23.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αν δεν υπήρχε ο Ερντογάν, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε! Ίσως ο...

Αν δεν υπήρχε ο Ερντογάν, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε! Ίσως ο μεγαλύτερος φιλέλληνας (λέμε τώρα) του Αιώνα μας!

Μοιραστείτε το άρθρο
 •  
 •  
 •  

Ενόψει των Εορτασμών που ετοιμάζει η Ελληνική Δημοκρατία για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, θα πρέπει αναμφίβολα να σκεφτούμε πως θα τιμήσουμε τους φιλέλληνες, που στο πέρασμα των χρόνων, βοήθησαν το ελληνικό κράτος να γίνει μεγαλύτερο. Σίγουρα, η λίστα θα είναι μεγάλη. Έχουμε όμως μια ρηξικέλευθη πρόταση για το πρόσωπο που θα έπρεπε να πάρει, αν υπήρχε, το Νόμπελ Φιλελληνισμού. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Όχι φυσικά επειδή είναι “φιλέλληνας” με τη στενή έννοια του όρου, αλλά επειδή οι ενέργειές του έχουν ισχυροποιήσει την Ελλάδα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Ερντογάν, προκαλεί αρκετές φορές θυμό στους Έλληνες, γιατί, προκαλεί με όσα κάνει. Εντάξει, κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά, αν το καλοσκεφτούμε, ο συγκεκριμένος, σε μια κλίμακα “φιλελληνισμού”, κοντεύει να πάρει άριστα! Ας δούμε τι έχει προσφέρει στη χώρα μας αυτός ο άδολος, ανιδιοτελής, υπέροχος φιλέλληνας.

Μήπως το νέο τουρκικό μαχητικό TF-X θα είναι τελικά το … Su-57 “Erdoganski”;

Αποδυνάμωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

 1. Αποδυνάμωσε τόσο πολύ τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έπαψαν να αποτελούν απειλή για τις ελληνικές (1). Το κατάφερε, με πολλούς και διάφορους τρόπους. Καταρχάς, έχωσε στη φυλακή τα καλύτερα, και πλέον ικανά και εκπαιδευμένα, στελέχη του. Αυτά που έμειναν έξω, είναι πραγματικά για τα “μπάζα”. Πιλότοι που οι κακές γλώσσες λένε πως χάνουν τον προσανατολισμό τους στις παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο, τόσο, που πλέον σταμάτησαν να κάνουν αερομαχίες, και φτάνει για να εμφανιστούν τα ελληνικά φτερά για να γίνουν “λαγοί”. Και δεν έχουμε κάτι με τα ευγενή θηλαστικά.
 2. Αποδυνάμωσε τόσο πολύ τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έπαψαν να αποτελούν απειλή για τις ελληνικές (2). Θέλησε να κάνει τα πάντα τουρκικά. Αν και σε ορισμένους τομείς φαίνεται να πόνταρε σωστά, αυτό σίγουρα δεν είναι ο κανόνας. Έτσι, προσπαθεί εδώ και καμία δεκαριά χρόνια, να αποκτήσει 250 εγχώριας κατασκευής Altay, σε τιμή που θα αγόραζε 1500 Leopard 2A7. Φήμες που θέλουν να πλουτίζουν κολλητοί του, ελέγχονται ως αβάσιμες. Γραφικότητες για “θανατηφόρα σαλάχια” έχουν μείνει στην ιστορία.
 3. Αποδυνάμωσε τόσο πολύ τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έπαψαν να αποτελούν απειλή για τις ελληνικές (3). Έκανε την “ντίλα” του αιώνα. “Ξεπούλησε” την τουρκική συμμετοχή στα F-35A, για να αγοράσει τους αδοκίμαστους S-400. Προφανώς, διαβάζει συγκεκριμένα ελληνόφωνα “πεφωτισμένα” sites, που θεωρούσαν τα F-35 “κουβά” και τα S-400 “ανίκητα”. Λέγε λέγε, τελικά πείστηκε ο Ερντογάν από τις προφητείες γερόντων.
 4. Αποδυνάμωσε τόσο πολύ τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έπαψαν να αποτελούν απειλή για τις ελληνικές (4). Ενέπλεξε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε μέτωπα που ούτε μπορούσαν, ούτε κατάφεραν να ανταπεξέλθουν. Αφού έκανε τα τουρκικά τεθωρακισμένα στόχους για τα Α/Τ του ISIS, και των Κούρδων, τελικά αποφάσισε να τα κάνει παλιοσίδερα για την ανοικοδόμηση της Συρίας στο Ιντλίμπ.

Βαρύ το τίμημα του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Κατέστρεψε την τουρκική οικονομία

 1. Η τακτική των χαμηλών επιτοκίων, έχει δημιουργήσει μια ανάπτυξη βασιζόμενη στα δανεικά, κάτι, που λίγο πολύ ζήσαμε εμείς την προηγούμενη δεκαετία. Απλά η Ελλάδα την γλύτωσε γιατί είναι μέλος της Ευρωζώνης, και φυσικά της ΕΕ. Η Τουρκία, μόλις “φάει” τα δικά της συναλλαγματικά διαθέσιμα, και τα λεφτά του Κατάρ, τότε δεν θα την γλυτώσει τόσο “φθηνά” όπως η Ελλάδα.

