29.8 C
Athens
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Με Α/Α συστήματα προσπαθεί η Τουρκία να καλύψει την απουσία μαχητικών σε...

Με Α/Α συστήματα προσπαθεί η Τουρκία να καλύψει την απουσία μαχητικών σε Συρία και Λιβύη

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκία μεταφέρει τους τελευταίους μήνες μια σειρά από Α/Α συστήματα στη Συρία και τη Λιβύη, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των δικών της δυνάμεων.

Σε αυτή την επιλογή κύριο λόγο έπαιξε η αεροπορική επιδρομή στις 27 Φεβρουαρίου 2020 στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, που έγινε σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση από τη Συριακή Αεροπορία και οδήγησε στον θάνατο 34 Τούρκων στρατιωτών. Οι Τούρκοι απάντησαν πλήττοντας συριακούς στόχους στην ευρύτερη περιοχή της Ιντλίμπ και κατέρριψαν τρία αεροσκάφη με πυραύλους αέρος-αέρος από την τουρκική επικράτεια, ώσπου συμφωνήθηκε ανακωχή στις αρχές Μαρτίου.

Η Τουρκία μεταφέρει Α/Α σύστημα I-HAWK στη Συρία

Καθώς τα τουρκικά μαχητικά δεν μπορούσαν να πετάξουν πάνω από τη Συρία, υποστηρίζει το «Forbes», φάνηκε η αξία των Α/Α συστημάτων. Και αφού οι Τούρκοι απέτυχαν να πείσουν τις ΗΠΑ να τοποθετήσουν συστήματα Patriot στην τουρκοσυριακή μεθόριο, η Τουρκία στράφηκε στα δικά της.

Πέρα από τη Συρία, η Τουρκία έχει αναπτύξει Α/Α συστήματα στη Λιβύη. Εκεί η Άγκυρα τάσσεται στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης και τα Α/Α συστήματα πέτυχαν να ασφαλίσουν την περιοχή της πρωτεύουσας από εχθρικές επιθέσεις. «Αυτή η προστασία, συνδυασμένη με μια αύξηση στους Τούρκους χειριστές και σε εξοπλισμό, επέτρεψε στις λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις να αυξήσουν τον αριθμό και την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων με drones», το think tank «The Washington Institute for Near East Policy» παρατηρεί.

Απώλεια τουρκικών MIM-23 Hawk στην Λιβύη: αλλαγή της ήδη αρνητικής ισορροπίας αεράμυνας της Τουρκίας

Αλλά τα τουρκικά Α/Α συστήματα έχουν περιορισμούς. Πρόσφατα η Τουρκία εγκατέστησε δύο συστοιχίες I-HAWK στη λιβυκή αεροπορική βάση Al-Watiya, φάνηκε όμως ότι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν μια επίθεση στη βάση στις 3 Ιουλίου, που έγινε από πολεμικά αεροσκάφη άγνωστης ακόμα εθνικότητας. Η Al-Watiya είχε κυριευτεί τον Μάιο από τις λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις και πιθανόν προορίζεται για τουρκική βάση.

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι ζημιές έγιναν, τι όπλα χρησιμοποιήθηκαν;

Δεν μπορεί να προβλεφτεί τι θα συμβεί μελλοντικά στη Λιβύη. Ωστόσο η Τουρκία είναι πιθανό να διατηρήσει την παρουσία της εκεί και να αυξήσει τον αριθμό των Α/Α συστημάτων, ιδιαίτερα αν οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις πετύχουν να προωθηθούν περισσότερο ανατολικά τις προσεχείς εβδομάδες.

