17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021
- Advertisement -

Αν δεν υπήρχε ο Ερντογάν, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε! Ίσως ο μεγαλύτερος φιλέλληνας (λέμε τώρα) του Αιώνα μας!

- Advertisement -

Ενόψει των Εορτασμών που ετοιμάζει η Ελληνική Δημοκρατία για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, θα πρέπει αναμφίβολα να σκεφτούμε πως θα τιμήσουμε τους φιλέλληνες, που στο πέρασμα των χρόνων, βοήθησαν το ελληνικό κράτος να γίνει μεγαλύτερο. Σίγουρα, η λίστα θα είναι μεγάλη. Έχουμε όμως μια ρηξικέλευθη πρόταση για το πρόσωπο που θα έπρεπε να πάρει, αν υπήρχε, το Νόμπελ Φιλελληνισμού. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Όχι φυσικά επειδή είναι “φιλέλληνας” με τη στενή έννοια του όρου, αλλά επειδή οι ενέργειές του έχουν ισχυροποιήσει την Ελλάδα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Ερντογάν, προκαλεί αρκετές φορές θυμό στους Έλληνες, γιατί, προκαλεί με όσα κάνει. Εντάξει, κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά, αν το καλοσκεφτούμε, ο συγκεκριμένος, σε μια κλίμακα “φιλελληνισμού”, κοντεύει να πάρει άριστα! Ας δούμε τι έχει προσφέρει στη χώρα μας αυτός ο άδολος, ανιδιοτελής, υπέροχος φιλέλληνας.

Μήπως το νέο τουρκικό μαχητικό TF-X θα είναι τελικά το … Su-57 “Erdoganski”;


Αποδυνάμωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

 1. Αποδυνάμωσε τόσο πολύ τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έπαψαν να αποτελούν απειλή για τις ελληνικές (1). Το κατάφερε, με πολλούς και διάφορους τρόπους. Καταρχάς, έχωσε στη φυλακή τα καλύτερα, και πλέον ικανά και εκπαιδευμένα, στελέχη του. Αυτά που έμειναν έξω, είναι πραγματικά για τα “μπάζα”. Πιλότοι που οι κακές γλώσσες λένε πως χάνουν τον προσανατολισμό τους στις παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο, τόσο, που πλέον σταμάτησαν να κάνουν αερομαχίες, και φτάνει για να εμφανιστούν τα ελληνικά φτερά για να γίνουν “λαγοί”. Και δεν έχουμε κάτι με τα ευγενή θηλαστικά.
 2. Αποδυνάμωσε τόσο πολύ τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έπαψαν να αποτελούν απειλή για τις ελληνικές (2). Θέλησε να κάνει τα πάντα τουρκικά. Αν και σε ορισμένους τομείς φαίνεται να πόνταρε σωστά, αυτό σίγουρα δεν είναι ο κανόνας. Έτσι, προσπαθεί εδώ και καμία δεκαριά χρόνια, να αποκτήσει 250 εγχώριας κατασκευής Altay, σε τιμή που θα αγόραζε 1500 Leopard 2A7. Φήμες που θέλουν να πλουτίζουν κολλητοί του, ελέγχονται ως αβάσιμες. Γραφικότητες για “θανατηφόρα σαλάχια” έχουν μείνει στην ιστορία.
 3. Αποδυνάμωσε τόσο πολύ τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έπαψαν να αποτελούν απειλή για τις ελληνικές (3). Έκανε την “ντίλα” του αιώνα. “Ξεπούλησε” την τουρκική συμμετοχή στα F-35A, για να αγοράσει τους αδοκίμαστους S-400. Προφανώς, διαβάζει συγκεκριμένα ελληνόφωνα “πεφωτισμένα” sites, που θεωρούσαν τα F-35 “κουβά” και τα S-400 “ανίκητα”. Λέγε λέγε, τελικά πείστηκε ο Ερντογάν από τις προφητείες γερόντων.
 4. Αποδυνάμωσε τόσο πολύ τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έπαψαν να αποτελούν απειλή για τις ελληνικές (4). Ενέπλεξε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε μέτωπα που ούτε μπορούσαν, ούτε κατάφεραν να ανταπεξέλθουν. Αφού έκανε τα τουρκικά τεθωρακισμένα στόχους για τα Α/Τ του ISIS, και των Κούρδων, τελικά αποφάσισε να τα κάνει παλιοσίδερα για την ανοικοδόμηση της Συρίας στο Ιντλίμπ.

