30.4 C
Athens
Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021
- Advertisement -

Πόσο ακριβές είναι τελικά οι [email protected]; Πόσο κοστίζουν οι ASTER 30 και MdCN (SCALP Naval); Μύθοι και πραγματικότητα

- Advertisement -

Το 2018 ήταν μάλλον ένα έτος σταθμός για το Πολεμικό Ναυτικό. Και ήταν ένα έτος σταθμός, γιατί η Ελλάδα κατάφερε να αποδείξει, για μια ακόμη φορά, πως σε ότι αφορά τους αμυντικούς εξοπλισμούς, καταφέρνει να κυνηγά “την ουρά της”. Θα μπορούσαμε να το πούμε πως ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό, “όλο μέλι μέλι, και από τηγανίτα τίποτα”.

[email protected] στο Αιγαίο. Θα φτάσουν έγκαιρα;


Μετά το φιάσκο των FREMM, ήρθε να προστεθεί και μια άλλη “αποτυχία”, οι μεταχειρισμένες φρεγάτες Adelaide. Καθώς εμείς αθροίζαμε απανωτές αποτυχίες, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έθετε τροπίδα για νέες φρεγάτες, παραλάμβανε νέες κορβέτες, προχωρούσε τα υποβρύχιά του, και επιτάχυνε την κατασκευή του ελικοπτεροφόρου-αεροπλανοφόρου του.

Θα έρθουν οι Γάλλοι με LaFayette/[email protected]/ΜΕΚΟ200/ASTER να “χτυπήσουν” τους Αμερικάνους και τις Adelaide/LCS/SM2;


Και μετά αναρωτιόμαστε, γιατί ο Ερντογάν θεωρεί τουρκικό το Αγαθονήσι. Από την μια θα έχει υπερσύγχρονο ναυτικό, κι εμείς έχουμε “βολευτεί” με τις υπέργηρες φρεγάτες κλάσης S. Με το “βολευτεί”, εννοούμε πολιτικά, τα χρήματά μας πηγαίνουν σε επιδόματα, οσονούπω 650 εκ. ευρώ θα γίνουν “επίδομα Πάσχα”. Με όλα αυτά, καλά κάνει, σε λίγο θα αμφισβητεί και τα Κύθηρα.
Το “χρύσωμα του Χαπιού” για την αποτυχία των FREMM ήταν η προοπτική αγοράς των νέων, υπερσύγχρονων “ψηφιακών” φρεγατών κλάσης FTI/[email protected]. Το αφήγημα που κυκλοφόρησε ήταν “ξεχάστε τώρα τις FREMM, δεν τις δίνουν οι Γάλλοι, εμείς θα πάρουμε τις κορυφαίες του είδους, τις [email protected]”. H FTI/[email protected] είναι πραγματικά ένα μοναδικό πλοίο, με οπλισμό και ικανότητες ανώτερες και των FREMM, με κορυφαίο ραντάρ Sea Fire 500, ένα πλοίο με εκτόπισμα φρεγάτας γενικών καθηκόντων αλλά δυνατότητες ανώτερες των περισσοτέρων φρεγατών AAW που μάλιστα έχουν μέχρι και το διπλάσιο εκτόπισμα.

Σενάριο έκπληξη: 6 [email protected], 4 FREDA, 60 Rafale f4, 10 Rafale EG, 40 UCAV για την Ελλάδα σε μακροχρόνιο σχεδιασμό!


Οι Γάλλοι έχουν δουλέψει πολύ πάνω στο νέο πλοίο, και θεωρούν πως θα είναι μια εξαγωγική επιτυχία, ενώ στο δικό τους Ναυτικό θα αντικαταστήσει τις υποεξοπλισμένες LaFayette. O συνδυασμός Sea Fire 500/ASTER 30, με βλήματα MdCN, και κορυφαίες δυνατότητες ανθυποβρυχιακού πολέμου, δημιουργούν ένα πλοίο μοναδικό σε δυνατότητες.
Τώρα, καθώς κυκλοφορεί ο Μύθος των “Ακριβών Γάλλων”, έχει ειπωθεί πολλές φορές πως τα πλοία θα κοστίσουν πολύ ακριβά στην Ελλάδα. Κρίναμε σκόπιμο να εξετάσουμε αυτό τον ισχυρισμό, γιατί, προχωρήσει ή δεν προχωρήσει η υπόθεση της επιστροφής των ελληνικών ομολόγων από την Γαλλία, οι φρεγάτες θα πληρωθούν με κανονικά χρήματα. Συνεπώς, όποιο κι αν είναι το κόστος τους, πρέπει να το ξέρουμε.

Καταρχάς, ας δούμε το συμβόλαιο της Γαλλικής Κυβέρνησης με την Naval Group. Για 5 πλοία, η τιμή είναι 3,5 δις ευρώ, ή 700 εκ. ευρώ για κάθε πλοίο. Η τιμή αυτή είναι με τα όπλα, χωρίς πυρομαχικά και πυραύλους. Συνεπώς, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως το πλοίο θα φτάσει το 1 δις ετοιμοπόλεμο. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά υψηλό. Μήπως χάνουμε κάτι;
Προφανώς συμβαίνει κάτι. Τα 3,5 δις έχουμε μέσα δυο κόστη που τα ξεχνάμε. Το πρώτο είναι το κόστος του R&D. Το δεύτερο είναι το… ΦΠΑ! Σύμφωνα με τον Γάλλο αναλυτή Fabrice Wolf που μιλήσαμε, (Defence Economist και διευθυντή σύνταξης του γαλλικού ιστότοπου analysedefense.fr), τα γαλλικά συμβόλαια περιλαμβάνουν και το ΦΠΑ, συνεπώς το κόστος για κάθε πλοίο είναι αισθητά μικρότερο! Πόσο μπορεί όμως να είναι αυτό; και πως μπορούμε να το βρούμε, αφού ακόμη δεν έχουμε την τελική γαλλική πρόταση, και φυσικά τίποτα δεν θα μπορούσε να δημοσιευτεί όσο είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης (ελπίζουμε).

8πλός εκοτξευτής Sylver

Ρωτήσαμε λοιπόν τον Fabrice Wolf για το κόστος των γαλλικών πλοίων, έτσι όπως αναμένεται να είναι η γαλλική διαμόρφωση, χωρίς το γαλλικό ΦΠΑ, αλλά με ένα τυπικό φορτίο 16 Aster30, 8 MdCN, 8 Εxocet MM40 block III, πυροβόλο των 76 mm, 2 Νarwhal , και 6 MU90. Ο Wolf υπολογίζει το κόστος ανάλογα με την παραγγελία ως εξής:

  1. 2 μονάδες σε παραγγελία, κόστος μονάδας 600/650 εκ. €
  2. 4 μονάδες σε παραγγελία, κόστος μονάδας 550/600 εκ. € (είναι το σενάριο κατασκευής 2 πλοίων στην Γαλλία και 2 σε ελληνικά ναυπηγεία)
  3. Στις 10 μονάδες το κόστος μπορεί να πέσει στα 450-470 εκ ανά μονάδα!

Αν τώρα θέλουμε να προσθέσουμε άλλους 16 πυραύλους ASTER 30, τότε το κόστος αυξάνεται κατά 30-35 εκ. ευρώ επιπλέον στις παραπάνω τιμές.