Η νέα «Πτήση» ΙΟΥΛΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

30 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
30 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stavrogin1

Η Τουρκια θα συνεχισει τις προσπαθειες ενισχυσης με ΑΑ συστήματα κι αν συνεχισει να τρωει χαστουκια θα υποχρεωθεί να υποχωρίσει

blackpeteg

Η Τουρκία θα δοκιμάσει τα δικά της συστήματα (HISAR κλπ) – ούτως ή άλλως το χρήμα το παίρνει από Κατάρ για τα κόστη. Τις απώλειες τις χρησιμοποιεί για προπαγάνδα, άρα δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Μόνο εάν αρχίσουν να τρώνε σφαλιάρες εντός Τουρκίας (π.χ. ΝΑ Τουρκία και απόσχιση προς ένωση με Κουρδιστάν) θα καταλάβουν ουσιαστικό κόστος.

Nikolaos

Τι απεικονίζει η φωτό;

Spyros
Nikolaos

Πολύ ενδιαφέρον. Είναι άραγε στην κατάσταση αυτή από τις επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού την άνοιξη του 2011;

Nikolaos

Η απόσταση των ημερών μας επιτρέπει μια νηφάλια αποτίμηση της επιχείρησης κατά της τουρκικής εγκατάστασης στη Λιβύη, αλλά και ανασκευή της παραπληροφόρησης που επικράτησε. Η επιχείρηση ήταν πολύ απαιτητική όχι λόγω άμυνας του στόχου, αλλά λόγω απόστασης, με τεράστιες απαιτήσεις εμβέλειας (= βάσεως που να επιτρέπει πρόσβαση ή εναερίου ανεφοδιασμού), ακριβούς time-on-target λόγω ρευστού διεθνούς περιβάλλοντος, συνεχούς ροής πληροφορίας από τα α/φ που επεχείρησαν προς το κέντρο διοίκησής των και ανάστροφα, και προφανώς προηγούμενης επιμελούς αναγνώρισης σε μια αχανή έκταση, για εντοπισμό απροσδόκητο απειλών (το ατού της στρατηγικής κινητικότητας που δίδουν στο Κατάρ τα C-17, τα οποία η “Π” –… Read more »

My_name_is_Nobody

“…αντί για τα σχεδόν 300 της παραπληροφόρησης…”
Συγνώμη κύριε που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την εσωτερική πληροφόρηση που έχουμε!

My_name_is_Nobody

 Nikolaos Ξεχνάς πως σίγουρα στην βάση είχαν μεταφερθεί και KORKUT SSA, τα οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή – άρα μη αποδεχόμενο αμφισβήτησης- το σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει :” Fixed/Rotary Wing Aircrafts, Cruise Missiles, Air-to-Ground Missiles and Unmanned Air Vehicles (UAVs)” Όλο το σκεπτικό σου λοιπόν είναι αίολο, γιατί βγάζεις από την εξίσωση το εν λόγω σύστημα, το οποίο σίγουρα ήταν ενεργό. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που έχω από τον τουρκικό τύπο, το μόνο που κατάφεραν να επιτύχουν οι επιθέσεις, ήταν να καταστρέψουν ένα δόλωμα που είχαν τοποθετήσει οι Τούρκοι στην περίμετρο του αεροδρομίου. . . . ναι μαμά, τα πήρα τα… Read more »

Last edited 24 days ago by My_name_is_Nobody
VAGGELAS

Εξαιρετική ανάλυση, που φωτίζει επιχειρησιακες παραμέτρους του εγχειρήματος, σταθερές και ανεξάρτητες της ταυτότητας του δράστη. Η εύρεση του φυσικού αυτουργου, δυσχερενεται από τις σχετικά χαμηλές απαιτήσεις προσβολής και εξουδετέρωσης των HAWK, σε σχέση πάντα με ικανοτερα συστήματα Α/Α. Αναρωτιέμαι μήπως η λίστα των υποψηφίων δραστών μικραίνει σημαντικά λόγω των κάτωθι παραμέτρων. 1. Η επιχείρηση προυποθετε την γνώση της ακριβούς θέσης των συστοιχειων HAWK, πιθανότατα μέσω δορυφορικής παρακολούθησης, αλλά και την αποτύπωση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή του στόχου. 2. Από την μεταφορά των HAWK, μέχρι την προσβολή τους και ανεξάρτητα από την ενεργοποίηση τους, παρεμβληθη σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Εκτιμώ… Read more »

My_name_is_Nobody

Σε αναμονή να δούμε αν θα υπάρξει sequel.