Αναλυτικά οι εκκαθαρίσεις στις Τουρκικές ΕΔ μέχρι σήμερα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016

Χάλασε την τουρκική φιλία με τα αραβικά κράτη

 1. Αυτή τη στιγμή, μόνο το Κατάρ και η Λωρίδα της Γάζας δείχνουν μια φιλική στάση για την Τουρκία. Ίσως και μερικές χώρες της Βόρειας Αφρικής, όπως η Τυνησία και η Αλγερία. Αλλά, έφτασε η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος να θεωρούν το Ισραήλ σύμμαχο και την Τουρκία εχθρό!
 2. Η στήριξη στους Αδελφούς Μουσουλμάνους έχει “τρομάξει” τους μετριοπαθείς Άραβες. Επίσης, τα βιβλία ιστορίας τους είναι γεμάτα από το πόσο καλοπερνούσαν οι πληθυσμοί επί Οθωμανών…

Hurriyet: To 70% του τουρκικού στόλου συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

Έκανε το Ισραήλ εχθρό, και απομάκρυνε τις ΗΠΑ

 1. Πριν λίγο καιρό, το Ισραήλ έβαλε την Τουρκία μέσα στην επίσημη λίστα απειλών για το εβραϊκό κράτος. Ο Ερντογάν έχει τάσεις Σαλαντίν, και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί. Η στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς, και η ρητορική εναντίον του Ισραήλ, έχει εξανεμίσει και τους τελευταίους φίλους στο μικρό κράτος.
 2. Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Δύση για το πραξικόπημα εναντίον του. Έκτοτε, απομακρύνθηκε πλέον τελείως από το ΝΑΤΟ, και οι Δυτικοί τον ανέχονται μέχρι να φύγει, ελπίζοντας στο επόμενο τούρκο πρόεδρο. Φυσικά, ούτε Patriot, ούτε  F-35 θα πάρει όσο έχει σε υπηρεσία, τα, άχρηστα στην Idlib S-400.
 3. Οι ΗΠΑ ψήφισαν νόμο εναντίον της Τουρκίας! Δεν έχει ξαναγίνει! Και είναι ΕΡΓΟ Ερντογάν, όχι ΜΑΚΕΤΟ!

«Η Τουρκική Αεροπορία θα επιστρέψει το 2025 στα επίπεδα του 2016 σε προσωπικό»

Έκανε σύμμαχο τη Ρωσία, για να την ξανακάνει εχθρό, πριν την ξανακάνει φίλο, λίγο πριν την ξανακάνει εχθρό, κοκ

 1. Το Καθεστώς που θέλει να εγκαθιδρύσει ο Ερντογάν, μοιάζει πολύ με τη δομή της ρωσικής δημοκρατίας. Ο Πούτιν είναι φυσικός σύμμαχος. Και οι δυο θέλουν να μην φτάσει το αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, ή, αν φτάσει, να κοστίζει τόσο που να μην συμφέρει. Συνεπώς, όπως είχε πει και ο Ν. Κοτζιάς, Ρωσία και Τουρκία είναι αδελφές χώρες στα όπλα.
 2. Βέβαια, ο Πούτιν δεν είναι Δύση. Σύμμαχος σημαίνει σύμμαχος, όχι μικρό παιδί που το κακομαθαίνουν. Συνεπώς, δεν θα εγκαταλείψει τον Άσαντ ή τον Χαφτάρ γιατί έτσι βολεύει τον Ερντογάν. Αυτά τα χατίρια του τα έκανε η Δύση, όχι η Ρωσία.

Η Τουρκία στο «στόχαστρο» των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ

Έκανε την Ελλάδα, τον καλύτερο σύμμαχο των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Ισραήλ

 1. Καλές οι συμπάθειες, αλλά οι χώρες προτιμούν τους ισχυρούς συμμάχους. Η Τουρκία ήταν ανέκαθεν ισχυρή, και την προτιμούσαν. Τώρα είναι ισχυρή και απρόβλεπτη, άρα επικίνδυνη. Κατά συνέπεια, οι χώρες της περιοχής στράφηκαν και δέθηκαν με τον αξιόπιστο εταίρο, την χώρα με την μεγαλύτερη σταθερότητα και προβλεψιμότητα στην περιοχή. Την Ελλάδα.
 2. Η Τουρκία έχει καταντήσει το θέμα του Ινσιρλίκ, γραφικό. Έτσι οι ΗΠΑ, που θέλουν βάσεις στην περιοχή, ήρθαν στην φιλόξενη και προσανατολισμένη προς τη Δύση, Ελλάδα. Επενδύουν σε βάσεις, υποδομές, ενώ ελπίζουμε να μας δώσουν και κανά αντιτορπιλικό… πάντα χάρη στον Ερντογάν.

“Η Τουρκία στηρίζει τη Χαμάς”: “Πόλεμος” υπουργείων Εξωτερικών Τουρκίας και Ισράηλ μέσω Twitter

Ξεμπρόστιασε την Τουρκία στους Ευρωπαίους, και έκανε την Ελλάδα προμαχώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 1. Η συμφωνία του 2016 με την Τουρκία ήταν αστεία. Αλλά ήταν μια συμφωνία, που η Τουρκία δεν κράτησε. Κι όχι μόνο παραβίασε, αλλά θέλησε να εκβιάσει στέλνοντας καραβάνια προσφύγων στα ευρωπαϊκά σύνορα. Η Ελλάδα, μέσα σε λίγες ώρες κέρδισε την ευρωπαϊκή στήριξη, συμπόνια, ενώ η Τουρκία βρέθηκε εκτεθειμένη.
 2. Τελικά μόνο η Γερμανία έχει μείνει να στηρίζει την Τουρκία, κι αυτό δεν το λες καλό… αν είσαι Τούρκος.