To κομμάτι του κύτους που θα λάβει τους Sylver (© MER ET MARINE – VINCENT GROIZELEAU)

Τώρα, για όσους αναρωτιούνται, το κόστος κάθε ASTER 30 υπολογίζεται σε λιγότερα από 2 εκ ευρώ, ενώ το κόστος για κάθε mdCN σύμφωνα πάντα με τον Fabrice Wolf φτάνει περίπου τα 3,5 εκ €.
Συνεπώς, μια πλήρως εξοπλισμένη φρεγάτα [email protected], με φόρτο 32 ASTER 30 και 8 mdCN, και όλα τα υπόλοιπα που προβλέπονται από πλευράς οπλισμού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (πλην οργανικού ελικοπτέρου), έχει κόστος που υπολογίζεται από 550 μέχρι 650 εκ. ευρώ. Συνεπώς, το κόστος των δυο φρεγατών σε αυτή την φάση θα φτάσει περίπου τα 1,2 με 1,3 δις €.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Πώς θα αγοραστούν 116 Rafale, 10 φρεγάτες [email protected] και τεθωρακισμένα για την αναγέννηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσω Γαλλίας (του Fabrice Wolf)


Τώρα, μιας και αναφέραμε κάπου το κόστος των 10 φρεγατών (καθώς στην πραγματικότητα, τόσες χρειαζόμαστε μέχρι και το 2030 που θα αποσυρθούν οι τελευταίες S), θα πρέπει να θυμηθούμε το σενάριο αγοράς των φρεγατών του Fabrice Wolf. Εκεί, είχε υπολογιστεί η αγορά 6 Belharra και 4 FREMM, μαζί με συνολικά 600 ASTER 30, 100 MM40 BlockIII, 120 MdCN, 80 τορπίλες MU90, με κατασκευή του 60% της συνολικής παραγγελίας στην Ελλάδα και του 40 στην Γαλλία, με το κόστος για μια τέτοια αγορά να πέφτει στα μόλις  5,5  δις €.
Ταυτόχρονα όμως θα είχαμε την δημιουργία 15.000 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, σε βάθος 10 ετών, και αύξηση του ΑΕΠ (ναι, αύξηση του ΑΕΠ) κατά 1,1 δις ευρώ, ή περίπου 110 εκ. € ανά πλοίο! Αυτό είναι όμως ένα θέμα που θα θίξουμε άμεσα, με νέα μας ανάρτηση.
Συνεπώς, το κόστος των γαλλικών πλοίων ανάλογο ή και χαμηλότερο αντίστοιχων φρεγατών, και μάλιστα εμφανίζεται χαμηλότερο πολλών ευρωπαϊκών λύσεων στον τομέα. Επίσης, ο ASTER 30 εμφανίζεται σαν αρκετά φθηνότερος του Standard SM-2, ενώ το ΠΝ έχει και την δυνατότητα επιλογής του όπλου υποστρατηγικής κρούσης mdCN. Υποσχόμαστε να έχουμε σύντομα και νέο άρθρο που θα αφορά κι άλλες λύσεις για το ΠΝ.

MerEtMarine: Έτσι θα είναι οι ελληνικές [email protected], με ASTER, VL MICA και SCALP NAVAL!


Πρώτη δημοσίευση 3/4/2019

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Spyros

160 σχόλια, χαλαρά…

Dimitris

“Τα στοιχεία από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019-2022 αποκαλύπτουν ότι το κόστος για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 15,6 δισ. ευρώ που ήταν το 2015, θα φθάσει εφέτος τα 17,09 δισ. ευρώ για να εκτιναχθεί στα 17,6 δισ. ευρώ το 2019.”
Πηγή: https://www.cnn.gr/oikonomia/story/150373/ekriktiki-ayxisi-kata-2-dis-eyro-toy-kostoys-misthodosias-sto-dimosio
Ή θα υπάρξουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ή θα περιμένουμε την επόμενη (πιθανή ή απίθανη) δωρεάν παραχώρηση, απ’ όποιον μας λυπηθεί… Πρέπει να απαιτήσουμε ως πολίτες λιγότερο δημόσιο απ’ τους πολιτικούς που θα επιλέξουμε. Διαφορετικά η αμυντική μας θωράκιση θα ελαχιστοποιηθεί.

Pavlos

Kατατοπιστικη και εξαιρετικη περιγραφη του αρθρου.
Καλο θα ηταν να ομονοησουν ολες οι πολιτικες δυναμεις στο θεμα αυτο και να προχωρησουν αμεσα στην αποκτηση τους.
10 φρεγατες FTI με τιμη χαμηλη, ευκολιες πληρωμης σε βαθος χρονου για τα 5,5 δις €. θα ηταν η καλυτερη λυση.
——–

evaggelos

εχει μελλον κ πολυ ψωμι η υποθεση αλλα ακομα ειναι μακετα με ολα τα προβληματα που εχει η μακετα αν δεν πεσει στο νερο κανεις μας δεν ξερει τιποτε.Και λογικα γι αυτο ηθελε ολλανδικες το πν

recce

Αυτό με το φπα δεν το κατάλαβα. Εμείς δηλαδή δεν θα πληρώσουμε φπα αν πάρουμε τα πλοία και τα όπλα τους? Δεν είναι και αυτό κομμάτι του κόστους για τον αγοραστή?

Mavi70

Καλησπέρα. Νομίζω ότι το θέμα δεν είναι αν είναι αξιόλογο το πλοίο ούτε οι δυνατότητες που προσφέρει. Το πρόβλημα είναι ότι για ναυπηγήσουμε 10 πλοία , σε 10 χρόνια θα πρέπει να χωρέσουμε περίπου 7 δις σε δόσεις στον προϋπολογισμό της γενικής Κυβέρνησης. Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει αλλά όταν η Γαλλία χορεύει στα παλαμάκια των Γερμανών και των Βρυξελλών άπλα δεν μπορεί να γίνει. Επίσης καλά είναι να λέμε για τους Γάλλους άλλα και εμείς δεν πάμε πίσω. Αν ήθελε μια Κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει τα κονδύλια . Απλά η συγκεκριμένη δείχνει να μην ενδιαφέρεται προς το παρόν ή περιμένει από άλλου! God bless America!! 😀

Digenis

Οταν το τουρκικο ναυτικο πηγε στην ανατολικη μεσογειο το μπαρμπαρος με 5 πλοια συνοδεία φαντάζεστε τι ειχε να γινει αν στέλναμε 2 fti ?Ανταυτου πηγε μια ψόφια S . Δώστε 10 fti στο λαό !!! με 80 Scalp πανω ..
Επίσης κάποιος αδιάβαστος εχθες μου ελεγε για κοστος καθε [email protected] 1 Δις …οταν μιλαει ο παλιός να τον ακούτε !!!!

Fingolfin

Πρέπει όσα χρήματα δοθούν για νέες φρεγάτες να είναι μια επένδυση για τη χώρα, με μεγάλη συμμετοχή ελληνικών ιδιωτικών εταιρειών και με ναυπήγηση σε ελληνικό ναυπηγείο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάμε σε 6-8 μονάδες (2 στη Γαλλία και οι υπόλοιπες εδώ). Γίνονται αυτά στην Ελλάδα; Πρέπει να γίνουν! Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να δρούμε ορθολογικά και να επενδύουμε χρήματα εκεί που πρέπει.
Σχετικά με το κόστος, μακάρι να πέσετε μέσα και να δούμε το υπέροχο αυτό πλοίο με τη γαλανόλευκη.