Scalp VS mehmetcik II.

Foulgrim

Μάλλον θα εννοείς τον τουρκικό υποηχητικό cruise missile SOM-B1 & SOM-B2 με εμβέλεια τα 250+ χιλιόμετρα αλλά και τον υπό ανάπτυξη cruise missile Gezgin των 500 χιλιομέτρων όπου πρόσφατες φωτογραφίες ολίγων ημερών δείχνουν να έχει ήδη κατασκευαστεί και θα ανακοινωθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα κοντράροντας τον Skalp EG(για να μην λέμε ότι θέλουμε)!!Αν αναλογιστείς και τους υπό ανάπτυξη cruise missiles 1.500 & 2.500 χιλιομέτρων(δηλαδή μεγάλου βεληνεκούς) καταλαβαίνεις ότι δεν χωράει συζήτηση περί “mehmetcik II”.Αυτά τα λίγα!

My_name_is_Nobody

Scalp με c και όχι με k για να μην λέμε ότι θέλουμε.
.
.
Σου έχω πρόταση για τα Altay, μπορείτε να βάλετε δύο κινητήρες τρακτέρ σε παράλληλη διάταξη με ένα ανάλογο σύστημα μετάδοσης, να του κοτσάρετε πίσω ένα αλέτρι και να το πουλάτε για τρακτέρ.

Foulgrim

Τα αντιαεροπορικά συστήματα της Τουρκίας μέσης και μεγάλης εμβέλειας (Hisar-O & Hisar-U)δεν είναι έτοιμα αφού έχουν κατασκευαστεί μόνο τα πρωτότυπα,το Hisar-O θα ενταχθεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2021 οπότε δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι τώρα.Τα Hisar-A που είναι ήδη επιχειρησιακά θα “τεσταριστούν” στην Λιβύη σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων,οι αριθμοί τους όμως δεν μπορούν να προσφέρουν αντιαεροπορική ασπίδα συνολικά σε όλο το μέτωπο γι’ αυτό και θα δοκιμαστούν αρχικά στο πεδίο της μάχης πριν σταλθούν σε μεγαλύτερες ποσότητες στην Λιβύη κατά του LNA και των συμμάχων τους.Επίσης απαιτείται να βρίσκονται και στο μέτωπο του Ιντλίμπ της Συρίας.Το πρόβλημα τώρα… Read more »

Nikolaos

Άντε πάλι να αφήνουμε τη δουλειά μας να γράφουμε τα αυτονόητα και να διαψεύδουμε τερατολογίες … Το S-125-2D Pechora-2D, το οποίο κανείς δεν έχει δει αν και έχει αναγγελθεί εδώ και 10 χρόνια από μια ουκρανική εταιρία (στη χώρα της απάτης, που έχει σε κάθε κατηγορία ένα υπερόπλο και παρ’ όλα αυτά τρώει ξύλο …), έχει 40 χλμ μέγιστη εμβέλεια κατά τον κατασκευαστή του. Για σας έχει 100! Να σας προσλάβουν για πωλητή, θα πωλήσετε μέχρι και πάγο στους Εσκιμώους για τα κοκτέιλ των! Όσο για τα 0,02 χλμ (= 20 μέτρα) στα οποία αυτό το πράγμα καταρρίπτει μαχητικό, ασχολίαστο… Read more »

My_name_is_Nobody

Δεν πρόκειται να τον πείσεις, ακομά και αν βάλεις τον κατασκευστή να του το πει.
Από την άλλη καλά κάνεις και του απαντάς γιατί ειναι πολύ πειστικός σε αυτά που γράφει και ως γνωστόν: λέγε λέγε κάτι μένει.