Στις τουρκικές εκλογές μήπως κέρδισε η … Ελλάδα;

Ένωσε τους Έλληνες!

 1. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απίστευτη εθνική ομοψυχία. Τέτοια είχαμε να δούμε από το 1974. Να είναι καλά, μας έδειξε πως όταν είμαστε όλοι ενωμένοι, είναι αδύνατον να νικηθούμε!

Η παράθεση των ευγενικών χειρονομιών προς τη χώρα μας μπορούν να συνεχιστούν επ’ άπειρον. Αν όμως μαζέψουμε τα όσα έχει κάνει ο Τούρκος φιλέλληνας πρόεδρος, θα πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο η πρώτη φρεγάτα [email protected], ή το πρώτο αντιτορπιλικό Arleigh Burke (αν και όταν έρθει), να ονομαστεί Ταγίπ. Ιδέες δίνουμε…

 


Μοιραστείτε το άρθρο
 •  
 •  
 •  
- Advertisement -

54 ΣΧΟΛΙΑ

54 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
My_name_is_Nobody

Ε.. τώρα με αναγκάζετε να αλλάζω ποσταρίσματα.
comment image

Dimitris

Μπακατόγλου φορ πρέζιντεντ (των απέναντι)… https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/879013/h-elliniki-katagogi-toy-erntogan-poio-itan-to-epitheto-toy

ETS

Σαν να πεθανε φαινεται η φωτο!

My_name_is_Nobody

Μη λες τέτοια!

Animades

Πραγματικά η δική μας αποδυνάμωση,
λογο κρίσης αλλά και κάποιων κακών επιλογών,
ευτυχώς , έως τώρα, δεν μας εχει κοστίσει. Ηρθε και έδεσε με την παρακμή και τις τουλάχιστον περιεργες επιλογές της Τουρκίας, που δημιούργησε εχθρούς για εκείνη και συμμάχους για εμάς .
Παρόλα αυτά η Τουρκία παραμένει απρόβλεπτη και επικίνδυνη…

Hoplite

Συγχαρητήρια για το άρθρο. Ακριβώς όπως τα γράφετε. Ας το διαβάσουν αρκετοί ψεκασμένοι συμπατριώτες μας, οι οποίοι τον θεωρούν προεδράρα και επιχειρηματολογούν πως η χώρα μας έχει ανάγκη από έναν τέτοιο ηγέτη , για να φέρει την εθνική ανάταση. Ήμαρτον! Στις ομορφιές που έχει κάνει, να προσθέσουμε πως υποδαυλίζει, αργά αλλά σταθερά, στο εσωτερικό της χώρας του ένα πρωτοφανές εμφυλιοπολεμικό κλίμα που δεν έχει υπάρξει ποτέ στην κεμαλική ιστορία της Τουρκίας. Δεν είναι λίγοι οι Τούρκοι και διεθνείς αναλυτές που επισημαίνουν πως μετά την Συρία, η επόμενη χώρα που κινδυνεύει με εμφύλιο σπαραγμό είναι η Τουρκία. Και αυτό θα είναι… Read more »

Stavrogin1

…τρομακτικές και ασταμάτητες. σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το ευχόμαστε.

AESA

Είχαμε πολλούς τέτοιους. Από εμάς έμαθε.

Miscojones

Ναι αλλά με όλα τα τρικ που κάνει και τα τούρκικα τσαλιμάκια, έχει πετύχει τον βασικό του Στρατηγικό Στόχο, να μας κάνει να ξεχνάμε να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια. Μόνον αυτό ενδιαφέρει τους Τούρκους. Αυτό και το Κουρδικό. Τίποτε άλλο. Ολα τα άλλα είναι προπέτασμα καπνού, που τον χάφτουμε και μαστουρώνουμε.

neuromancer

Η τελευταία πρόταση… όλα τα λεφτά!!!

chriskri

Άντε και τον Απρίλιο οι κυρώσεις από την Γερουσία (με την ενεργοποίηση των S-400)

Kalchas

Τώρα σοβαρά…Δεν αποτελούν απειλή οι Τούρκικες ένοπλες δυνάμεις για την χώρας μας?Είναι ρεαλιστική η προσέγγιση του άρθρου σας? Είναι ψύχραιμη και ειλικρινής? Δηλαδή υπερτερούμε τεχνολογικά?Αριθμητικά? Σε ποιον τομέα? Στον αεροπορικό, στην ξηρά, στην θάλασσα? Τι είδους μέσα και σε ποιους αριθμούς έχουμε άμεσα διαθέσιμα σε πιθανή αντιπαράθεση? Είμαστε σε θέση ισχύος από άποψη υψηλόβαθμων στελεχών που έχουν σχεδιάσει και κατευθύνει δυνάμεις σε θέατρα επιχειρήσεων? Έχουμε μονάδες που έχουν πάρει το βάπτισμα του πυρός και έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους σε ρεαλιστικές συνθήκες? Λέτε ότι η αεροπορία τους δεν βρίσκει ούτε προσανατολισμό. Μια χαρά βρήκαν οι amraam τον δρόμο τους… Read more »