Πάνθηρ

Ααχχχ…….10 μοναδες……..Τοσο ωραιο για να βγει αληθινο…………Μακαρι να κανω λαθος……

Kostas

Ο λαικισμός τρώει την χώρα ως καρκίνος. Η χώρα είναι αντιμέτωπη με πολύ σοβαρές 100% αληθινές απειλές. Το επιχείρημα όλων όσων βάζουν άλλες προτεραιότητες είναι: “….έλα μωρέ!….δεν αφήνουν οι Αμερικάνοι τους Τούρκους να κάνουν τίποτα”. Μην μου πείτε ότι δεν το έχετε ακούσει και εσείς από ανθρώπους που προφανώς δεν παρακολουθούν το ζήτημα; Όλοι το έχουμε ακούσει αυτό το δήθεν επιχείρημα. Και ίσως ίσχυε μέχρι κάποτε. Σήμερα όμως δεν ισχύει ούτε στο 1%. Είμαστε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ απέναντι στους πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς των Τούρκων οι οποίοι Τούρκοι δυστυχώς κυριαρχούνται από μια φασιστικού τύπου εθνική ιδεολογία και ΔΕΝ έχουν αποκηρύξει ακόμη τις γενοκτονίες που έκαναν. Συνεπώς θα μπορούσαν θεωρητικά να τις ξανα-επιχειρήσουν όταν τους δοθεί η ευκαιρία.
Η Ελλάδα είναι Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Η στον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα. Μια σοβαρή χώρα όπως η Σουηδία ή η Δανία θα είχαν κάνει ήδη το σκατό τους παξιμάδι για να μπορέσουν να πάρουν εκείνα τα όπλα που θα τους επέτρεπαν μια σοβαρή άμυνα. Εμείς τι κάνουμε; Αφήνουμε τον εξοπλισμό στα υπόστεγα να σαπίζει ή τον αποσύρουμε μετά που δεν μπορούμε να πάρουμε ανταλλακτικά. Είναι η ιδεοληψία που μπαίνει εμπόδιο και όχι τα χρήματα.
Απόδειξη: Βγήκαμε ήδη μια φορά στις αγορές μετά από 10 χρόνια και θα ξαναβγούμε σύντομα. Άρα χρήματα της τάξεως των ελάχιστων δις για να κλείσουμε μερικές μαύρες τρύπες που απειλούν την εθνική μας κυριαρχία ΥΠΑΡΧΟΥΝ και μπορούν να βρεθούν.
Και φυσικά ποτέ δεν θα έλεγα να πάρουμε χρήματα από τα φτωχά στρώματα για να αγοράσουμε όπλα. Το κράτος όμως αυτό έχει μια πολύ βαθιά γραφειοκρατία που την τρέφει για να την τρέφει (ως αυτοσκοπό) και κάνει απίθανες σπατάλες που αποτελούν και κοινωνική αδικία προς άλλους που δεν μπορούν να διεκδικήσουν αντίστοιχες δαπάνες. Η άμυνα που έγινε πραγματική ανάγκη μπορεί να δράσει και εξυγιαντικά σε αυτή την υπόθεση.

iolaos

Λόγια λόγια και από ουσία τίποτα! Και όπως διαφαίνεται βάλτωσε και η αναβάθμιση των F16…

Costas

Πολύ σημαντικές πληροφορίες! Εύγε!
Καλό θα ήταν αν μπορούσαν να δοθούν επιγραμματικά και οι συμφωνίες αποπληρωμής, καθώς τέτοιου μεγέθους αγορές στρατιωτικού υλικού δεν αποπληρώνονται εφάπαξ αλλά σε κάποια χρόνια. Αυτό αυξάνει τη δυνατότητα αποπληρωμής χωρίς να αυξάνονται οι δείκτες χρέους.
Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει σχεδιασμός από τώρα ώστε να αποκτηθούν 15 φρεγάτες του τύπου περίπου σε βάθος 30 ετών. Με τέτοια παραγγελία μπορούμε να πετύχουμε τουλάχιστον 3ετή αποπληρωμή του κάθε πλοίου, καλύτερες τιμές και το σημαντικότερο (από οικονομικής άποψης) από χρηματοδότηση του προϋπολογισμού (cash flow, χωρίς εξωτερικό δανεισμό).
Εφόσον ισχύουν τα ποσά που αναφέρονται (χονδρικά 500 εκ. ανά πλοίο) μπορεί να δίνονται 300 εκατομμύρια ανά έτος κατά μέσο όρο από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την ημέρα εκπόνησης, προς αυτό το σκοπό. Αυτά μάλιστα αποτελούν συντηρητική εκτίμηση (και πάλι μόνο εφόσον ισχύουν τα ποσά του άρθρου) και σίγουρα εντός των δυνατοτήτων μας.
Εννοείται ότι θα γίνονται αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε το κάθε ναυπηγούμενο πλοίο να είναι πλήρως (αλλά και στρατηγικώς) σύγχρονο.
Για να βγουν τα νούμερα πρέπει να υπολογίσουμε ναυπήγηση 5 πλοίων εντός 8ετίας, ακολούθως 5 πλοίων στα επόμενα 8 χρόνια και τέλος 1 πλοίο ανά 2ετία μέχρι την επιθυμητή οροφή.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει εν τω μεταξύ να γίνει η αναβάθμιση των ΜΕΚΟ και οι S να αποσύρονται σταδιακά τα επόμενα 15 χρόνια περίπου. Φυσικά κάθε αποσυρούμενο πλοίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ανταλλακτικών για επέκταση της υπηρεσίας των υπολοίπων.
Η αναβάθμιση των ΜΕΚΟ πιστεύω ακράδαντα ότι αν μπει πακέτο σε τέτοιο σχεδιασμό, τότε θα γίνει με ελάχιστο σχετικό κόστος και πολύ πιο σύντομα από ότι αν γίνει ξεχωριστά.
Επίσης το 1,1 δισεκατομμύριο σε αύξηση του ΑΕΠ είναι συντηρητικός αριθμός, που αφορά μόνο το άμεσο όφελος. Η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι αρκετά μεγαλύτερη αν συνυπολογιστούν έμμεσα δεδομένα.
Τώρα οι 15000 θέσεις εργασίας μου φαίνεται μεγάλο σαν νούμερο, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις πηγές σας. Εκτός αν για παράδειγμα εννοείτε 1500 θέσεις για 10 χρόνια (πιο λογικός αριθμός).
Στα θετικά πρέπει επίσης να υπολογιστεί και ενδεχόμενη μεταφορά τεχνολογίας (σίγουρα θα περιλαμβάνεται σε μικρό βαθμό), αλλά και το γεγονός ότι θα προσφέρουμε έργο για μεγάλο χρονικό διάστημα στα ναυπηγία της χώρας μας, κρατώντας τα ανοικτά χωρίς επιχορηγήσεις.
Επίσης θα αποκτήσουμε ομοιοτυπία η οποία έχει τα δικά της οφέλη, τα οποία αφορούν και το οικονομικό σκέλος.
Καλό θα ήταν να μελετηθεί και η πιθανότητα συμπαραγωγής μέρους της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς με τέτοιου μεγέθους συμφωνία μπορεί να πετύχουμε πολύ καλούς όρους.

Cretanmacedonian

Νομίζω ότι το πρόβλημα μας δεν είναι τι πλοία ΘΑ αποκτήσουμε σε 3-5 χρόνια αλλά τι πλοία μπορούμε να αποκτήσουμε ΑΜΕΣΑ ή σε λιγότερο από 1-1,5 χρόνο.
Οι FTI είναι πολύ καλά πλοία αλλά μέχρι να ενταχθούν στο ΠΝ όλα θα έχουν τελειώσει , εκτός και εάν θεωρούμε τους Τούρκους κορόιδα (δεν είναι).
Οι Bellhara είναι το μέσο έτσι ώστε μέσω των αντισταθμιστικ’ών το ΠΝ να αποκτήσει άμεσα πλοία είτε FREMM , είτε LAFAYETTE .Για όσους φίλους θεωρούν τις δεύτερες μη ικανές το έγκυρο naval analyses δημοσίευσε πρόσφατα μια απαικόνηση πως θα είναι τα πλοία με RAM,ASTER30 και SMART-S , πραγματικά πολύ εντυπωσιακά πλοία , και σχετικά πολύ γρήγορη λύση.

ptisidiastima

Κάποιο λάθος κάνετε, ξαναδείτε το…

Theof-4

”ΠΤΗΣΗ” ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΗΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΠΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΑΣ.
Υ.Γ. ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ AGM-84A HARPOON…
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