Βαρύ το τίμημα του πραξικοπήματος στην Τουρκία


Κατέστρεψε την τουρκική οικονομία

 1. Η τακτική των χαμηλών επιτοκίων, έχει δημιουργήσει μια ανάπτυξη βασιζόμενη στα δανεικά, κάτι, που λίγο πολύ ζήσαμε εμείς την προηγούμενη δεκαετία. Απλά η Ελλάδα την γλύτωσε γιατί είναι μέλος της Ευρωζώνης, και φυσικά της ΕΕ. Η Τουρκία, μόλις “φάει” τα δικά της συναλλαγματικά διαθέσιμα, και τα λεφτά του Κατάρ, τότε δεν θα την γλυτώσει τόσο “φθηνά” όπως η Ελλάδα.

Αναλυτικά οι εκκαθαρίσεις στις Τουρκικές ΕΔ μέχρι σήμερα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016


Χάλασε την τουρκική φιλία με τα αραβικά κράτη

 1. Αυτή τη στιγμή, μόνο το Κατάρ και η Λωρίδα της Γάζας δείχνουν μια φιλική στάση για την Τουρκία. Ίσως και μερικές χώρες της Βόρειας Αφρικής, όπως η Τυνησία και η Αλγερία. Αλλά, έφτασε η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος να θεωρούν το Ισραήλ σύμμαχο και την Τουρκία εχθρό!
 2. Η στήριξη στους Αδελφούς Μουσουλμάνους έχει “τρομάξει” τους μετριοπαθείς Άραβες. Επίσης, τα βιβλία ιστορίας τους είναι γεμάτα από το πόσο καλοπερνούσαν οι πληθυσμοί επί Οθωμανών…

Hurriyet: To 70% του τουρκικού στόλου συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου


Έκανε το Ισραήλ εχθρό, και απομάκρυνε τις ΗΠΑ

 1. Πριν λίγο καιρό, το Ισραήλ έβαλε την Τουρκία μέσα στην επίσημη λίστα απειλών για το εβραϊκό κράτος. Ο Ερντογάν έχει τάσεις Σαλαντίν, και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί. Η στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς, και η ρητορική εναντίον του Ισραήλ, έχει εξανεμίσει και τους τελευταίους φίλους στο μικρό κράτος.
 2. Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Δύση για το πραξικόπημα εναντίον του. Έκτοτε, απομακρύνθηκε πλέον τελείως από το ΝΑΤΟ, και οι Δυτικοί τον ανέχονται μέχρι να φύγει, ελπίζοντας στο επόμενο τούρκο πρόεδρο. Φυσικά, ούτε Patriot, ούτε  F-35 θα πάρει όσο έχει σε υπηρεσία, τα, άχρηστα στην Idlib S-400.
 3. Οι ΗΠΑ ψήφισαν νόμο εναντίον της Τουρκίας! Δεν έχει ξαναγίνει! Και είναι ΕΡΓΟ Ερντογάν, όχι ΜΑΚΕΤΟ!

«Η Τουρκική Αεροπορία θα επιστρέψει το 2025 στα επίπεδα του 2016 σε προσωπικό»


Έκανε σύμμαχο τη Ρωσία, για να την ξανακάνει εχθρό, πριν την ξανακάνει φίλο, λίγο πριν την ξανακάνει εχθρό, κοκ

 1. Το Καθεστώς που θέλει να εγκαθιδρύσει ο Ερντογάν, μοιάζει πολύ με τη δομή της ρωσικής δημοκρατίας. Ο Πούτιν είναι φυσικός σύμμαχος. Και οι δυο θέλουν να μην φτάσει το αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, ή, αν φτάσει, να κοστίζει τόσο που να μην συμφέρει. Συνεπώς, όπως είχε πει και ο Ν. Κοτζιάς, Ρωσία και Τουρκία είναι αδελφές χώρες στα όπλα.
 2. Βέβαια, ο Πούτιν δεν είναι Δύση. Σύμμαχος σημαίνει σύμμαχος, όχι μικρό παιδί που το κακομαθαίνουν. Συνεπώς, δεν θα εγκαταλείψει τον Άσαντ ή τον Χαφτάρ γιατί έτσι βολεύει τον Ερντογάν. Αυτά τα χατίρια του τα έκανε η Δύση, όχι η Ρωσία.

Η Τουρκία στο «στόχαστρο» των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ


Έκανε την Ελλάδα, τον καλύτερο σύμμαχο των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Ισραήλ

 1. Καλές οι συμπάθειες, αλλά οι χώρες προτιμούν τους ισχυρούς συμμάχους. Η Τουρκία ήταν ανέκαθεν ισχυρή, και την προτιμούσαν. Τώρα είναι ισχυρή και απρόβλεπτη, άρα επικίνδυνη. Κατά συνέπεια, οι χώρες της περιοχής στράφηκαν και δέθηκαν με τον αξιόπιστο εταίρο, την χώρα με την μεγαλύτερη σταθερότητα και προβλεψιμότητα στην περιοχή. Την Ελλάδα.
 2. Η Τουρκία έχει καταντήσει το θέμα του Ινσιρλίκ, γραφικό. Έτσι οι ΗΠΑ, που θέλουν βάσεις στην περιοχή, ήρθαν στην φιλόξενη και προσανατολισμένη προς τη Δύση, Ελλάδα. Επενδύουν σε βάσεις, υποδομές, ενώ ελπίζουμε να μας δώσουν και κανά αντιτορπιλικό… πάντα χάρη στον Ερντογάν.