My_name_is_Nobody

Μια απλή ερώτηση. Πιστεύεις πως αν ένιωθε ισχυρός δεν θα έκανε την κίνηση; Το βασικό στρατηγικό πρόβλημα για την Τουρκία είναι η Ελλάδα, αν καταφέρει μας υποτάξει τότε όλοι οι άλλοι γείτονές της με τον ένα ή άλλο τρόπο θα αναγκαστούν να δεθουν στο άρμα της Τουρκίας ή να συμπορεύθουν μαζί της. Οι επιλογές που έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος στην πλειοψηφία τους είναι ανορθολογικές ,τις αναφέρει το άρθρο δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναγράψω, αν θα άλλαζα κάτι θα ήταν η επικεφαλίδα στην πρώτη παράγραφο. Θα έλεγα : “Οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν αποτελούν την απειλή που θα μπορούσαν… Read more »

chriss8

Και βέβαια δεν θα έκανε κάποια κίνηση. Για τον ίδιο λόγο που και εμείς δεν μπαίνουνε στους αδύναμους (σχεδόν ανήμπορους) βόρειους γείτονες μας. Δεν είμαστε σε ένα απομονωμένο γεωστρατηγικό περιβάλλον. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα σύνθετο πλέγμα διεθνών σχέσεων με δρώντες από ολόκληρη την γη. Ορισμένοι από αυτούς τους δρώντες έχουν τόσο γιγαντιαία ισχύ που δεν μπορούμε καν να την μετρήσουμε με τα δικά μας μέτρα. Αυτοί μπορούν να ορίσουν κόκκινες γραμμές που πραγματικά δεν μπορείς να παραβιάσεις με τίποτα. Εάν η Τουρκία πετύχει αυτό που λες, θα θιχτούν τα συμφέροντα πάρα πολλών, και το κόστος διατήρησης της Τουρκίας στην… Read more »

alexmark

Eπειδή συνέχεια διαβάζω ως επιχείρημα το ότι αν η Τουρκία ήταν ισχυρή θα είχε επιτεθεί ήδη, πιστεύω πως δε στέκει. Να υπενθυμίσω πως 17 περίπου χρόνια πριν, οι κεμαλικοί στρατηγοί ετοίμαζαν την υπόθεση “βαριοπούλα” όπου δε θα δίσταζαν να εμπλέξουν και την Ελλάδα για να ανατρέψουν τον Ερντογάν. Αν η ιστορία δεν προχώρησε είναι γιατί τους εμπόδισε ο τελευταίος και όχι γιατί οι ίδιοι φοβήθηκαν.

Stavrogin1

αντάξια απάντηση του άρθρου. παραδόξως και οι δυο προσεγγίσεις στέκουν, ειναι οι δυο πλευρες του ιδιου νομίσματος. Ο Ερντο εχει μεγάλες ικανότητες ως ηγέτης αλλά και μεγάλες αδυναμίες, ναρκισσισμός και αλαζονεία. Άνοιξε πολυ το παιχνίδι του, αναλαβε περισσότερα ρίσκα από όσα μπορούσε. Έχει άραγε κερδίσει στα σημεία;

Mitsos_Mantzos

Φίλε μου δεν είναι όλα τα πράγματα υπερατου να βάλουμε τις κάρτες κάτω και να δούμε ποιός την έχει ποίο μεγάλη , το άρθρο δεν εστιάζει εκεί. Υπερτερούν τεχνολογικά; Δηλαδή άμα δώσεις στον χέστη ένα όπλο με κομπιούτερ σημαίνει ότι θα νικήσει αυτόν που έχει ένα απλό όπλο αλλά ψυχή και αποφασιστικότητα; (βλέπε Βιετνάμ.) Δηλαδή η πολεμική τους αεροπορία θεωρείς είναι καλύτερη από την δική μας επειδή έχουνε συμμετάσχει σε επιχειρήσεις; Αφού όλη μέρα ξύλο τρώνε στο Αιγαίο. Άλλο να ξέρεις ότι έχεις απέναντί σου έναν σύριο με βομβαρδιστικό σουχόι και άλλο να ξέρεις ότι έχεις απέναντί σου Μία από… Read more »

Kalchas

Την ψυχή και την αποφασιστικότητα μας που και πότε ακριβώς την έχετε διαπιστώσει από το 1974 και μετά ας πούμε ? Γιατί όλοι οι αλλοι λαοι του πλανήτη, ειναι χεστες, αταλαντοι και άχρηστοι πλην υμών? Βιολογικό το θέμα? Αν ναι, το σταματάμε εδώ… Έχουν υπο την κατοχή τους ξένα έδαφη με την πολεμική τους μηχανή και το απύθμενο θράσος τους. Καπως μπηκαν εκεί και κάποιοι σταθμίζοντας τα δεδομένα, δεν τους αντιμετώπισαν. Δεν βλέπω να μπορεί να τους “ξεκατσει” κάνεις..και ας τρώνε ξύλο… Στον ουρανο του Αιγαίου τρώνε επίσης ξύλο, λεμε.Δεν βλέπω να τους αποθαρρύνει. Επίσης οι αριθμοί των απωλειών, ανθρωπίνων… Read more »