George

Αύξηση του ΑΕΠ με αμυντικές δαπάνες και μάλιστα με προϊόν χώρας του εξωτερικού μοιάζει λίγο με το αεικίνητο! 🙂
Οχι ότι δεν θα αυξηθεί το ΑΕΠ αν φτιάξουμε κάτι στην Ελλάδα έστω κι αν είναι ένα τμήμα.
Αλλά η δαπάνη από κάπου βγαίνει. Κάποιος την πληρώνει.
Προφανώς οι φορολογούμενοι. Με φόρους.
Δηλαδή με μείωση του εισοδήματος τους. Που προφανώς αφαιρείται από τη κατανάλωση.
Που αν δεν γινόταν θα το κατανάλωναν. Σε προϊόντα και υπηρεσίες. Πολλά από τα οποία Ελληνικά και από Ελληνες. Και που θα μετρούσαν ως αύξηση του ΑΕΠ.
Ετσι για να δούμε αν θα έφερναν αύξηση του ΑΕΠ οι γαλλικές φρεγάτες θα πρέπει να προσθέσουμε από τη μιά το προστιθέμενο προϊόν αλλά να αφαιρέσουμε αυτό που δεν θα υπάρξει για τους φορολογούμενους.
Και μια και το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης θα πάει Γαλλία μεριά μάλλον συνολικά θα έχουμε αρνητική επίπτωση στην αύξηση του ΑΕΠ αν δεν τις αγοράζαμε.
(Και αύξηση του Γαλλικού)
Είναι και ο λόγος που οι Γάλλοι θέλουν να τις πουλήσουν!
Ολα αυτά ανεξάρτητα από το αν χρειάζονται οι φρεγάτες που προφανώς και η απάντηση είναι ναι.
Χθές!

Vrohopoios

Προσωπικά θεωρώ πως η FTI είναι το πλοίο στο οποίο πρέπει να στηριχθεί ο μελλοντικός σχεδιασμός του ΠΝ. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης θα ήταν ευχής έργο, πρώτον να πάμε σε μεγάλο αριθμό πλοίων του τύπου και δεύτερον να ξεκινήσει παράλληλα η κατασκευή των πλοίων και στη Γαλλία και στην Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να έχουμε για παράδειγμα τις πρώτες 4 μονάδες σε μισό χρόνο (2 στη Γαλλία και 2 στην Ελλάδα) και έπειτα η ναυπήγηση να συνεχιστεί μόνο στην Ελλάδα με 1 πλόιο ανά έτος.
Όνειρα θερινής νυκτός, αν αναλογιστούμε την πραγματικότητα στη χώρα μας, αλλά όπως και να έχει τα πάντα είναι θέμα προτεραιότητων. Ελπίζω κάποτε να κάνουμε τις σωστές επιλογές.

Digenis

Θα πληρωσει ΦΠΑ το ελληνικο κρατος στο τελωνειο του ? .Τα Γαλλικα Invoice Οπως ολων ειναι χωρις ΦΠΑ .To τελωνειο βγαζει πλαματικο ΦΠΑ για τις ελληνικες εταιριες να πληρωσουν ….

Digenis

24 Mica σε μικροτερα κελια + Ciws δεν παιζει πουθενα ?

Antonis_V

Ωραία όλα αυτά αλλά για μια σοβαρή χώρα.Εμείς…

Nobody

Νομιζω πρεπει να θυμηθουμε την φραση “Δεν εχουμε πατριδα και γη αν δεν εχουμε πλοια στην θαλασσα”. Ειδικα τωρα που εχουμε και κοιτασματα να προστατεψουμε, τα εσοδα των οποιων σε βαθος χρονου υπερκαλυπτουν το κοστος αγορας και 10 και 20 και 30 φρεγατων. Ειναι δηλαδη μια απαραιτητη επενδυση για να μην τα κλεψουν οι απεναντι.

Christos-Vardas

Για το τι είδους πολίτες είμαστε και τι χώρα θέλουμε φαίνεται πολύ απλά από της αρνητικές ψήφους που έχουν δεχθεί τα δύο σχόλια που μιλούν για περιορισμό του κράτους κ του δημοσίου τομέα….
Ζήτω τα επιδόματα.
Ζήτω τα κοινωνικά μερίσματα.
Ζητώ οι προσλήψεις.

montif74

Αντί να κόψουμε επιδόματα και δημόσιους υπαλλήλους, μήπως να συμμαζέψουμε το στράτευμα? Να μειώσουμε τους ανώτατους αξιωματικούς, εισακτέους σε στρατιωτικές σχολές, παραμονή στρατιωτικών +5 χρόνια σε υπηρεσία, κλείσιμο μονάδων, αποσυρση παρωχημένο υλικού, κατάργηση μηχανοκίνητων παρελάσεων και τιμητικά αγήματα?
Αν εξοικονομήσουμε έτσι 200-300 εκατομύρια ευρώ τον χρόνο, θα μπορούμε κάθε 2 χρόνια να παραγγέλνουμε +1 πλοίο.

panos

Θα σπάσει τα 200
Σε λίγους μήνες ο Tyler Rogoway θα ψάχνεται αλαφιασμένος!

kon

Θα ήθελα να μας απαντήσετε αν όντως γίνονται συζητήσεις – διαπραγματεύσεις για αγορά πλοίων.
Από την ανάρτηση καταλαβαίνω ότι ακόμη και εσείς δεν έχετε κάποια πληροφόρηση.
Η υπόθεση μοιάζει να είναι βαλτομένη.
Τελικά σήμερα από ότι φαίνεται θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από την επιστροφή ομολόγων αξίας 1δις γεγονός που συνδέσετε παλαιότερα με την αγορά των φρεγατών.

Spirit

Εκτός πραγματικότητας όσα αναφέρονται για τις τιμές. Μέσα σε όλα δεν υπολογίζεται το κόστος εκπαίδευσης και το κόστος δημιουργίας υποδομών και εργαλείων συντήρησης.
Επιπλέον το κόστος που αναφέρεται για τους ASTER είναι πολύ αισιόδοξο, αλλά υπάρχουν ένα σορό άλλες εκκρεμότητες από αναλώσιμα μέχρι τορπίλες και πυρομαχικά για το κανόνι.
Ένα ακόμα λάθος είναι ότι η τιμή που αναφέρεται για τα γαλλικά πλοία αφορούν την γαλλική διαμόρφωση και ότι αυτή περιλαμβάνει. Το ΠΝ σαφώς θέλει καλύτερα εξοπλισμένα τα πλοία από το μηχανοστάσιο μέχρι τον αριθμό των όπλων.