Nikolaos

Αδελφέ, εγώ το κόβω εδώ, γιατί γράφω εδώ σε ολιγόλεπτα διαλείμματα από τη δουλειά μου, και δεν μπορώ να παρακολουθήσω την μπουρδολογία ή τι λένε ουκρανικές μπροσούρες ανύπαρκτων εταιριών που δεν έχουν πωλήσει ούτε μία λυχνία. Φταίει η ΠΤΗΣΗ, έχω φάει τον  Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης να αρχίσει ξανά εκείνα τα αφιερώματα στυλ δεκαετίας του ’80 σε συνέχειες, με αναλυτική παρουσίαση όλων των βλημάτων μιας ορισμένης κατηγορίας και αποστολής, με κεφάλαια για το καθένα (εξέλιξη, κατεύθυνση, χρήστες) και με συγκριτικούς πίνακες. Τώρα ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Το συφοριασμένο βλήμα θέλει δύο ορόφους (!) (booster & sustainer) για να φθάσει στα… Read more »

Foulgrim

Το αντιαεροπορικό σύστημα “φάντασμα που δεν έχει δει κανείς”(εδώ είναι το σημείο που γελάμε φαντάζομαι)με τα specs απ’ την κατασκευαστική εταιρεία Aerotechnica! https://en.uos.ua/produktsiya/tehnika-pvo/67-zenitniy-raketniy-kompleks-s-125-2d-pechora-2d Τα….40 χιλιόμετρα αγαπητέ(βασικά 35 είναι αλλά τέλος πάντων)ανήκουν στην Σοβιετική έκδοση των S-125 με πυραύλους V-601 και επιχειρησιακό υψόμετρο τα 18 χιλιόμετρα ενώ το Ουκρανικής έκδοσης S-125-2D Pechora-2D έχει ανώτατη επιχειρησιακή εμβέλεια τα 100 χιλιόμετρα με ανώτατο υψόμετρο εμπλοκής τα 21 χιλιόμετρα.Αυτό που λέγεται(και μάλλον μπερδεύτηκες)είναι ότι η Ρωσική αναβάθμιση του συγκεκριμένου αντιαεροπορικού συστήματος(του 2006) με την ονομασία Pechora-2M είναι κατώτερη ποιοτικά από την Ουκρανική έκδοση σε επιχειρησιακή εμβέλεια άνω των 40 χιλιομέτρων.Στο αντιαεροπορικό σύστημα οι Ουκρανοί… Read more »

Last edited 24 days ago by Foulgrim
Rowan

Μπορείς να πιστεύεις πως είσαι και από τον Άρη , και πως στην Ελλάδα έχουμε μειονότητα και από τον Δια, τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα όμως δεν έχουμε.
Διάβασε την συνθήκη της Λωζάνης.
Αν δεν σου κάνει η συνθήκη αυτή μπορούμε να επιστρέψουμε στην συνθήκη των Σεβρών.

Last edited 23 days ago by Rowan
My_name_is_Nobody

Όχι απλώς φάντασμα αλλά εκτόπλασμα.
Η ιστοσελίδα που επισυνάπτεις έχει παραμείνει ίδια και απαράλλακτη από το 2015.
Το μόνο που υπάρχει από το ADM Complex S-125-2D είναι μια πολύ ωραία 3D αναπαράσταση αρκετά ρεαλιστική θα έλεγα.
Το καταλαβαίνω πως δεν μπορούμε όλοι να δούμε την διαφορά μιας πραγματικής φωτό από CGI αλλά στην περίπτωσή σου και ένα σκίτσο με μολύβι θα ήταν αρκετό να σε πείσει για την ύπαρξή του.