KaizerAmstelVonLagerS

Μετα απο δυο κομμενα σχολια…φιλε μου το μονο που μου εμεινε ειναι να σου δωσω και εγω ενα like.Φαινεται πως η αποψη σου καπως διεφυγε της ¨λογοκρισιας” του διαχειριστη και αναρτηθηκε….Φανταζομαι πως δεν ειμαι ο μονος που εχει αντιστοιχη αποψη με εσενα και διαπιστωσα με εκπληξη τα σχολια μου να εξαφανιζονται…

Προς διαχειρηση:

Αυτο θα το αναρτησετε; Με ποιους κανονισμους δεν συμμορφωνεται; Απαντηση που να καλυπτει και τα αλλα δυο κομμενα…

Στο επομενο αναλογο “ψυχραιμο και ειλικρινες” αρθρο οπως λεει και ο φιλος..καντε σωστα την δουλεια και “φιλτραρετε” και τα like που δεν αρεσουν…

MPAMPIS

Εεεεεε το αίμα νερό δεν γίνεται…….

Opt1musPr1me

Εγω λεω να του στησουμε αγαλμα στην καινουργια πλατεια Ομονιας.

Gaidouron-man

Προσωπικα ευχαριστω τον ταγιπ που ξηλωσε την αδελφοκτονα μοιρα της 114ΠΜ…και θα προτιμουσα “ερντογαν” να ονομαστει ο πρωτος “τουρκικος υφαλος” στον πατο του Αιγαιου μας..!

Mitsos_Mantzos

Να είστε καλά γέλασα, αυτός που το έγραψε έχει πολύ χιούμορ και ξέρει να γράφει καλά. Κύριε Θεολόγου εσείς;

ikaros

Πολύ σωστά όλα, αλλά μιλάτε για Ερντογάν ή καλύτερα για την Τουρκία του Ερντογάν. Όταν πάψει να ισχύει αυτό μήπως οι σημερινοί σύμμαχοι ξαναβρούν καλούς και πιστούς συμμάχους στα ανατολικά μας ? Μήπως τα όσα αναφέρεται δεν πρέπει να μας κάνουν να εφησυχάζουμε αλλά να αρχίσουμε να ενισχύουμε επιτέλους την άμυνα ? Κάποια στιγμή η ΤΗΚ σε χειριστές θα επανέλθει στα ίδια επίπεδα. Ας μην ξεχνάμε ότι σε εξέλιξη έχουν ένα από τα κορυφαία προγράμματα του ΝΑΤΟ με εκπαιδευτικά νέας γενιάς. Εμείς σε λίγο καιρό θα στέλνουμε χειριστές στα F-16V από τα Τ-2Ε… Μελλοντικό άρθρο όταν ο Σουλτάνος χάσει την… Read more »

AegeanBlue

Για την ώρα η καλύτερη λύση είναι η αποστολή των Ικάρων και εκπαίδευση τους στο Μ346,όπως και οι Ιταλοί στα δικά μας Τ-6.Γλυτώνουμε χρήμα και χρόνο βάζοντας ώρες σε ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος.Όμως το αίτημα για τους 20 κινητήρες των Τ-2 με στενοχώρησε.Αεροσκάφος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές CAS με τους δύο τόνους πυρομαχικά,αξιόπιστο αλλά τραγικά παλιό.

Iomar

Γιατί σας στεναχώρησε το αίτημα για τους κινητήρες των T-2;

Θεωρείτε ότι όταν θα έρθει η ώρα δεν θα χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε ρόλο είναι αναγκαίο;

Γνώμη μου είναι ότι δεν μας περισσεύει τίποτα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε και την τελευταία δυνατότητα.

Φαντάζεστε να μετατρέπαμε σε drone αυτοκτονίας όλα τα παλιά αεροσκάφη που έχουμε;

Ακόμη και τα πολυαγαπημένα μου A-7;

Είμαι βέβαιος ότι βοήθεια διατίθεται άφθονη.

Dimitris

Επικοινωνιακά έχουμε πάντως να κάνουμε πολλά βήματα. Δείτε άρθρο της DW στην αγγλόφωνη έκδοση.
https://www.dw.com/en/ankara-athens-exploit-refugees-for-dangerous-political-game/a-52654716
Άγκυρα και Αθήνα εμφανίζονται με όμοιο τρόπο. Αυτό έρχεται, κατά τη γνώμη μου, να συμπληρώσει την εμφανή διχογνωμία που υπάρχει και στις ΗΠΑ για το πως πρέπει να χειριστούν την Τουρκία. Πρέπει να ετοιμαστούμε για τα χειρότερα…

My_name_is_Nobody

Είμαστε φλογεροί.
Γιατι να το κρύψωμεν άλλωστε!
comment image

agregorio

Το βελάκι που δείχνει προς τα κάτω, προοικονομεί κάτι άραγε; 🙂

AESA

Ο έρωτας πετάει οπότε έχει βληθεί από ψηλότερο σημείο.