marios2002

Έχω να πως έχει καταντήσει πλέον γραφικό τουλάχιστον το 1/3 αν όχι παραπάνω των σχόλιων να κάνει λόγο περί σοβαρότητας και μη της Ελλάδας σαν χώρας, σε αυτό έχω να σας πω πως για την κατάσταση που επικρατεί έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας ξεκινώντας απ’ την πολιτική σκηνή να υπενθυμίσω πως οι κυβερνώντες δεν είναι τυχαρπαστα ατομα που απλά είδαν φως και μπήκαν είναι άτομα που εξελέγησαν από τον ελληνικό λαό το αν δεν μας βγήκαν όπως θέλαμε θα μπορούσαμε να το ειχαμε προβλέψει δεδομένου οτι ο καθένας έχει το ιστορικό του…πως μπορούμε άραγε να περιμένουμε από μια κυβέρνηση που φώναζε έξω οι βάσεις των φονιάδων και οι θάλασσες ανοίκουν στα ψάρια τους να λάβει δραστικά μέτρα όσον αφορά την άμυνα της χώρας και σε δεύτερο επίπεδο σε ανακήρυξη ΑΟΖ
… τώρα όσον αφορά το βασικότερο αίτιο την ίδια νοοτροπία του λαό είναι η νοοτροπία του Έλληνα τέτοια “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” που όχι λίγες φορές έχει ψηφίζει άτομα πού θα τους προσφέρουν μια “θεσουλα” στο δημόσιο σε εκείνους ή σε οικογενειακό πρόσωπο και στο τέλος τις ημέρας έχοντας πλέον βολευτει θα εκφέρουν και άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και εγώ ρωτώ ως ένας νέος 16 ετών που αγαπάει την πατρίδα του και θα προσπαθήσει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να την βελτίωση έστω και στο ελάχιστο.Είναι αυτή λοιπον κατάσταση σοβαρής κοινωνίας που έχεις ως στόχο την συλλογική ευημερία;;Πρέπει να αλλάξουμε σαν λαός νοοτροπία οταν ζητάμε επιδόματα αδιαφορώντας για την άμυνα λέγοντας το πλέον γραφικό”η Αμερική και η ΕΕ θα μας σώσει είμαστε στο ΝΑΤΟ” που στερείται βασικης επιχειρηματολογίς δεν γίνετε τίποτα πρεπει εμείς οι ίδιοι να ζητάμε πλέον επιτακτικα από τις κυβερνήσεις καλύτερη άμυνα και δυναμικότερη εξωτερική πολιτική ώστε και οι ίδιοι να το πάρουν σοβαρά και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα επιδόματα 13συνταξεις και αναδρομικά είναι ο μόνος τρόπος για την εξασφάλιση της ελευθερίας μας…απλά μην είστε ο τύπος που στις ερχόμενες εκλογές θα πει ότι και αν ψηφίσω δεν θα αλλάξει τίποτα όλοι ίδιοι είναι και μετά έχοντας ψηφίσει αυτό που θα τον βολεύει καλύτερα θα κάτσει στον καναπέ του και θα γράψει σε διάφορα site για το πόσο σοβαρή χώρα είμαστε…

Kamp

Αν κάνουμε μία υπόθεση εργασίας πως το αξιολογότατο Τουρκικό ναυπηγικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά τότε την δεκαετία του 2030 – 2040 το Τουρκικό ναυτικό θα διαθέτει:
4 κορβέτες των 2500tn,
4 φρεγάτες tf100 των 3200tn,
4 φρεγάτες meko barbaros,
4 φρεγάτες αεράμυνας tf200 των 6500tn.
Ίσως μια πιο ορθή επιλογή για εμάς θα ήταν
2-3 κορβέτες των 2500tn (δεν μπορούμε να κυνηγάμε τις Ada class με belharra, σπατάλη πόρων)
6 φρεγάτες των 4200tn τύπου belharra (προς αντικατάσταση και των meko την δεκαετία του 2030)
3 φρεγάτες τύπου fremm των 6000 tn με το seafire για destroyer (ανώτερο ραντάρ και από τα τωρινά AN/SPY-1)
Το πρόβλημα είναι το πως θα αποφασίσει το Τουρκικό ναυτικό να αντικαταστήσει τις φρεγάτες barbaros. Αν όπως λέγεται κατασκευαστούν τελικά 6 – 8 tf200 τότε η safe επιλογή για να μην τρέχουμε πάλι την δεκαετία του 2040 είναι από τώρα 7 belharra + 5 fremm. Η επιδιωκόμενη ποιοτική ανωτερότητα πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένη.
Βέβαια το όλο θέμα είναι κουβέντα να γίνεται..

Andreas

Για την ιστορία και μόνο.
1) κόστος μονάδος για τις fremm στην shortlist που είχε καταρτιστεί από το πν στις αρχές της δεκαετίας του 2000
2) κόστος μονάδος για το γαλλικό ναυτικο οικονομικο έτος 2014 670 εκ ευρώ.
3) κόστος μοναδος για το ιταλικό πν έτος 2016 600 εκ ευρώ.
4) κόστος για πν Μαρόκου 440 εκ ευρώ.
5) κόστος 2011 για ελληνικό πν 7 δις για 6 φρεγάτες με βασικές αναχορηγιες δηλαδή 1200 εκ ευρώ ανά πλοιο
6) κόστος 2013 για 3+1 πλοία για ελληνικό πν 4,2 δις, δηλαδή 1050 εκ ευρώ ανά πλοίο με βασικές αναχορηγιες.
Είναι το καπελάκι που πληρώνεις όταν αποφασίζεις να προμηθευτείς φρεγάτες
, δεσμεύεσαι και κατόπιν αποφασίζεις να διαπραγματεύσεις τιμή και διαμόρφωση.
Εκτός πραγματικοτητας οι τιμές που δίνετε στο άρθρο σας και η λογική ας πάρουμε 5-6 φρεγατουλες από την dcns αμετι μουχαμετι συνήθως ανεβάζει τις τιμές προς τα επάνω…

CKfurious

Η πλακα συνεχίζεται βλέπω!!!
https://www.ptisidiastima.com/greece-needs-military-investments/
Με 550mil Euros διαθέσιμα το χρόνο δεν έχει νόημα να μιλάμε για τέτοια εξοπλιστικά προγράμματα μονο για ακαδημαϊκούς λόγους να περνάμε την ώρα μας με τον πόνο μας
Επί του άρθρου
R&D Cost: Σίγουρα δεν θα το επωμιστούν μονοι τους οι γάλλοι θα το περάσουν και στους πελάτες τουs !
Όλοι έτσι κανού v
ΦΠΑ :Το αναφέρουν παραπάνω σχολιαστές
Επί του κόστους των οπλων ASTER 30, SCALP NAVAL:
Οι τιμές που δίνονται στο άρθρο μάλλον είναι 20-30% κάτω από τις πραγματικές market prices

ΒΑΣΙΛΗΣ

Ρε παιδιά, εγώ τελικά δεν έχω καταλάβει…
Οι Γάλλοι χωλαίνουν ή όχι στο μάρκετινγκ των προϊόντων τους??
Αν και στο άρθρο παραπάνω μια χαρά προωθούν την φρεγάτα τους με οικονομίες κλίμακος (όσο περισσότερα τόσο φθηνότερα) γιατί τα Mirage μας έχουν βγει απ’την μύτη???

chikichiki

Έτσι για την ανωμαλία, θα είχε πλάκα να ξεκοιλιάζαμε τον MdCN και να του δίναμε ραντάρ και αυτόνομη καθοδήγηση για over the horizon ship killing, κατά το πρότυπο του αντιπλοϊκού Tomahawk…ο οποίος MdCN παρεμπιπτόντως, θα μπορούσε δυνητικά ας πούμε να προσαρμοστεί και για εκτόξευση από επίγεια α/κ πλατφόρμα (“για τα νησιά”, που λέμε)…
Στο θέμα μας πάντως, οι πληροφορίες προφανώς είναι θετικότατες και μάλλον δείχνουν περισσότερο έλλειψη βούλησης παρά ρευστού. Ελπίζω μόνο αν γίνεται τα θεωρητικά πλοία μας να χωθούν στη γαλλική παραγγελία!

Nestoras

Εξαιρετική ανάλυση.
Και φυσικά τα 3.5 δις έχουν μέσα και το κόστος R&D με τον ίδιο τρόπο που κάποτε τα F 35 κόστιζαν 120 εκ και τώρα τα αγοράζεις με 90 με προοπτική να πέσουν περισσότερο!
Και φυσικά το ΦΠΑ θα το πληρώνουν στην Ελλάδα για τις [email protected] που θα κατασκευαστούν εδώ (αν παραγγείλουμε 6 το πολύ μια να ναυπηγηθεί στη Γαλλία πχ, αλλά με 2 χαιρετίσματα!)
Αυτό που πρέπει να υπολογισθεί επίσης στο κόστος, είναι και το κόστος του VLS. Το MK 41, κόστιζε στο Αμερικάνικο Ναυτικό 24 εκ δολάρια το 8άρι! Το Sylver A50 παίζει να είναι φθηνότερο (το A 70 για τους Scalp αμφιβάλλω). Κοινώς αν βάλουμε 32 κελιά αντί 16 πέρα από το κόστος για τους επιπλέον Aster, βάλτε και άλλα 40 μύρια για τους επιπλέον εκτοξευτές!