“Η Τουρκία στηρίζει τη Χαμάς”: “Πόλεμος” υπουργείων Εξωτερικών Τουρκίας και Ισράηλ μέσω Twitter


Ξεμπρόστιασε την Τουρκία στους Ευρωπαίους, και έκανε την Ελλάδα προμαχώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 1. Η συμφωνία του 2016 με την Τουρκία ήταν αστεία. Αλλά ήταν μια συμφωνία, που η Τουρκία δεν κράτησε. Κι όχι μόνο παραβίασε, αλλά θέλησε να εκβιάσει στέλνοντας καραβάνια προσφύγων στα ευρωπαϊκά σύνορα. Η Ελλάδα, μέσα σε λίγες ώρες κέρδισε την ευρωπαϊκή στήριξη, συμπόνια, ενώ η Τουρκία βρέθηκε εκτεθειμένη.
 2. Τελικά μόνο η Γερμανία έχει μείνει να στηρίζει την Τουρκία, κι αυτό δεν το λες καλό… αν είσαι Τούρκος.

Στις τουρκικές εκλογές μήπως κέρδισε η … Ελλάδα;


Ένωσε τους Έλληνες!

 1. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απίστευτη εθνική ομοψυχία. Τέτοια είχαμε να δούμε από το 1974. Να είναι καλά, μας έδειξε πως όταν είμαστε όλοι ενωμένοι, είναι αδύνατον να νικηθούμε!

Η παράθεση των ευγενικών χειρονομιών προς τη χώρα μας μπορούν να συνεχιστούν επ’ άπειρον. Αν όμως μαζέψουμε τα όσα έχει κάνει ο Τούρκος φιλέλληνας πρόεδρος, θα πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο η πρώτη φρεγάτα [email protected], ή το πρώτο αντιτορπιλικό Arleigh Burke (αν και όταν έρθει), να ονομαστεί Ταγίπ. Ιδέες δίνουμε…
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

55 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
55 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΨΗ: Αγορά F-35B, καινούργια F-16V, και επένδυση στα F-16C/D Block 30 και 50 το μέλλον της ΠΑ

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά την 1/3/2020, πριν την αγορά των Rafale F3R από την ΠΑ. Πιστεύουμε όμως πως είναι μια καλή...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Ελληνικά F-16C/D Block 50: Τι συμβαίνει με τον εκσυγχρονισμό τους;

81
Το περασμένο καλοκαίρι, η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, πολιτική και στρατιωτική έφερε το πρόγραμμα της αναβάθμισης των F-16C/D Block 50 στη Βουλή. Τα 38 μαχητικά...
- Advertisement -
Card image

November_018 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Νοεμβρίου 1899: Μάχη του ποταμού Μόντερ, οι...

0
Μια φάλαγγα του βρετανικού στρατού πέφτει σε ενέδρα των Μπόερ καθώς διασχίζει μια ποτάμια διακλάδωση κατά τον Δεύτερο Πόλεμο των Μπόερς. Οι τελευταίοι ήταν...
- Advertisement -
Card image

October_17 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

September#16 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49

Related News

Κέντρο τεχνογνωσίας της Naval Group στο Βέλγιο για το πρόγραμμα των ναρκοθηρευτικών

Η Naval Group ξεκίνησε τη λειτουργία του τρίτου κέντρου τεχνογνωσίας της στο εξωτερικό, στο Βέλγιο αυτή τη φορά, υπό την εποπτεία της Naval Group...

Μόνο στην Αμερική: Tesla Model X, οπλισμένο με δυο εξάκαννα Miniguns (ψήνει και καφέ)

Ένα Tesla Model X απέκτησε τη μιλιταριστική μεταμόρφωση που του αξίζει, με την ευγενική προσφορά των FullMag Studios, που πριν λίγες ημέρες, δημοσίευσαν σχετικό...

Νέους αναβαθμισμένους αντιαεροπορικούς πυραύλους 9M333 παρέλαβε η Ρωσία

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον επενδυτικό όμιλο Rostec, η ρωσική βιομηχανική κοινοπραξία Kalashnikov ξεκίνησε την παραγωγή μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του αντιαεροπορικού πυραύλου 9M333 για...