FTS

Θέλετε να σας αποδομήσω το άρθρο με λίγες λέξεις? Λοιπόν οκ πάνω κάτω τα ίδια θα μπορούσαμε να πούμε και για τους έλληνες ΠΘ από το 2000 και έπειτα Ότι αποδείχθηκαν “φιλότουρκοι” όσο και ο Ερντογάν “φιλέλληνας” Εκτός και αν η οικονομία και οι ΕΔ είναι σε καλύτερη κατάσταση σήμερα σε σχέση με το 2000 Για τον Ερντογάν πάλι που κυβερνάει από το 2000 δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι είχε παραλάβει τότε σε καλύτερη κατάσταση οτην τουρκική ικονομία και τις τουρκικές ΕΔ Επίσης ο Ερντογάν σαφώς έκανε αυτά που λέτε σε κάποιο βαθμό. Αλλά έδωσε στην Τουρκία και κάποια… Read more »

AESA

Μας αποστόμωσες !!! Κατεβάστε το άρθρο μας διάλυσε.

FTS

AESA

Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία και την προσωπική επίθεση αλλά εικάζω αυτό συμβαίνει όταν κάποιος περνάει την μισή του ζωή στα φόρουμ σχολιάζοντας τα πάντα.

Anywat ζητώ ταπεινά που δεν με εντυπωσίασε το άρθρο

AESA

Όλη, όχι την μισή.

Antonis_Loukas

Όσο και αν έχει αποδυναμώσει τη Τουρκία(που σε πολλά διαφωνώ, αλλά τεσπα), εμείς, είμαστε διαχρονικά ανίκανοι να κερδίσουμε κάτι από τη κατάσταση αυτή που περιγράφετε… Όταν από το ’79, κάκαρίζουμε https://slpress.gr/ethnika/otan-paradosame-tin-aoz-mas-stin-toyrkia-o-moiraios-rolos-toy-presvi-ioanni-tzoyni/ , τότε δεν έχει νόημα να ψάχνουμε φιλέλληνες, αλλά εφιάλτες… Διαβάστε το ιστορικό που παραθέτω στο λινκ και… φρίξτε(ή πέστε από τα σύννεφα, ότι βολεύεται ο καθένας) ελεύθερα… Μετά, συγκρίνετε τη πολιτική των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά καθώς και τη δική μας ‘ατολμία’ και θα σας λυθούν πολλές απορίες, ενώ παράλληλα, θα διαψευσθούν οι ελπίδες που τρέφουν κάποιοι, σχετικά με έξωθεν βοήθειες ή διεκδικήσεις από μέρους μας…

simos

Ας μην ειμαστε ηττοπαθεις,εχουμε κανει και εμεις λαθη αν ομως η Ελλαδα βγαλει τον καλο της εαυτο μπορει να κανει θαυματα..

Antonis_Loukas

Επειδή βγάζουμε τον καλό εαυτό μας, μας έχουν πάρει τα σώβρακα…

Nikolaos

Να έχουμε υπόψη μας τη βασική αρχή των διαπραγματεύσεων ότι “τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί αν όλα δεν συμφωνηθούν”. Δεν προάγεται η εθνική υπόθεση με το να χαρακτηρίζονται (εν προκειμένω από τον Καρυώτη) υποθέσεις εργασίας που συζητήθηκαν σε ένα τραπέζι πριν 40 χρόνια “υποσχέσεις της Ελλάδος”. Είναι μια ερμηνεία που θα έκανε τον εχθρό να τρίβει τα χέρια του! Θα το είχε δηλώσει ήδη ευθαρσώς αν το πίστευε ο ίδιος ο εχθρός! Με τη λογική αυτή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, όταν το φθινόπωρο του 1967 Ελλάς και Τουρκία συζητούσαν για το Κυπριακό, και μεταξύ άλλων είχε συζητηθεί στο τραπέζι το… Read more »

Antonis_Loukas

Σωστά αυτά που γράφεις, αλλά δεν έχω δει σχεδόν ποτέ πραγματική διαπραγμάτευση από μέρους μας… Το να προσερχεσαι πάντα σε διαπραγματεύσεις, με διάθεση να παραχωρήσεις κάτι (βλέπε ‘δάχτυλα’ στο παράδειγμα του συνδέσμου), απλά και μόνο για να σε αφήσουν για λίγο; στην ησυχία σου, δεν το λες διαπραγμάτευση… Το λες εξευμενισμό… Πως είναι δυνατόν, παντού και πάντα, η Ελλάδα να διαπραγματεύεται, χωρίς ποτέ να προσέρχεται με κάποια μαξιμαλιστική θέση, αλλά πάντα με μια λογική παραχωρήσεων και συμβιβασμών; Γιατί πρέπει πχ να μπει σε διαπραγμάτευση, το δικαίωμα για 12νμ(σε θάλασσα και αέρα…) ή η ανακήρυξη αοζ(όχι οριοθέτηση…); Γιατί πρέπει να δεχόμαστε… Read more »

Nikolaos

Το θέμα της νοοτροπίας του κατευνασμού ορθά το αναδεικνύεις … Θα πάρει καιρό να ξεπερασθεί, δυστυχώς … Παρά το ότι η ιστορία διδάσκει την αποτυχία του (Μόναχο, Τσάμπερλαιν, Νταλαντιέ …).
Και μια και μιλάμε για την νοοτροπία αυτή, τι έχει απογίνει η άλλοτε λαλίστατη κυρία Ντόρα Μπακογιάννη; Θαρρείς άνοιξε η γη και την κατάπιε 🙂 …

Thankgod4thebomb

Αυτοί να δείτε ανδριάντες που πρέπει να κάνουν στους δικούς μας!