Punker

Εφόσον είναι έτσι όπως τα υπολογίζετε, αν πάρουμε την απόφαση να αγοράσουμε φρεγάτες αυτού του τύπου κατά την γνώμη μου θα μας συνέφερε στο να κινηθούμε στην αγορά όσο περισσότερων γίνεται (ιδανική περίπτωση είναι οι 10 για τους λόγους που προαναφέρατε) ώστε και να κατέβει το κόστος ανα μονάδα αλλά και να μην υπάρχει και πολυτυπία στο μέλλον.Μακάρι τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή !!!

Onair

Γαλλικό το ΠΝ ;
Forget it
Η χώρα ανήκει οικονομικά και γεωπολιτικά σε άλλες.
Και οι αφρικανικές χώρες που ανήκουν στη γεωπολιτική επιρροή της Γαλλίας αδυνατούν να αγοράσουν τα High Tech όπλα της.
Εδώ η Γαλλία δεν είχε την γεωπολιτική ισχύ να καταφέρει να πουλήσει τα ελικοπτεροφόρα της στη Ρωσία θα τα βάλει με την LM εδώ.
Ότι θέλει η LM θα αγοράσουμε στο τέλος.

gdmast

Ο υπολογισμός είναι λάθος, όσον αφορά την Ελλάδα και για τις (τυχόν) Bel α/α.
Και τούτο διότι, η Γαλλική διαμόρφωση είναι 16 κελιά, οκ. Όμως για άλλα 16, λέει επιπλέον κόστος 30-35 εκ. Ναι αλλά για τα 16 επιπλέον Aster 30, θέλουμε και ανάλογα κελιά, δηλαδή τους εκτοξευτές Silver. Αυτοί είναι δωρεάν? Δε νομίζω. (Αφήνω ότι στα επιπλέον 16 κελιά θέλουμε 8 Aster και 8 Scalp και όχι επιπλέον 16 Aster, οπότε τον Silver 70, δεν τον γλιτώνουμε, ούτε τα επιπλέον 4 εκ για τους Scalp).
Ένα άλλο θέμα για εμάς είναι ότι για τις Bel α/α, θέλουμε και Mica στο υπόστεγο του ελικοπτέρου. Δηλαδή θέλουμε 32 Mica και λογικά 4 Silver 70 (για να μπουν Χ 2 ώστε να υπάρξει οικονομία χώρου).
Το κόστος αυτό θα είναι περί τα 30 εκ για τους Mica και πόσο (αλήθεια) για τους Silver 70?
Ok, το αντί του Millenium να βάλουμε Phalanx, δεν θα έχει κόστος λογικά. , εκτός ίσως κάποιας ολοκλήρωσής του στο ΣΔΜ ή και στο ραντάρ (αν απαιτείται).
Βέβαια με εξέπληξε η τιμή των Aster που τους περίμενα περί τα 3 εκ.
Γενικά οι τιμές είναι αρκετά κάτω από τα όσα ακούγονταν. Καλό αυτό.

Thomas

Για να μπορέσει να προχωρήσει ένα σοβαρό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ΠΝ απαιτείται σχέδιο που θα τρέχει για μια δεκαετία τουλάχιστον. Αν γίνει αυτό τότε μπορούμε να επιτύχουμε πολύ καλές τιμές ανάλογες με αυτές που αναφέρονται στο άρθρο (ανεξαρτήτως των όπλων και των πλοίων που θα προτιμήσουμε).
Το κακό κατά την γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν δύο αρνητικές παράμετροι που εμποδίζουν μια τέτοια σκέψη. Η πρώτη είναι η έλλειψη οργάνωσης και η ικανότητα μακροχρόνιου σχεδιασμού του Δημοσίου Τομέα. Αν τώρα συνυπολογίσουμε και τις πολλαπλές εκλογές καθώς και την ευθυνοφοβία που επικρατεί (όχι απαραίτητα χωρίς δικαιολογία στο θέμα των προμηθειών) τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν φτάνει μόνο η πολιτική κάλυψη και οι αντίστοιχες αποφάσεις. Αν οι δημόσιοι λειτουργοί που εμπλέκονται σε όλες τις βαθμίδες ενός τέτοιου έργου δεν νοιώσουν την κάλυψη που απαιτείται δεν θα προχωρήσει τίποτα. Δείτε πόσοι άνθρωποι τρέχουν για χρόνια στους εισαγγελείς για να αποδείξουν ότι όλα όσα έκαναν ήταν συννομα. Αν οι διαδικασίες δεν γίνουν απλούστερες και δεν λυθεί το πρόβλημα της πολυνομιας δύσκολα θα προχωρήσουν τέτοια προγράμματα γιατί απλά κανένας δεν θα υπογράφει τίποτα.
Η δεύτερη παράμετρος που προκαλεί πρόβλημα σε ένα τέτοιο σχέδιο είναι το Eurogroup και το ότι ακόμα είμαστε υπό καθεστώς μνημονίου. Θα είναι πολύ δύσκολο πολιτικά για χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο ή η Ολλανδία να δεχθούν ότι η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει €7bn για όπλα (έστω και σε επίπεδο δεκαετίας) αλλά δεν απομειωνει το χρέος της προς τον ESM. Εδώ θα χρειαστεί να πειστούν οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι αν δεν αγοραστούν όπλα δεν θα υπάρχει χώρα για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους αλλά αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο επιχείρημα με μικρές πιθανότητες επιτυχίας.
Με άλλα λόγια όπως ακριβώς αναφέρει το άρθρο ένα τέτοιο πρόγραμμα θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από την Ελλάδα είτε μέσω εξωτερικού δανεισμού (πάρα πολύ δύσκολο στις σημερινές συνθήκες) είτε από αύξηση του ΑΕΠ και ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτό σημαίνει πολιτικές πραγματικού μνημονίου και ολοκληρωτική αλλαγή του τρόπου που λειτουργεί η χώρα, κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι πολιτικά εύκολο και κοινωνικά αποδεκτό από σημαντικές ομάδες συμπολιτών μας.
Αν αυτές οι παράμετροι μειωθούν (γιατί να εξαφανιστούν θα είναι πολύ δύσκολο) τότε μπορούμε να αγοράσουμε ότι τραβάει η όρεξή μας.

NIKOS

Εμείς το πληρώνουμε το ΦΠΑ.εξακολουθειται να επιμένετε στο υπό- εξοπλισμενο μπισκότα..!!!
1) 16 aster 30 ??? Μόνο!! Κορβέτα είναι…
2) aster 15 δεν έχει που χρειάζεται στο Αιγαίο και για αντιπυραυλική άμυνα;
3) sea ram η ram ;;έχουν τσακωθεί με την άμυνα οι γάλλοι..
4) nulka συστήματα decoy…?? Όπως η holbart class της Αυστραλίας.
5) έχει την φιλοσοφία του aegis c 41- έλεγχο διοίκηση περιοχής? Αντιεροπορικες άμυνες σημείου έχουν οι meko mas ακόμα κ η s me το sea sparrow..λέω γω…
6) το sea fire 500 κάνει για τις ανάγκες μας,
Απέναντι σε f 35 πχ??
7)2 πλοία δεν είναι λύση πρέπει να αντικατασταθεί η s class πλήρως.. με ότι συνεπάγεται αυτό!!!

