας (άλλα και ότι οι αντίπαλοι μας είναι στο κελί 33)… Ο Στρατός μας μπορεί να κάνει μεγάλη ζημία (κυρίως στον Έβρο)….Στο Ναυτικό υπάρχει πρόβλημα…. ας του δώσουμε αυτό που το αξίζει για να κάνει την δουλεία του, βαρεθήκαμε το δεν έχουμε δεν φτάνουν…. ποτέ δεν είχαμε στο κάτω κάτω….
ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ !!!! Ωραία τα λόγια ότι θα τους ξεσκίσουμε αν γίνει κάτι και καλός λέγονται ανεβάζουν το ηθικό…αλλά ρεαλιστικά…. Με τι ; με τις S και τις MEKO200 του 90s… ; Η θα βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά οι (εξαιρετικές) Rousen και τα 214 με τορπίλες του 70s’ ;;;
2 Ticonderoga = όλες οι S και οι MEKO μαζί…. έτσι απλά…. έπρεπε να είχαμε είδη συμφωνήσει, και με ηρεμία να πηγαίναμε σε [email protected] και ότι άλλο μας αρέσει και μας κάνει.

gkons

Υπάρχει κάποιος λόγος που το ΠΝ δεν εξετάζει την προμήθεια των Ελληνικών σχεδίων της σειράς ALS αντί της προμήθειας DOHA και GOWIND;

A.K.

Εδω που φτασαμε οτιδηποτε δεν χρειαζεται κουπια μοιαζει χρησιμο. Το σχολιο μου δεν αφορα τις συγκεκριμενες φρεγατες/κορβετες, αλλα το οτι ωσπου να αποφασισουμε θα φυγει καμια λαμαρινα απο τις S και θα αδειαζουμε τα νερα με τους κουβαδες… H αληθεια ειναι πως τους τελευταιους μηνες γινονται προσπαθειες για να συμμαζευτουν τα πραγματα, ομως εχουμε πολλες τρυπες να κλεισουμε και οι καταστασεις ζοριζουν.

Fingolfin

Μερικές παρατηρήσεις.
1) Οι Fremm που προτάθηκαν στη Βραζιλία ήταν οι Spartaco Schergat και Emilio Bianchi οι οποίες είναι General purpose άρα χωρίς MILAS missiles. Δύσκολο να έδιναν 2 από τις μόλις 4 σύγχρονες Anti‑submarine warfare φρεγάτες τους. (Οι 2 Durand de la Penne-class destroyers πάντως έχουν MILAS missiles).
2) Πολύ καλές οι Doha class corvette αλλά να πάρουμε κοινό σχέδιο με το Κατάρ; Ειδικά με τις γνωστές σχέσεις που έχει με Τουρκία/Αδερφούς μουσουλμάνους;
Αν είναι να πάμε σε κορβέτες θα προτιμούσα να συμμετέχουμε στην EUROPEAN PATROL CORVETTE (PESCO PROJECTS) αλλά επειδή μας λείπει ο χρόνος φαντάζει δύσκολο (μετά το 2027 νομίζω).

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οι 32 CAMM-ER της HF2 δεν μας φτάνουν και είναι λίγοι, είναι λίγοι και οι 64 της AH140; Είχαμε ποτέ τέτοια πλοία;

Διαβάζουμε με περίσσια προσοχή τα σχόλια, όσο μπορούμε, αλλά τα διαβάζουμε. Όταν γράψαμε, με ικανοποίηση (όχι για το πλοίο, αλλά διότι είναι φανερό πως...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Αγορά 44 πυροσβεστικών αεροσκαφών μέχρι το 2030 προτείνει η Πολιτική Προστασία!

46
Για τομή στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας στη χώρα μας και πρότυπη δουλειά, μακριά από «εκ των υστέρων μεμψιμοιρία» και για να προλάβουμε νέες...
- Advertisement -
Card image

June #12 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

April #011 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 June 2015 #349

Αγορά

Related News

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οι 32 CAMM-ER της HF2 δεν μας φτάνουν και είναι λίγοι, είναι λίγοι και οι 64 της AH140; Είχαμε ποτέ τέτοια πλοία;

Διαβάζουμε με περίσσια προσοχή τα σχόλια, όσο μπορούμε, αλλά τα διαβάζουμε. Όταν γράψαμε, με ικανοποίηση (όχι για το πλοίο, αλλά διότι είναι φανερό πως...

Πιο «προβλέψιμες σχέσεις» με τη Ρωσία θέλει ο Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρότεινε σήμερα στον Ρώσο ομόλογό του πιο «προβλέψιμες» σχέσεις μεταξύ των χωρών τους, εκτιμώντας ότι «δύο μεγάλες δυνάμεις» θα...

Η Ρωσία παρέδωσε περισσότερα MiG-29 στην Αίγυπτο;

Η Αιγυπτιακή Αεροπορία θα μπορούσε να έχει παραλάβει συνολικά 52 μαχητικά MiG-29M/M2 από τη Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στο «New Defence Order...