ETS

Υπεραπλουστευσεις και γενικοτητες που ομως δεν αρκουν να κρυψουν την κατασταση μας ..
Αφου ειναι ολα τοσο υπερ μας κακως μαλλον σπαταλαμε τοσες ωρες αναλυοντας κακως κειμενα ..

viper3000ad

Για να πούμε τα πράγματα σωστά, ο Ερντογάν δεν είναι “φιλέλληνας”, ΕΙΝΑΙ Έλληνας. Κατάγεται από την Ριζούντα του Πόντου, από το χωριό Ποταμιά. Ό Παππούς του ήταν ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες εξισθλαμισθέντες Ποντίους . Το αρχικό του επίθετο ήταν Μπακατόγλου , το οποίο άλλαξε γιατί Μπακατ σημαίνει ο αντάρτης στα βουνά. Φανταστείτε την οικογένειά σας να ζει σε αυτή την φρίκη της γενοκτονίας. Έτσι έμαθε να είναι πιο ισλαμιστής από τους ισλαμιστές. Η όλη του ψυχοσύνθεση είναι γέννημα της κεμαλικής γενοκτονίας του 1913, τα πάντα στην εξωτερική του πολιτική θα μπορούσαν να πηγάζουν από αυτά τα τραύματα. Παρακαλώ την… Read more »

Jolly_Roger

Ναι εντάξει, έχεις δίκιο μεν, έχει καταγωγή (μερικές γενιές πριν – όπως οι μισοί Τούρκοι άλλωστε) από την Ελληνική Ριζούντα…. Ε, και???????? …έχει σημασία, εάν κατάγεται από την Ριζούντα ή όχι; Σημασία δεν έχει από που κατάγεται, αλλά τι νιώθει! Ανατράφηκε με Ισλάμ, νιώθει Τούρκος, άρα ΕΙΝΑΙ Τούρκος μέχρι το μεδούλι. Οι Γενίτσαροι, πάντα ήταν οι χειρότεροι. Καμία έκπληξη. Ελληνικής καταγωγής για παράδειγμα, υπήρξε αντιπρόεδρος ΗΠΑ, δντης CIA, Αμερικανοί στρατηγοί / ναύαρχοι κλπ. Νομίζεις πως κάποιος από αυτούς αισθανόταν μέσα του έστω και λίγο «Έλληνας» ή μήπως νομίζειςπως θα έφταναν μέχρι εκεί εάν οι υπόλοιποι (που τον διόρισαν) είχαν έστω… Read more »

viper3000ad

Λοιπόν αυτό είναι το θέμα, μπορεί να ανατράφηκε έτσι για να επιβιώσουν, αλλά ΔΕΝ είναι Τούρκος. Οσο το τι σχέση έχει, εξηγεί μια διαστροφική φύση στο σκιαγράφημα μιας διπλωματικής προσωπικότητας. Επίσης υπενθυμίζει σε όλους μας οτι ακόμη και τώρα στην Τουρκία, υπάρχουν άνθρωποι που κρύβουν την ταυτότητά τους και καταπιεσμένοι απλά περιμένουν την κατάλληλη ώρα. Τώρα σχετικά με τους κύκλους, αυτό ομολογώ οτι δεν το έπιασα.

simos

Πραγματι ο Ερντογαν εχει κανει μεγαλα λαθη,το παιζει ανεξαρτητος και πιστευει οτι με την ισχυ των οπλων μπορει να επιβαλει σε Δυση και Ανατολη τις παραλογες και παρανομες αξιωσεις του..εχει απομακρυνθει απο παραδοσιακους συμμαχους και εχει συμβαλει στην αναβαθμιση της Ελλαδας..και στους εξοπλισμους εχει κανει λαθη..παντως το ασταθες του χαρακτηρα του φανηκε και απο τις προσφατες κινησεις του στην Ιντλιμπ οπου βρεθηκε απεναντι και απο την οψιμη “συμμαχο”του Ρωσσια..η οποια φυσικα τον βλεπει με καχυποψια και φροντισε να του δωσει και ενα καλο μαθημα..παντως θα πρεπει να εχουμε το νου μας στη σχεση τουρκιας-ρωσσιας αφου αμφοτεροι μπορει να επιχειρισουν να… Read more »

DP80

Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη του συντάκτη του άρθρου , αλλά θα πάω βαθύτερα, απλά για να πω ότι ο Ερντογάν εκφράζει το λαϊκό αίσθημα, και αργά ή γρήγορα θα έβγαινε ο Ερντογάν. Επίσης επειδή πολλοί λένε ότι θα πέσει, ακόμα και εάν τον ρίξουν , μετά από 5-10 χρόνια θα ξαναβγεί κάποιος άλλος σαν τον Ερντογάν, γιατί τον λαό δεν μπορείς εύκολα να τον αλλάξεις. Επίσης μην ξεχνάτε ότι τα 100 τελευταία χρόνια στην Τουρκία έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πραξικοπήματα που σκοπό είχαν η Τουρκία να ακολουθήσει άλλη πολιτική από αυτή που ήθελε ο λαός της. Το ότι το… Read more »

AESA

Είναι τόσο τούρκος όσο ο Αλαφούζος Παναθηναικός !!!