NIKOS

MdCN νομίζω μας το αποδεσμευουν οι ηπα… 😉 η γαλλια δεν ειχε πρόβλημα.

Thras

Από το άρθρο συγκρατώ δύο κυρίως παραμέτρους:
1) Όταν κάνεις μεγάλη παραγγελία πέφτει το κόστος μονάδας.
Αυτό σημαίνει ότι αν τώρα παραγγείλουμε δύο FTI όπως ακούγεται με πχ 1,5 δις και συνεχίζουμε με κατάτμηση της παραγγελίας να παίρνουμε άλλες 2 κάθε 3 χρόνια, θα καταλήξουμε να πάρουμε 6 ή 8 φρεγάτες στην τιμή που θα κάνουν οι 2 αρχικές. Όταν θα διαπραγματεύεσαι για τις 2 επόμενες οι γάλλοι θα σε έχουν σίγουρο, οπότε δεν θα προσφέρονται ουσιαστικές εκπτώσεις.
Άρα το ιδανικό είναι να γίνει διεθνής διαγωνισμός, με συγκεκριμένες προδιαγραφές και απαράβατους όρους που θα συμμετέχουν οι FTI, Omega, LCS, FFG-X και όποιος άλλος θέλει. Πρέπει να προβλέπει τη ναυπήγηση 6 πλοίων +2 option στην ίδια τιμή και όλων στην Ελλάδα. Έτσι πετυχαίνεις καλύτερες τιμές. Σκεφτείτε ότι με τα 170 F16 που προμηθευτήκαμε σε τμηματικές παραγγελίες των 40+40+60+30 άνετα θα μπορούσαμε να στήσουμε γραμμή πραγωγής…
2) Τα πλοία πρέπει οπωσδήποτε να ναυπηγηθούν στην Ελλάδα.
Θα δώσουν δουλειά σε ναυπηγεία, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και μεταφορά τεχνολογίας και μέρος των χρημάτων θα επιστρέψει στην οικονομία μας.
ΝΑ σημειώσω ότι το ναυπηγείο που θα το αναλάβει πρέπει να είναι ιδιωτικό και σε καμμία περίπτωση κρατικό!

Γιώργος70

Πιθανότεροι υπολογισμοί
Το κόστος της γαλλικης FTI είναι € 3.8δις/5= € 760εκ.περιλαμβάνει
α) 20% γαλλικο ΦΠΑ= € 633 εκ β) κόστος R&D
Δεν περιλαμβάνει α) όπλα β) ελικοπτερο γ) σημαντικό κέρδος των εταιρειών
Αρα το κατασκευαστικό κόστος πλοίου FTI για εξαγωγή (χωρίς ΦΠΑ) είναι περίπου € 500 εκ.
Η προσφορά στη Ελλάδα για τις 2 [email protected] / διαμόρφωση FTI είναι 1.3δις € 650 εκ η μια
α) Αντί για κόστος R&D το κέρδος των εταιρειών
β) Δεν περιλαμβάνονται τα γαλλικά συστήματα Η/Π
γ) Εκπαίδευση -υποδομές
δ) Τα όπλα -αντίμετρα
ε) Με πλήρη ανυποβρυχιακή διαμόρφωση και οπλισμό το αντίστοιχο ΝΗ-90 € 90 εκ
https://www.dsca.mil/major-arms-sales/india-mh-60r-multi-mission-helicopters
Κάθε ετοιμοπόλεμη [email protected] (προμήθεια 2) τα πάντα όλα περίπου € 850-900εκ (χωρίς MdCN ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ αντίμετρο για S400).
Με MdCN 2 πλοία 2δις. (+24% σε ότι δεν απαλλάσεται ΦΠΑ.Αποδίδεται στο ελληνικό ΥΠΟΙΚ)
Εάν ισχυαν αυτα που γραφει το άρθρο οι βραζιλιάνοι θα προμηθεύονταν [email protected] και οχι MEKO-100
https://www.naval.com.br/blog/2019/04/02/corvetas-classe-tamandare-serao-redesignadas-como-fragatas/
Οι 4 (+4 option) Tamandaré MEKO-100 έχουν συνολικό κόστος € 2δις

MPAMPIS

Έχει παντως αισθητική αυτο το πλοίο, ειναι τοςο όμορφο που δεν θες να το βουλιάξεις……να σημειωθεί οτι ειμαι LM fun……
Αναρωτιέμαι ποσο κανει με aster 15 ή με mica και μόνον με 2-4 aster 30 και φυσικα χωρίς mdcn αλλα με ενα Ram?

GDIKEOS

Το 2021 θα έχουμε 4 ΜΕΚΟ 4-5 ΜΕΚΟ των τουρκων!
2-3 κορβέτες των τούρκων!
5-7 υποβρύχια των τούρκων 209!
Και άλλα πλοία των τούρκων!
Παλαβό σενάριο; Όχι! Απλή λογική

ivychris

Από διάφορες μελέτες, έχει προκύψει από το breakdown του συνολικού κόστους ναυπήγησης μιας σύγχρονης φρεγάτας, ότι η εγχώρια προστιθέμενη αξία μπορεί να ανέλθει το πολύ στο 38-40% αποτελούμενο από Εργατικά 22%, σιδηρουργικές & ελασματουργικές εργασίες 13% και διάφορα 3% (ξεν. εξοπλισμός), ενώ μηχανές-γεννήτριες το 33%, ηλεκτρονικά-αισθητήρες 29% και 25%.
Πως λοιπόν προκύπτει το 40% Γαλλία & 60% Ελλάδα, κατά τον Fabrice Wolf, αφού συμπεριλαμβάνει και 600 ASTER 30, 100 MM40 BlockIII, 120 MdCN, 80 τορπίλες MU90?
Αλλά ακόμη και να μη προκύπτει και τα ποσοστά να είναι αντίστροφα (60% Γαλλία & 40% Ελλάδα), αν τα €5.5Δισ περιλαμβάνουν 6 Belharra και 4 FREMM + 900 συνολικά πύραυλοι
& τορπίλες, δίνει ένα μέσο όρο €460Εκ/πλοίο
(€1.9Δισ πύραυλοι+τορπίλες), εκ των οποίων €4.6Δισ Χ60% +€1.9Δισ= €4.66Δισ θα γίνει εκταμίευση για πληρωμή στη Γαλλία σε βάθος δεκαετίας (466Εκ/χρόνο).
Με αυτούς τους υποθετικούς υπολογισμούς του Fablice Wolf, προκύπτει ένα κόστος διαχειρίσιμο για τον προϋπολογισμό, υπό τον όρο ότι θα αποφασιστεί αύξηση του budget του Π.Ν.
Too good to be true
Λίγο φθηνότερα κοστίζει στην Αίγυπτο η προμήθεια 6 φρεγατών από τη Γερμανία μετά από έγκριση εγγύησης της εξαγωγής.
Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε η προμήθεια 6 φρεγατών από την Αίγυπτο, 3 ΜΕΚΟ Α-200 συμπεριλαμβανομένων, πλέον πυραύλων & τορπιλών, ύψους €2.3Δισ
https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/fregatten-lieferung-genehmigt-weg-frei-fuer-milliarden-deal-mit-aegypten-61027674.bild.html?fbclid=IwAR1AMG72IYO-BwJ8jWYMmQ1ZO8t0_A-_t95-vnD7z99emONeUZe_SowgoOQ#%23%23wt_ref=http%3A%2F%2Fm.facebook.com&wt_t=1554328183065###wt_ref=https%3A%2F%2Ft.co%2FclE1eQmPdG&wt_t=1554357103411