chikichiki

Ειπώθηκαν ήδη πολλά εκατέρωθεν, νομίζω όμως πως πρέπει να επισημανθούν κάποια πράγματα. 1.. Καταρχήν δεν μπορούμε να λειτουργούμε με βάση φήμες. Στο τουίτερ (ή όπου αλλού) γράφονται πολλά “exclusives”, γράφονται όμως και πολλές μπούρδες. Ελλείψει επιβεβαίωσης η μόνη δόκιμη πορεία είναι αυτή της επιφύλαξης, και όχι η επανάληψη ενός ισχυρισμού κάθε και κάθε φορά όταν δεν υφίστανται στοιχεία (πέραν κάποιου ανώνυμου). Ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία ενώ ήδη έχει δικά της μέσα αποφάσισε να αγοράσει νέας κατασκευής (=ασύμφορο σε σχέση με άλλες λύσεις λόγω κόστους) SAM από την Ουκρανία, τα οποία της είναι λειτουργικά άγνωστα (δεν είναι συνετό για κάλυψη… Read more »

Thracian

Ρε συ φιλαράκι, δεν έχεις βαρεθεί να τρως “σφαλιάρες” σε ότι τερατολογίες γράφεις???
Τελικά πρέπει να είναι πολύ μεγάλος ο μισθός που δίνει στα Fidan-άκια του ο H.Fidan…

phacepalm

Πρεπει να παραδεχτω Foulgrim οτι σε σχεση με αλλα τουρκοτρολ, γνωριζεις και γραφεις πολυ καλα τα Ελληνικα. Για μουσουλμανο της Θρακης σε βγαζω, πληρωμενο απο την ΜΙΤ.

My_name_is_Nobody

phacepalm phacepalm
Το avatar του τύπου με το περίεργο ψευδώνυμο Foulgrim μοιάζει σαν να γράφει κάποιος ανορθόγραφα το Fulgrim ή το Foulgrin. Αν αναζητήσεις λοιπόν το περίεργο και μοναδικό αυτό όνομα θα βρεις μια καταχώρηση με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.
http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=7745&PN=16
Καθώς και ενα χρήστη σε forum για παιχνίδια με το ίδιο Avatar και το ίδιο ανορθόγραφο ψευδώνυμο.
https://www.moddb.com/members/foulgrim/friends

Αν το συνδυάσουμε με την αναφορά του σε ένα άρθρο για την ύπαρξη “τουρκικής μειονότητας” στην Ελλάδα, τότε θεωρώ πως η εκτίμησή σου πρέπει να είναι σωστή.

Last edited 23 days ago by My_name_is_Nobody
George_K

Μην τον κάνεις τώρα να αλλάζει user name. Θέλει να γίνει και ΔΕΑ στον ΕΣ το ποντικάκι…

Last edited 23 days ago by George_K
Pantelis82

Συγγνώμη φιλαράκι, εσύ δεν είσαι που στο άλλο άρθρο για το ποιος μπορεί να βομβάρδισε τη βάση μας έλεγες κατά λέξη ότι το Hisar στη Συρία έκανε παπάδες; Τώρα μας λες ότι ΘΑ το δοκιμάσουν! Λίγο ντροπή δεν βλάπτει!

Foulgrim

Ότι ΘΑ το δοκιμάσουν στην ΛΙΒΥΗ έγραψα!!
Στην Συρία δοκιμάστηκε ήδη στα τέλη Φλεβάρη του 2020(Μέτωπο του Ιντλίμπ)!
Εγώ να ντρέπομαι που εσύ δεν καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος?!

Flight

Ας το σταματήσετε εδώ. Τα όρια έχουν περαστεί με τα περί τουρκικής μειονότητας, κάτι που δεν το συζητούν παρά μόνο Τούρκοι ακραίοι εθνικιστές. Με το s125 ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝ. Μάλλον είστε σε λάθος ιστότοπο, υπάρχουν άλλοι που προσφέρονται για τέτοιες συζητήσεις.

George_K

Δεν ξεκινάμε σιγά σιγά τις διαγραφές? Αρκετά με τα ψεύτικα προφίλ και τις τουρκικές προπαγάνδες εδώ μέσα !!

My_name_is_Nobody

Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει ένα όριο το οποίο αν ξεπεραστεί να διαγράφεται αυτόματα ο λογαριασμός.
Το όριο αυτό νομίζω πως ο Foul Grim το ξεπέρασε από την στιγμή που άρχισε να μιλάει για τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.
Εκείνη την στιγμή, θεωρώ πως οι διαχειριστές θα έπρεπε να διαγράψουν τον λογαριασμό του και το σύνολο των σχολίων του.-

Last edited 22 days ago by My_name_is_Nobody
Pantelis82

Λες ότι το Hisar A είναι επιχειρησιακό ( που σημαίνει διαθέσιμο για επιχειρήσεις και όχι κατά ανάγκη ότι χρησιμοποιείται) και ότι ΘΑ τεσταριστει στη Λιβύη (που σημαίνει ότι δεν έχει τεστάριστει ακόμα μιας και αυτό θα γίνει στη Λιβύη). Δόξα τω Θεό τα ελληνικά μου δεν έχουν πρόβλημα και στην κατανόηση κειμένου ήμουν καλός στο σχολείο. Για τη σύνταξη κειμένου σου δεν είμαι τόσο σίγουρος. Και βέβαια δυσκολεύομαι να καταλάβω τι εννοείς ότι δεν καλύπτει όλο το μέτωπο ένα σύστημα που έχει εμβέλεια 15 χιλιόμετρα και χρησιμοποιείται για προστασία στόχων. Την βάση θέλουν να προστατεύσουν με αυτό, όχι να καλύψουν… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα ελληνικά F-16V θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική κρούση και παρεμβολή σε Α/Α πυραύλους με το ραντάρ APG-83 SABR, όπως τα F-35!

 https://www.youtube.com/watch?v=wIwAOupjMeM&list=FLsGKVYAYKXMlZgBWVtW-j-A&index=170Ήταν κάτι που το "υποπτευόμασταν" αρκετό καιρό τώρα, και το είχαμε γράψει μερικές φορές, αλλά χωρίς να είμαστε και πολύ "κάθετοι". Αφορούσε τις δυνατότητες...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

MMSC και Ελλάδα, έννοιες ασύμβατες ή απλά πυροβολούμε τον πιανίστα;

219
Είναι γνωστό ότι για περισσότερο από δέκα χρόνια το ΠΝ επιθυμεί την ενίσχυση του με κάποιο ή κάποια ναυπηγικά προγράμματα. Δυστυχώς, τα τελευταία προγράμματα...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 June 2015 #349

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 April #395

Αγορά 3.99

Related News

Ο δρόμος του «Πολεμιστή»: Το αναβαθμισμένο ΤΟΜΑ Warrior ολοκληρώνει με επιτυχία την πρώτη φάση δοκιμών

Η πρώτη φάση του προγράμματος Συντήρησης Ικανότητας του οχήματος Warrior FV510 (Warrior Capability Sustainment Programme - WCSP) ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως ανακοίνωσε η Lockheed...

Καθελκύστηκε (επιτέλους) η έβδομη Super Vita!

Παρουσία των υπουργών Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου και Ανάπτυξης Αδώνιδος Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η τελετή καθέλκυσης της ΤΠΚ «7» του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ).  Η...

Τι προτείνει η Airbus στη Γερμανία για την αντικατάσταση των P-3 Orion

Η Airbus Defence & Space προωθεί στη Γερμανία μια λύση βασισμένη στο A320neo, για την αντικατάσταση των αεροσκαφών ναυτικών επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3 Orion.Η Γερμανία...

Βηρυτός: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί, χιλιάδες τραυματίες και πολλοί αγνοούμενοι – Αμέλεια δείχνουν οι πρώτες έρευνες

ΑΠΕ-ΜΠΕΟι αρχικές έρευνες δείχνουν πως χρόνια αδράνειας και αμέλειας σχετικά με την αποθήκευση εξαιρετικά εκρηκτικού υλικού στο λιμάνι τις Βηρυτού προκάλεσαν την έκρηξη που...

Οι ΗΠΑ ζητούν να φύγουν οι ξένοι στρατοί από τη Λιβύη

Βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση του πολέμου στη Λιβύη εκφράζουν οι ΗΠΑ.Σε ανακοίνωσή του στις 4 Αυγούστου, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν...
- Advertisement -