AESA

Έχει κουμπάρο τον Κ. Ps. Καραμανλή. Τον έχει φυλακίσει το τουρκικό κράτος. Δίνει μίζες και τις δουλείες μόνο σε γαμπρούς και κολλητούς. Αγαπά τους Ρώσους παρόλο που του λένε όλοι το αντίθετο. Είναι υπέρ του δόγματος Αμερικάνοι φονιάδες τον λαών. Ήταν δήμαρχος της πόλης. Δεν γουστάρει τον στρατό. Λαμβάνει ευρωπαικά πακέτα και πάνε στην τσέπη του. Μας εμπιστεύεται τόσο που αποστρατικοποίησε τον Έβρο και τον έκανε Hotspot. Είναι κολλητός με τους Παλαιστίνιους. Δεν γουστάρει το Ισραήλ. Είναι κλασικός Έλληνας κεντρώος της μεταπολίτευσης με θητεία στο πολυτεχνείο. Πιο πασόκος δεν γίνεται !!! Τα έχω γράψει καιρό τώρα αλλά δεν με ακούγατε.

milman

1 Σε 5-10 χρόνια θα προσαρτήσει και επίσημα την βόρεια Συρία 2 Έχει φτιάξει μια αξιοπρεπή αμυντική βιομηχανία 3 Με υπομονή και επιμονή βάζει θέμα συνεκμετάλευσης με Ελλάδα και Κύπρο, μιας και μυρίστηκε πετρέλαιο 4 Έχει καταφέρει να εκμεταλλέυται και Ρώσους και Αμερικάνους 5 Εχει καταφέρει να τον πληρώνουν οι Ευρωπαίοι για το μεταναστευτικό .ενώ βγάζει αμύθητα ποσά και απο τους ίδιους τους μετανάστες 6 Εδω και μια δεκαετία αναλυτές προβλέπουν κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας χωρίς να έχει γίνει μέχρι τώρα Στα αρνητικά θα βαζα μια συγκράτηση του κατά κεφαλή εισοδήματος και αύξηση της ανεργίας αλλά αυτά έτσι κι αλλιώς… Read more »

Chris

Ευκαιρία για πλήθος σχολίων το άρθρο. Για να εκμεταλευτείς τις αδυναμίες και τα λάθη του αντιπάλου, πρέπει να έχεις ικανότητες που έως τώρα λίγες φορές είδαμε και αποσπασματικά ή περιστασιακά από το ελληνικό πολιτικό προσωπικό. Και λάθη πολλά έχει κάνει το τουρκικό καθεστώς είτε με ερντογάν είτε και πιό πριν. Το χειρότερο είναι ότι εμείς απλά κερδίζουμε χρόνο μένοντας αδρανείς. Έτσι όμως το μόνο που κάνεις είναι να αναβάλεις το αποτέλεσμα. Η Τουρκία έχει τεράστια σημασία για πολλές μεγάλες χώρες και είναι όλες διστακτικές να την τιμωρήσουν σκληρά για τα λάθη της. ΑΝ και όταν το κάνουν, είναι περισσότερο “παραινετικά”… Read more »

epampapas

Καλά και εμείς κάναμε δωράκι ωραίο στην Τουρκία. -25% ΑΕΠ, όσο η Γαλλία και η Ιταλία μετά τον Α’ΠΠ. Και πρακτικά αφοπλισμός για μια δεκαετία τουλάχιστον (και βλέπουμε). Και παλιότερα οι πολιτικές έριδες και η γενική αποδιοργάνωση.

Γενικά αν το δούμε ιστορικά μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Όποιος κατά περιόδους έχει τα λιγότερα χάλια…

SKYHOOK47

Δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα… SUPER!!!
Μήπως να κοιτάξουμε πρώτα τη δική μας καμπούρα πριν κατηγορήσουμε τους γείτονες για τη δική τους;;;;

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

185
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 April 2015 #347

Αγορά $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 September 2014 #340

Αγορά $

Related News

Μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις των ΗΠΑ στη Νότια Κινεζική Θάλασσα εν μέσω εντάσεων

Ενώ η ένταση στα σύνορα Ινδίας-Κίνας συνεχίζονται, οι ΗΠΑ πραγματοποιούν μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικών ωκεανών. Οι ομάδες αεροπλανοφόρων των USS Nimitz (CVN...

ΥΠΕΘΑ: Το ταξίδι Παναγιωτόπουλου αναβλήθηκε προσωρινά κατόπιν συμφωνίας με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζεται ότι ύστερα από συνεννόηση με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας συμφωνήθηκε προσωρινή αναβολή της επισκέψεως του υπουργού Εθνικής Αμύνης...

Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή του πρωτότυπου του KF-X – το είπαν και το έκαναν οι Κορεάτες! (Εικόνα)

Στη δημοσιότητα δόθηκε μία υψηλής ανάλυσης φωτογραφία που απεικονίζει το εμπρόσθιο μέρος του πρωτότυπου αεροσκάφους του προγράμματος ανάπτυξης KF-X από την κατασκευάστρια εταιρεία Korea...

Κοινή αεροναυτική άσκηση Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας στην Κύπρο (Βίντεο)

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε αεροναυτική άσκηση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, με τη συμμετοχή ναυτικών μονάδων από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη...

SAREX: πολεμικά από την Ιταλία, την Γαλλία, την Κύπρο και την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ιταλική φρεγάτα “Alpino” (F594), κλάσης FREMM, συνασκήθηκε στην Αντολική Μεσόγειο με πολεμικά πλοία από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Κύπρο.https://www.ptisidiastima.com/eastern-med-sea/Η φρεγάτα "Alpino"...
- Advertisement -