FOX

Οι Belharra ίσως είναι το ιδανικότερο πλοίο για κύρια μονάδα του ΠΝ, υπάρχουν βέβαια θέματα στο πλοίο…
Η προμήθεια πλοίων μιας κλάσης σε μεγάλους αριθμούς είναι η ιδανικότερη λύση και συνάμα η πιο οικονομική σε βάθος χρόνου.
Όμως, χρήμα τέτοιας έκτασης να δοθούν από το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν υπάρχει περίπτωση, άσε που ο λαός θέλει βούτυρο και όχι κανόνια. Σε μια στραβή βέβαια θα ψάχνει πάλι για προδότες… βγάζοντας την ουρά του απέξω.
Οπότε ας προσγειωθούμε σε μια πιο βατή κλάση πλοίου για το ΠΝ και αν ελπίσουμε ότι κάτι θα προχωρήσει, έστω με εξωτερικό δανεισμό…

evaggelos

καλημερα καποιος να με βοηθησει στης εξης απορροιες 1) mica scalp εχουν στην αεροπορια γιατι να εχει και το ναυτικο? 2) εαν το κοστος fdi ειναι περι τα 700 χονδρικα χωρις τα ομολογα γιατι δεν παμε σε De Zeven Provinciën που εχει κατασκευαστει κ δεν ειναι ακομα στο pc και απο μια χωρα που γνωριζουμε τα πλοια της.
Υ.Γ. εφοσον αλλαζει η κυβερνηση τιποτα δεν θα συμβει αμεσα παμε για το 20 και βλεπουμε!

Chris Ain.

Είμαι ο μόνος που πιστεύει οτι αν είχαμε ενδιαφερθεί για γερμανικές φρεγάτες θα είχε αρχίσει ήδη η ναυπήγησή τους?
Η απάντηση για εμένα είναι το “εθνικό πλοίο”.

KaizerAmstelVonLagerS

Πολυ “επιθετικη” η διαχειρηση στο σχολιασμο τελευταια.Κοψιμο σχολιων και αποτομη αντιμετωπιση σε αποψεις που δεν συμφωνουν με τα πιστευω της ακομα και αν τα σχολια ειναι καθολα λογικοτατα και ουδετερα.Ευτυχως ακομα δεν γραφτηκα μελος.Ηθελα να “τσεκαρω” πρωτα γνωριζοντας απο παλαιοτερα τα αποτελεσματα στα οποια οδηγουν οι αλλαγες που προαναγγελθηκαν.Αποχη λοιπον απο πολλα αρθρα που ο σχολιασμος θα οδηγησει σε σιγουρη απορριψη και σχολιασμος μονο οπου θεωρω οτι δεν θα “κοπω”.Και αυτο παντα με επιφυλλαξη να εκπλαγω και μεχρι να ισχυσει η αλλαγη…Μετα μαλλον θα παω και εγω για….τσιμουχες.
Στο θεμα μας.
Μετα τα τελευταια με την Τουρκια θα αποκτησεις η το ενα η το αλλο.Σαν λαος και σαν χωρα δεν αξιζεις να τα εχεις ολα.Και σαν υπερδυναμεις της περιοχης θα αποφασιστει απο αυτους ποια ειναι η θεση σου.Οποτε..η θα πετας η θα πλεεις..Και ενας μπαμπουλας παντα παιζει τον ρολο του.Ακομα και αν αυτος ο μπαμπουλας την δεδομενη χρονικη στιγμη ειναι και δικος τους εχθρος.Εχει την αξια του να κραταει στα λαγουμια τους τις υαινες που την ακουσαν λιονταρια.Μια Τουρκια με S-300 χωρις F-35 και με το ναυτικο που χτιζει…οδηγει εσενα με Rafale και Αμερικανικο ναυτικο.
Added bonus: Ο σημερινος εχθρος μπορει να επιστρεψει στο μαντρι μελλοντικα.Μια ηπια αντιμετωπιση τωρα ειναι μια εξτρα μετοχη για το μελλον.Και αυτο ειναι οικονομικα και εμπορικα το πλεον επιτυχημενο….γιατι μετα θα αγοραζουν ξανα τα ιδια και οι δυο.

Λεοντόκαρδος

Αυτα τα ελεγα πριν 1 χρονο…!
Οταν καποιοι επεμεναν για 1 δις….
Επισης καποιοι αλλοι εσκεμμενα ξεχνανε πως οτι πλοιο και αν παρουμε, θα εχει κοστος εκπαιδευσης κλπ…ΟΧΙ μονο οι Belharra…Αλλα μαλλον δε θελουν game changer…
Scalp Sylver 70
Aster 30 Sylver 50
Aster 15 Sylver 43
Mica Sylver 35
Για να ξερουμε τι λεμε….
Σε καθαρα Α/Α διαμορφωση μπορει να φερει 32 Aster 30 και 32 Mica το τι θα επιλεξουμε αλλη ιστορια.
Οι Λαφα με 16 mica κ phalanx exocet blk3 μια χαρα πλοια γινονται και εχουν 20 χρονια μπροστα τους.
Οποιος εχει αλλεργιες να παει σε γιατρο.
Τα δεν υπαρχουν λεφτα εκει που περνανε.
Ας επιστρεψουν το 1,2 δις απο 1,7 εγκεκριμενα στον προυπολογισμο του 16 που εβγαλαν φτερα…
Ετσι θα γινοταν και σωστος εκσυνχρονισμος στις Μεκο αντι πασαληματα.

Giannis

Αγαπητή ΠΤΗΣΗ,
κουβέντα φιλολογικού περιεχομένου να γίνεται για φρεγατες υποβρυχια πυραύλους κλπ κλπ….καθότι τα διατιθέμενα κονδύλια για εξοπλισμούς, 500εκ κατ έτος εκ των οποίων τουλάχιστον τα 300-400εκ αφορούν αποπληρωμές προηγούμενων ετών,….δε φτάνουν ούτε για μπαρπούτσαλα….
Ας αυξηθούν τα κονδύλια τουλάχιστον στο 1 δις κατ έτος για εξοπλισμούς και το συζητάμε.
όσο δε αυτό ΔΕΝ γίνεται, όλα τα άλλα είναι σαν κάποιος να περνάει εξω απ τις βιτρίνες να θέλει να αγοράσει ένα ωραίο ακριβό παντελόνι ντίζελ και να μην έχει μία στην τσέπη.
Κατά τα άλλα τα 160 σχόλια θα τα φτάσει…

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ινδία και αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας

Με την μετατόπιση του γεωπολιτικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, η Ινδία καλείται να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο, κάτι που υποστηρίζουν σθεναρά οι Ηνωμένες Πολιτείες...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

O εκσυγχρονισμός των MEKO 200HN: το πρόγραμμα του 2019 με αναγωγή...

Για λόγους σύγκρισης με τη σημερινή κατάσταση, αλλά και κατανόηση των εξελίξεων που μας έφεραν έως και σήμερα, θεωρούμε χρήσιμο να παραθέσουμε την ανάλυση...
- Advertisement -
Card image

July#13 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 March 2015 #346

Αγορά

Related News

O εκσυγχρονισμός των MEKO 200HN: το πρόγραμμα του 2019 με αναγωγή στο σήμερα

Για λόγους σύγκρισης με τη σημερινή κατάσταση, αλλά και κατανόηση των εξελίξεων που μας έφεραν έως και σήμερα, θεωρούμε χρήσιμο να παραθέσουμε την ανάλυση...

Γαλλική ρελάνς με παράδοση 2 FDI το 2025, ξεπερνούν οι Γάλλοι το “πρόβλημα” της Ενδιάμεσης Λύσης;

Σε μια έξυπνη εμπορική κίνηση, η γαλλική πλευρά προχώρησε σε μια σημαντική "προσφορά" προς το ΠΝ, προσφέροντας ένα από τα γαλλικά πλοία (από αυτά...

Τρίτο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης θέλει να δωρίσει στο ΠΝ το Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη»

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη διάρκεια συναντήσεως που είχε με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος...